Afhent og byt i Butik Afhent og byt i butik

Et hus er mere end en ting (Andre varer)

Forfatter: Jørgen Leth

Serie: Det uperfekte menneske

Pris
Læg i kurv
"Erindringer del 3. I januar 2010 lagde et jordskælv det meste af Haiti øde. Jørgen Leth var ved at lægge sidste hånd på filmen Det erotiske menneske i sit hus i Jacmel, da huset forsvandt under ham. Han og hans folk reddede sig ud, men alle hans ting, hans malerier, alle hans notesbøger blev ødelagt. Hele byen faldt i grus og det samme gjorde Jørgen Leths liv.Fås også som mp3-lydbog"

Forlagsbeskrivelse

»Jeg hører en dyb buldren, tror, det er en traktor eller en vejmaskine, som kører gennem Rue du Commerce, men lyden bliver større og større, og nu begynder huset at svaje. Og i dette øjeblik mister jeg fuldstændig orienteringen og enhver sans for, hvad der sker. Jeg står ved bordet, men er lammet. Jeg ser til højre, og hvor der før var en væg, er der nu udsigt til den blå himmel. Jeg ser bagud, og den balkon, der var ud til Rue du Commerce, er der ikke mere. Det er forfærdeligt og uforståeligt. Jeg oplever det som i slowmotion. Jeg ser en stor revne i gulvet med de blå keramikfliser, jeg ser en revne i loftet, jeg fatter stadig intet. Og nu er der pludselig stilhed. Jeg vågner op af lammelsen, da jeg hører en velkendt stemme råbe mit navn: ´Monsieur Jorgen, Monsieur Jorgen!´«
 
Tirsdag den 12. januar klokken 16.53, 2010, ændrede Jørgen Leths verden sig radikalt, da et jordskælv rystede Haiti og dræbte op mod 200.000 mennesker og lagde landet øde på et enkelt minut. Et hus er mere end en ting. Det uperfekte menneske/3 fortæller om chokket over at miste hus og hjem og den lange, besværlige rejse tilbage til livet og lysten.
 
Mp3-cd´en indeholder ekstramateriale i form af Jørgen Leths anmelderroste digtsamling Hvad er det nu det hedder, som ikke tidligere er udgivet som lydbog. Både lydbogen og digtene er indlæst af forfatteren.

ForfatterJørgen Leth

Kristeligt Dagblad

Et uperfekt menneske, der efterhånden har gentaget sig selv ofte nok

Ekstra Bladet

Sært uinspireret

Nordjyske

Det er en fornem selvanalyse, Leth her præsterer

Weekendavisen

Det hidtil bedste og stærkeste bind rent kunstnerisk af Leths erindringer

Politiken

En livsdueligt aldrende Leth i sit fulde udtræk

Berlingske

Jørgen Leth interesserer sig først og fremmest for Jørgen Leth

Information

Har i høj grad interesse for andre

Jyllands-Posten

En glad og givende bog

jcb