Afhent og byt i Butik Afhent og byt i butik

Bog & idé - vitaminer til hovedet

Bog & idé er Danmarks største boghandlerkæde - en kæde med en lang historie og et værdigrundlag, der tager afsæt i kundernes ønsker og behov.

Her kan du komme med på en rejse gennem tid, og få et historisk indblik i tilblivelsen af Danmarks største og mest kendte boghandlerkæde.

En rejse gennem tid
… med Bog & idé

I 1968 ansøgte Flemming Kristiansen om optagelse i en indkøbsforening, men fik afslag. Herefter gik han, og repræsentant Ole Hansen, enegang og stiftede, d. 12. januar 1969, indkøbsforeningen Bogpa. Som medstifter og bestyrelsesmedlem bidrog boghandler Benth Olsson til opstarten af Bogpa.

Afslaget på optagelse i den anden indkøbsforening blev blandt andet begrundet i, at Flemming Kristiansen havde for mange varer i sin butik.

Sådan blev fundamentet til en Danmarks mest kendte frivillige detailkæder skabt.

Tidslinje

1968: Den 16. november afholdes forberedende møde i Vejen om stiftelse af en indkøbsforening for boghandlere.
1969: Den 12. januar stiftes Bogpa med 36 boghandlere som aktionærer. Formand: Flemming  Kristiansen og forrentningsfører Ole Hansen danner fortrop. Kontor og lager placeres på  Ømkulevej i Vejle.
1970: Bogpa flytter til Stormgade i Vejle, og der ansættes en medarbejder på deltid, som medhjælp til forsendelser.
1971: Jytte Henriksen ansættes på deltid, som foreningens første kontorassistent.
1972: Bogpa flytter til Ternevej i Vejle og udgiver sit første katalog.
1974: Benth Olsson bliver formand. Bogpa og Sika A/S slutter sig sammen.
1975: Flemming Kristiansen bliver atter formand.
1978: Thomas Fjord Nielsen fra Ringe bliver formand.
1980: Inge Jensen ansættes som administrerende chef og sluttede som direktør i 1983.
1981: Per Ørskov bliver direktør.
1982: Keld Kristensen fra Århus bliver formand.
1983: Lars Therkelsen bliver direktør.
1984: Kay Kristensen fra Ikast bliver formand og Hans Hermansen bliver direktør. Bogpa Sika flytter  til Industrivej i Vejle.
1985: Bogpa Sika fusionerer med indkøbsforeningen BIF.
1986: Jørn Kiel fra Århus bliver formand og Per Holm Pedersen bliver direktør.
Bygningerne på Industrivej i Vejle købes.
1987: Thomas Fjord Nielsen bliver atter formand. Industrivej udvides med en ny administrationsbygning og lager.
1988:  Bog & idé-kæden startes 1. juli. Kontor & idé startes 1. december.
1991:  Per Holm Pedersen fratræder.
1992:  Carl Lynge tiltræder som direktør.
1997: Bogpa Sika A/S ændrer navn til Bogpa A/S.
1998: Bog & idé deles i to selvstændige kæder: Bog & idé, der kører et mere
stramt koncept, og Bøger & papir, der kører et løsere koncept. Dertil kommer en større aktionærkreds, der alene er med i et indkøbssamarbejde med aktieselskabet in/out.
2004: I sommeren 2004 blev det besluttet, at der skulle arbejdes på at forenkle strukturen.
2005:  I august blev det besluttet at fusionere de to kædeselskaber Bøger & papir samt Bog & idé  under Indeks Retail A/S, som fortsat driver begge koncepter. Aktionærerne i Kontor & idé- kæden beslutter at lukke selskabet og i stedet melde sig ind i indkøbssamarbejdet. Senere er et større antal kontorforsyninger tilgået indkøbssamarbejdet.
2006: Indeks Retail A/S udvider aktionærkredsen med bl.a. BOGhandleren I februar skiftede Bogpa A/S navn til in/out as, et navn der skal signalere, at selskabet er en grossistvirksomhed, som leverer lagervarer ind og ud, logistik og andre servicefunktioner for aktionærerne og andre tilknyttede kunder.
2007: I marts køber Indeks Retail A/S, via datterselskabet Indeks Retail Invest A/S, kapitalkæden G.E.C. Gad boghandel A/S, der siden 2003 havde været med i in/out as indkøbssamarbejdet. Samtidig indtrådte den hidtidige ejer af Gads Boghandel som 40 % aktionær i Indeks Retail Invest A/S.
2011: I juni fusionerer In/out med Indeks Retail A/S, så det nu er en del af
Indeks Retail A/S.

Placering
Indeks Retail A/S råder over ca. 15.000 kvm. Lager.
Disse er fordelt på:

• 10.000 kvm. på Lundagervej 21 i Hedensted
• 1.600 kvm. på Lundagervej 3 i Hedensted.

Hovedkontorets administrationsbygning på ca. 2.500 kvm. ligger på Lundagervej 21 i Hedensted.

Idégrundlag

"Vitaminer til hovedet". Bog & idé ønsker at give forbrugerne muligheden for at få lidt vitaminer til hovedet, ved at tilbyde et inspirerende og bredt sortiment inden for bøger, kontor, hobby, spil og meget mere. 

Profil
Profil er noget, man skaber - den kommer ikke bare af sig selv. Bog & idé har en høj kendskabsgrad i dansk detailhandel, men kendskab alene er ikke nok - vi har derfor udvalgt 6 områder, hvor vi har udviklet særligt gode kompetencer.

Bog & idé profilerer sig på:
• Nyheder
• Tidens trends
• Aktiv fritid
• Gaver
• Uddannelse
• Hjemmekontor   

Bog & idés mission
"At give forbrugerne markedets bedste oplevelser via rådgivning og et bredt sortiment inden for bøger, kontor og trend".

Butikkerne
Bog & idés butikker er altid synlige i gadebilledet og det rød/hvide logo vækker genklang hos de danske forbrugere. Det er en vigtig del af Bog & idés koncept, at vores butikker altid er opdaterede hvad angår viden, indretning, synlighed og sortiment.

Den gode service
Hos Bog & idé dyrker vi kundepleje og den gode service. Kunderne kan regne med ordentlig kompetent, vejledning, og er samtidig sikret garanti på deres varekøb i mere end 90 butikker landet over, samt på Grønland og Færøerne.

Butikken er stedet, hvor kunde og varer mødes. Det er vigtigt for Bog & idé, at kunderne føler sig trygge ved kvaliteten i butikkens sortiment, og den gode service vores medarbejdere stræber efter at levere.

Bog & idé Online
Bog & idé Online fører altid samme grundsortiment, som vore fysiske butikker. I perioder, hvor der kører katalogkampagner, vil du kunne finde produkter, der ikke er i grundsortimentet, men som tilhører den specifikke kampagne.

Vi tilbyder, at du til enhver tid kan spare fragten på dine varer, såfremt du selv afhenter din ordre, der kan leveres til en butik efter dit eget valg. 

Vi vil gerne følge dig, så vi kan tilpasse vores tilbud og sortiment til det, du har brug for - derfor kan du finde os på Facebook, downloade vores Bestseller App og være medlem af vores kundeklub. For at kunne levere de stærkeste vitaminer til dit hoved, er det vigtigt for os, at være hvor du er.

Vi vil så gerne føre den gode service videre online, og vi håber, at give dig en god indkøbsoplevelse på internettet. 

jcb