Nomineret maj - Anna Ekberg

STORT tillykke til Anna Ekberg, med nomineringen til MARTHA prisen 2017.

Anna Ekberg er et pseudonym for de to bedstsælgende forfattere Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. 

De to forfattere har opnået stor succes med titlerne ”Den hemmelige kvinde” og ”Kærlighed for voksne”  skrevet i Anna Ekberg navnet.

Anders Rønnow Klarlund er tidligere filminstruktør og manuskriptforfatter. Han fik sin forfattermæssige debut i 2009 med romanen ”De hengivne” som er en fortælling med selvbiografiske elementer.

Jacob Weinreich debuterede som forfatter i 2001 med romanen ”Ringside”. Han er forfatter til flere børne- og ungdomsserier, heriblandt kan nævnes ”Monsterjægerne” og ”Kaptajn Blodskæg”.

Udover titlerne skrevet i Anna Ekberg navnet, så har de to forfattere også udgivet flere bøger under pseudonymet A.J. Kazinski. Her kan blandt andet nævnes ”Den sidste gode mand” og ”En hellig alliance”. 

Nomineret april - Julie Hastrup

STORT tillykke til Julie Hastrup, med nomineringen til MARTHA prisen 2017.

Julie Hastrup er uddannet journalist og har bl.a. arbejdet på TV2/Lorry og Danmarks Radio. I 2009 debuterede hun som krimiforfatter med bestselleren En torn i øjet. Det blev begyndelsen på historien om Rebekka Holm, en stædig og ambitiøs kriminalefterforsker, der involverer sin læser i en række makabre forbrydelser. 

Af anmelderne er Julie Hastrup blevet beskrevet som eminent til at skildre både den kriminelles syge virkelighedsopfattelse og politiets møjsommelige opklaringsarbejde.

Selv siger hun, at hun interesserer sig for de store følelser; begær, hævn, jalousi og skam, og at hendes krimier er et forsøg på at forstå det onde.

I forĂĄret 2015 udkom Farlig fortid, Julie Hastrups femte krimi med Rebekka Holm som hovedperson.

Nomineret marts - Steffen Jacobsen

STORT tillykke til Steffen Jacobsen, med nomineringen til MARTHA prisen 2017.

Steffen Jacobsen er overlæge med speciale i ortopædkirurgi. Han debuterede som forfatter i 2008 med den anmelderroste Passageren, og i 2013 fik han sit gennembrud med Trofæ, den første af en række spændingsromaner med det populære makkerpar Michael Sander/Lene Jensen.
Hans bøger er solgt til filmatisering og til udgivelse i det meste af Europa foruden USA, Japan, Kina og Taiwan, og de udenlandske anmeldere har sammenlignet ham med John le Carré, Frederick Forsyth og Jan Guillou.

 

 

Nomineret februar - Jens Henrik Jensen

STORT tillykke til Jens Henrik Jensen, med nomineringen til MARTHA prisen 2017.

Jens Henrik Jensen slog igennem med romanen Kællingen i Kraków i 1997. Siden da er det blevet til en stribe af bestsellere, og her i efteråret ramte hans tiende bog, De frosne flammer, butikkerne.

Det er tredje bind i serien om Danmarks højest dekorerede soldat nogensinde, krigsveteranen Niels Oxen. Den nye roman har den jyske forfatter skrevet i sit hjem – et hus beliggende i et skovbryn ved Horsens – som han deler med sin hustru og deres to små sønner.

Når han fra tid til anden har kigget væk fra skærmen og tasterne, er det udsigten til Horsens Fjord og naturreservatet Vorsø, der har mødt hans blik.

Der har dog også været tid til et par afstikkere i researchens tegn undervejs. Han har blandt andet været i England, hvor dele af handlingen i De frosne flammer foregår.

Jens Henrik Jensen er uddannet journalist og arbejdede som sĂĄdan indtil for halvandet ĂĄr siden, da han sagde sit faste job op for at hellige sig jobbet som forfatter.

Et setup, der har vist sig at være ideelt for hele familien.

Nomineret januar - Thomas Rydahl

STORT tillykke til Thomas Rydahl, med nomineringen til MARTHA prisen 2017.

Thomas Rydahl (1974) indledte forfatterkarrieren som 17-ĂĄrig, da han vandt Politikens og Gyldendals novellekonkurrence og gik siden pĂĄ Forfatterskolen.

Eremitten er hans debutroman fra 2014, som han vandt Debutantprisen, Harald Mogensen-prisen og den nordiske spændingspris Glasnøglen for.

Han udgav i slutningen af 2016 De savnede, som er andet bind i Eremit-trilogien. Begge bøger er solgt til udgivelse i en lang række lande verden over.

Thomas arbejder i dag i kommunikationsbranchen, kan lide konspirationsteorier og dybe samtaler, gerne over en India Pale Ale.

Vinder af Martha Prisen 2016

Vinder af Martha Prisen 2016 er fundet - Stort tillykke til Michael Katz Krefeld!

Krefeld -martha -2016_web

Michael Katz Krefeld modtager Martha Prisen 2016, der er læsernes egen bogpris. Prisen uddeles af Bog & idé og gives til den forfatter, som modtager flest stemmer fra de besøgende i Bog & idés butikker, på bog-ide.dk samt på Bog & idés Facebook-side.

Det er 28. gang, at Bog & idé uddeler Martha Prisen, og Michael Katz Krefeld indskriver sig i selskab med tidligere modtagere af prisen såsom Leif Davidsen, Bjarne Reuter, Sara Blædel og Jussi Adler-Olsen.

Og det er fuldt fortjent, at Michael Katz Krefeld vinder prisen, siger Charlotte Thyberg, bogindkøber i Bog & idé.

- Det er meget, meget fortjent. Ud over at bøgerne er fremragende, formår Michael at have en fantastisk kontakt med sine læsere og boghandlerne, siger hun.

Michael Katz Krefeld vinder Martha Prisen 2016 i et stærkt felt af nominerede forfattere som Jesper Stein, Morten Pape, Kim Leine, Ida Jessen, Julie Hastrup, Steffen Jacobsen og Anne-Cathrine Riebnitzsky.

 

jcb