Nomineret februar - Jens Henrik Jensen

STORT tillykke til Jens Henrik Jensen, med nomineringen til MARTHA prisen 2017.

Jens Henrik Jensen slog igennem med romanen Kællingen i Kraków i 1997. Siden da er det blevet til en stribe af bestsellere, og her i efteråret ramte hans tiende bog, De frosne flammer, butikkerne.

Det er tredje bind i serien om Danmarks højest dekorerede soldat nogensinde, krigsveteranen Niels Oxen. Den nye roman har den jyske forfatter skrevet i sit hjem – et hus beliggende i et skovbryn ved Horsens – som han deler med sin hustru og deres to små sønner.

Når han fra tid til anden har kigget væk fra skærmen og tasterne, er det udsigten til Horsens Fjord og naturreservatet Vorsø, der har mødt hans blik.

Der har dog også været tid til et par afstikkere i researchens tegn undervejs. Han har blandt andet været i England, hvor dele af handlingen i De frosne flammer foregår.

Jens Henrik Jensen er uddannet journalist og arbejdede som sådan indtil for halvandet år siden, da han sagde sit faste job op for at hellige sig jobbet som forfatter.

Et setup, der har vist sig at være ideelt for hele familien.

Nomineret januar - Thomas Rydahl

STORT tillykke til Thomas Rydahl, med nomineringen til MARTHA prisen 2017.

Thomas Rydahl (1974) indledte forfatterkarrieren som 17-årig, da han vandt Politikens og Gyldendals novellekonkurrence og gik siden på Forfatterskolen.

Eremitten er hans debutroman fra 2014, som han vandt Debutantprisen, Harald Mogensen-prisen og den nordiske spændingspris Glasnøglen for.

Han udgav i slutningen af 2016 De savnede, som er andet bind i Eremit-trilogien. Begge bøger er solgt til udgivelse i en lang række lande verden over.

Thomas arbejder i dag i kommunikationsbranchen, kan lide konspirationsteorier og dybe samtaler, gerne over en India Pale Ale.

Vinder af Martha Prisen 2016

Vinder af Martha Prisen 2016 er fundet - Stort tillykke til Michael Katz Krefeld!

Krefeld -martha -2016_web

Michael Katz Krefeld modtager Martha Prisen 2016, der er læsernes egen bogpris. Prisen uddeles af Bog & idé og gives til den forfatter, som modtager flest stemmer fra de besøgende i Bog & idés butikker, på bog-ide.dk samt på Bog & idés Facebook-side.

Det er 28. gang, at Bog & idé uddeler Martha Prisen, og Michael Katz Krefeld indskriver sig i selskab med tidligere modtagere af prisen såsom Leif DavidsenBjarne ReuterSara Blædel og Jussi Adler-Olsen.

Og det er fuldt fortjent, at Michael Katz Krefeld vinder prisen, siger Charlotte Thyberg, bogindkøber i Bog & idé.

- Det er meget, meget fortjent. Ud over at bøgerne er fremragende, formår Michael at have en fantastisk kontakt med sine læsere og boghandlerne, siger hun.

Michael Katz Krefeld vinder Martha Prisen 2016 i et stærkt felt af nominerede forfattere som Jesper SteinMorten PapeKim Leine, Ida Jessen, Julie HastrupSteffen Jacobsen og Anne-Cathrine Riebnitzsky.

 

jcb