Marcus og Martinus

Tvillingerne fra Norge

Marcus og Martinus er født i 2002 i Nordnorge, og har med deres sangkarriere og søde udseende, charmet sig ind i mange pigehjerter, trods deres unge alder. De er opvokset i en meget musikinteresseret familie og som små sang de i børnekor. Tvillingerne øver sig på hvert deres instrument - Martinus spiller piano og Marcus spiller guitar. Begge drenge er vilde med fodbold. Det var under en familieferie i Thailand at den musikalske sangkarriere tog sin spæde start. De deltog i et familieshow på deres feriehotel, og blev her spottet af den norske sanger, som havde ansvar for gennemførelsen af showet. Han opfordrede drengene til at stille op til junior MGP hjemme i Norge, og det valgte drengene at gøre. 

Marcus og Martinus vandt det norske junior MGP i 2012 med sangen ”To Dråper Vann”. Herefter tog det fart for de charmerende drenge. De udgav deres anden single ”Leah”, og sammen med P4 drog de på både vinter- og sommerturne. De udgav efterfølgende to singler mere.

Marcus og Martinus bøger

Den første pladekontrakt med Marcus og Martinus

Marcus & Martinus skrev i 2015 en pladekontrakt med pladeselskabet Sony Music og deres debutalbum ”Hei”, kom på gaden den 23. februar samme år. Pladen indeholder de 4 allerede udgivet singler samt 6 nye sange. Albummet fik en fantastisk positiv modtagelse, og lå på den norske VG top-20 liste i 82 sammenhængende uger, hvoraf de 66 af ugerne var i 10 top. Marcus og Martinus optræder for store publikummer, og højdepunktet i 2015 kom med deres optræden foran 80.000 mennesker. I sommeren 2015 udkom deres single ”Elektrisk”, som gik 3-dobbelt platin, og gjorde Marcus og Martinus til de yngste norske artister nogensinde til at streame til platin. Drengene har trods deres unge alder allerede opnået en kæmpesucces både i hjemlandet Norge, men også i nabolandene Sverige og Danmark.

Den første koncert i Danmark

I august 2016 spillede drengene koncert i Tivoli i København. Koncerten var planlagt til at tage en halv time, men da det gik op for Tivoli hvor populære Marcus og Martinus er, så valgte man at forlænge koncerten til en time, og flytte hele begivenheden over på den store scene ved plænen. Tvillingerne er meget aktive på de sociale medier, og deres fans kalder sig selv for ”MM’ers”. Drengene har hver deres kælenavn – Marcus kaldes for Mac, og Martinus kaldes for Tinus. Marcus er stor fan af Justin Timberlake og Bruno Mars, og Martinus ser op til Justin Bieber.
De har udgivet deres første bog med titlen ”Vores historie”, hvor de fortæller om deres liv indtil nu, krydret med private billeder og koncertoptagelser.