Bøger skrevet af Karolines Køkken

I kogebøgerne fra Karolines køkken finder du opskrifter til mad i lange baner. Karolines Køkken er ejet af Arla Foods og er et udviklings- og inspirationskøkken, som er blevet et kulturelt fænomen de fleste danskere kender, først med ”Karoline koen” med de røde og hvide tern og senere bare med ternene, som velkendt ikon. Karolines køkken blev oprettet i 1962 og den allerførste kogebog udkom i 1972 med titlen ”Det bedste fra Karolines Køkken” og var en udgivelse af de mest populære løsblade. Otte efterfølgende kogebøger blev i perioden 1980 til 2001 husstandsomdelt med tre års mellemrum. I perioden modtog hendes Majestæt dronning Magrethe højtideligt det første eksemplar af den udkomne kogebøg – naturligvis håndnummereret. Kogebøgerne var tidligere gratis for befolkningen, og Karolines Køkken udkommer stadig med kogebøger, dog kun til køb i boghandlere og andre butikker. Man kan godt kalde Karolines Køkken kulturgods og en kulturformidler, som var med til at højne standarden for madlavning i hjemmet, med de spændende kogebøger, som indeholder opskrifter og tilberedningsmåder på de mere ukendte retter i det danske køkken. Missionen for Karolines Køkken er stadig at inspirere danskerne til at skabe gode madoplevelser og forenkle vejen til oplevelsen uden tab af kvalitet – både til hverdag og fest. Der skal altså skabes en god smagsoplevelse gennem stor inspiration. Det hele handler om at mad skaber hygge og gode stemning, og er en væsentlig del af en god tilværelse og et godt liv. Rent principielt er opskrifterne i Karolines Køkken nemme at forstå, grundigt testet både på fremgangsmåde og smag. Opskrifterne er baseret på den tid en gængs dansker har til at kreere et måltid i køkkenet, balanceret med det ønske om en god smags- og måltidsoplevelse som de fleste ønsker. Karolines Køkken består i dag af syv ”madtosser” som interesserer sig for råvarer og madlavning. Det er disse syv mennesker som står for udviklingen og afprøvningen af de opskrifter som du laver hjemme i køkkenet. De har udviklet kogebøger med fokus på blandt andet Karolines mormormad, julemad, sprøde salater, sommermad og børnenes livretter.

Fulde navn: Karolines Køkken