Salget af bøger om ferie i Danmark fordoblet i Bog & idé

Det er bl.a. titler som ”Vandreture i Danmark” og ”Bilture i Danmark”, der bliver revet ned fra hylderne i Bog & idé. Begge har solgt over dobbelt så mange eksemplarer som sidste år, og ligger i henholdsvis indeks 250 og 287. Storsællerten er ”Cykelture i Danmark”, der har solgt over tre gange så godt som i 2019 og ligger i indeks 369.

Men også bøger om specifikke danske destinationer har fået et kraftigt boost. ”Turen går til Bornholm” og ”111 steder i København som du skal se” ligger begge omkring indeks 180. I anledning af 100-års jubilæet for Christian 10. ridt over den nye grænse efter genforeningen, sætter Bog & idé desuden fokus på rejsebogen ”Turen går til Grænselandet” i feriemåneden juli.

”Vi skal allesammen ud og genopdage vores land”, udtaler adm. direktør i Bog & idé, Marianne Lyngby Pedersen. ”Det er der selvfølgelig nogle sundhedsmæssige årsager til, men coronakrisen har også fået os til at se mere indad og værdsætte det nære, ligesom mange af os har fået øjnene op for de mange udenlandsrejsers konsekvenser for klimaet,” siger hun.

Bogsalget afspejler samfundet
Det er ikke første gang, at corona-effekten afspejler sig i bogsalget hos Bog & idé. Under nedlukningen af samfundet steg salget af skønlitteratur markant, fællessang-trenden satte ekstra skub i salget af Højskolesangbogen og 2018-romanen ”Som Pesten” af Hanne Vibeke Holst, der omhandler udbruddet af en global virus, fik en ny tur på bestsellerlisten.

Generelt er bogsalget i Bog & idé steget under coronakrisen, og tendensen ser ud til at fortsætte: ”Danskerne har i den grad fået øjnene op for bøger og læsning, og der bliver købt godt ind af læseoplevelser til ferien for tiden,” siger Marianne Lyngby Pedersen. ”Det er særligt den skønlitterære genre, som er i vækst i øjeblikket, og krimier, hvor der er skruet ekstra godt op for action-knappen, er også populære.”

Blandt de titler, som Bog & idé spår et godt sommersalg, er sommerens store krimi, ”Geiger”, af svenske Gustaf Skördeman, som udkommer 1. juli, og feel good-romanen, ”Den franske fotograf” skrevet af australske Natasha Lester. I den skønlitterære genre har ”Hvor lyset er” af Malene Ravn stort hitpotentiale og man er heller ikke i tvivl om, at der skal langes mange bøger over disken, når Iben Hjejle og Signe Lindkvist d. 10. juli udkommer med den selvbiografiske ”Er der en voksen til stede?”. Endelig kommer mange af de yngre læsere sandsynligvis til at kaste sig over den interaktive roman ”Griskerens hemmelighed”, af Rasmus Kolbe og youtuberen Lakserytteren.

 

For mere information kontakt:
Adm. direktør Marianne Lyngby Pedersen, Indeks Retail, mail
[email protected], mobil 20 23 59 36