Lær at tegne

mand der tegner

Tegnebøger til unge

Lær at tegne tegneseriefigurer, monstre, superhelte, ansigter, grafitti og meget mere... 

Tegn med Lakse

Lakserytternes nye tegnebog ’TEGN MED LAKSE’ indeholder 50 opfindsomme tegneopgaver, som sætter gang i fantasien og udfordrer dig til at tegne skørt, hurtigt, klamt og mærkeligt! Her kan du få gode råd til at tegne og blive mere kreativ. Her fortæller Lakserytteren selv om øvelserne og hvordan du kan få mange timer til at gå ved at bruge din fantasi. Find bogen lige her!

Lakse er god til at komme med sjove ideer til forskellige figurere eller dyr, du kan tegne. Han prøver her at holde sig vågen, imens han vil tegne alle opgaverne i bogen på en dag! Som du kan se, kan det være lidt udfordrende, når man også skal spise og drikke på samme tid. 

Tegne-ideer til alle aldre

Hvordan tegner man en bus? Hvordan ser et menneske egentlig ud? Hvor mange ben har en edderkop? Hvis det er spørgsmål, du stiller dig selv, inden du går i gang med at tegne, så kan du hente hjælp hos Bog og idé. Vi har samlet en masse gode bøger, hvor du kan lære at tegne alle de ting du gerne vil.

Vi har noget til de yngste, de lidt ældre og noget for voksne. I ungdomskategorien finder du lær at tegne bøger til tegneserier, graffiti og fashion. Til de voksne har vi  bøger om croquis og detaljerede ansigter.


Hos Bog og idé har vi mange tegnebøger der udforsker Manga-universet. Manga er det japanske ord for tegneserier og det er en meget populær tegnestil. Hvis du gerne vil lære at tegne Manga, eller er du allerede i gang og vil blot lære mere, så finder du hjælp her.


Manga

Lær at tegne de populære japanske tegneseriefigurer

Tegneredskaber

Når du går i gang med at tegne, har du brug for nogle redskaber. Dine tegneredskaber kan du finde hos Bog og idé, da vi har et stort udvalg af tegneartikler. Vi har tusser i mange tykkelser, farveblyanter og specielle tegneredskaber til croquis, skygge- og kul-tegning, og vandfarver og -blyanter til akvarel.

Vi har også de nye hand-lettering sæt fra Faber-Castell, hvis din tegning skal have en flot overskrift, eller du skal lave tekster i taleboblerne til dine tegneserier, så kan du med sikkerhed lave flotte tekster i breve og søde hilsner til dine nærmeste. 

Hvilke blokke skal du bruge?

Alt efter hvad du skal igang med at tegne, findes der forskellige slags papirtykkelser og blokke som du kan anvende til formålet. Blokkene kan være linjeret eller kvadreret, mønstret eller helt blanke.

Man kan tegne på al slags papir, men skal du skitsere eller tegne med kul, er det smart at anvende decideret tegnepapir, som giver et flot resultat og fremhæver blyets farve og streg. Når du tegner skitser, er det rart, at papiret er lidt tykkere end normalt, så det er stærkt og modstandsdygtigt, når du tegner på blokken. Det gør at du ender med et flottere resultat selvom du arbejder længe med tegningen.

Hvis du vil male akvarel, kan du få mange forskellige typer papir til formålet. Papiret skal gerne være i en tyk kvalitet omkring 300 grams papir. Papiret kan enten være mønstret eller ej, hårdt eller ikke så hårdt.  Der er to former for akvarelpapir, som passer til nybegyndere eller øvede. Koldt presset papir er det hårdeste akvarelpapir, du kan købe. Det er det bedste papir, hvis du er nybegynder. Er du i gang med kunstformen akvarel, kan du prøve dig frem med varmt presset papir, hvor farven hurtigere sætter sig på papiret. Dette papir fås i en nupret eller mindre nupret udgave. Akvarelpapir kan købes i forskellige toner, fra helt hvidt og til blå, grå og brune toner.

En lille tegneøvelse

Hvis du drømmer om at kunne tegne dyr, køretøjer eller mennesker så det ligner, kan du her finde bøger, der hjælper dig på vej med indlæringen af tegnehåndværkets grundlæggende teknikker. Nogle af bøgerne hjælper dig med teknikker helt fra bunden, mens andre hjælper dig, hvis du vil lære nye tips og tricks til at forbedre dine tegneegenskaber. 


En god begynderøvelse er at forsøge at tegne et andet menneske. Her sidder I to og to overfor hinanden og skal skiftes til at tegne. Øvelsen her er 
ikke at kigge på papiret mens du tegner. Tegn langsomt og roligt, så du får så mange detaljer med som overhovedet muligt. Forsøg ikke at løfte blyanten, da det er svært at finde tilbage til, hvor man kom til. Se resultaterne sammen, når I er færdige - det er underholdende, relationsskabende og ikke mindst lærerigt.