Bog & idé

Julemad

Britt Andersen
Airfryer
Stærk pris

Airfryer-julebogen

119,95 DKK

Med Airfryer-julebogen får du Britt Andersens bedste opskrifter og råd til, hvordan du bedst bruger din airfryer i juletravlheden. De 24 danske juleopskrifter dækker over de lækreste retter til julefrokosten og julemiddagen- og lidt til den søde tand.

Find bogen her

Kogebøger fyldt med lækker julemad

Den dejlige julemad lavet af dygtige kokke
Vintertid
BOEGER150SP
VintertidLiv Martine & Simone Thorup Eriksen
150,00 DKK
Indbundet
(0)
Vintertid
Frøken Jensens julebog
Frøken Jensens julebogKristine Marie Jensen
149,95 DKK
Indbundet
(0)
Frøken Jensens julebog
Meyers Jul
Meyers JulMeyers Madhus
399,95 DKK
Indbundet
(1)
Meyers Jul
Vinterkogebog
VinterkogebogTimm Vladimir
299,95 DKK
Hardback
(3)
Vinterkogebog
Min jul
Min julMette Blomsterberg
249,95 DKK
Indbundet
(0)
Min jul
Ondskabens kærlighed
BOEGERTILSTAERKPRIS
Ondskabens kærlighedTine Mangor Grave
169,96 DKK
Hæftet
(1)
Ondskabens kærlighed
Glutenfri jul
Glutenfri julTheresa Vangsøe
249,95 DKK
Hardback
(0)
Glutenfri jul
Vi elsker vores JUL
BOEGERTILSTAERKPRIS
Vi elsker vores JULJette Bogø
84,96 DKK
Hardback
(0)
Vi elsker vores JUL
Meyers julemad
Meyers julemadClaus Meyer
149,95 DKK
Indbundet
(0)
Meyers julemad
Airfryer-julebogen
Airfryer-julebogenBritt Andersen
119,95 DKK
Indbundet
(0)
Airfryer-julebogen

Populære kogebøger

Se alle kogebøger

Airfryerfavoritter

199,95 DKK

Lav alt fra morgenmad, aftensmad, desserts, snacks, lette retter, tilbehør og bagværk i din airfryer – og sænk samtidigt mængden af fedt samt dit energi- og tidsforbrug. Til både nybegyndere og rutinerede.

Find bogen her

Vintertid

150,00 DKK

VINTERTID er din nye madbibel til årets kolde måneder. I bogen fortolker, omfavner og opgraderer Mads Niemann nemlig vinterens smage og retter til den travle hverdag, anledninger hvor vi skal forkæles lidt ekstra og højtiderne som er fyldte med traditioner.

Find bogen her

Elsker du også duften af jul?

Den dejlige julebag lavet af dygtige kokke
Peberkager
PeberkagerMarit Hovland
249,95 DKK
Hardback
(0)
Peberkager
Valdemarsro jul
STAERKPRIS
Valdemarsro julAnn-Christine Hellerup Brandt
259,95 DKK
Indbundet
(2)
Valdemarsro jul
Meyers Jul
Meyers JulMeyers Madhus
399,95 DKK
Indbundet
(1)
Meyers Jul
Vegansk til højtider og fest
Vegansk til højtider og festDitte Gad Olsen
249,95 DKK
Hardback
(1)
Vegansk til højtider og fest
Sweet Baking Moments
Sweet Baking MomentsFrederikke Wærens
249,95 DKK
Indbundet
(3)
Sweet Baking Moments
Brød
BrødLiv Martine & Simone Thorup Eriksen
199,95 DKK
Indbundet
(3)
Brød
Airfryerfavoritter
BESTSELLER
AirfryerfavoritterAnne-Kathrine Palm Schelde
199,95 DKK
Indbundet
(0)
Airfryerfavoritter

Find mere inspiration til den gode julemad

Opskriftsbøger til din airfryer

Find bøger med airfryer opskrifter til både begyndere og mere erfarne brugere, og der er bøger med opskrifter på alt fra snacks til hovedretter og desserter.

Læs mere
julebag6

Julebag

Find et væld af julebag opskrifter, så du kan blive inspireret til, hvilke julekager eller julesmåkager der skal bages som dit og familiens næste lille hyggeprojekt i december.

Find inspiration
konfekt banner

Konfekt

Vi har samlet en række forslag til bøger om konfekt, konfektinspiration og julekonfektopskrifter.

Gå på opdagelse

Julemad

Når julen står for døren, er vi mange, der glæder os til den lækre julemad med and, flæskesteg, brunede kartofler, brun sovs, risalamande og hvad der eller hører sig til. I juledagene mæsker vi os i oceaner af mad, og der er typisk hverken sparet på smør eller fløde, og det er en fornøjelse at sætte tænderne i. Det er dog langt fra alle, der har lyst til at give fuldstændig slip på de gode og sunde vaner, som opretholdes resten af årets dage. Derfor har vi her på siden samlet inspiration til juleretter i begge udgaver. Her finder du julemad opskrifter til de klassiske juleretter, men også opskrifter og inspiration til sund julemad. Uanset om du vælger klassisk dansk julemad eller sund julemad går opskrifterne naturligvis ikke på kompromis med smagen og den julestemning, som julemaden bringer.

Hos Bog & idé finder du desuden et stort udvalg af bøger med spændende opskrifter på julelækkerier som brød og julekager, hvor du virkelig kan få lov at udfolde dine kreative evner og lave en masse lækker julemad.

Julemadens traditioner

Hele december måned er propfyldt med minder og traditioner, og det er særligt i denne tid, at vi dykker ned i de gamle, nedarvede traditioner for på bedst mulig vis at kunne genskabe ”den gode, gamle jul”. Vi tænker tilbage på vores egne barndomsminder og forsøger at genskabe julen, sådan som vi husker, at vores forældre fejrede den, og vores forældre gjorde garanteret det samme med deres forældre. På den måde trækker vores traditioner med juleretter tråde tilbage til midten af 1800-tallet, hvor både den danske jul og dansk julemad fandt sin endelige form takket være borgerskabets interesse. Julen består af lige dele hygge og mad, og selvom man siger, at julen er hjerternes fest, er det nok i lige så høj grad mavernes fest, når alt kommer til alt.

Når vi sætter os til bords juleaften, vil menuen for de fleste danske familier bestå af enten gås, and, kalkun eller flæskesteg, og som tilbehør dertil serveres typisk brunede kartofler, hvide kartofler, brun sovs og rødkål. De faste delelementer i den traditionsbundne julemiddag er kommet til på forskellige tidspunkter i løbet af 1800-tallet, så menuen kan altså dateres mange, mange generationer tilbage.

Risalamanden

Risalamande er til trods for sit franskklingende navn en ægte dansk juleklassiker. Hen mod slutningen af 1800-tallet blev risalamanden serveret for det bedre borgerskab som dessert i stedet for risengrød. Risalamande betyder ganske enkelt ”ris med mandler” og er almindelig risengrød, der er rørt sammen med flødeskum, vanilje og mandler i små stykker. Tidligere var risengrøden kun for de rige, da risene skulle importeres og var meget dyre. Risalamandens popularitet sted under Anden Verdenskrig, hvor der udbrød mangel på ris og kanel til risengrøden. Her kunne man læse i damebladene, hvordan husmødrene kunne få grøden til at strække i længere tid ved at tilsætte flødeskum til grøden.

På juleaftensdag startede kvinden i huset med at bage æbleskiver, som dengang bestod af pandekagedej med tilsatte skiver af æbler eller svesker. Her var det tradition på de fleste gårde, at man spillede kort om æbleskiverne om aftenen efter al julemaden. Der er med andre ord et væld af traditioner forbundet med julen, og det gælder ikke mindst maden. Med en god bog med inspirerende opskrifter til julemaden er du godt forberedt på den store julemiddag den 24. december.