Bog & idé

Mød Bog & idé-børnene

Her kan du møde nogle af de børn, som har fået et ophold på læseskolen Læseuniverset gennem Bog & idé. Vi kalder dem Bog & idé-børn, fordi vi synes, de er gode forbilleder for alle læsere. De er seje, modige og godt på vej til at knække læsekoden.

Mød David igen

David går i 6. klasse. Han er svært ordblind og har hele sit skoleliv kæmpet med bogstaver og ord. Det har givet ham store udfordringer i forhold til læsning og stavning. Da David er på vej ind i overbygningen, hvor læseudfordringerne vokser betydeligt, var det vigtigt at sætte ind med tiltag, der kunne hjælpe David.

David er en meget arbejdsom dreng, der i den grad har profiteret af roen i Læseuniverset. For 4 måneder siden læste David lydrette ord på 3 bogstaver, men med to Bog & idé-pladser med fokus på gode læsestrategier og støtte hjemmefra læser David nu en lix 10.

På trods af svær ordblindhed viser David tydeligt potentiale for en god og progressiv læseudvikling.

Hvad siger Davids forældre

David har været så heldig at få en uges ophold mere på Læseuniverset. Det er Davids anden Bog & idé plads - tusind tak for det. Han udvikler sig så̊ meget, de uger han er afsted. Han ser frem til at komme afsted og glæder sig, fordi han ved, at han der kan mestre de opgaver, han får. David føler selv at der sker en udvikling og det giver ham blod på tanden til at knokle på.

David er svært ordblind og har hele sin skoletid kæmpet med bogstaver og ord. Læseuniverset har givet ham et kæmpe boost og han udvikler sig fra dag til dag, og hans faglige selvværd bliver boostet. Det er sådan en vigtig uge for David. Og vi er meget taknemlige for at vi har fundet Læseuniverset. Vi er sikre på at vores samarbejde med Læseuniverset ikke stopper her; vores søn er i en positiv udvikling, som vi på alle måder vil fortsætte og støtte op om.

.

 

Mød Liva

Da Læseuniverset mødte Liva, mødte de en pige, der var udfordret qua hendes ophold med familien i udlandet i starten af hendes læseudvikling.

Livas højeste ønske var at læse bøger som i serien ”K for Klara” af Line Kyed Knudsen*. Efter endt kursus, mestrer Liva det nu fuldstændigt. Derved er der også skabt en læseglæde, som vil hjælpe Liva fremadrettet i hendes læseudvikling.

Hvad siger Livas forældre

Tusind tak for fripladsen til Liva. Hun har været så glad for at være hos Læseuniverset og hver dag har vi hentet en meget glad pige.
Vi vil tage de vise ord med os, som Livas lærer Trine så fint gav Liva med på vejen: “Hvis man skal blive bedre til noget, må man også gøre en større indsats, end det der forventes.” Så Liva læser nu 30 min. om dagen i stedet for de anbefalede 20 min. Som belønning for hendes store indsats har vi forhandlet os frem til 40 kr. bland selv-slik om fredagen :-)
Liva er begyndt selv at læse opskrifter og har mod på at tage nye bøger ned fra hylderne, samt at læse godnathistorier for hendes to mindre brødre. Det er fantastisk at se hendes fremskridt og vi glæder os til at se, hvad der kan ske over det næste halve år. Læseuniverset har helt sikkert givet hende et skub i den rigtige retning.

Mød Thea

Thea har med et 30-timers ugekursus flyttet sig fra en lix 7 til en lix 9.

Hun har læst bøger fra kommas læsestart, som alle kan købes i Bog & idé. Derudover har hun arbejdet med læseforståelse, med at dele ord i stavelser, skrevet sætninger og korte historier,
arbejdet med rimord og med ”snyde-vokaler”.

I forbindelse med at Thea har kunnet mærke, at hun blev bedre til at læse, har hun også fået troen på sig selv. Hun har nu ingen problemer med at læse højt for andre og har mod på at gå selvstændigt til opgaverne og prøve sig frem, frem for skulle guides og sættes i gang hele tiden.

Hvad siger Theas forældre

Vi vil gerne takke Bog & idé for at give Thea en plads på Læseuniverset.
Thea har haft en fantastisk uge, og har rykket sig langt fagligt.

Mød Frederik

Frederik, som går i 3. klasse, har været på Læseuniverset to gange, hvor han har vist rigtig god udvikling og motivation. I uge 45 sidste år, da Læseuniverset mødte Frederik første gang, læste han en lix 8 med 9 fejl. Ved endt kursus i uge 8 i år læste Frederik en lix* 17 med 6 fejl. Se guide til Lix-tal

Samarbejdet med forældrene samt Frederiks positive arbejdsmoral, har nu gjort det muligt for Frederik at læse mere aldersvarende litteratur.

Hvad siger Frederiks forældre

Tak for sponsoratet. Det har virkelig givet vores søn en rygsæk fyldt med ny læring, og ikke mindst troen på sig selv. Vi vil ønske, at flere børn med læseudfordringer kunne få muligheden for et kursus hos Læseuniverset, da det har givet vores søn så meget mere end kun at få styr på lyde og de stumme d’er.

Nok engang tusind tak til jer, Bog & idé, samt Maria (indehaver/underviser ved Læseuniverset) og hendes team.

Mød Victoria

Victoria går i 2. klasse. Hun er meget udfordret på bogstav-lydforbindelse, altså dét at omdanne bogstaverne til lyde.

I Victorias tilfælde startede Læseuniverset stille og roligt ud, helt fra bunden, med bogstavernes lyde og lydrette ord på to bogstaver. Dette gjorde de for at sikre, at hun udviklede sine læsefærdigheder optimalt. Efter en uge ved Læseuniverset læser Victoria små lydrette bøger fra Kommas læsestart.

Hvad siger Victorias forældre

Efter sidste uges undervisning kan vi klart se og høre, at Victoria har rykket sig. Vi er så glade for, at Victoria er en af de heldige, som blev tildelt et Bog & idé-legat til en uge hos Læseuniverset.

Repetitionen af mappen er Victoria i fuld gang med og hun fortæller stolt om, at hun har været på Læseuniverset.

Mød Emil

Emil er blevet undervist i Læseuniversets lydrette materiale og kan nu bruge bogstav-lydforbindelse.

Emil har haft brug for mange gentagelser, hvilket Læseuniversets materialer støtter op omkring.

Han har sluttet ugen af med at læse bøger fra Kommas Læsestart niveau 1 samt bøger fra den første frilæsning 1. Trods de store udfordringer har Emil udvist gåpåmod og knoklet hele ugen.

Hvad siger Emils forældre

Vi vil gerne takke Bog & idé mange gange for Emils plads på Læseuniverset i Hadsten. Det har givet vores dreng en masse gode redskaber, som fremadrettet kan hjælpe ham i skolen. Han synes selv han er blevet bedre til at læse, og vi oplever en dreng med mere tro på sig selv.

Vi vil også gerne sige en stor tak til de dygtige og omsorgsfulde lærere, Trine og Maria, der med stort hjerte skaber en god uge for børnene, hvor det faglige og det sociale går hånd i hånd. Vi vil helt klart anbefale Læseuniverset til andre. TAK!

 

Mød Lærke

Lærke på 8 år går i 2. klasse. Hun er en sød pige med krummer i. Qua hendes uro var hun kommet bagefter med læsningen og har derfor været på Læseuniverset.

Igennem gode rutiner og vedholdenhed var Lærke hurtig til at tage fra, hvilket gjorde hendes læsning mere flydende og hendes læseniveau havde derfor en rigtig fin progression. Hun profiterede af at blive undervist på et lille hold, hvor der var masser af tid til den enkelte.

Hvad siger Lærkes mor

Tusind tak til Bog & idé fordi I har givet Lærke en uge på Læseuniverset. En uge med nye venner og masser af læring. Lærke har været utrolig glad for at være afsted. Lærke er en skarp pige med uro i benene, som havde svært ved at læse, men det skal jeg love for at Læseuniverset fik gjort noget ved. Da hun startede på Læseuniverset lå hun på lix 6; nu læser hun bøger på 10 og 11 lix.

Læseuniverset er en gave til børn, der har svært ved at læse. Tak til Bog & idé fordi I gav vores datter den gave.

 

Mød Knud

Knud går i 3. klasse og har i 2½ år haft store læseudfordringer. De udfordringer fik ham til at ’blokere’, når han skulle læse. Men som tiden gik oplevede Læseuniverset, at Knud løsnede op og stille og roligt fik troen på egne læseevner tilbage.

I arbejdet med Knud har Læseuniverset lagt vægt på, at tage udgangspunkt i noget Knud allerede mestrede, for at skabe en egentlig læselyst hos ham.

Hvad siger Knuds mor

Knud har i de sidste 2½ år haft store læsevanskeligheder og utrolig svært ved at læse selv simple tekster. I november måned fandt vi Læseuniverset.

Takket være Bog og idés fine initiativ har Knud haft mulighed for at få et intensivt læseløft. Han har taget store skridt imod at komme op på det 3. klasses læseniveau, som hans klassekammerater er på.

Læseuniverset har gjort en stor forskel for Knud - og vi glæder os over den store faglighed, som han har kunnet drage så stor nytte af!

 

Mød Mai

Mai går i 4. klasse og er udfordret i både matematik og dansk. Hun har bl.a. en langsom læsehastighed. Hos Læseuniverset har hun arbejdet med vokalforvekslinger og bogstav-/lydforbindelser i et lydret materiale. Hun har også fokuseret ihærdigt på at stavedele, bruge lydene og se på første stavelse, når hun møder ukendte ord. For at støtte Mai i en effektiv ordgenkendelse, har hun især arbejdet med tekster med en hyppig ordgentagelse.

Læseuniverset har oplevet Mai som meget motiveret og arbejdsom og den intensive undervisning har givet hende mulighed for fordybelse. Det har givet udslag i en meget positiv udvikling i løbet af hendes tid hos Læseuniverset.

Hvad siger Mais mor

Selvom Mai bliver udfordret til at yde noget ekstra hos Læseuniverset, er det en stor glæde, at vi kan sende en glad pige af sted, og får en glad pige hjem om eftermiddagen.

Jeg kan mærke, at det både har hjulpet med Mais læsning og stavning. Jeg sidder sammen med Mai herhjemme, hvor der er onlineundervisning, og nu går det rigtig godt med at læse opgaverne, med lidt hjælp fra mig.

Mange tak for læsekurset til Mai.

 

Mød David

David går i 6. klasse. Han er svært ordblind og har hele sit skoleliv kæmpet med bogstaver og ord. Det har givet ham store udfordringer i forhold til læsning og stavning. Da David er på vej ind i overbygningen, hvor læseudfordringerne vokser betydeligt, var det vigtigt at sætte ind med tiltag, der kunne hjælpe David.

Læseuniverset har været meget imponerede over David, som gennem hele sit forløb har været topmotiveret og knoklet på – også når bogstaverne drillede. Fra at læse små lydrette ord på tre bogstaver, læser David i dag en lix 8 og er godt på vej til at få knækket læsekoden for alvor.

Hvad siger Davids forældre

Læseuniverset har givet David et kæmpe boost og han udvikler sig fra dag til dag. Ikke kun fagligt, men også hans faglige selvværd bliver boostet.

Opholdet hos Læseuniverset har været så vigtigt for David, og vi er taknemmelige for at have fundet Læseuniverset.

Tusind tak til Bog og idé for at give os den mulighed.

 

gode boger

Bøger om fodbold

Find alle de gode bøger her >>
gode boger

Bøger om rummet

Find alle de gode bøger her >>

Bøger om gaming

Find alle de gode bøger her>>

Bøger om dinosaurer

Find alle de gode bøger her >>

-

Hvad er Læseuniverset?