Bog & idéBøgerBørnebøger

Børnebøger efter emne

Gå på opdagelse i spændemde emner

Børnebøger

Bøger om dinosaurer

Elsker dit barn alt der handler om dinosaurer, fra deres oprindelse til det vi kender fra museerene i dag? Her på siden finder du alt fra fakta og fagbøger om dinosaurer til spændende og sjove fortællinger og serier til børn i alle aldre.

Gå på opdagelse
Bøger om biler webspot

Bøger om biler

Er dit barn helt vild med alt, der handler om biler? På siden her kan du finde en masse spændende fagbøger, sjove og spændende historier om biler til at udvide dit barns viden samt øge læseglæden.

Gå på opdagelse
Superhelte spot

Bøger om superhelte

Er dine børn også vilde med superhelte? Så er vores udvalg af spændende bøger om superhelte det perfekte valg til at underholde og inspirere dem. Uanset om de er små eller store, vil de elske at dykke ned i det imponerende superhelte-univers og opleve spændingsfyldte eventyr. Vores samling af bøger om superhelte er nøje udvalgt for at sikre succesfuld læsning og vil være en fantastisk tilføjelse til enhver børnebogsamling. Her på siden finder du inspiration til forskellige alderstrin.

Udforsk her
Rummet

Bøger om rummet

Er dit barn interesseret i astronauter, planeter eller bare generelt om rummet? På denne side kan du finde inspiration til fagbøger, serier og sjove og spændende fortællinger om alt rummet kan indeholde.

Se mere her
Dyr

Bøger om dyr

Har dit barn en interesse for dyr i alle afskygninger eller bare et bestemt dyr? Her er vores bud på de mest populære bøger og serier om dyr til børn i alle aldre, som ønsker at vide mere om verdenens mange forskellige dyr, eller bare vil dykke ned i en magisk verden hvor dyrene hersker.

Se mere her
Heste

Bøger om heste

Elsker dit barn alt om heste? Her er vores bud på de mest populære hestebøger og serier, som dit barn kan dykke ned i og samtidig hjælpe med at styrke deres læseglæde.

Se mere her
Fodbold

Bøger om fodbold

Er du bare vild med fodbold og kan du ikke få nok af at læse om og blive klogere på de store fodboldstjerner, fodboldklubber og berømte fodboldtrænere? Gå på opdagelse i vores store udvalg af fodboldbøger.

Se mere her
Havet

Bøger om havet

Er dit barn fascineret af havet og alle dets skabninger? Hvad end det er fisk eller hvordan det ser ud på bunden af havet, dit barn er fasineret af finder du bøger om det her.

Se mere her

Bøger med humor

Mangler dit barn nogle sjove og humoristiske historier til at sætte læseglæden i gang? På denne side finder du alt fra små sjove historier til større serier til at hjælpe med at knække læsekoden til børn og unge i alle aldre.

Se mere her

Bøger om venskab

På siden her kan dit barn dykke ned i en masse sjove, spændende serier og fortællinger om venskaber imellem børn.

Se mere her
Kærlighed og parforhold

Bøger om kærester

På denne side finder du serier og spændende fortællinger om alt, hvad det indebærer at være kærester.

Se mere her
Bøger om kroppen spot

Bøger om kroppen

Det er spændende at udforske og blive klogere på kroppen, at læse om tale med dine børn om hvordan kroppen udvikler sig med årene. Her på siden finder du fagbøger og små historier om kroppen til børn i alle aldre.

Se mere her
Gaming winner

Bøger om gaming

Hvis du kan løsrive dig fra skærmens magi et øjeblik, så findes der altså et utal af gode bøger om gaming. Vi har fundet en række hæsblæsende og spændende historier om gaming, samt guides til diverse spilverdener.

Se mere her

Bøger om håndbold

Er interessen håndbold, kan du finde spændende læsebøger om håndbold her på siden.

Se mere her

Bøger om historie

Har du et barn der er interesseret i alt om historie? Her på siden finder du alt fra små fortællinger til fantastiske fag- og faktabøger om historiske begivenheder til børn i alderen 5 år og op.

Se mere her

Bøger især til piger

Mangler du inspiration til læsning om piger? Her finder du spændende fagbøger, skønne serier og fantastiske historier med piger i hovedrollen.

Se mere her

Bøger især til drenge

Mangler du inspiration til læsning om drenge? Her finder du spændende fagbøger, skønne serier og fantastiske historier med drenge i hovedrollen.

Se mere her

Dyk ned i spændende temaer

Børn læser i hver sin bog

Børneserier

Gå på opdagelse blandt masser af sjove og underholdende seriebøger, som børnene kan følge med i. Seriebøger er gode for børnene, fordi de kan følge nogle bestemte karakterer over længere tid, og dermed opleve genkendelse.

Udforsk her
Far læser højt for børn

Højtlæsning for børn

Giv dit barn læseglæde gennem højtlæsning. Mangler du inspiration, tips eller gode bøger til højtlæsning for børn, kan du med fordel gå på opdagelse på denne side. God læselyst!

Udforsk her
Bøger efter lixtal

Bøger efter lix-tal

Få et vejledende overblik over lix-tallene for hvert klassetrin. Her finder du også bøger inddelt efter lix-tal.

Udforsk her
Pige eventyrbog

Eventyr

Eventyr lader læseren dykke ned i en skøn fortælling, hvor trolde, feer, og andre magiske væsener kan eksistere, og hvor fantasien kan få frit løb. Gå på opdagelse blandt vores store udvalg af eventyrbøger.

Udforsk her

Fagbørn til børn

Med en børnefagbog, kan børnene blive klogere på et interessant emne, fortalt i et sprog som de kan forstå. Du finder bøger der kan hjælpe dit barn med at lære klokken, det engelske og tyske sprog, samt talforståelse.

Udforsk her
2 nysgerrige drenge

Interaktive bøger

Giv fantasien en udstrakt hånd med de interaktive bøger. Vi har samlet sjove, interaktive bøger til børn i alderen 8 - 13 år.

Udforsk her
Højtlæsning er altid en god ide

Klassiske børnebøger

Klassiske børnebøger har i årtier været en nærmest fast bestanddel af mange børns barndom. Disse historier har formålet at gribe fat i fantasien og nysgerrigheden hos generationer af børn.

Udforsk her
Dreng læser bøger

Engelske børnebøger

Det er noget helt særligt at læse en bog på originalsproget, og med børnebøger på engelsk giver du dine børn muligheden for at opleve forfatterens specifikke ord, samtidig med de kan styrke deres engelske færdigheder.

Udforsk her
Tegneserier spot

Tegneserier

Alle kan være med, når historierne fortælles i en spændende kombination af tekst og illustrationer. Hos Bog & idé finder du både de klassiske tegneserier, men også tegneserier på engelsk og japanske tegneserier.

Udforsk her
barn læser under træ

Top 10 børnebøger

Vi opdaterer løbende listen med de 10 bedste børnebøger, så du nemt kan lade dig inspirere til jeres næste fælles læseoplevelse.

Udforsk her

Populære børnebogsforfattere

Astrid Lindgren forfatterfoto

Astrid Lindgren

Astrid Lindgren er særligt kendt for sine bøger om Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg, Ronja Røverdatter, Brødrene Løvehjerte og mange flere. Bøgerne har underholdt og inspireret børn og voksne over hele verden i årtier, og historierne var især præget af fantasi, humor og stærke karakterer. Foto: Jacob Forsell

Find bøger af Astrid Lindgren
Jakob Martin Strid forfatterportræt

Jakob Martin Strid

Jakob Martin Strid er en anerkendt forfatter inden for børnelitteratur, hvor nogle af hans mest kendte værker inkluderer bøger som "Den fantastiske bus", ”Mustafas kiosk”, ”Mimbo Jimbo” og bøgerne om den utrolige historie om den kæmpestore pære. Foto: Grow Productions

Find bøger af Jakob Martin Strid

Ole Lund Kirkegaard

Ole Lund Kirkegaard var kendt for at skrive sjove og spændende historier, der appellerede til børns fantasi. Blandt Ole Lund Kirkegaards mest berømte værker kan nævnes bøger som Lille Virgil, Otto er et næsehorn, Gummi-Tarzan og Hodja fra Pjort.

Find bøger af Ole Lund Kirkegaard
Sebastian Klein

Sebastian Klein

Sebastian Klein er en af de førende danske naturformidlere og har i mere end 20 år lavet børneprogrammer til DR. Han har skrevet mere end 50 titler, der primært handler om dyr og natur.

Find bøger af Sebastian Klein
David Williams forfatterportræt

David Walliams

David Walliams er en britisk komiker, skuespiller og forfatter, der er særlig kendt for sine populære udgivelser som ”Øv, far!”, ”Gangster farmor” og ”Midnatsbanden”. Det er kendetegnende for David Walliams historier, at de er fyldt med enestående personligheder og overraskende plot-twists, som vil holde læseren fanget fra side ét. Foto: Harper Collins Nordic

Find bøger af David Walliams
kristian gintberg top

Kristian Gintberg

Kristian Gintberg har kastet sig over arbejdet med børnebøger, der tager læseren med på eventyr, og med faktaserien ”Kristian på sporet af”, hvor han undersøger stort og småt og taler til børnene i øjenhøjde.

Find bøger af Kristian Gintberg

Find lærerige bøger til de mindste

Sangbøger, rim og remser

Der findes mange sjove rim og remser til børn, som gør det sjovt at lære nye ord. Rim og remser sange er en fantastisk og legende måde at lære børn nye ting.

Udforsk her

Billedbøger

Billedbøger er en sjov måde for børnene at opleve en historie. Som forældre kan du læse historien højt, alt imens at barnet ser historien udspille sig på papiret

Udforsk her
højtlæsning  baby

Pap- og pegebøger

Find masser af barnlig inspiration til den næste læseoplevelse her på siden, hvor vi har samlet de bedste pap- og pegebøger

Udforsk her

Styrk læseglæden

Dreng læser

Knæk læsekoden

Få fyldt værktøjskassen til hjemmelæsningen op. Alle børn er naturligvis forskellige og har forskellige behov for støtte, så tag blot det du kan bruge fra vores værktøjskasse. Rigtig god lær-at-læse-lyst!

Læs hele artiklen
Børn læser sammen

Kom igang med fritidslæsning

Rigtig mange forældre bakser med at motivere deres børn til at læse ’frivilligt’. En undersøgelse fra magasinet Skolebørn viser faktisk, at over 70% af forældre har svært ved, at få deres barn til at læse 20-30 min. om dagen. Her får du 10 gode råd til at hjælpe dit barn med at komme i gang med fritidslæsningen.

Læs hele artiklen
Pige læser bog selv og øver læsning

Skab interesse

Hvordan vækker du interessen og den ægte læseglæde hos dit barn? Her får du 10 gode råd til at skabe læseglæde.

Læs hele artiklen
pige-får-hjælp-til-at-læse

Bliv klogere på ordblindhed

I denne artikel afliver vi alle fordomme og ser nærmere på, hvordan man genkender ordblindhed.

Læs hele artiklen
Højtlæsning er altid en god ide

Læsning skaber hverdagsglæde

I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan du ved at læse bøger kan øge din hverdagsglæde og skabe mere ro, mærkbarhed og måske endda føle dig mindre ensom.

Læs hele artiklen

Børnebøger efter emne

En god børnebog kan noget, som næsten intet andet kan: Den gode bog til børn styrker fantasien, underholder, vækker lysten til at lære at læse selv, og så giver den en dejlig varm følelse af afslapning og nærvær mellem barn og voksen, hvis den læses sammen. Hos Bog & idé finder du et hav af forskellige og gode børnebøger. Du finder gode bøger til alle aldre, uanset køn og interesser. Er du på jagt efter de mest populære titler, inspiration til ny læsning eller efter bestsellere inden for børnebøger, er der også hjælp at hente lige her.

Gode børnebøger til alle

Hos Bog & idé finder du alle de bedste børnebøger uanset køn, alder og interesser. Er du på jagt efter en god børnebog, der handler om et bestemt tema, kan du øverst på denne side nemt springe over hen til siden, der samler alle børnebøgerne om det givne emne. Er du for eksempel på jagt efter bøger om kroppen, bøger om fodbold, bøger om dinosaurer eller bøger om biler, kan du med fordel tage et nærmere kig på disse sider.

Populære børnebøger for små og store

Nogle af tidens allermest populære børnebøger er de samme, som mange af os kan huske fra vores egen barndom. De ikoniske karakterer som Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg er mindst lige så populære i dag som for 20 år siden. Det kan også være det er sangene fra De Små Synger eller Halfdans ABC, der står stærkest i din erindring, og de kendte elskede sange og sanglege er sjove at genopleve og give videre til dit barn.