Filmatiserede Bøger

Krimier, biografier, skønlitteratur, komedier er alle genrer der igennem tiden er blevet filmatiseret. Fælles for de filmatiserede bøger er, at de alle har rørt noget ved folk - i så høj grad at de har fået en hel industri til at bruge penge på at lave film om bøgerne. Dette er et kvalitetsstempel i sig selv!

Hos Bog & idé vil vi ikke gøre os til dommere over om en bog er god eller dårlig - det handler om forskelligheden blandt forfatterne og ikke mindst læserne.

Bøger er fantastisk underholdning, og det er dejligt at tænke på at bøgernes verden har så stor en betydning for filmenes verden.

Film- og serieaktuelle i 2021

Venter du på, at din yndlingsbog bliver filmatiseret? Vi har her samlet nogle af de bøger, som du kan se i biografen eller på streamingtjenester i løbet af år 2021.

Bøger der blev til tv-serier

Kan du ikke få nok af bøgerne om Westerros med ulve og drager? Eller er du fanget af Dictes hæsblæsende verden, hvor hun har næsen fremme efter den bedste nyhed? Så kan du dykke dybere ned i historierne med tv-serierne baseret på forfatterens fortælling. 

De spændende

Oplev spændingen ved en god krimi. Gæt med på mordgåderne, mærk de små nakkehår rejse sig når morderen nærmer sig, eller oplev det psykologiske spil i de spændende domestic noir romaner. Leder du efter de spændende danske krimier "Afdeling Q" skrevet af Jussi Adler-Olsen, så tag et kig længere nede på siden, hvor vi har samlet dem i deres egen kategori. 

Afdeling Q

Afdeling Q er en krimiserie skrevet af Jussi Adler-Olsen. Afdeling Q er en afdeling på politigården, der arbejder med henlagte sager. I bøgerne følger man afdelingens leder Carl Mørck, sekretæren Rose Knudsen og araberen Assad. Sammen arbejder de sig igennem de sager, ingen indtil nu har kunne løse. 

Millennium

Den populære bogserie Millennium skrevet af svenske Stieg Larsson er blevet filmatiseret til tre spændende film, som fokuserer på hackeren Lisbeth Salander og journalisten Mikael Blomkvist. Den første film findes i både en svensk og en amerikansk udgave. Seerne vil kunne genkende James Bond skuespilleren Daniel Craig i rollen som Mikael Blomkvist i den amerikanske udgave.

Drama

Følg med i de forunderlige og fascinerende dramaer der udspiller sig i disse skønne romaner. 

Bliv forført af Christian Grey, mød fascinerende og ulykkelige skæbner, og lad disse dramtiske fortællinger drage dig ind.

For hele familien

Ungdomsfilm

Twilight og Hunger games

Twilight og Hunger games er to meget populære ungdomsserie, som begge er blevet filmatiseret. Twilight handler om menneskepigen Bella, som forelsker sig i vampyren Edward Cullen. De fire oprindelige bøger er alle filmatiseret. Hunger Games omhandler Katniss Everdeen, som skal deltage i en årlig turnering, hvor børn fra forskellige distrikter kæmper mod hinanden i dødskamp. De tre oprindelige bøger er filmatiseret.

Fantasy

Herunder finder du bøger som tager dig til forunderlige verdner. Du kan blandt andet besøge Narnia hvor den talende Løve, Aslan, og Faunen, Hr. Tumnus, vise dig vej, efter du er gået igennem garderobeskabet. Leder du efter Ringenes Herre, Hobbitten, Hunger Games eller Harry Potter kan du se serierne længere nede på siden, hvor de har fået deres egen kategori.

Følg den unge troldmand Harry Potter og hans liv på den magiske skole Hogwarts. Serien består af 7 bøger, som følger Harry et år ad gangen. Vi stifter bekendtskab med hans venner Ron og Hermione, og vi møder masser af forunderlige væsner, farlige fjerner og inspirerende personligheder. Bøgerne er filmatiseret til 8 film - sidste bog i serien strækker sig over 2 film.

Ringenes herre og Hobbitten

Følg det episke eventyr om ringen i både bog- og filmformat. I Ringenes herre følger vi hobbitten Frodo ud på den lange og farefulde rejse til Dommedagsbjerget, hvor han skal destruere ringen. Vi møder både mennesker, hobitter, elever, troldmænd, og orker i disse eventyrlige bøger. De tre film har tilsammen vundet 17 Oscar statuetter. I Hobbitten får vi forhistorien til Ringenes herre, og møder Frodos onkel Bilbo, da han var ung, og lærer hvordan han fik ringen i sin besiddelse. Hobbitten er filmatiseret i tre dele.

Klassikerne

Gennem årene er der blevet skrevet mange fantastiske bøger, leder du efter en klassiker har vi fundet nogle her.