Bog & idéBøger

Gode bøger 2023

NyhedKøb nuKrimi
Kult

Kult

Da flere børn bliver kidnappet, søger efterforskeren Mina Dabiri hjælp hos mentalisten Vincent Walder i kampen for at finde de livsfarlige bagmænd, inden det er for sent.

NyhedKøb nuFeel good
I dine sko

I dine sko

To kvinder. To liv. En dag, der ændrer alt... Jojo Moyes er tilbage med en varm og rørende fortælling om to meget forskellige kvinder – og hvordan små ting kan ændre alt i ens liv.

NyhedKøb nuRoman
Malma station

Malma station

Alex Schulmans nye roman Malma station udspiller sig på et tog. Fem personer er på rejse gennem Sverige: et ægtepar i krise, en enlig far og hans datter, og en ung kvinde, der søger svaret på den gåde, hendes mor efterlod hende med.

Fra 3 årKøb nuGodnat historier
Gigantosaurus---5-minutters-eventyr

Gigantosaurus - 5 minutters eventyr

Der er altid tid til et dino-eventyr! Læs om Gigantosaurus og de modige, små dinovenner i denne skattekiste af historier, der kun varer 5 minutter. Historierne passer perfekt til en kort hyggestund!

Om følelserKøb nuFra 4 år
Alvildas-loeft-flappen

Alvildas løft flappen

Hvorfor græder jeg? Hvad skal jeg gøre, når jeg bliver genert? Hvorfor kan jeg ikke lide at blive drillet? Løft flapperne og få masser af gode svar, så du bedre kan forstå dine følelser.

HumorKøb nuFra 6 år
gangster-farmor

Gangster farmor

11-årige Ben keder sig helt vildt, da han skal bo hos sin farmor. Hun er virkelig den kedeligste farmor nogensinde. Men Ben ved ikke 1) Hun var engang en international juveltyv. 2) Hun har hele sit liv ville stjæle kronjuvelerne.

Gode bøger 2023

2023 er et fantastisk år for bogelskeren med udgivelsen af masser af gode bøger. Her på siden har vi samlet et udsnit af de bøger fra 2023, som I har været allermest glade for. Her finder du et væld af gode bøger – af fantastiske, sjove, rørende, morsomme, dramatiske, spændende bøger, som alle har det tilfælles, at de sætter gang i tankerne og udfordrer læsernes fantasi og indlevelsesevne.

Uanset om du er typen, der sluger den ene bog efter den anden, eller om du blot læser en gang i mellem, er 2023 et rigtig godt bog-år for dig. Året er spækket med fantastiske, spændende, lærerige, interessante, medrivende og underholdende bogudgivelser, og vi tør godt love dig, at der også er en enkelt eller flere bøger blandt udgivelserne, som du vil elske.

Danske krimier 2023

Krimielskerne kan blandt andet se frem til udgivelsen af Bødlernes Daggry af Michael Katz Krefeld, der er 3. bind i serien om Cecilie Mars. Det er en selvstændig fortsættelse til storbykrimierne Mørket Kalder og Nattens Udyr. Michael Katz Krefeld er bestemt en anbefalingsværdig forfatter, og han har modtaget flere litterære priser for sit forfatterskab, herunder Krimimessens Publikumspris i 2018.

Du kan også glæde dig til udgivelsen af Anne Mette Hancocks krimi Martyr, som er en krimifortælling om hævn, retfærdighed og tilgivelse. Anne Mette Hancock debuterede som krimiforfatter med Ligblomsten i 2017, og bogen blev taget så godt imod af både læsere og anmeldere, at hun efterfølgende blev kåret som Årets Debutant af Det Danske Kriminalakademi på krimimessen i marts 2018.

Biografier 2023

Elsker du at komme helt ind under huden på store og kendte personligheder, må biografierne være blandt dine yndlingsgenrer. År 2023 byder heldigvis også på flere spændende biografi udgivelser, og her kan vi for eksempel fremhæve Livsvidner, som de to store folkekære skuespillere Lisbeth Dahl og Ulf Pilgaard står bag. I bogen dykker de ned i deres livslange arbejdsforhold og i den samhørighed, som Lisbeth Dahl og Ulf Pilgaard selv kalder for ”et ægteskab – bare uden sex”. Glæd dig til at høre om de to skuespilleres mange sjove og tankevækkende historier og anekdoter fra deres mangeårige karrierer.

Det kan også være, du er eller har været MALURT fan og har sunget med på deres sange i en smuk duet med Michael Falch? Så kan du glæde dig til at komme tættere ind på livet af Michael Falch, når han i 2023 udgiver sin biografi Under Månen, som skildrer et overraskende kærlighedseventyr mellem Michael Falch og hans asiatiske kæreste, der er udvist af Danmark. Glæd dig til beretningen om tungsind og livsglæde krydret med en dyb passion for rockmusik og fodbold – naturligvis skildret i dyb respekt for den selvironiske åbenhed, som kendetegner Michael Falch.

Gode bøger - skønlitteratur 2023

Er du i humør til bare at give dig hen og fordybe dig i enten helt eller delvist opdigtede verdener, er det skønlitteratur, du skal kaste dig over. Er du allerede godt bekendt med genren, kan du med fordel tage et kig på vores side med skønlitteratur top 10 der hele tiden holdes opdateret, og som viser dig de 10 bedste og mest populære bøger inden for skønlitteratur netop nu.

Som inspiration til din næste skønlitterære læseoplevelser, kan vi anbefale Atlas af Lucinda Riley. Atlas er den ottende og sidste bog i den populære bogserie om De Syv Søstre, så hvis du endnu ikke er hoppet med på bølgen, er det bare med at komme i gang. Forude ligger en masse gode læseoplevelser og venter på dig. Du kan se rækkefølgen på Lucinda Rileys bøger her.