Bog & idéBøger

Jakob Melander bøger rækkefølge

Krimi

Jakob Melander

Jakob Melander er en dansk forfatter, født den 13. februar 1965. Han er mest kendt for sine kriminallitterære værker og har opnået anerkendelse for sin evne til at skabe spændende og velskrevne historier. Han debuterede som forfatter i 2013 med krimien "De berusedes vej", som også markerede begyndelsen på serien om kriminalkommissær Lars Winkler. Melander har bidraget til den danske krimigenre med sine romaner, der ofte kombinerer spændingselementer med dybdegående karakterbeskrivelser og samfundskritik. Han har udgivet flere bøger, og hans forfatterskab har vundet popularitet både i Danmark og internationalt.

Rækkefølge på Porsing og Freitag-serien

Porsing og Freitag er den nyeste serie fra Jakob Melander. I serien følger vi Christian Porsing, politiassistent i København, og Sigga Freitag som tidligere har været profileringsekspert og psykolog for det tyske politi.

Sagernes opbygning og karakter er blandt andet bygget med inspiration fra virkelighedens drabssager såsom seriemorderen Jeffrey Dahmer, kidnapningen af Natascha Kampusch og The Green River Killer.

Rækkefølgen på bøgerne om Porsing og Freitag:

 1. Jeg er Sarons rose (2021)
 2. Station Z (2022)
 3. Lysets Engel (2023)
 4. Alle mine døde (2024)

Bøgerne fra Porsing og Freitag-serien

Jeg er Sarons rose

249,95 DKK

Da et menneskeskelet med et grævlingekranie dukker op, er politiet overbeviste om, at det er en practical joke, men det er politiassistent Christian Porsing ikke. Uden assistance fra sine kollegaer må han tage sagen i egen hånd og ty til tysk politis tidligere star-profiler, Sigga Freitag, for at få hjælp.

Find den her
#2

Station Z

249,95 DKK

Politiassistent Christian Porsing og profiler Sigga Freitag bliver sat på sagen om en lille pige, der blev bortført som 9-årig i 2012, men der er mange forhindringer og uret tikker. 2. bind i krimiserien.

Find den her
#3

Lysets engel

279,95 DKK

Seriemorderen Alef er stadig på spil, og Christian Porsing må sætte alle kræfter ind for at stoppe ham, for hans næste offer kunne meget vel være Christians gode kollega Sigga Freitag.

Find den her
#4

Alle mine døde

279,95 DKK

Sigga Freitag har lidt store personlige tab i jagten på seriemorderen Alef. Hun har sagt op hos tysk politi og arbejder nu som psykolog, men hendes rolige tilværelse forstyrres brat, da et afkappet hoved af en yngre mand dukker op i en skøjtehal i Paris.

Find den her

Rækkefølge på Lars Winkler-serien

I Jakob Melanders krimiserie om Lars Winkler følger vi politimanden af samme navn, der er dedikeret til sit arbejde på Københavns Politigård. Serien giver os indblik i Lars Winklers liv, både som ihærdig efterforsker i hovedstaden og som far til en teenage-datter. Han kæmper også med sit omdømme blandt kollegaerne og bor på Nørrebro i en lejlighed. Lars Winkler bærer desuden på en fortid som punker og kæmper med afhængigheden af speed.

Jakob Melanders plots dækker en bred vifte af temaer, herunder mord, magtmisbrug, terror og kriminalitet på tværs af grænser. Forfatteren formår at skabe en overbevisende og intellektuel skildring af begivenheder, der virker næsten skræmmende virkelighedstro. Hver bog i serien præsenterer sit eget unikke plot, og du behøver derfor ikke læse dem i rækkefølge.

 Lars Winkler-serien i rækkefølge:

 1. Øjesten (2013)
 2. Serafine (2014)
 3. De berusedes vej (2015)
 4. Det bedste til mig og mine venner (2016)
 5. De døde og de ufødte (2018)
 6. Fjenden iblandt os (2019)
 7. Ind i den hvide nat (2019)

Bøgerne fra Lars Winkler-serien

Øjesten
ØjestenJakob Melander
49,95 DKK
Paperback
(24)
Øjesten
Serafine
SerafineJakob Melander
129,95 DKK
Paperback
(20)
Serafine
De berusedes vej
De berusedes vejJakob Melander
129,95 DKK
Paperback
(21)
De berusedes vej
Det bedste til mig og mine venner
Det bedste til mig og mine vennerJakob Melander
99,95 DKK
Paperback
(24)
Det bedste til mig og mine venner
De døde og de ufødte
De døde og de ufødteJakob Melander
99,95 DKK
Paperback
(11)
De døde og de ufødte
Fjenden iblandt os
Fjenden iblandt osJakob Melander
99,95 DKK
Paperback
(15)
Fjenden iblandt os
Ind i den hvide nat
Ind i den hvide natJakob Melander
249,95 DKK
Indbundet
(12)
Ind i den hvide nat

Rækkefølgen på Askehave-serien

I Jakob Melanders Askehave-serie bliver vi introduceret for den 27-årige Malin Askehave. Malin har en stor passion for klimakampen, hvilket har ført til et brud med hendes egen familie. Hendes familie ejer den andenstørste shippingvirksomhed i Danmark, Askehave Shipping. Virksomhedens aktiviteter har alvorlige negative konsekvenser for planeten.

Malin udnytter sin position som forsanger i det verdensberømte band 'Gaia 5', til at kæmpe imod hendes families forretningsinteresser. Men da hun bliver mor, ændrer perspektivet sig, og hun begynder at se sin familie med nye øjne.

Askehave-serien er en nervepirrende thrillerserie, som udforsker familiære relationer, brudte bånd, bedrageri, hemmeligheder og kærlighed.

Bøgerne om Askehave i rækkefølge:

 1. Forbandet blod (2019)
 2. Et hus for de døde (2020)
 3. Blodpagten (2020)

Bøgerne fra Askehave-serien

Et hus for de døde

149,95 DKK

Et hus for de døde er andet bind i Jakob Melanders uhyggeligt spændende thrillerdrama Askehave, som udspiller sig i og omkring en stenrig shippingfamilie.

Find den her

Blodpagten

149,95 DKK

Pagten er tredje bind i Jakob Melanders uhyggeligt spændende trilogi Askehave, som udspiller sig i og omkring en stenrig shippingfamilie.

Find den her