Bog & idéBøger

Jo Nesbø bøger rækkefølge

Her finder du rækkefølgen på Jo Nesbøs bogserier.

Her på siden kan du læse om den norske forfatter Jo Nesbø og hans store bogunivers. Vi har samlet alle bøgerne i Harry Hole krimiserien, så du nemt kan danne dig et overblik over rækkefølgen på udgivelserne.

Derudover kan du dykke ned i hans mange andre udgivelser, der både rummer en børnebogs-serie, en novellesamling og selvstændige krimiromaner. 

Harry Hole-serien af Jo Nesbø

I Jo Nesbøs krimiserie følger man Harry Hole i hans arbejde som detektiv og kriminalbetjent, hvor han arbejder med at efterforske skruppelløs kriminalitet og vold i Oslos gader. Livet som kriminalbetjent er langt fra omkostningsfrit for Harry, der sætter både fysiske og psykiske spor. Ved siden af sit arbejde kæmper han med sine egne personlige fjender og svære kærlighedsrelationer, der gør at Harry fra tid til anden kigger dybt i flasken for at holde tilværelsen ud.

Harrys arbejde som kriminalbetjent er på én og samme tid det, der bryder Harry ned, men er samtidig også det der holder ham i live – han kan simpelthen ikke lade være, selvom det ofte ender med at have store omkostninger for hans private liv.

Den første bog om Harry Hole blev udgivet i 1997 på norsk (2000 på dansk), og serien har siden vokset sig stor med sine i alt 12 udgivelser ind til videre. Krimiserien kan kendes på dens forsider, hvor der altid er en hvid baggrund med få elementer, der spiller sammen med titlen på bogen. Jo Nesbø er med krimiserien om Harry Hole blevet en verdenskendt krimiforfatter, der har et bredt bogunivers.

Rækkefølge på Harry Hole-serie

Bind 13Bestil nu
Blodmånen

Blodmånen

Harry Hole er taget til Los Angeles for at drikke sig ihjel, efter at hans verden er brudt fuldstændig sammen. Han har fået husly, selskab og et skræddersyet jakkesæt hos Lucille, en aldrende skuespiller, og til gengæld har han hjulpet hende med at flygte fra en gæld på en million dollars til et narkokartel.

Harry Hole-serien

Den første bog i Harry Hole-Serien blev udgivet på dansk i 2000 og siden er der udkommet 12 bind i serien.
Kniv
KnivJo Nesbø
299,95 DKK
Indbundet
(56)
Kniv
Tørst
TørstJo Nesbø
299,95 DKK
Indbundet
(0)
Tørst
Politi
PolitiJo Nesbø
129,95 DKK
Paperback
(22)
Politi
Genfærd
GenfærdJo Nesbø
149,95 DKK
Hardback
(21)
Genfærd
Panserhjerte
PanserhjertePer Soelberg Sørensen
129,95 DKK
Paperback
(22)
Panserhjerte
Snemanden
SnemandenPer Soelberg Sørensen
149,95 DKK
Hardback
(25)
Snemanden
Frelseren
FrelserenJo Nesbø
129,95 DKK
Paperback
(19)
Frelseren
Marekors
MarekorsJo Nesbø
149,95 DKK
Hardback
(21)
Marekors
Sorgenfri
SorgenfriPer Soelberg Sørensen
129,95 DKK
Paperback
(20)
Sorgenfri
Rødhals
RødhalsJo Nesbø
149,95 DKK
Hardback
(20)
Rødhals
Kakerlakkerne
KakerlakkerneJo Nesbø
149,95 DKK
Hardback
(28)
Kakerlakkerne
Flagermusmanden
FlagermusmandenJo Nesbø
129,95 DKK
Paperback
(31)
Flagermusmanden

Andre bøger af Jo Nesbø

Ud over Harry Hole-serien har Jo Nesbø også udgivet en række selvstændige værker. Hans seneste udgivelse Jalousimanden og andre fortællinger, er hans første novellesamling, der allerede har opnået stor popularitet. Se den og hans andre selvstændige værker nedenfor.

Rækkefølge på andre bøger af Jo Nesbø

To-binds thriller-serie: 

  1. Blod på sneen (2015)
  2. Midnatssol (2015

Selvstændige bøger:

  1. Macbeth (2018)
  2. Kongeriget (2020)
  3. Jalousimanden og andre fortællinger (2021)

 

Nyeste udgivelseKøb her

Jalousimanden

Jalousimanden og andre fortællinger er en samling af historier med klassiske Jo Nesbø-tematikker som hævn, broderkærlighed (eller det modsatte) og jalousi, der både overrasker og underholder.

Andre bøger af Jo Nesboe

Jo Nesbø har udgivet en række selvstændige romaner som kan ses nedenfor.
Jalousimanden
JalousimandenJo Nesbø
299,95 DKK
Indbundet
(2)
Jalousimanden
Kongeriget
KongerigetJo Nesbø
299,95 DKK
Indbundet
(0)
Kongeriget
Macbeth
MacbethJo Nesbø
299,95 DKK
Indbundet
(2)
Macbeth
Blod på sneen
Blod på sneenJo Nesbø
199,95 DKK
Indbundet
(2)
Blod på sneen
Midnatssol
MidnatssolJo Nesbø
199,95 DKK
Indbundet
(2)
Midnatssol

Jo Nesbøs børnebogsserie - Doktor Proktor

Sideløbende med sin krimikarriere har Jo Nesbø udgivet en 5-binds børnebogsserie, der handler om børnene Bulle og Lise, der møder den skøre Doktor Proktor. Herfra tager de på sjove, skøre og spændende eventyr.  

Bind 1Køb her

Pruttepulver

I den første bog møder Lise og Bulle den skøre Doktor Proktor. Herfra rodes de ind i en fantastisk historie om tabt kærlighed, en grusom anakonda og verdens stærkeste pruttepulver – og samtidig giver de deres mobbende plageånder tørt på!

Bind 2Køb her

Tidsbadekar

Der er dømt eventyrlig historieundervisning, da Lise og Bulle modtager et mystisk brev fra Doktor Proktor, som er forsvundet på en tidsrejse. Lise og Bulle må rejse tilbage i tiden for at redde Doktor Proktor, der er blevet fanget af den onde Claude.

Bind 3 Køb her

Verdens undergang

Der kommer mystiske lyde fra kloakken under Oslo… Måske det har noget at gøre med de mange strømper, der ALTID bliver væk? Og er der en forbindelse mellem de forsvundne strømper og et super klamt væsen? Doktor Proktor, Lise og Bulle kaster sig ud i en hæsblæsende historie.

Bind 4Køb her

Og det store guldrøveri

Verdens største bankrøveri har fundet sted! Doktor Proktor, Lise og Bulle planlægger at bryde ind i Londons sikreste bank. Men hvorfor i alverden gør de det? Og hvad har det med den engelske cupfinale at gøre?

Bind 5Køb her

Redder julen?

Rettighederne til at fejre julen er blevet solgt, og der er derfor fare for at millioner af børn i hele verden ikke længere kan få julegaver. Derfor må Bulle, Lise og Doktor Proktor alliere sig med selveste Julemanden. Han er dog slet ikke så hyggelig, som de troede, at han ville være.

Jo Nesbø

Norske Jo Nesbø er en af tidens største forfattere, der i den brede befolkning er bedst kendt for sine mange krimi/thrillerromaner – herunder særligt serien om Harry Hole. Talentet stopper dog ikke her, da hans børnebogsserie om Doktor Proktor i fem bind er blevet et stort hit blandt børn. Jo Nesbø har med sit store bogunivers solgt mere end 40 millioner eksemplarer verden over. Hans forfatterskab er særligt kendetegnet ved bøgernes psykologiske indsigter og hans grundige forudgående research og viden, der gør bog-universet ekstra interessant at fordybe sig i.

Inden sit store gennembrud som forfatter drømte Nesbø om at blive professionel fodboldspiller, men en skade gjorde at han måtte lægge fodboldkarrieren på hylden. I tiden efter begyndte han at spille musik i et orkester, hvor han både havde succes med at spille guitar, være sanger og sangskriver. Hans store passion lå dog i historiefortællingen og han vidste derfor, at han gerne ville leve af at skrive. Siden da er det gået stærkt med forfatterskabet, hvor han fra start fik stor succes med krimiromanen Flagermusmanden (2000), der i dag er første bind i serien af i alt 12 bøger i Harry Hole-serien. Han har derudover udgivet andre selvstændige thrillerromaner, børnebøger og senest en novellesamling.