Bog & idéBøger

Jussi Adler-Olsen bøger rækkefølge

Jussi Adler-Olsen
Afdeling Q

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen er uden tvivl en af Danmarks største og mest populære krimiforfattere. Det helt store gennembrud i forfatterskabet kom for Jussi Adler-Olsen med udgivelsen af ”Kvinden i buret” i 2007, der er den første bog i serien om Afdeling Q. Jussi Adler-Olsen er født den 2. august 1950 i København. I perioden 1970-1978 studerede han medicin, samfundsfag og film på universitet. Først i 1995 startede Jussi Adler-Olsen sin karriere som forfatter på fuldtid efter en lang og spændende karriere inden for forskellige fag, som både involverede et stort fokus på tegneserier og Groucho Marx samt renovering af ejendomme. I 1997 udkom hans debutroman ”Alfabethuset”. Her på siden kan du læse mere om Jussi Adler-Olsen samt se rækkefølgen på bøgerne i Afdeling Q-serien såvel som hans selvstændige udgivelser.

Afdeling Q bøgerne i rækkefølge

Vi har gjort det nemt for dig at få styr på Afdeling Q rækkefølgen, som er nogle af de allermest populære Jussi Adler Olsen bøger. Her på siden kan du nemlig finde alle 10 Afdeling Q bøger angivet i kronologisk rækkefølge, for selvom serien består af 10 selvstændige og meget forskellige romaner, er Afdeling Q tiltænkt som én lang fortælling. Derfor vil vi også anbefale dig at læse bøgerne i rækkefølge, da de samlet fortæller én sammenhængende historie om hovedpersonerne.

Jussi Adler-Olsen er en af Danmarks mest læste forfattere og kan endda også kalde sig selv for en international bestsellerforfatter. Alene i Danmark har han solgt mere end 3,5 millioner eksemplarer, hvoraf størstedelen er bøgerne om Afdeling Q. På verdensplan har Jussi Adler-Olsens bøger solgt mere end 14 millioner eksemplarer, og det viser tydeligt, at det ikke kun er danskerne, der følger med opklaringen af henlagte sager i Afdeling Q.

Rækkefølgen på Afdeling Q:

1. Kvinden i Buret (2007)

2. Fasandræberne (2008)

3. Flaskepost fra P (2009)

4. Journal 64 (2010)

5. Marco effekten (2012)

6. Den Grænseløse (2014)

7. Selfies (2016)

8. Offer 2117 (2019)

9. Natrium Chlorid (2021)

10. Syv m2 med lås (2023)

Syv m2 med lås

199,95 DKK

I Afdeling Q-seriens længe ventede finale er verden vendt på hovedet. De gode viser sig som onde, de onde som gode, og ofrene som de stærkeste. 'Syv m2 med lås' udkommer først den 2. november, men du kan allerede forudbestille et eksemplar nu.

Læs mere

Afdeling Q-serien

Afdeling Q bøgerne er en fortælling om det umage par Carl Mørck og Assad, som sammen finder spor og løser sager som ikke har politiets store interesse
Kvinden i buret
Kvinden i buretJussi Adler-Olsen
139,95 DKK
Paperback
(45)
Kvinden i buret
Fasandræberne
FasandræberneJussi Adler-Olsen
139,95 DKK
Paperback
(3)
Fasandræberne
Flaskepost fra P
Flaskepost fra PJussi Adler-Olsen
139,95 DKK
Paperback
(6)
Flaskepost fra P
Journal 64
Journal 64Jussi Adler-Olsen
139,95 DKK
Paperback
(47)
Journal 64
Marco Effekten
Marco EffektenJussi Adler-Olsen
139,95 DKK
Paperback
(50)
Marco Effekten
Den grænseløse
Den grænseløseJussi Adler-Olsen
139,95 DKK
Paperback
(87)
Den grænseløse
Selfies
SelfiesJussi Adler-Olsen
139,95 DKK
Paperback
(107)
Selfies
Offer 2117
Offer 2117Jussi Adler-Olsen
139,95 DKK
Paperback
(127)
Offer 2117
Natrium Chlorid
Natrium ChloridJussi Adler-Olsen
149,95 DKK
Hardback
(160)
Natrium Chlorid

Afdeling Q-Serien af Jussi Adler-Olsen

Afdeling Q er en fiktiv afdeling under Københavns Politi, der varetager opklaringen af henlagte og uopklarede sager. I Afdeling Q følger vi vicekriminalkommissær Carl Mørck, der sammen med Assad og senere også Rose og Gordon tager sig af arbejdet med at få redet trådene ud i sager, der ofte er flere år gamle.

Serien begyndte med romanen ”Kvinden i buret”, der blev udgivet i 2007. Bogen introducerer læseren til Carl Mørck og hans nye rolle som leder af Afdeling Q. Gennem serien arbejder Carl Mørck og hans kolleger med forskellige sager, der ofte har dybe forbindelser til fortiden og til komplekse karakterer. Afdeling Q-serien er kendt for sin blanding af spænding, mysterier, komplekse karakterer og psykologisk dybde. Jussi Adler-Olsens skrivestil og evne til at skabe nuancerede karakterer har bidraget til seriens popularitet. I bøgerne får læseren ikke kun indblik i kriminalgåderne, men også i hovedpersonernes personlige liv og relationer.

Afdeling Q består af i alt 10 selvstændige romaner med hver sin unikke og spændende fortælling. Dog er der også en overordnet rød tråd gennem serien, der binder bøgerne sammen, og derfor anbefaler vi at læse Afdeling Q bøgerne i rækkefølge.

Afdeling Q film rækkefølge

Jussi Adler-Olsens bøger om Afdeling Q blev så stor en succes, at de efterhånden er blevet filmatiseret. Indtil videre er det de første 5 bøger i serien, der er filmatiseret, hvoraf de første 4 havde Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen som Carl Mørck. Rettighederne til filmene om Afdeling Q er efterfølgende overgået til et andet filmselskab, som har valgt at caste nye skuespillere til de resterende film. I Marco Effekten (nr. 5) spilles Carl Mørck derfor af Ulrich Thomsen.

Rækkefølgen på filmene om Afdeling Q udgør den samme som på bøgerne af Jussi Adler-Olsen:

  1. Kvinden i buret (2013)
  2. Fasandræberne (2014)
  3. Flaskepost fra P (2016)
  4. Journal 64 (2018)
  5. Marco Effekten (2021)

Selvstændige bøger af Jussi Adler-Olsen

Alfabethuset

139,95 DKK

Under 2. Verdenskrig bliver to engelske piloter, James og Bryan, skudt ned over Tyskland. Det lykkes dem at undslippe ombord på et lazarettog reserveret højtstående SS-folk, der har mistet forstanden på grund af de barske oplevelser på østfronten. De to piloter havner på Alfabethuset, et sindssygehospital der ligger langt bag frontlinjerne.

Læs mere

Små diskrete drab / Sprækken

99,95 DKK

Læserne er glade for Jussi Adler-Olsens sans for en god historie og hans særlige sans for humor. Begge dele finder man i de to noveller Små diskrete drab og Sprækken, som nu genudgives i en ny udgave.

Læs mere

Washington Dekretet

139,95 DKK

Da Doggie Rogers træder ind på Hotel Splendor for at fejre den demokratiske præsidentkandidat Bruce Jansens historiske valgsejr, er det i forvisning om, at det er den rigtige mand, der har vundet. Doggie er lykkelig, forelsket og fuld af håb. Men mens den nyvalgte præsident hyldes af sine trofaste støtter, trækker en mand sin pistol og affyrer et dræbende skud.

Læs mere