Bog & idéBøger

Katrine Engberg

Katrine Engberg (f. 1975) er en af Danmarks mest populære krimiforfattere og markerede sig som en af de største i genren på ganske kort tid. Efter en baggrund som instruktør, danser og koreograf tog hun springet og debuterede som krimiforfatter i 2016 med udgivelsen af ”Krokodillevogteren”. Katrine Engbergs interesse for krimigenren trækker tråde helt tilbage til barndommen, hvor hun blev inspireret af forfattere som Dorothy Sayers og Ruth Rendall. Inspirationen til sine egne krimier finder Katrine Engberg i sit eget liv samt fra mennesker omkring hende, herunder kolleger, familie og folk på gaden. Denne kilde til inspiration føjer et autentisk og spændende twist til hendes bøger. Siden sin debut har Katrine Engberg udgivet flere succesfulde bøger både i Danmark og internationalt. Hendes bøger er særligt kendt for at kombinere spændende plottwists, komplekse karakterer og en dygtig skildring af Københavns atmosfære.

Rækkefølgen på serien om Liv Jensen af Katrine Engberg

I serien følger vi efterforsker og privatdetektiv Liv Jensen, der må rejse tilbage til barndomshjemmet efter nogle ubehagelige omstændigheder, der tvang hende til at sige sit job op hos Aalborg Politi. Hun finder en lejemål på Vesterbro i kælderen hos den pensionerede rammemager Jan Leon og hans voksne datter, Hannah. Liv Jensen drømmer om en stillings ved drabsafdelingen i hovedstaden, men må lige nu tage til takke med arbejdet som privatdetektiv., der bl.a. byder på en endnu uopklaret sag om en kulturjournalist, der blev kvalt tre år tidligere.

I seriens anden og nyeste bog, ”De hvide nætter” (2023), står Liv Jensen over for endnu en mordsag, da teenagepigen Shirin finder sin far dræbt på bestialsk vis. Efterforskningsleder ved Københavns Politi, Petter Bohm, beder Liv Jensen om hjælp til opklaringen og til at finde Shirin og hendes bror, før morderen gør det.

Liv Jensen bøger i rækkefølge:

  1. Det brændende blad (2022)
  2. De hvide nætter (2023)

Katrine Engberg
Liv Jensen-serie

Det brændende blad

169,95 DKK

Liv drømmer om en stilling ved Drabsafdelingen i København, men må tage til takke med en cold case og arbejde som privatdetektiv. Alle flygter fra noget og ingen kan vide sig sikker. Heller ikke Liv.

Læs mere
#2

De hvide nætter

199,95 DKK

Et blodigt drab på en lille ø i Horsens Fjord sender privatdetektiv Liv Jensen ind i en virkelighed, hvor nutidens ofre må bøde for fortidens synder. Glæd dig til andet bind i Katrine Engbergs anmelderroste krimiserie.

Læs mere

Rækkefølgen på Kørner & Werner-serien af Katrine Engberg

Serien om Kørner & Werner foregår i København og begyndte med udgivelsen af ”Krokodillevogteren” i 2016. Kriminalassistent Jeppe Kørner og politiefterforsker Anette Werner arbejder sammen om at løse forskellige kriminalsager i København. Bøgerne i serien er kendt for deres komplekse plot, dybdegående karakterudvikling og evne til at fange læsernes opmærksomhed med spændende mysterier.

Hver bog i serien præsenterer en ny sag, som Kørner og Werner skal opklare samtidig med at deres personlige liv og forhold udvikler sig.

Kørner & Werner bøger i rækkefølge:

  1. Krokodillevogteren (2016)
  2. Blodmåne (2017)
  3. Glasvinge (2018)
  4. Vådeskud (2019)
  5. Isola (2020)

 

Krokodillevogteren

99,95 DKK

En tidlig morgen i indre København bevæger folkepensionist Gregers Hermansen sig forsigtigt ned ad bagtrappen med sin skraldepose. Hos underboen står køkkendøren på klem. Det bekymrer Gregers, som kigger diskret ind for at se, om der er noget galt, men snubler og falder ind i lejligheden. Da han kommer til sig selv, opdager han, at han ligger oven på det blodige lig af en ung kvinde.

Læs mere
#2

Blodmåne

99,95 DKK

Det er isvinter i København. En mand findes død i en snedrive i Ørstedsparken. Politiet tror først, det er en hjemløs, der er frosset ihjel. Men offerets halvt opløste mund viser hurtigt, at der er tale om et yderst grusomt mord.

Læs mere
#3

Glasvinge

129,95 DKK

Slagregnen er ved at oversvømme byen, da en nøgen kvinde bliver fundet død i et springvand midt på Strøget. Efterforskningen fører politiassistent Jeppe Kørner og hans kollegaer ind i sundhedsvæsenet.

Læs mere
#4

Vådeskud

129,95 DKK

Det er forår, da teenagedrengen Oscar forsvinder. Han er mellemste barn i en kulørt og meget velhavende familie, der bor i Indre by. Drengen har efterladt sig et kryptisk brev. Er det en bortførers forsøg på at vildlede politiet, et afskedsbrev eller noget helt tredje?

Læs mere
#5

Isola

129,95 DKK

En gammel brevveksling, et nyt venskab, en by, en halv krop og en hel ø bringer Jeppe, Esther og Anette på sporet af en anden tid og tættere på hinanden. Intet menneske er en ø.

Læs mere