Bog & idéBøger

Ken Follett bøger rækkefølge

Her finder du rækkefølgen på Ken Folletts bogserier og selvstændige bøger

Her på siden har vi samlet Ken Folletts bøger i serier og sorteret dem efter udgivelse, så du nemt kan få overblik over alle udgivelserne og deres relation. Ken Follett har med sin imponerende forfatterkarriere en lang række udgivelser bag sig, fra spændingsromaner til historiske romanserier, som Kingsbridge serien og Century trilogien, som du her kan se listet i serierækkefølge og efter udgivelsesår.

Kingsbridge serien

Tag med på en rejse til 1100-tallets England, hvor borgerkrigen hærger, og folket lider under brutale herremænd og skiftende regenter i ”Jordens søjler”. I byen Kingsbridge følger vi menneskene i et lille samfund, hvis liv præges af både interne og eksterne magtkampe, alt imens de kæmper med byggeriet af en mægtig katedral.

I efterfølgeren ”Uendelige verden” vender vi tilbage til Kingsbridge i år 1327, hvor en aparte flok på fire børn rejser ud i verden, men alle præges af oplevelser de som børn tog med sig fra Kingsbridge. Byen blomstrer, men endnu engang lider Kingsbridge under magtfulde menneskers uforenelige dagsordener. Freden og velstanden trues af Hundredårskrigen, og pludselig rammes også Kingsbridge af Den Sorte Død.

I tredje bind, ”Den evige ild”, er den protestantiske dronning Elizabeth 1. regent i England. Hun trues dog af sammensværgelser, og vi følger oprettelsen af landets første efterretningstjeneste, der skal tjene til hendes egen beskyttelse. I Paris plotter hendes katolske kusine Maria Stuart, som mange betragtede som den retmæssige arving, og landet er omringet af et Europa i oprør, præget af religiøs ekstremisme, der har vendt sig mod England. Det er en fortælling fuld af intriger, snigmord og massakrer, og midt i fortællingen står Kingsbridge-drengen Ned Willard som hemmelig agent hos den nye dronning.

Rækkefølge Kingsbridge serien

ForhistorienKøb nuKingsbridge serien
Billede af bogen Aftentid og morgengry

Aftentid og morgengry

I ”Aftentid og morgengry” får du igen mulighed for at vende tilbage til Kingsbridge og få forhistorien til bestselleren "Jorden søjler". Fortællingen tager denne gang læseren helt tilbage til år 997, hvor England befinder sig på tærsklen til middelalderen. 

Century trilogien rækkefølge

I Century-trilogien tages læseren med på en historisk rejse igennem 1900-tallet. Vi følger på skift fem familier, på tværs af landegrænser og generationer, hvis liv påvirkes af de voldsomme omvæltninger, som verdenskrige og politiske kriser medførte i denne begivenhedsrige og skæbnesvangre historiske periode.

 

1. Giganternes fald (2010)

2. Verdens vinter (2012)

3. På kanten af evigheden (2014)

Bind 1Køb nuCentury trilogien
Billede af bogen Giganternes fald

Giganternes fald

I "Giganternes fald" møder vi en tysk, russisk, amerikansk og to engelske familier i tiden omkring 1. verdenskrig. Vi følger det storpolitiske spil op til krigens udbrud, den russiske revolution og kampen for kvinders stemmeret, alt imens de enkelte familiers skæbner er på spil.

Bind 2Køb nuCentury trilogien
Billede af bogen Verdens vinter

Verdens vinter

I ”Verden vinter” følger vi næste generation under depressionen og 2. verdenskrig, hvor familier splittes og krydser hinanden på tværs af kontinenter. De må kæmpe for sig selv og hinanden, og forsøge at præge historien, i denne medrivende fortælling om krig og kærlighed.

Bind 3Køb nuCentury trilogien
Billede af bogen Paa kanten af evigheden

På kanten af evigheden

”På kanten af evigheden” afslutter fortællingen om de fem familier med detaljerede historier fra de enkeltes liv og kamp for personlig frihed i et verdenssamfund hærget af krige og en tid med raceadskillelse, kold krig og et splittet Tyskland, frem til Berlinmurens fald i 1989.

Selvstændige bøger af Ken Follett

Ken Follett startede sin forfatterkarriere med at skrive spændingsromaner, og siden sin debutsucces, som udkom for over 40 år siden, er der kommet mange titler til. Nogle af værkerne er i årenes løb blevet filmatiseret, og selv hans tidlige værker sælger stadig i dag. Af de mange selvstændige titler i hans forfatterskab, som ses i listen nedenfor, hører størstedelen til i krimi- og spændingsgenren. En særlig undtagelse er værket ”Notre-Dame”, der som navnet indikerer, omhandler den ikoniske domkirke. Follett skrev denne hyldest efter branden i kirken, der berørte ham dybt, og han deler her ud af sin kærlighed til og viden om katedraler, som også tydeligt kommer til udtryk i Kingsbridge serien.

Selvstændige titler

Bestseller
Billede af bogen Aldrig

Sender gys gennem krop og sjæl

Aldrig” er en roman, om alt det, der aldrig må ske, men som Ken Follett skriver op til at lyde meget sandsynligt. Verden er mere farlig, end de fleste tænker, og det er fascinerende og læseværdigt, men også ganske uhyggeligt.

Ken Follett selvstændige bøger

Bøger af Ken Follett uden for serie
Aldrig
AldrigKen Follett
399,95 DKK
Indbundet
(7)
Aldrig
Notre-Dame
Notre-DameKen Follett
199,95 DKK
Indbundet
(6)
Notre-Dame
Sneet inde, pb
Sneet inde, pbKen Follett
169,95 DKK
Paperback
(1)
Sneet inde, pb
London kalder
London kalderKen Follett
169,95 DKK
Paperback
(5)
London kalder
Operation Allike
Operation AllikeKen Follett
169,95 DKK
Paperback
(1)
Operation Allike
Nulkoden, pb
BOEGERTILSTAERKPRIS
Nulkoden, pbKen Follett
141,06 DKK
Paperback
(8)
Nulkoden, pb
Guds næve
Guds næveKen Follett
169,95 DKK
Paperback
(4)
Guds næve
Den tredje tvilling
Den tredje tvillingKen Follett
169,95 DKK
Paperback
(4)
Den tredje tvilling
Et sted kaldet frihed
Et sted kaldet frihedKen Follett
169,95 DKK
Paperback
(8)
Et sted kaldet frihed
Modigliani-affæren, pb
BOEGERTILSTAERKPRIS
Modigliani-affæren, pbKen Follett
141,06 DKK
Paperback
(1)
Modigliani-affæren, pb
Farlige penge
BOEGERTILSTAERKPRIS
Farlige pengeKen Follett
141,06 DKK
Paperback
(5)
Farlige penge
Nat over havet
BOEGERTILSTAERKPRIS
Nat over havetKen Follett
141,06 DKK
Paperback
(0)
Nat over havet
Papirpenge
PapirpengeKen Follett
169,95 DKK
Paperback
(4)
Papirpenge
De fem løvers dal
De fem løvers dalKen Follett
169,95 DKK
Paperback
(1)
De fem løvers dal
Manden fra Sankt Petersburg, pb
Manden fra Sankt Petersburg, pbKen Follett
169,95 DKK
Paperback
(0)
Manden fra Sankt Petersburg, pb
Nøglen til Rebecca, pb
BOEGERTILSTAERKPRIS
Nøglen til Rebecca, pbKen Follett
141,06 DKK
Paperback
(0)
Nøglen til Rebecca, pb
Tripel, pb
BOEGERTILSTAERKPRIS
Tripel, pbKen Follett
141,06 DKK
Paperback
(0)
Tripel, pb
Nålens øje
Nålens øjeKen Follett
169,95 DKK
Paperback
(4)
Nålens øje

Ken Follett


Kenneth Martin ”Ken” Follett er en af verdens mest succesfulde forfattere med over 150 millioner solgte bøger. Han er født i 1949 i Cardiff, Wales, og er uddannet inden for filosofi fra University College London. Han begyndte sin karriere som journalist, hvilket også skinner igennem i nogle af hans tidligere værker, som netop omhandler hovedpersoner, der arbejder med journalistik og detektivarbejde.

Ken Follett fik sit gennembrud med debutromanen "Nålens øje", som blev udgivet på dansk i 1978, og han skriver fortsat bestsellere. I sin allerede lange forfatterkarriere har Ken Follett opnået enorm succes på verdensplan, og med blandt andet filmatiseringen af "Nålens øje" og mini tv-serier baseret på værkerne ”Jordens søjler” og ”Uendelige verden”, er hans fortællinger nået ud til et kæmpestort og begejstret publikum.

I løbet af 2010’erne, hvor tv-serierne kom, og hvor han udgav de tre værker i Century-trilogien, ”Giganternes fald”, ”Verdens vinter” og ”På kanten af evigheden”, opnåede han imponerende popularitet.
Ken Follett er endda på den britiske liste over de 100 bedst sælgende forfattere gennem tiden, med sine mange velskrevne spændingsromaner og historiske romanserier. De sidste mange år er det netop de historiske romaner han har været på bestsellerlisterne med, og hans sidst nye udgivelse, "Aftentid og morgengry", er en efterfølger i Kingsbridge-serien.

Med den seneste udgivelse af romanen ”Aldrig” i efteråret 2021, er Ken Follett endelig aktuel med en ny spændingsroman igen.