Bog & idéBøger

Liza Marklund bøger rækkefølge

Liza Marklund

Liza Marklund (f. 1962) er en svensk forfatter og journalist, der er bedst kendt for sin kriminallitteratur. Hendes mest kendte serie af bøger følger den kvindelige hovedperson, journalist Annika Bengtzon, der ofte bliver involveret i kriminelle efterforskninger og spændende begivenheder. Liza marklund har skrevet en lang række succesfulde krimier, der ofte kombinerer spænding, mysterium og samfundskritik. Hendes bøger er blevet oversat til flere sprog, og hun har opnået stor popularitet både i Sverige og internationalt. Liza Marklund har modtaget flere priser og anerkendelser for sit arbejde inden for krimigenren. Foto: Stine Heilmann

Trilogien om polarcirklen af Liza Marklund - rækkefølge

Trilogien om polarcirklen er et absolut must-read for alle krimielskere. Med bestialske mord, mørke hemmeligheder og en hovedperson, der tager dig med på en opslidende rejse kan du dykke med i den spændende krimiserie af Liza Marklund, der vil få dig til at holde vejret af spænding.

Serien følger politibetjenten Wiking Stormberg, der arbejder i den svenske by Stenträsk. ”Polarcirklen” er første bog i serien, hvor Stormberg står over for en grusom mordsag, der ryster hele byen. En ung pige er blevet fundet nøgen, halshugget og muret inde i et brofundament, og Stormberg må sætte alt ind på opklaringen.

Bøgerne om Wiking Stormberg kan læses uafhængigt af hinanden, men vi anbefaler at læse dem i rækkefølge, hvis du vil fordybe dig i karaktererne og disses udvikling gennem serien. Liza marklund formår at skabe en spændende atmosfære og en dybdegående karakter i Wiking Stormberg. Hendes skrivestil er flydende og medrivende, og du får svært ved at lægge bogen fra dig igen. Hun formår at holde spændingen og overraskelserne i live gennem hele serien, hvilket gør det svært at forudsige, hvad der vil ske som det næste.

Rækkefølgen på Liza Marklunds trilogi om Wiking Stormberg:

 1. Polarcirklen (2021)
 2. Mosen (2022)
 3. Stormbjerget (2023)

Liza Marklund
Polarcirklen

Polarcirklen

249,95 DKK

Fire kvinder fra læsegruppen ”Polarcirklen” mødes 40 år efter, at den femte forsvandt. Man har fundet hendes lig, muret inde i en bropille. Hvad skete der den sommer i 1980, der ledte op til mordet?

Udforsk bogen
#2

Mosen

229,95 DKK

For 30 år siden forsvandt Wikings kone Helena sporløst. I 2020 dukker et brev op, der bærer hendes signatur. Er Helena stadig i live, eller skal brevet tolkes som en trussel mod Wiking Stormberg og hans familie?

Udforsk bogen
#3

Stormbjerget

229,95 DKK

Stormbjerget er en nervepirrende slægtskrønike om vold og længsel, hemmeligheder og mord.

Udforsk bogen

Rækkefølgen på serien om Annika Bengtzon af Liza Marklund

Annika Bengtzon er journalist og chef for kriminalredaktionen. Hun er af natur en stærk og skeptisk karakter, der dækker mordsager, som ofte involverer kvinder – både som ofre og som mistænkte. Der ses ofte en politisk vinkel i bøgerne af Liza Marklund, og temaerne spænder over alt fra en dræbt OL-deltager til menneskehandel og kvindeorganisationer.

Bøgerne i serien om Annika Bengtzon kan læses uafhængigt af hinanden, da hver bog præsenterer en ny sag, der bliver omdrejningspunktet for bogens handling. Dog anbefaler vi, at du alligevel læser Liza Marklunds bøger i rækkefølge, da du på den måde får hele karakterudviklingen med.

Annika Bengtzon bøger i rækkefølge:

 1. Nedtælling (2000)
 2. Hedebølge (2000)
 3. Paradiset (2001)
 4. Primetime (2002)
 5. Røde ulv (2003)
 6. Nobels testamente (2006)
 7. Livstid (2007)
 8. En plads i solen (2008)
 9. Sort hvid (2011)
 10. Noras bog (2013)
 11. Jernblod (2015)

Nedtælling

149,95 DKK

Annika Bengtzon, nyudnævnt chef for kriminalredaktionen på Kvällspressen, bliver vækket midt om natten og må ud at dække begivenheden for sin avis. Uden at vide det sætter hun kræfter i gang, som ender med at true hendes eget liv. Nedtælling er første bind i den succesfulde krimiserie om Annika Bengtzon.

Udforsk bogen
#2

Hedebølge

149,95 DKK

Annika Bengtzon er kun lige begyndt i et sommervikariat på tabloidavisen Kvällspressen i Stockholm, og før hun har nået at tilpasse sig den tempofyldte hverdag, findes en ung kvinde myrdet på en kirkegård. Annika øjner straks muligheden for en rigtig god historie – og for en fastansættelse på avisen – og kaster sig hovedkulds ind i sagen.

Udforsk bogen
#3

Paradiset

149,95 DKK

En orkan har raseret i Sverige, og i tilstanden af kaos findes to mænd dræbt på Stockholms havn, mens også en sending cigaretter til en værdi af 50 millioner kroner er forsvundet. På havnen er en kvinde ved navn Aida på flugt for sit liv, og journalisten Annika Bengtzon sætter sig for at gøre, hvad hun kan for at hjælpe hende.

Udforsk bogen
#4

Primetime

149,95 DKK

Efter en fejring i forbindelse med årets tv-begivenhed findes Sveriges største tv-journalist, Michelle Carlson, skudt gennem hovedet. Alt tyder på, at den skyldige må være en del af produktionsholdet, hvorfor også Annika Bengtzons bedste veninde udpeges som en af de mistænkte. Bengtzon forsøger at rense sin veninde og finde den rigtige morder blandt Michelles venner og fjender. Det viser sig hurtigt, at den ellers feterede journalist havde mistet kontrollen over sit eget liv.

Udforsk bogen
#5

Røde ulv

149,95 DKK

En journalist myrdes i den nordsvenske by Luleå, og kriminalreporter Annika Bengtzon ser en sammenhæng mellem mordet og en brandstiftelse på byens luftbase i 1960’erne. Hun finder desuden ud af, at den dengang mistænkte, Ragnwald, er kommet til Sverige efter 30 år som berygtet lejemorder i Sydeuropa. I Luleå er Ragnwald kendt under navnet den Gule Drage, og han er vendt tilbage for at samle sin ’familie’, terrorgruppen The Beasts, og blive genforenet med sin gamle flamme, Røde Ulv.

Udforsk bogen
#6

Nobels testamente

149,95 DKK

Stadshuset i Stockholm, 10. december. Midt i den årlige Nobelfests glitrende mylder af kongelige juveler, lysekroner og balkjoler trænger en kvindelig morder ind og skyder Nobelkomitéens formand, Caroline von Behring, i hjertet. Annika Bengtzon havner midt i dramaet. Ikke kun som journalist, men også som vidne. Politiet giver hende forbud mod at skrive om begivenheden.

Udforsk bogen
#7

Livstid

149,95 DKK

Kvällspressens kriminalreporter Annika Bengtzon er en fjern bekendt af Julia, og hun kan ikke forestille sig, at kvinden skulle have myrdet sin egen familie. Selv befinder Annika sig i sit livs største krise. Hun er midt i en skilsmisse, og Thomas kræver forældremyndigheden over deres fælles børn. Som en flugt begraver Annika sig i arbejde og i efterforskningen af mordsagen.

Udforsk bogen
#8

En plads i solen

149,95 DKK

På den spanske solkyst bliver en børnefamilie gasset ihjel under et tilsyneladende mislykket indbrud i deres luksusvilla, og fordi faren er en verdenskendt svensk sportsstjerne, får sagen stor bevågenhed. Men familiens sekstenårige datter er sporløst forsvundet, og kriminalreporteren Annika Bengtzon sendes til Marbella for at dække sagen.

Udforsk bogen
#9

En plads i solen

149,95 DKK

En eftermiddag i november bliver en ung mor fundet død bag en børnehave i den stockholmske forstad Axelsberg. Hun er det fjerde offer på kort tid. Også hun er stukket ned bagfra med kniv. Tanken om en mulig seriemorder når kun lige at slå ned i Annika, inden hendes egen verden styrter i grus.

Udforsk bogen
#10

Noras bog

149,95 DKK

I en fashionabel villa uden for Stockholm bliver forretningsmand og tidligere rigsdagsmedlem Ingemar Lerberg fundet bevidstløs og grusomt tortureret. Hans hustru, Nora, er sporløst forsvundet, og Annika Bengtzon får til opgave at skrive om sagen for Kvällspressen.

Udforsk bogen
#11

Jernblod hb

149,95 DKK

I retten følger Annika en bestialsk mordsag med svage beviser, og samtidig er hendes søster forsvundet. Hun tog på arbejde en søndag morgen, men nåede aldrig frem. Det sidste livstegn er en sms: Annika, hjælp mig!

Udforsk bogen

Selvstændige bøger af Liza Marklund

Liza Marklund har foruden hendes to populære serier om henholdsvis Annika Bengtzon og Wiking Storm skrevet flere enkeltstående titler.

Romanerne ”Forelskede sig i et mareridt” og ”Asyl” er baseret på virkelige hændelser og fortæller historien om Maria Erikson, der blev fanget i et voldeligt ægteskab og måtte flygte fra Sverige for at redde sig selv og sin datter. Disse bøger er hjertegribende og øjenåbnende og viser Marklunds evne til at skrive både spændende og tankevækkende historier.

”Postkort-mordene” fra 2010 er skrevet af Liza marklund i samarbejde med James Patterson. Denne bog følger den amerikanske efterforsker Jacob Kanon og den svenske journalist Dessie Larsson, der forsøger at stoppe en seriemorder, der myrder unge par i Europas storbyer. Denne spændende krimi vil holde dig på kanten af stolen og gøre dig ivrig efter at finde svarene.

”Sort perle” (2019) er en enkeltstående roman, der skiller sig ud fra Liza Marklunds øvrige værker og er en spændende fortælling om kærlighed og overlevelse. Læseren bliver taget med til Stillehavsøen Manihiki, hvor vi møder hovedpersonen Kiona, der lever af at fridykke efter østers. Hendes liv ændres dog drastisk under en orkan, da en svensk mand overlever en forulykket båd og for stor betydning for Kionas liv. Denne roman er en smuk fortælling om kærlighed, overlevelse og længslen efter et andet liv.

Rækkefølgen på Liza Marklunds selvstændige bøger:

 1. Forelskede sig i et mareridt (2001)
 2. Asyl (2004)
 3. Der findes et sted i helvede for kvinder, som ikke hjælper hinanden (2006)
 4. Postkort-mordene (2010)
 5. Brændetyven (2011)
 6. Sort perle (2019)