Bog & idéBøger

Sara Blædel bøger rækkefølge

Her finder du rækkefølgen på Sara Blædels bøger.

Her på siden kan du læse om den danske forfatter Sara Blædel og hendes krimiserier. Vi har samlet alle serier på siden, for at du nemt kan danne dig et overblik over alle udgivelser og rækkefølgen på Sara Blædels bøger. Sara Blædel er en erfaren krimiforfatter, og her kan du læse om hendes tre krimiserier: Louise Rick, Ilka-trilogien og den nyeste trilogi om Stark, som indtil videre indeholder bøgerne "Opløst" og "Sår". 

Louise Rick serien af Sara Blædel

Louise Rick er hovedpersonen i Sara Blædels krimiserie. Hun er en helt almindelig kvinde med et helt ualmindeligt job. Louise Rick har boet alene i adskillige år i en lejlighed i bydelen Frederiksberg, som hun nu deler med sin plejesøn, Jonas, og den døve hund Dina, som de har lånt på ubestemt tid. Hun var igennem flere år været kriminalassistent i drabsafdelingen ved Københavns Politi og er nu leder af Den særlige Eftersøgningstjeneste, en specialenhed under Eftersøgningsafdelingen.

Louise Rick er på flere måder en drengepige og en enspænder – hun foretrækker øl (og te) fremfor vin, bryder sig ikke om venindemiddage og slet ikke cocktailfester for singler og parmiddage. Hun har det typisk bedst blandt mænd, og har det godt i sit benhårde og til tider barske job, der trækker store veksler på fysikken og psyken. Hendes mere kvindelige og sårbare sider kommer bedst til udtryk sammen med veninden og journalisten Camilla Lind, som Louise har brug for og kalder sin selvvalgte familie. Camilla og hendes søn, Markus, er på alle måder Louise Ricks nærmeste. Louise og Markus har et helt specielt og tæt forhold til hinanden, og de bruger meget tid sammen.

Det stod ikke skrevet i kortene, at Louise Rick skulle komme til at beskæftige sig endog særdeles succesfuldt med vold, mord og forbrydelse, men hendes valg af karriere har nok alligevel ikke været tilfældig. Hun arbejder målrettet og afsluttede da også 26 år gammel sin uddannelse på Politiskolen med udmærkelse. Siden har hun taget flere kurser og har dygtiggjort sig og specialiseret sig i drabsefterforskning, har været inde omkring Politiets Efterretningstjeneste (PET) hvor hun har fået den eftertragtede titel som Forhandler. I dag sidder hun som leder af Den Særlige Eftersøgningstjeneste, der er en nyoprettet sektion.

Bind 12Køb nuLouise Rick
Elins død

Elins død

Et tilsyneladende tilfældigt dødsfald ved Haderslev fører Louise Rick på sporet af en frygtelig ulykke i fortiden, hvor hun også selv bliver personligt involveret

Rækkefølgen på Louise Rick-serien

Louise Rick serien

Første bog i Louise Rick serien blev udgivet i 2004. 
Den tavse enke
BOG2FOR130
Den tavse enkeSara Blædel
79,95 DKK
Indbundet
(107)
Den tavse enke
Kvinden de meldte savnet
Kvinden de meldte savnetSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(92)
Kvinden de meldte savnet
Dødesporet
DødesporetSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(88)
Dødesporet
De glemte piger
De glemte pigerSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(83)
De glemte piger
Dødsenglen
DødsenglenSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(65)
Dødsenglen
Hævnens gudinde
Hævnens gudindeSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(0)
Hævnens gudinde
Aldrig mere fri
Aldrig mere friSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(1)
Aldrig mere fri
Kun ét liv
Kun ét livSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(74)
Kun ét liv
Kald mig prinsesse
Kald mig prinsesseSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(81)
Kald mig prinsesse
Grønt støv
Grønt støvSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(72)
Grønt støv

Stark-serien af Sara Blædel og Mads Peder Nordbo

Opløst er skrevet af de danske forfattere Sara Blædel og Mads Peder Nordbo. Det er først gang de to forfattere arbejder sammen, og det er der kommet en vanvittig spændende krimi ud af, som foregår i Tommerup på Fyn.

Sara Blædel og Mads Peder Nordbo er hver især vant til at skrive krimier, som efterlader læserne ude på kanten af stolen. Hidtil har Sara Blædel stædigt sagt nej tak til de tilbud, hun har modtaget omkring et skrivesamarbejde. Plottet til bogen var i sin grundform skræmmende og spændende, og Mads Peder Nordbo var nødt til at dele ideen med Sara, som heldigvis så et potentiale i bogen, hvilket gjorde det svært at sige nej til et samarbejde. Så sammen har de skrevet krimien Opløst, som uden tvivl vil efterlade læserne sultne efter mere fra denne nye krimiduo.

 

Rækkefølgen på Stark-serien af Sara Blædel og Mads Peder Nordbo:

1. Opløst (2021)

2. Sår (2023)

Bind 1Køb nuNyhed
OPLØST

Opløst

Hvordan er det at vide, at man skal dø og vente på at gå i opløsning? Charlotte, en yngre mor til to små børn, er på vej fra morgenmotion i hallen til sit arbejde på den lokale folkeskole, da hun forsvinder sporløst på den korte strækning.

Rækkefølgen på Ilka-trilogien af Sara Blædel

Ilka er hovedpersonen i Sara Blædels trilogi Bedemandens datter. Ilka lever normalt et stille og roligt liv i Danmark som skoleportrætfotograf, men da hendes far, som hun ikke har set i 33 år, dør og efterlader hende sin begravelsesforretning, rejser hun til den amerikanske by Racine i Wisconsin for at rydde op i hans ting, og for at søge svar på hvorfor han forlod hende og hendes mor for alle de år siden. Ilka vil vide mere om sin far og håber at rejsen til USA kan gøre hende klogere.

Ilka-trilogiens rækkefølge:

  1. Bedemandens datter (2016)
  2. Ilkas arv (2017)
  3. Den tredje søster (2018)
Bind 1Køb nuIlka-serien
Bedemandens datter

Bedemandens datter

Da Ilka får at vide, at hendes far er død i USA, og at hun er nævnt i hans testamente, kommer det som noget af en overraskelse. For Ilka har intet hørt til ham, siden han forlod hende for 33 år siden.

Bind 2Køb nuIlka-serien
ilkas arv sara blædel

Ilkas arv

Ilka er rejst til USA, hvor hun har arvet en bedemandsforretning efter sin afdøde far. Ilka sætter sig for at finde ud af, hvorfor han forlod hende og moren for mange år siden, men det er ikke så nemt. 

Bind 3Køb nuIlka-serien
Den tredje søster Sara Blædel

Den tredje søster

Den tredje søster er sidste del af Sara Blædels populære trilogi om bedemandens datter Ilka. Ilka er rejst til USA, hvor hun har arvet en bedemandsforretning efter sin far, som forlod hende og Ilka, da hun var 7 år gammel. 

Sara Blædel

Sara Blædel er født den 6. august 1964 og havde sin opvækst på Østerbro i København. Hun er datter af skuespillerinde Annegrethe Nissen og Cavlingprisvinder Leif Blædel.

Som ung kom hun i lære som tjener og sidenhen indenfor grafikkens verden. Sidstnævnte gav hende et job som grafisk koordinator hos Gyldendals Bogklubber.

På trods af ordblindhed har Sara Blædel formået at få stor succes med sine skriverier.Hun har, fra hun var helt lille, været optaget af krimiens univers, og havde meget tidligt en veludviklet fantasi, som spandt den ene kriminalhistorie sammen efter den anden. Da Sara Blædel senere valgte at starte sit eget forlag; ”Sara B”, specielt dedikeret til krimigenren, kom det ikke som nogen overraskelse.

I 2004 debuterede Sara Blædel som krimiforfatter med romanen ”Grønt støv”, som omhandler kriminalassistent Louise Rick fra Københavns politi og hendes veninde, journalisten Camilla Lind. For denne roman modtog Sara Blædel Det Danske Kriminalakademis debutantpris. Serien om Louise Rick består indtil videre af 11 bøger, hvoraf den sidst nye, ”Den tavse enke”, er udgivet i november 2020.