Bog & idéBøger

Sara Blædel bøger rækkefølge

Sara Blædel

Her på siden kan du læse om den danske forfatter Sara Blædel og hendes krimiserier. Sara Blædel er født den 6. august 1964 og havde sin opvækst på Østerbro i København. Hun er datter af skuespillerinde Annegrethe Nissen og Cavlingprisvinder Leif Blædel. Som ung kom hun i lære som tjener og sidenhen indenfor grafikkens verden. Sidstnævnte gav hende et job som grafisk koordinator hos Gyldendals Bogklubber. På trods af ordblindhed har Sara Blædel formået at få stor succes med sine skriverier.Hun har, fra hun var helt lille, været optaget af krimiens univers, og havde meget tidligt en veludviklet fantasi, som spandt den ene kriminalhistorie sammen efter den anden. Da Sara Blædel senere valgte at starte sit eget forlag; ”Sara B”, specielt dedikeret til krimigenren, kom det ikke som nogen overraskelse. I 2004 debuterede Sara Blædel som krimiforfatter med romanen ”Grønt støv”, som omhandler kriminalassistent Louise Rick fra Københavns politi og hendes veninde, journalisten Camilla Lind. For denne roman modtog Sara Blædel Det Danske Kriminalakademis debutantpris. Serien om Louise Rick består indtil videre af 11 bøger, hvoraf den sidst nye, ”Den tavse enke”, er udgivet i november 2020.

Louise Rick serien af Sara Blædel

Louise Rick er hovedpersonen i Sara Blædels krimiserie. Hun er en helt almindelig kvinde med et helt ualmindeligt job. Louise Rick har boet alene i adskillige år i en lejlighed i bydelen Frederiksberg, som hun nu deler med sin plejesøn, Jonas, og den døve hund Dina, som de har lånt på ubestemt tid. Hun var igennem flere år været kriminalassistent i drabsafdelingen ved Københavns Politi og er nu leder af Den særlige Eftersøgningstjeneste, en specialenhed under Eftersøgningsafdelingen.

Louise Rick er på flere måder en drengepige og en enspænder – hun foretrækker øl (og te) fremfor vin, bryder sig ikke om venindemiddage og slet ikke cocktailfester for singler og parmiddage. Hun har det typisk bedst blandt mænd, og har det godt i sit benhårde og til tider barske job, der trækker store veksler på fysikken og psyken. Hendes mere kvindelige og sårbare sider kommer bedst til udtryk sammen med veninden og journalisten Camilla Lind, som Louise har brug for og kalder sin selvvalgte familie. Camilla og hendes søn, Markus, er på alle måder Louise Ricks nærmeste. Louise og Markus har et helt specielt og tæt forhold til hinanden, og de bruger meget tid sammen.

Det stod ikke skrevet i kortene, at Louise Rick skulle komme til at beskæftige sig endog særdeles succesfuldt med vold, mord og forbrydelse, men hendes valg af karriere har nok alligevel ikke været tilfældig. Hun arbejder målrettet og afsluttede da også 26 år gammel sin uddannelse på Politiskolen med udmærkelse. Siden har hun taget flere kurser og har dygtiggjort sig og specialiseret sig i drabsefterforskning, har været inde omkring Politiets Efterretningstjeneste (PET) hvor hun har fået den eftertragtede titel som Forhandler. I dag sidder hun som leder af Den Særlige Eftersøgningstjeneste, der er en nyoprettet sektion.

Rækkefølgen på Sara Blædels serie om Louise Rick

Louise Rick-serie
Læs interview om Elins Død

Error in spot

Could not find the product with itemnumber 3039829

Find bogen her

Louise Rick serien

Første bog i Louise Rick serien blev udgivet i 2004. 
Kvinden de meldte savnet
Kvinden de meldte savnetSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(174)
Kvinden de meldte savnet
Dødesporet - Lydbog
DødesporetSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(160)
Dødesporet
De Glemte piger Lydbog
De glemte pigerSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(152)
De glemte piger
Dødsenglen
DødsenglenSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(126)
Dødsenglen
Hævnens gudinde
Hævnens gudindeSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(0)
Hævnens gudinde
Aldrig mere fri
Aldrig mere friSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(1)
Aldrig mere fri
Kun ét liv
Kun ét livSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(135)
Kun ét liv
Kald mig prinsesse LYDBOG PRICE
Kald mig prinsesseSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(142)
Kald mig prinsesse
Grønt støv
Grønt støvSara Blædel
149,95 DKK
Paperback
(133)
Grønt støv

Stark-serien af Sara Blædel og Mads Peder Nordbo

Opløst er skrevet af de danske forfattere Sara Blædel og Mads Peder Nordbo. Det er først gang de to forfattere arbejder sammen, og det er der kommet en vanvittig spændende krimi ud af, som foregår i Tommerup på Fyn.

Sara Blædel og Mads Peder Nordbo er hver især vant til at skrive krimier, som efterlader læserne ude på kanten af stolen. Hidtil har Sara Blædel stædigt sagt nej tak til de tilbud, hun har modtaget omkring et skrivesamarbejde. Plottet til bogen var i sin grundform skræmmende og spændende, og Mads Peder Nordbo var nødt til at dele ideen med Sara, som heldigvis så et potentiale i bogen, hvilket gjorde det svært at sige nej til et samarbejde. Så sammen har de skrevet krimien Opløst, som uden tvivl vil efterlade læserne sultne efter mere fra denne nye krimiduo.

 

Rækkefølgen på Stark-serien af Sara Blædel og Mads Peder Nordbo:

1. Opløst (2021)

2. Sår (2023)

Opløst

79,95 DKK

Sommeridyllen i en lille fynsk landsby forvandles til rædsel, da en mor til to forsvinder sporløst. Liam Starck og Dea Torp fra politiet i Odense kæmper en intens kamp mod tiden.

Find bogen her
#2

Sår

179,95 DKK

Politidirektør Margrethe Dybbøls teenagedatter er forsvundet. Samtidig kaldes Liam Stark og Dea Torp ud til efterforskningen af et lig, som er fundet med markante lågeformede sår.

Find bogen her

Rækkefølgen på Ilka-trilogien af Sara Blædel

Ilka er hovedpersonen i Sara Blædels trilogi Bedemandens datter. Ilka lever normalt et stille og roligt liv i Danmark som skoleportrætfotograf, men da hendes far, som hun ikke har set i 33 år, dør og efterlader hende sin begravelsesforretning, rejser hun til den amerikanske by Racine i Wisconsin for at rydde op i hans ting, og for at søge svar på hvorfor han forlod hende og hendes mor for alle de år siden. Ilka vil vide mere om sin far og håber at rejsen til USA kan gøre hende klogere.

Ilka-trilogiens rækkefølge:

  1. Bedemandens datter (2016)
  2. Ilkas arv (2017)
  3. Den tredje søster (2018)

Bedemandens datter PB

129,95 DKK

Ilka rejser til USA for at rydde op efter sin afdøde far. Han forlod moren og hende for 33 år siden, da hun var bare syv, og nu vil hun finde ud af, hvem han egentlig var. Men det bliver sværere, end hun regner med, for meget tyder på, at han har haft en masse at skjule.

Find bogen her
#2

Ilkas arv

129,95 DKK

I USA slås Ilka for at redde det bedemandsfirma, som faren overraskende har testamenteret hende. Men netop som hun skal til at dreje nøglen om, vender et møde med farens nye familie op og ned på alt.

Find bogen her
#3

Den tredje søster PB

129,95 DKK

Tredje og sidste bind i trilogien om bedemandsdatteren Ilkas jagt på sandheden om den far, der forlod hende, da hun var syv år, og aldrig lod høre fra sig.

Find bogen her

Sara Blædel bøger rækkefølge

Her finder du rækkefølgen på Sara Blædels bøger.

Her på siden kan du læse om den danske forfatter Sara Blædel og hendes krimiserier. Vi har samlet alle serier på siden, for at du nemt kan danne dig et overblik over alle udgivelser og rækkefølgen på Sara Blædels bøger. Sara Blædel er en erfaren krimiforfatter, og her kan du læse om hendes tre krimiserier: Louise Rick, Ilka-trilogien og den nyeste trilogi om Stark, som indtil videre indeholder bøgerne "Opløst" og "Sår".