Bog & idéBøger

Sofie Sarenbrant bøger rækkefølge

Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant regnes som en af de mest fremtrædende krimiforfattere i Sverige. Hendes værker har opnået en imponerende salgssucces med mere end 2 millioner solgte eksemplarer. I 2018 var hendes lydbog "Syndebukken" endda den mest populære og mest lyttede i Sverige. Sofie Sarenbrant er især kendt for sin krimiserie om Emma Sköld. Serien tager læserne med på en rejse sammen med den unge og skarpe kriminalinspektør, mens hun efterforsker forbrydelser i området omkring Brantevik. Dette område har en særlig betydning for Sarenbrant, da det har været destinationen for hendes mange ferier. I serien om Emma Sköld fokuseres der skarpt på udfordringerne ved at være en ung kvinde på vej op i en konservativ verden, hvor mænd dominerer. Emma Sköld må jonglere med både en række bestialske seriemordere og sit fireårige barn. Spændingsniveauet i serien er så højt, at det faktisk påvirkede Sofie Sarenbrant personligt, og hun indrømmede, at hun blev helt skræmt af mørket, mens hun skrev "Åbent hus".

Rækkefølge på Emma Sköld - serien

Sofie Sarenbrants Emma Sköld-serie følger kriminalinspektøren Emma Sköld, der har fulgt i sin fars fodspor. På trods af udfordringerne som en ung, smuk kvinde i en mandsdomineret verden, er Emma intelligent og viljestærk, hvilket sommetider bringer hende i problemer. Hendes opgaver involverer ofte seriemordere, og opklaringen bliver typisk en kamp mod tiden. Emma må træffe drastiske beslutninger for at stoppe morderen, før han når sit næste offer. Serien udforsker Emmas liv som både karrierekvinde og mor, hvor jobbet ofte blander sig i hendes privatliv.

Hver bog i Sofie Sarenbrants serie om Emma Sköld præsenterer en ny sag, som afsluttes inden for bogen. Selvom bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, anbefaler forfatteren at læse dem i rækkefølge efter den tredje bog for den bedste læseoplevelse.

Sofie Sarenbrants bøger om Emma Sköld i rækkefølge:

 1. Hvil i fred (2013)
 2. Døden løber maraton (2013)
 3. Åbent hus (2014)
 4. Babysitteren (2016)
 5. Tiggeren (2016)
 6. Syndebukken (2018)
 7. Skammekrogen (2019)
 8. Mytomanen (2020)
 9. Englevagt (2021)
 10. Sjælevennen (2022)
 11. Parasitten (2023)

Hvil i fred

99,95 DKK

På et celebert spa findes en kendt skuespillerinde dybt bevidstløs og et ældre ægtepar døde. Det chokerede personale tilkalder straks politiet, men alle undersøgelser tyder på, at det blot drejer sig om en tragisk ulykke og en overdosis sovepiller. Alligevel har hotelchefen en fornemmelse af, at der er noget galt, og da de nogle dage senere finder endnu en person død, er der da heller ingen tvivl: Det er drab.

Læs mere
#2

Døden løber maraton

99,95 DKK

Da startskuddet går til det årlige Stockholm Marathon, er alt på den anden ende. For selv om det er den 1. juni, er det koldere end juleaften, blæsten suser gennem gaderne, og løberne ved startlinjen har rustet sig med paraplyer og iført sig sorte affaldssække for at tage det værste af styrtregnen. Men det bliver kun værre, for ikke så snart er starten gået, før en mand falder om.

Læs mere
#3

Åbent hus

Familien Göransson har deres hus til salg, men morgenen efter et åbent hus–arrangement finder den seksårige datter sin far brutalt myrdet i gæsteværelset. Der er ingen tegn på indbrud, og mordvåbnet er en af familiens egne køkkenknive. Har nogen gemt sig i huset efter fremvisningen?

Læs mere
#4

Babysitteren

99,95 DKK

Da kriminalinspektør Emma Sköld vågner i en hospitalsseng efter fem måneders koma, har hun ingen anelse om, hvor hun er, og hvad der er sket. Det sidste, hun husker, er, at hun efterlod sin fire uger gamle datter hos kæresten, Kristoffer, for at ride en tur.

Læs mere
#5

Tiggeren

99,95 DKK

Stockholm hjemsøges af en række mystiske mord på rumænske tiggere. Og endnu mere mystisk er det, at alle politifolk, som interesserer sig for sagen, kommer af dage ved en ulykke.

Læs mere
#6

Syndebukken

99,95 DKK

En bølge af indbrud hærger den mondæne Stockholmsforstad Bromma, og tyvenes metoder bliver mere og mere brutale. Da en teenagedreng bliver fundet myrdet, sættes Emma Sköld på sagen. Er det et indbrud, der er gået galt?

Læs mere
#7

Skammekrogen

249,95 DKK

En pige lægger sig på jernbaneskinnerne i Stockholmsforstaden Bromma og venter på toget. I en anden del af Sverige havner en mand i et dybt hul i skoven. Ingen af deres familiemedlemmer eller venner ved noget om den forestående katastrofe. Kan deres liv reddes?

Læs mere
#8

Mytomanen

129,95 DKK

Efter et orienteringsløb findes en ung dreng død i Ålstensskoven. Liget er ilde tilredt, og hans mobiltelefon og penge er væk. Mistanken rettes mod en ungdomsbande, som har berøvet og truet jævnaldrende med kniv i Bromma. Kriminalinspektør Emma Sköld må løse sagen, inden morderen slår til igen, men hun har en snigende fornemmelse af, at noget ikke stemmer.

Læs mere
#9

Englevagt

Kirsebærtræerne står i blomst, men kriminalinspektør Emma Sköld har svært ved at glæde sig over den kommende påske. Der er gået syv måneder, siden en nær kollega forsvandt sporløst lige før en retssag, og hun er fast besluttet på at finde ham – død eller levende.

Læs mere
#10

Sjælevennen

269,95 DKK

En betagende efterårsdag i Stockholm får kriminalinspektør Emma Sköld øje på en kvinde, der står og balancerer på den forkerte side af rækværket på Vesterbroen. Hvis hun springer, vil det 26 meter dybe fald betyde den sikre død.

Læs mere
#11

Parasitten

279,95 DKK

En varm sommerdag findes resterne af et afbrændt lig på Drottningholm. Ved siden af liget ligger en dødsliste. Kriminalinspektør Emma Sköld er det sidste navn på listen ud af fem.

Læs mere