Kagetid

Liv Martine er vinder af Den Store Bagedyst i 2015, opskriftudvikler og influencer. Simone Thorup Eriksen er illustrator og forfatter. Sammen har de skabt bogserien Kagetid. Med bøgerne får du mulighed for at lave mange forskellige kombinationer af eksempelvis en lagkage. Du vælger selv lag for lag og sammensætter din burger, flødebolle, milkshake eller lagkage. 

 

Byg din egen burger

Sæt bund og fyld sammen og byg din helt egen burger fra bunden.

Kagetid

Køb nu

Gaveidé

Byg din egen burger

Sæt opskrifterne sammen, så de passer dine smagsløg. Vælg mellem gode gamle og nye klassikere. Byg en traditionel burger med en klassisk burgerbolle eller gå på opdagelse med helt nye og anderledes smagssammensætninger.

Byg Burgere

Den saftige bøfsandwich i briochebolle med sovs og ristede løg, laves med friteret bøf. Opskriften findes på side 28 i bogen "Byg din egen burger". 

Når du bruger foldebogen og bygger dine egne burgere, skal du læse opskriften oppefra og ned. Du begynder med at bage dine burgerboller, herefter laver du fyldet og til sidst gør du dit protein klar. Nu skal din burger samles. Protein lægges på bunden, herefter fyld, mayonnaise eller dressing og til sidst placeres toppen af bollen. Stik eventuelt et lille træspyd igennem din burger og pynt med en tomat eller lignende på toppen. 

Du får 4-6 burgere ud af opskrifterne i bogen.  

 

Byg din egen flødebolle

Sæt opskrifter og smagskombinationer sammen til din helt egen flødebolle bygget fra bunden.

Kagetid

Køb nu

Gaveidé

Byg din egen flødebolle

Byg din egen floedebolle

Du har mulighed for at lave din helt egen favorit flødebolle med luftigt flødebolleskum og nye, anderledes smage, chokoladeovertræk med spændende farver og nytænkende pynt.

Byg Flødeboller

Den lyserøde flødebolle er pyntet med stedmoderblomst på toppen. Chokoladeskallen er lavet af hvid chokolade farvet med lyserød pulverfarve. Skummet har smag af kirsebær fra kirsebærlikør. Bunden er en mazarinbund med marcipan. Flødebollen findes på side 11 i bogen "Byg din egen flødebolle". 

Når du bygger flødeboller, skal du starte nedefra og bygge flødebollen op. Du starter med at lave dine bunde. Derefter skal du lave skum og til sidst dit chokoladeovertræk. Til opskrifterne i bogen skal du anvende en 4 cm udstikker, en sprøjtepose og en tyl i str. 18-20 mm samt et madtermometer.

Opskrifterne i bogen giver 15-19 flødeboller. 

 

Byg din egen milkshake

Sæt opskrifterne sammen, så du bygger en milkshake efter din egen smag

Kagetid

Køb nu

Gaveidé

Byg din egen milkshake

Byg din egen milkshake

Sæt opskrifterne sammen, så de passer dine smagsløg. Vælg mellem gode gamle og nye klassikere. Mix din milkshake eller smoothie på alverdens måder. Brug foldehæftet til inspiration.

Byg Milkshakes

Den farverige skovbær milkshake er lavet på sødmælk og vaniljeis tilsat skovbærsauce (glutenfri) med frosne bær. På toppen pyntes med hjemmelavet vingummi. Opskriften på den flotte og smagfulde milkshake med skovbær findes på side 18 i bogen "Byg din egen milkshake". 

Læs opskrifterne oppefra og ned. Du begynder med at lave pynt, derefter din sauce og til sidst din shake. Dine glas bør puttes i fryseren inden, så de er kolde og klar. Hvis du ønsker en vegansk udgave af din milkshake, kan du bruge grundopskriften på vegansk vaniljeis. 

Opskrifterne i bogen giver 2 milkshakes på 300 ml.

Byg din egen lagkage

I foldebogen kan du vælge bund, fyld og topping og bygge din helt egen lagkage

Kagetid

Køb nu

Gaveidé

Byg din egen lagkage

Byg din egen lagkage

Sæt opskrifterne sammen, så de passer din smagsløg. Vælg mellem gode gamle og nye klassikere. Byg en lagkage fra bund til top og gå på opdagelse med helt nyt og anderledes fyld.

Byg Lagkager

Den smukke lagkage i rød/hvide farver har en bund af kammerjunkere og fyld af koldskål med friske jordbær. På toppen er den pyntet med jordbærgelé. Opskriften findes på side 25 i "Byg din egen lagkage"

Lagkager bygges nedefra og op. Først bager du dine bunde, så laver du fyldet og til sidst din topping. Til alle opskrifterne i  bogen skal du bruge en springfrom dm 20-22 cm samt kageplast. Du skal klippe et stykke kageplast , der kan nå hele vejen rundt i formen, så fyldet ikke flyder ud. Nogle opskrifter kræver husblads, madtermometer, sprøjtepose og en tyl. Det tager som udgangspunkt et par timer, fra du har bygget din lagkage til den er klar til servering. 

Lagkagerne er til 10-12 personer.