Fantasy bøger

Filmatiseret fantasy

Læs bogen - se filmen

Fantasy bøger

Fantasy er eventyr, som skaber en alternativ verden, hvor du konfronteres med alt det ufattelige, der er større end dig selv. Det kræver fantasi og indlevelsesevne at blive fanget af de utrolige universer med magi, myter, fabeldyr og overnaturlige kræfter, væsner eller elementer. Fortællinger om naturkatastrofer, umenneskelige kræfter, dødbringende væsner eller fjerne fremtidsscenarier.

Dyk ned i vores store udvalg af fantasybøger her på hjemmesiden og bliv inspireret til din næste læseoplevelse.

Kendetegn ved fantasy bøger

Genren kan faktisk ses helt tilbage i gamle myter og folkeeventyr. Men den første registeret fantasy bog er Alice i Eventyrland fra 1895, som både forgår i en eventyrverden og den almindelige verden fyldt med magiske væsner.

Fantasy kan ofte kendetegnes som at historien sker i et magisk univers og har begivenheder og væsner som adskiller sig helt fra vores egen verden. Det er ofte et magisk univers fyldt med drager, alfer, elver og mange andre væsner. Historien behøver ikke kun finde sted i et magisk univers, det må gerne være en blanding af den almindelige verden og den magiske, hvilket vi også ser i Alice i Eventyrland.

Hverdagen som vi kender den bliver smeltet sammen med en helt fremmed verden, hvor både det virkelige og det overnaturlige hersker. Hvad sker der når en teenager pige opdager at hun har overnaturlige kræfter? eller når en ung mand finder ud af, at han kan tale med drager? eller når den nye pige på skolen finder ud af at drengen hun godt kan lide, er vampyr? Genren er fyldt med realistiske problematikker, forhindringer og udfordringer, som fantasygenrens verden gør meget mere interessant og spændende at følge med i. Genren blev først rigtig populært her hjemme i 1980 og i dag findes rigtige mange bøger indenfor genren og det er blevet en meget populære genre, hvor mange af bøgerne er blevet filmatiseret. Dette gælder blandt andet J.K Rowlings Harry Potter, George R. Martins Game of Thrones eller den klassiske historie om Narnia.

Bedste fantasy bøger

I dag er nogle af de største bøger indenfor genren fantasy. Det gælder blandt andet den verdenskendte Harry Potter, som forgår i både en almindelige verden og den magiske hvor vi har mulighed for at følge den unge magiker Harry Potter og hans tid på skolen Hogwarts.

Genren kan noget helt specielt fordi den formår at trække læseren ind i en helt unik verden og give læseren et pusterum fra hverdagens problemer. Fordi selvom historierne er urealistiske kan de virke meget realistiske når man først begynder at læse bøgerne. Det kan også være en god genre til børn fordi det netop introducere dem til fantasy verden og magiske væsner med fortællinger dom de kan forelske sig i og ønske at læse mere omkring.

Hos os finder du et stort udvalg af fantasy bøger til både børn og unge, som kan give inspiration til dit eget pusterum. Så find din næste læseoplevelse her på hjemmesiden, eller kig forbi din lokale Bog & idé butik, hvor vores personale også står klar med råd og vejledning.