Sjove terningspil

Terningerne er kastet til en sjov aften.

Terningespil

Terningerne er kastet til en aften i underholdningens tegn.

Spil med terninger er underholdning for hele familien, og hos Bog & idé har vi en masse varianter af klassiske terningspil som f.eks. Yatzy. En anden helt stor klassiker er Backgammon, hvilket er et af de ældste kendte terningespil, med rødder der kan spores mere end 5.000 år tilbage i tiden. Spillet er fortsat et af de mest populære og velkendte terningespil. Der er også kommet nye terningespil, og her kan bl.a. nævnes Rory’s story cubes, der udfordrer fantasien og sætter gang i hjernecellerne.

Klassiske terningespil

Terningespillet Meyer er en ægte klassiker. Måske betegnet som et ægte værtshusspil. Det var ikke sjældent at man før i tiden samlede hele værtshuset, og satte dem i gang med at snyde hinanden med terningerne, og ofte involverede spillet en masse øl. I dag er det også helt normalt at spille terningspillet på værtshuse og barer, men Meyer er også rykket videre derfra. Nu kan man også opleve børn og unge, som sidder hjemme i stuerne og spiller Meyer. Terningspillet går i bund og grund ud på, at slå højest med terningerne, eller bare være god til at lyve overfor sine modspillere.

Yatzy er også et gammelt populært terningespil. Yatzy er det ultimative familiespil og er nok blandt de mest kendte terningespil. Spillet kan spilles af to eller flere spillere. Til at spille skal man blot bruge en spiralblok, fem eller seks terninger og et raflebæger. Hver spiller får tre kast med terningerne, og på disse tre kast gælder det om, at få terningerne til at matche en af de kombinationer på spilleblokken. Vinderen er den, som i sidste ende har flest points.

Politi og røver er et mindre kendt terningespil, set i forhold til de to ovenstående. Men ikke desto mindre er det mindst lige så sjovt. I dette terningespil er man fire deltagere som har fire terninger i alt plus papir og blyant. Her skal to af spillerne foregive at være politibetjente, og de andre to røvere. Deltagerne skal placere sig således, at der sidder et politi ind i mellem røverne. En røver starter med 66 points og den anden med 64 points. Begge politibetjentene starter med 75 points. Nu gælder det om for røverne at nå 0, og betjentene at fange røverne inden de når 0. Alle deltagerne skiftes til at slå med terningen. Det antal der fremgår på terningen fratrækkes fra ens points.

Ud over ovenstående findes der et hav af forskellige terningespil, som man blot kan give sig i kast med uden videre.

Køb terningespil online

Terningespil har altid været populære, og der findes da også mange forskellige spil, som man kan spille med terninger. Bestil noget fra vores udvalg af terningespil online, og få leveret direkte til døren, eller med afhentning i din lokale Bog & idé. Gå på opdagelse i vores sortiment af terningespil og se frem til mange timers sjov og underholdning.

Få det samlede overblik over alle Bog & idés spil her.