Bog & idéSpilVoksenspil

Voksenspil

Voksenspil

Der er mange gode grunde til at spille brætspil, selvom du ikke længere er barn. Den mest indlysende grund er, at du morer dig sammen med dine venner, bekendte eller nye bekendtskaber. For et spil er en af de bedste metoder til at lære folk bedre at kende og er en god samtale starter. Brug derfor brætspil til at komme tættere på dine venner eller familie, eller skab nye og sjove relationer med andre mennesker. Med et af vores mange voksenbrætspil, er der garanti for mange timers sjov, latter og udfordringer for dig, din familie og venner.

6 gode grunde til, at brætspil er godt for din sundhed

Vidste du at brætspil, udover at de er underholdende og sjove, også er med til at forbedre ens generelle helbred, og der er en masse gevinster at hente ved at sætte sig om bordet med gode venner eller familie og spille et brætspil.

Din hjerne: Hjernen er en forunderlig størrelse, og kan så meget mere end man går og tror. Hjerne elsker brætspil, og med et voksenspil fra vores sortiment, kan man sørge for at holde hjernen aktiv og sund. Nogle spil udfordrer den måde, hukommelsen arbejder på, og er med til at vedligeholde ens mentale evner. Og måske også så heldig, at det forbedrer din hukommelse, alt efter hvilket spil i spiller. Ved at spille voksenspil træner man nemlig de steder i hjernen, der tager sig af den komplekse tænkning og problemløsning. Derfor er der ikke kun sociale grunde til at spille et voksenbrætspil.

Latter: Latter giver god energi. Sjove og underholdende brætspil giver god energi og skaber glæde for dig og andre omkring dig. Når i griner, frigøres der endorfiner. Endorfinerne virker smertestillende og kan give en følelse af succes, lyst, energi og glæde. Med andre ord, et voksenbrætspil er med til at gøre mennesker lykkeligere.

Blodtryk: Jeres blodtryk kan falde, i takt med at i spiller et voksenspil. Derfor er brætspil godt for dit generelle blodtryk. Når endorfinerne frigives i kroppen, øges blodcirkulationen, og dine muskler vil dermed slappe af og ikke svære lige så spændte. Det er med til at blodtrykket falder, i takt med at i spiller et voksenbrætspil.

Stress: Når i sætter jer om bordet og spiller et spil, mindskes stressniveauet.

Immunforsvaret styrkes: Positive tanker og følelser, som f.eks. latter og glæde, frigiver stoffer, der nedsætter stress. Det er alt sammen med til at styrke dit immunforsvar. Derfor er der ingen god grund til ikke at sætte sig ned og spille et godt voksenbrætspil.

Du bruger mindre tid på at lede efter dine bilnøgler: Det kan lyde mærkeligt, at du hurtigere finder frem til dine henlagte genstande såsom nøgler, telefon eller briller. Men det er sandt! Forskere fra University of Toronto i Canada, undersøgte to grupper af forsøgspersoners evne til at lede efter og finde et objekt. Den gruppe der regelmæssigt spillede, var meget hurtigere til at finde tingene, end gruppen der ikke spillede. Så bare kom i gang med at spille et voksenbrætspil, og glem alt om henlagt nøgler, briller og andre genstande du plejer at smide væk.

Fun fact om voksenspil

Danskerne er det folkeslag i verden, der elsker paratviden allerhøjest. I hvert fald, hvis man kigger på salget af spillet Trivial Pursuit. I Danmark er der nemlig solgt flest spil i forhold til antallet af indbyggere.