Bog & idé

Børns Vilkår

Børns vilkår er Bog & idés hjertesag

At hjælpe udsatte børn i Danmark er Bog & idés hjertesag, og vi vil gerne gøre en forskel for de børn, der dagligt kæmper med forskellige udfordringer, som gør det svært at være barn.

Den 26. marts var tusindevis af indsamlere på gaden til fordel for Børns Vilkårs Landsindsamling. Igen i år satte det indsamlede beløb rekord på 15,1 mio. kroner, som går til at stoppe svigt af børn i Danmark. Hos Bog & idé satte vi vores landsdækkende butiksnetværk til rådighed til fordel for landsindsamlingen for at gøre det nemt og bekvemt for indsamlere at aflevere indsamlingsbøtterne.

Tusind tak til alle, der har samlet ind, og til alle jer, der har støttet landsindsamlingen.

Det indsamlede beløb går til at sikre, at BørneTelefonen og ungerådgivningen HØRT kan være der for endnu flere børn og unge, når de rækker ud efter hjælp.

Hvordan kan jeg hjælpe?

Hvis du gerne vil hjælpe os med at støtte Børns Vilkår og BørneTelefonen, kan du til en hver tid overføre et valgfrit beløb via MobilePay til 28244.

 

Børns vilkår er Bog & idés hjertesag

Bog & idé bidrager til Børns Vilkårs rekordindsamling

2023 blev endnu et år med rekordindsamling for Børns Vilkårs landsindsamling. Igen i år stod Bog&idé's butikker klar til, at tage imod de mange indsamlingsbøtter. 

 

Indsamlingsresultatet betyder, at BørneTelefonen, som er Børns Vilkårs tilbud til børn og unge, kan være der for endnu flere børn og unge. For Børns Vilkår giver samarbejdet med butikskæderne god mening, og i år havde indsamlerne flere steder end nogensinde før, hvor de kunne aflevere og få optalt deres indsamlingsbøtter.

Børn og unge har brug for hjælp – særligt om natten

Børn og unge kan nu få hjælp på BørneTelefonen og HØRT hele døgnet – hver dag – året rundt. Dét er et vigtigt skridt på vejen, men for at kunne hjælpe alle de børn og unge, der har brug for hjælp, er der langt endnu.

Alt for mange børn og unge mistrives, og der er stadig så mange, der kontakter BørneTelefonen og HØRT, at rådgiverne desværre ikke kan nå at besvare alle henvendelserne. Særligt i nattetimerne. Det er også i nattetimerne at de tunge samtaleemner, om fx angst og selvmordstanker, fylder mere end i BørneTelefonen og HØRT’s øvrige åbningstid.

Én samtale på BørneTelefonen eller HØRT kan gøre en forskel i et barn eller en ungs liv.

Da jeg kontaktede BørneTelefonen havde jeg masser af selvmordstanker, nu går jeg i seng helt uden”. Sådan fortæller en ung efter en samtale med en rådgiver på BørneTelefonen. Derfor skal flere børn og unge hurtigt kunne få hjælp, når de ikke har andre at gå til.

Du kan læse mere om Børns Vilkår og BørneTelefonen på bornsvilkar.dk