DIY spil

Det danske vejr er ikke til at regne med, derfor kan det være rart at have nogle sjove indendørs aktiviteter. Et sjovt spil kan være vejen frem, og hvorfor ikke lave dit eget? Vi har samlet en række ideer til nogle klassiske spil du kan lave helt selv.

Lav dine egne spil

 

 

Kryds og bolle

Et spil alle kender, og som de fleste på et eller andet tidspunkt i deres liv har spillet, er kryds og bolle. Et meget simpel spil, der har meget enkle spilleregler. Det gælder kort sagt om først at få 3 på stribe. Man er to om at spille det, en er kryds og den anden er bolle. Hver spiller skiftes til at placere henholdsvis et kryds eller en bolle. Det du skal bruge er en spilleblade med 3x3 felter, 3 krydser og 3 boller.

Du kan meget nemt lave dit eget spil, f.eks. ved at bruge hama perler. Du skal bruge en firkantet perleplade til at lave pladen på, og mindst to forskellige farver perler. Lav nu en kvadratisk spilleplade inddelt i lige store felter. Til at lave bolle brikkerne foreslår vi at du bruger en rund perleplade. Lav 3 krydser og 3 boller. Inviter en ven til at spille med dig.

Domino

Et andet spil du kan kaste dig ud i at lave selv er domino. Dominobrikker er måske mest blevet brugt til at stille op, for derefter at vælte en hel række på en gang, men giv domino spillet en chance. Ligesom med kortspil kan domino spilles på mange måder, men det mest almindelige spil er hvor alle spiller har 7 brikker, hvor det gælder om først at komme af med sine egne brikker. Spillerne skiftes til at have tur og den ene ende på ens brik matches med brikkernes ende på bordet. Hvis man ikke kan komme af med nogen af ens brikker, trækkes der en ny brik fra bordet indtil man får en der kan bruges.

Lav dine egne dominobrikker ved at lave en aflang firkant inddelt i to dele. I hver ene skal der vises nul til 6 øjne. Der skal laves 28 brikker, der har hver sin kombination af øjne, ikke en brik er ens. Det eneste du skal bruge er en firkantet perleplade og to forskellige farver perler.

Backgammon

Backgammon er et spil der ikke kan kommes udenom når der snakkes om klassiske spil, og det kan sagtens laves selv. Det spilles af to spillere, hvor hver har 15 brikker de skal få hjem. Brikkerne er placeret forskellige steder rundtom på pladen, og der hvor brikkerne står mere end 2 er de i ”helle”. Den ene spiller med uret rundt, mens den anden spiller mod uret.

Der skal laves 2 x 15 brikker i to farver. Selve spillepladen består 6 x 4 kiler. Brikkerne kan laves med perler og pladen skal laves med karton og forskellig farvet papir. Kom i gang med saks og lim. Desuden skal der bruges to terninger.

Bordfodbold

Hvis det skal være et spil der er lidt mere gang i kan bordfodbold være med til at sætte gang i tingene. Du kan lave dit eget mini bordfodbold ved hjælp af en rektangulær æske, sugerør, klemmer og elastikker. Der skæres hul til mål i hver af de korte ender og der laves 4 runde huller i sugerørstørrelse på hver af de lange sider af æsken. Sugerørene kommes igennem hullerne på tværs af æsken. Det er vigtigt at sugerøret stikker et godt stykke ud på hver side, da det også skal bruges som håndtag til at styre. Klemmer sættes på sugerørene og fungere nu som ”spillerne”. Som bold kan man lave en elastik bold ud af en masse elastikker. Se evt. videoen af hvordan du gør.

Andre ideer

Vi har nu givet et par forslag til hvordan du kan lave din egne spil af nogle klassiske spil, men der er masser andre spil du kan kaste dig ud at lave på bedste DIY måde. Det kunne f.eks. være ludo, skak, rummy eller triominos.

Se vores udvalg af spil

Find spillene her eller andre gode spil