Adventsgaver

Her på siden har vi samlet en masse gode forslag til kalendergaver og adventsgaver inspiration, som både store og små vil blive glade for. Adventsgaver er en hyggelig december tradition, som vækker smil og glæde. Det er lykken at stå op søndag morgen og opdage, at nissen har været forbi med en lille pakke. Alle vil blive glade for en kalendergave, og derfor har vi samlet et skønt udvalg af adventsgaver til ham og adventsgaver til hende, da vi ved, at det kan være svært at få gode ideer og kalendergaver inspiration til at finde de helt rigtige pakker.

 

 

Adventsgaver til voksne

Kan man give noget bedre, end en sjov eller klog bog?

Adventsgaver mest til ham

Kan man give ham noget, der er vigtigere end bøger?

Adventsgaver til hyggestunder

Findes der en bedre adventsgave end et sjovt spil?

Adventsgaver mest til hende

Kan man give hende noget, der er vigtigere end bøger?

Adventsgaver til de mindste

Gode læseoplevelser til børnenes bogreol

Adventsgaver

Her på siden har vi kalendergave inspiration og adventsgave inspiration, samt ideer til at udfolde den kreative side med hjemmelavet julebagning og julepynt, samt bøger med gode krimier, som altid er hyggeligt at læse i denne tid under et tæppe med en varm kop kakao.

Adventsgaver til ham

Kalendergaver til ham kunne være et hyggeligt brætspil, hvor man sammen med vennerne rigtig kan hygge sig i de kolde vinterstunder. Udvalget af brætspil er stort, og derfor kan det være en god ide at tage stilling til, om din kæreste skal have et quizspil, et strategispil eller måske et roligt puslespil, som kan få tempoet ned i gear. Det kan også være, at I skal hygge jer med et slag kort. Det er en lille, sød og betænksom adventsgave, som kan bidrage med mange timers underholdning og hygge.

Det kan også være, at der er en lille amatørkok gemt i maven på ham, du holder af, og her vil en oplagt adventsgave til ham være en god kogebog med lækre opskrifter, som han kan forkæle dig med. Det er også utrolig populært at lave sin egen surdej, og hvis din mand er vild med at eksperimentere med brød og andet bagværk, så er en bog om surdej og kageopskrifter måske lige sagen til en god adventsgave. Der skal kæles lidt ekstra for en surdej, og den bliver på en måde en lille ”baby”, som skal passes, og så skal den selvfølgelig have et navn. Med denne lækre surdej ved hånden, så bliver din mand i stand til at lave de lækrest morgenboller til søndag morgen på sengen, og hvem kunne ikke tænke sig det?

Biografier er også et oplags gavebud til en adventsgave til ham. Der udkommer masser af skønne biografier op til jul, så udvalget er stort og der vil uden tvivl være en spændende personlighed, som kan fange din mands interesse.

Adventsgaver til hende

En af de gode kalendergaver ideer til din kone, kæreste, mor eller søster kunne være en af de populære skønlitterære bøger. Lad hende du holder af synke hen i en stille læsestund med en fantastisk bog mellem hænderne – det vil hun uden tvivl sætte stor pris på.

Skal du bruge adventsgaver ideer til en kreativ sjæl? Så tag et kig på vores bøger om at hækle og strikke. Det er blevet utrolig populært at hækle, og derfor findes der efterhånden også et dejlig stort udvalg af skønne bøger med gode hækleopskrifter. Det er muligt at hækle alt lige fra søde figurer og blomster, til madvarer og organer.

Adventskransen

Hvad er egentlig historien bag den populære og velkendte adventsstage med de 4 lys, som repræsenterer hver af de 4. adventssøndage i december. Det kan du læse mere om her.

Adventskalenderen kendetegnes som det første ved adventskransen, hvor de fire adventssøndage er præsenteret ved de fire lys. Her kom ideen med at give en fin gave hver søndag, som en lille hyggelig julehilsen til sine kære.

Adventskransen er en tysk tradition, som kom til Sønderjylland tilbage i 1920’erne, her blev det en fast juletradition, som senere spredte sig til resten af landet. Her forsøgte de forskellige blomsterforhandlere at få danskerne til at købe den ’sønderjyske adventskrans’. Men efter et utal af avisannoncer, som handlede om at forberede sig på julen og dermed spare tid, ved at købe adventskransen end at lave den selv, var det først i julen omkring 1940’erne, at adventskransen rigtig slog igennem og pyntede rundt i de danske hjem.

Det var midt i 2. verdenskrig og dermed en meget mørk tid, at adventskransen fik liv. Billedbladet havde en artikel med billeder af kongefamilien, hvor man også kunne se en adventskrans. Dronning Alexandrine kom oprindeligt fra Tyskland, og hun havde traditionen med sig, og det blev derefter en meget stolt dansk tradition.     

Ideen bag julegaven og adventsgaven

Ideen med at få gaver i løbet af december måned er en gammel tradition, som stammer tilbage fra Sønderjylland. Her skulle børnene sætte en sko i vinduet, som skulle ligne et skib, og så skulle St. Nicholas komme forbi. Børnene fik enten et stykke kul i skoen, hvis de havde været uartig eller en lille gave, hvis de havde været artige.   

Pakkekalenderen og julestrømpen er først noget, som kom frem i 1960’erne, mens julekalenderne i pap stammer fra Tyskland, og kom til Danmark tilbage i 1930’erne. Herefter kom ideen med en ugentlig gave i december, hvilket er en nyere tradition.

En adventsgave behøver ikke koste alverden – det er vigtigt at huske, at det er tanken der tæller. For mange børn – store som små, er det enormt hyggeligt at stå op til en lille gave fra nissen i julesokken hver søndag i december.