Julegaver til børn

Julegaverne er unægteligt et af de helt store højdepunkter for børnene juleaften. Men hvordan finder du på den helt rigtige julegave til børnene? På denne side giver vi dig inspiration til julegaver til børn i alle aldre.

Bøgernes verden er magisk, og derfor synes vi selvfølgelig, at en bog er den mest fantastiske gave, du kan give til dit barn. Er din søn eller datter en læsehest? Så har vi en masse bestsellere og populære titler til både børn, unge og teenagere.

Muligheder er uendelige, når det kommer til julegaver til børn, så et kig her på siden, og se alle de dejlige julegaveforslag vi har samlet til dig.

De første store bogoplevelser

Gode læseoplevelser er ren magi | 365 dages byttegaranti | Gratis fragt til din lokale Bog & idé

Kære julemand - jeg ønsker mig

Køb julegaver nu - vi bytter over hele landet 365 dage om året

Sjove spil til de mindste

Hyggelige gaver til kvalitetstid med hele familien

Sjove spil til de større børn + 7 år

Køb online med gratis fragt til din lokale Bog & idé | 365 dages byttegaranti på alle gaver

Julegaver til børn

Hvis der er nogle som elsker julen, så er det de små. Alt ved julen er simpelthen bare så hyggeligt set fra børnenes perspektiv, og en af de store glæder, som følger med, er selvfølgelig julegaverne.

Julegaver til børn kan være en svær størrelse, så for at hjælpe jer på vej, har vi samlet et udvalg af forslag her på siden som julegaver børn inspiration. Her er alt fra brætspil og forskelligt legetøj, til spændende bøger. Børnene har forskellige aldre og interesser, og derfor kan det være svært som forældre at finde frem til det helt rigtige, men en ting der er helt sikkert, er at børnene altid har masser af gode forslag til julegaveønsker.

Der kan være stor variation i de julegaver børn ønsker dig, men en ting er sikkert – du finder et stort udvalg af fantastiske julegaver i Bog & idé.

Inspiration til julegaver til børn

Bøger er selvfølgelig et oplagt bud på en god julegave til de mindste. Det er sundt at læse, og det giver anledning til mange gode timers underholdning og fordybelse og så giver det mor og far en stille stund i den travle juletid.

Puslespil og malebøger er også gode bud på gaver, som børnene kan bruge mange gode timer på. Det er sjovt at skabe noget, og se motiver og farver dukke frem.

Måske er dine børn kreative anlagt, og så kan det være at julegaven skal stå på farveblyanter og hobbymaterialer, som børnene kan fornøje sig med i juledagene.

Et brætspil går man aldrig galt i byen med – det er underholdende for både børn og voksne, og det er noget familien kan samles om. Samtidig er det en gave, der kan bruges igen og igen og skabe mange gode stunder for børnene i lang tid efter julen er overstået.

Juleønskeseddel

En ide kunne være at sidde sig ned og skrive en ønskeseddel sammen med dine børn og sende den afsted til julemanden. Herved kan man skabe en hyggestund med lidt juleguf, hvor børnene kan være kreative og tegne eller skrive, hvad de ønsker sig måske med lidt hjælp fra mor og far.

Mange af os kan måske huske tilbage på de gode gamle julekalendere, som blev sendt i fjernsynet tilbage i 1990’erne som f.eks. Krummernes jul, hvor familiens mindstemand Grunk sender sit brev afsted til julemanden med juledigtet, ”Dette brev som jeg skrev, sender jeg gennem stjerners vrimmel, mod den syvende himmel, med vindens sus, til julemandens hus”.

Der kommer masser af julekataloger i postkassen i løbet af december måned, og her er der rig mulighed for at lade børnene sætte en masse krydser ved de produkter, som de ønsker sig. I Bog & idés store julekatalog, som har fokus på børnene, er der små afkrydsningsbokse ud for hvert produkt sådan, at det er nemt for både børn og forældre at se, hvilke produkter der meget gerne må ligge under juletræet i år.

Gode juletraditioner

For at slå tiden ihjel inden det går løs, kan man ofte finde en julefilm og se sammen, eller hjælpes ad med at forberede julemaden. Men en god ide er at tage i kirke sammen om eftermiddagen, hvilket er en meget hyggelig juletradition.

Mange familier har også den tradition at man får juletræet ind i stuen, om formiddagen og bruger god tid på at få det pyntet fint, mens julemusikken spiller i baggrunden. Dette er en god juletradition som både børn og voksne kan have glæde af. Hvorefter kommer det sjove – med at danse og synge rundt om træet sammen med hele familien. 

Traditionen med julegaver

Skikken med at give hinanden gaver, stammer helt tilbage fra romertiden. Da fejringen af Jesu fødsel begyndte at blive udbredt i midten af 300-tallet i Romerriget, havde romerne allerede givet hinanden gaver på den årstid i flere århundrede i forbindelse med forskellige festligheder.

Her fejrede romerne decemberfesten Saturnalia, som blev fejret til ære for guden Saturn. Det var guden for dyrkelse af afgrøder og var en fælles fest, hvor man gav hinanden gaver og fik rigeligt med mad og drikke – hvilket vi stadig holder fast i den dag i dag.