Julehistorier

Julehistorier julemanden 2020

En god julehistorie hører julen til. Det er en tid hvor vi sætter tempoet lidt ned og værner mere om det nære og hyggelige. En god julehistorie kan være med til at samle familien og samtidig få ventetiden til at virke knap så lang for de små.

Her på siden finder du alle vores hyggelige juleeventyr, nissehistorier og meget mere for både børn og voksne.

Flere julehistorier for børn

Køb online med fri fragt til din lokale Bog & idé

Flere juleeventyr for børn

Moderne og klassiske juleeventyr til børn i alle aldre

Julehistorier

Det er tid til juleeventyr for børn og voksne, og her i juletiden samles familien og læser de gode gamle juleeventyr højt. Der findes utallige gode juleeventyr, som børn i alle aldre elsker at høre. H.C. Andersen er en af de forfattere, som har skrevet flest juleeventyr. Vi kender alle fortællingerne om Grantræet, Snemanden og Pigen med svovlstikkerne. Dette er magiske eventyr om julen, som kan genfortælles hvert eneste år.

Der findes også mange mindre kendte forfattere, som har skrevet juleeventyr og julehistorier, som du næsten ikke kan lægge fra dig. Julen er børnenes fest, og du bør altid glæde børnene med at læse de hyggelige juleeventyr og julehistorier. 

Vi har samlet vores julehistorier og juleeventyr her på siden. Læs dem højt for børnene eller lad dem læse juleeventyrene selv. Her er så mange spændende fortællinger fra både gamle dage og moderne tider i julen. 

Nissehistorier

I juletiden skal du læse nissehistorier for børnene – læs højt af de skønne historier om nisser lige fra 1. december, imens du bager skønne julekager og klipper julepynt. Nissehistorier er så hyggelige og børnene lever sig ind i eventyrene om de små mænd og koner, som bor under jorden eller oppe på loftet.

Vi har samlet alle vores historier om nisser her på siden. Nogle nissehistorier skal hentes som lydbog eller e-bog, og dem får du straks leveret i din mailboks. Find de klassiske nissehistorier fordelt på 24 dage og find helt nye nissehistorier skrevet i moderne sprog.

Familiehygge med højtlæsning

En julefortælling er altid godt og hører sig til, når det er december. Her kan man hygge lidt ekstra derhjemme med tæpper, æbleskiver og varm kakao og gløgg. Det har altid været hyggeligt at samles med familien og fortælle nogle gode julehistorier eller minder til hinanden. Her kan man tage den med ro og ligge julestressen på hylden, værne om sin familie og bruge tiden på det, der virkelig betyder mest her i livet.

Historien om julemanden

Historien om julemanden på Grønland er altid en klassiker. Den gode gamle fortælling stammer helt tilbage fra 300-tallet, hvor den godhjertede biskop Nikolas kravlede ned i skorstene for at give gaver til de små artige børn. Denne ide tog amerikanerne til sig og opkaldte ham Santa Claus, hvilket stammer fra et digt som den amerikanske professor Clement Clarke Moore skrev til sine børn tilbage i år 1822.

Juledigtet handlede om julenatten den 25. december, hvor han hørte underlige lyde oppe på taget og opdagede at det var en lille tyk mand, som ankom i en slæde, trukket af 8 rensdyr – han hoppede ned i skorstenen, med en sæk fuld af julegaver og når han lo, rystede hans mave. Professoren kaldte digtet for ’Santa Claus’ besøg’. 

Historien om julemanden er noget som hører julen til og det sætter julelys børnenes øjne, når snakken falder på manden med det lange hvide skæg og det røde tøj.