Bog & idéKontorKalender

Studiekalender

Studiekalender

Vil du have bedre styr på deadlines på dit studie? Vil du sikre dig, at du ikke glemmer møder og andre vigtige aftaler? En studiekalender er et godt redskab til at få mere styr på din dag. I kategorien her har vi samlet et udvalg, så du finder den kalender, der passer til dit personlige behov og smag. Papirkalenderen lever i bedste velgående.

De ting, der står i kalenderen, behøver du ikke at have i hovedet. Så er der mere overskud til at være kreativ eller andet, du har lyst til.

Hvorfor alle burde bruge en papirkalender

Okay, måske ikke alle og enhver. Men der er faktisk mange fordele ved at have aftaler og to-do-lister skrevet ned på papir frem for at gemme dem elektronisk på smartphone og computer. Vi har lavet en liste over fordelene til dig.

1. Når du skriver i hånden, husker du bedre

Forskning har vist, at din hjerne lettere husker ting, hvis du skriver ned i hånden, i stedet for at bruge et tastatur. Derfor behøver du måske slet ikke at tjekke din kalender for at vide, at du har en vigtig aftale klokken 15 på torsdag.

Men det er jo svært at slette noget i en papirkalender, siger du? Ja, du er nødt til at strege over, og det risikerer at komme til at se rodet ud på kalendersiderne. En nem løsning er udelukkende at skrive med blyant. Hvis du vælger en pencil, har den næsten altid et lillebitte viskelæder, så du også har det lige ved hånden.

Er du mere til kuglepen, hvor der er mulighed for at skrive med flere farver, så vælg den type, der kan slettes. Dem har vi nemlig også på hylderne.

2. En papirkalender er også en dagbog

Du kan gemme kalenderen og tage den frem efter nogle år og se tilbage på dit liv. Vi mennesker bliver faktisk gladere, når vi tænker på tidligere positive oplevelser. Det siger eksperter i hvert fald. Det kan også være, at du bare gerne vil glæde dig over, at du kom gennem et hårdt opgaveforløb på dit studie.

3. Alt er samlet på et sted – det giver overblik

Når du slår op i kalenderen er aftaler, to-do-liste og noter på samme side, hvis du ønsker det. Eller dine noter findes i kalenderens separate notesektion. Du slipper for at skifte fra kalender-app til note-app til to-do-list-app i din smartphone.

4. En studiekalender er nem at bruge og lettilgængelig

Papirkalenderen vinder over den elektroniske kalender på flere områder:

  • du skal ikke lære at bruge en ny app
  • du er ikke tvunget til at oprette en konto eller brugerprofil hos firmaet, der står bag appen
  • du behøver ikke at bekymre dig om at løbe tør for batteri
  • du giver ikke firmaet bag appen adgang til dine planer (sådan er det ofte med tredjeparts- apps)

Det bedste ved at have en studiekalender, er…

Du kan tilrette den med dit eget system, så kalenderen passer til dig og dit behov for planlægning - og er ikke begrænset af en elektronisk kalender opsætning og design. Tænk for eksempel på, hvor mange oplysninger en kalender-app beder dig om at udfylde, når du trykker ’Tilføj’ eller ’Add’.

Men nogle gange har jeg brug for at blive mindet om mine aftaler…

Opret for eksempel en ’påmindelse’ i din telefon, eller sæt en alarm den pågældende dag.

Tag et kig på studiekalenderne ovenover.