Historiske romaner

Der er enormt mange begivenhedsrige perioder i verdenshistorien der danner ramme for nogle spændende og episke fortællinger. Her kan du fordybe dig i de store dramaer, de storladne kærlighedshistorier og dramatiske kampe mellem de gode og de onde. De historiske bøger er kendetegnet ved et stort fokus på de historiske detaljer, som sikrer at læseren får et udførligt og realistisk indblik i den historiske periode, som forfatteren bevæger sig inden for.

Find din foretrukne historiske periode og dyk ned i de skønne historiske bøger. Uanset om du foretrækker 1. verdenskrig, 1864, Den kolde krig, middelalderen, det antikke Rom, eller noget helt andet, så finder du en historisk bog om det her hos Bog & idé. 

Ken Follett

Der er masser af interessant læsning fra flere af de store forfattere så som Ken Follett, der i ”Jordens søjler” skriver om opførelsen af en katedral i 1100-tallets England, og i den store Century trilogi skriver om 6 familie og deres liv gennem 1900-tallet, som er præget af flere krige.

Conn Igguldens historiske serier

Conn Iggulden er en populær forfatter inden for genren historiske romaner. Her kan blandt andet nævnes hans tre serier; ”Cæsar” som foregår i Rom f. Kr., ”Djengis Khan” der foregår i Mongoliet i 1200-tallet, og ”Rosenkrigene” der foregår i England i 1400-tallet.

Det store århundrede

En anden forfatter der også bevæger sig meget inden for den historiske genre er Jan Guillou. Han har opnået stor succes med serien ”Det store århundrede”, der ligesom Ken Folletts Century trilogi, også foregår i 1900-tallet. Jan Guillou er også forfatteren til serien om tempelridderen Arn, som foregår i 1100-tallet.

Outlander

Forelsk dig i skotske Jamie Fraser, sammen med Claire Randall, når hun ”falder” gennem tiden fra 1945 og ender i 1743, i den store historiske roman ”Outlander – den engelske kvinde”, skrevet af Diana Gabaldon. Som en genforeningsrejse efter adskillelse under 2. Verdenskrig, tager Claire og hendes mand Frank til Skotland, og her rører Claire ved nogle sten, som sender hende tilbage i tiden. Her må hun forholde sig til en masse kampe og intriger, som truer både hendes liv, og den unge skotte Jamies. Bogen er en del af en omfangsrig serie, der med sikkerhed vil inddrage dig som læser og efterlade dig bevæget, fornøjet og underholdt.

Lisa Kleypas og Meredith Duran

Serierne Craven, Wallflower, Hathaway og Ravenel er alle skrevet af Lisa Kleypas, og består alle af historiske kærlighedsromaner, som vil tage læseren med storm. Meredith Duran er ligeledes forfatter til nogle skønne historise kærlighedsromaner. 

Historiske fortællinger

Fortællingerne er ikke kun historiske, de er også fulde af spænding, kærlighed og drama.

Historiske bøger

Bøger der foregår i en svunden tid. 

Historiske romaner

Forsvind ind i en anden tid med karakterene i disse skønne historiske romaner.

Historisk litteratur

Der findes masser af gode historiske serier og her kan du se nogle af disse. Du finder også andre enkeltstående historiske romaner som du kan fordybe dig i.