Tid til nominering af årets MARTHA 2019

MARTHA prisen er en helt særlig forfatter-pris. For den uddeles ikke af professionelle anmeldere eller elitære juryer. Den gives af alle os, der elsker at læse. Bog & idés medarbejdere og danske læsere har nomineret hver 4 forfattere. Vil du være med til at nominere de forfattere, der skal være med i kapløbet om MARTHA prisen i 2019? Du kan læse om vinderen 2018 ved at følge dette link

Februar

Morten Pape

Morten Pape (f.1986) er opvokset på Amager i Urbanplanen. Han romandebuterede i november 2015 med den anmelderroste autofiktive roman "Planen", som han modtog BogForums Debutantpris for.

Morten Pape er uddannet manuskriptforfatter fra den alternative filmskole Super16. Han har deltaget i Den Europæiske Debutantfestival i Kiel; den internationale bogfestival i Budapest; og har været episodeforfatter på DRs dramaserie "Liberty". 

Læs meget mere om Morten Pape ved at følge dette link

 

 Januar 

Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle (f. 1965) er uddannet fra Forfatterskolen 1988-90 og har en bachelorgrad i Litteraturvidenskab.

Merete Pryds Helle debuterede med novellesamlingen Imod en anden ro i 1990 og har siden skrevet blandt andet romaner, krimier og digital litteratur. Senest har Merete Pryds Helle udgivet romanen Folkets skønhed fra 2016 som vandt De Gyldne Laubær og Politikens Litteraturpris.

Vi kunne alt er en selvstændig fortsættelse af bestselleren Folkets skønhed. Solsorten fløjter sorgløst på himlen over Værløses villavejskvarterer i 1970'erne. Bag ligusterhækkene er stemningen mere trykket. 

I 2018 kunne vi stemme på disse forfattere

Bøger skrevet af de nominerede forfattere til MARTHA prisen