Leonora Christina Skov

Den der Lever stille er en selvbiografisk roman af Leonora Christina. Bogen begynder med moderens dødsscene, en hård og ligefrem beretning, som fortsætter gennem bogen om forfatterens liv og opvækst i et hjem med misforstået kærlighed. Leonora Christina er forfatter, foredragsholder og litteraturanmelder. 'Den der lever stille' er en sandfærdig og stærk fortælling fra det lille hjem i Helsinge fortalt efter moderens død. Læs meget mere om Leonora Christina her på linket. Du kan se på Facebook, hvor overrasket Leonora Christina blev, da hun modtog prisen. Følg linket her! Bog & idé ønsker stort tillykke med MARTHA prisen 2018. 

MARTHA 2018

Bøger skrevet af de nominerede forfattere til MARTHA prisen

MARTHA prisen 2018

MARTHA prisen er en helt særlig forfatter-pris. For den uddeles ikke af professionelle anmeldere eller elitære juryer. Den gives af alle os, der elsker at læse. Bog & idés medarbejdere og danske læsere har hver nomineret 4 forfattere. Her på siden finder du de 8 nominerede til MARTHA prisen. Afstemningen om årets MARTHA prisvinder er nu slut! 

August

Kastanjemanden er Søren Sveistrups debutroman og en krimi med mord, spænding og en intens jagt på morderen. 
Vi kender Søren Sveistrup fra krimigenren, som manuskriptforfatter af TV serien Forbrydelsen, som har solgt i mere end 100 lande og vundet adskillige internationale priser. 

Søren Sveistrup er uddannet manuskriptforfatter og har læst litteratur på Københavns Universitet.

Vi glæder os meget til at følge Søren Sveistrups nye vej som forfatter og ønsker stort tillykke med nomineringen til MARTHA i august.  Læs mere om Søren Sveistrup via dette link


 

 

Juli

Efter stor succes med krimien Ligblomsten fra 2017 har Anne Mette Hancock udgivet 2.del i serien om journalisten Heloise Kaldan. 

Mercedes snittet er inspireret af en oplevelse, hun har hørt om fra en veninde, bogen har karakteren Erik Schäfer, som er en blanding af Anne Mettes storebror og far. 

Er du vild med krimier, bør du kaste dig ud i Ligblomsten og efterfølgende Mercedes-snittet. Vi ønsker Anne Mette Hancock tillykke med nomineringen til MARTHA i juli. Vi glæder os over, at en 3. bog er på vej. Læs meget mere om Anne Mette Hancock her på linket

 

 

Juni

Den der Lever stille er en selvbiografisk roman af Leonora Christina. Bogen begynder med moderens dødsscene, en hård og ligefrem beretning, som fortsætter gennem bogen om forfatterens liv og opvækst i et hjem med misforstået kærlighed. 

Leonora Christina er forfatter, foredragsholder og litteraturanmelder. 'Den der lever stille' er en sandfærdig og stærk fortælling fra det lille hjem i Helsinge fortalt efter moderens død. 

Læs meget mere om Leonora Christina her på linket. Tillykke med nomineringen til MARTHA prisen i juni.  

 

 

Maj

Helle Helle er opvokset i Rødby, hvor hun drømte om at skrive. Efter gymnasiet arbejdede hun i parfumeafdelingen på Rødby-Puttgarden-færgen, som gav inspiration til den første roman. Helle er uddannet fra Forfatterskolen i 1991 og debuterede i 1993 med Eksempel på liv. Med sine stærke realisme og stramme prosa beskæftiger hun sig med hverdagen, og de dramaer, der lurer lige under overfladen, oftest i Danmarks yderområder. 

For sin litteratur har hun modtaget en række priser, blandt andet Kritikerprisen og De Gyldne Laurbær.

Læs meget mere om Helle Helle

 

 

April

STORT tillykke til Jens Henrik Jensen, med nomineringen til MARTHA prisen 2018.

Det er tredje bind i serien om Oxen, krigsveteranen, som er tidligere medlem af Jægerkorpset og lider af posttraumatisk stress. De to første bind "De hængte hunde" og "De mørke mænd" afsluttes med 3. og endelige bind i serien. 

Den danske krigsveteran Niels Oxen formodes omkommet under en ulykke på havet. I virkeligheden har han overvundet svære kvæstelser på en lille ø i den svenske skærgård og står nu i sit livs dilemma. De frosne flammer blev rost til skyerne ved udgivelsen. 

Læs meget mere om Jens Henrik Jensen

 

 

Marts

Katrine Engberg er nomineret til MARTHA prisen i marts.  Glasvinge er hendes tredje kriminalroman i serien om politiassistenterne Jeppe Kørner og Anette Werner og snushanen Esther de Laurenti.

Katrine Engberg debuterede i 2016 med Krokodillevogteren og brød for alvor igennem året efter med kriminalromanen Blodmåne. Begge bøger er solgt til udgivelse i 12 lande. 

I Glasvinge er en slagregn ved at oversvømme byen, da en nøgen kvinde bliver fundet død i et springvand midt på Strøget. Efterforskningen fører politiassistent Jeppe Kørner og hans kollegaer ind i sundhedsvæsenet, og nettet strammes til, men om hvem? 

 

 

Februar

Anna Grue er nomineret til MARTHA prisen i februar. De voksnes rækker er opfølgeren til Italiensvej, en kærlighedsroman om de to veninder og dimentrale modsætninge, italienske Vittoria og danske Conny.

I de voksnes rækker bor veninderne stadig på Italiensvej, men kæmper nu med hver sin sure ægtemand samt andre ægteskabelige udfordringer. Året er 1964 og vi bliver inviteret med til Beatles koncert og charterrejse til Rom. 

Anna Grue er  mest kendt for sin krimiserie om Dan Sommerdahl, som blev rost til skyerne af anmelderne, men har tidligere i karrieren også forfattet fine noveller. 

 

 

 

 

Januar

Jesper Wung-Sung er nomineret til MARTHA prisen i januar. En anden gren er en bog, Jesper Wung-Sung altid har vidst, han skulle skrive. Bogen er en fortælling om, hvordan hans to oldeforældre mødtes i København i starten af 1900-tallet.

I december mødte vi Jesper Wung-Sung til et interview og fik historien bag slægtsromanen, som er en sand kærlighedshistorie om oldeforældrene San Wung Sung og Ingeborg Danielsen. 

En anden gren er ikke den første bog af forfatteren, Jesper Wung-Sung har skrevet en lang række bøger til både børn, unge og voksne. 

I 2017 valgte læserne forfatterne til disse 8 bøger

MARTHA-nominerede