MARTHA prisen 2021

MARTHA-prisen blev uddelt for første gang i 1989 til Martha Christensen. Dengang hed prisen "Danskernes Yndlingsforfatter", men har sidenhen skiftet navn til MARTHA- prisen, opkaldt efter Martha Christensen. Hvert år nomineres 8 forfattere til MARTHA Prisen. De 4 første bliver nomineret af vores dygtige bog-entusiaster blandt vores medarbejdere i butikkerne og de sidste 4 bliver nomineret af jer læsere. Indtil juli kan du nominere og stemme på den forfatter du mener, skal modtage Bog & idés forfatterpris; MARTHA prisen. Vinderen bliver offentliggjort i oktober her på siden. Når en forfatter har vundet MARTHA prisen, går der 4 år før vedkommende kan nomineres igen.

Januar

Meter i sekundet

Et ungt par bosætter sig på en højskole i Vestjylland med deres lille barn. De træder ind i en verden af fællessang, økolærere og en stærk vilje til lokalsamfundet. Han er lærer på skolen, og hun er med som påhæng.
Teoretisk set vil hun gerne fællesskabet, men kommer alligevel til at skrive anti-højskolesange med en af de andre påhæng. Det bliver blandt andet til Slagsang for påhæng og Sommersang uden sol og en salme, en vuggesang, en drukvise. Langt hen ad vejen vil hun også gerne integreres i lokalsamfundet, men hun kommer skævt ind i de sociale sammenhænge, hun kan ikke rigtig afkode den vestjyske samtaleform, de korte sætninger og lange pauser.

Bøger af MARTHA nominerede forfattere i 2020

Gratis levering til butik | 365 dages byttegaranti | Returpant på bestsellere for klubmedlemmer