MARTHA prisen 2020

MARTHA-prisen blev uddelt for første gang i 1989 til Martha Christensen. Dengang hed prisen "Danskernes Yndlingsforfatter", men har sidenhen skiftet navn til MARTHA- prisen, opkaldt efter Martha Christensen. Hvert år nomineres 8 forfattere til MARTHA Prisen. De 4 første bliver nomineret af vores dygtige bog-entusiaster blandt vores medarbejdere i butikkerne og de sidste 4 bliver nomineret af jer læsere. Indtil juli kan du nominere og stemme på den forfatter du mener, skal modtage Bog & idés forfatterpris; MARTHA prisen. Vinderen bliver offentliggjort i oktober her på siden. Når en forfatter har vundet MARTHA prisen, går der 4 år før vedkommende kan nomineres igen.

April

En lykkelig slutning

Maren Uthaug er født i 1972. Hun debuterede i 2013 med den anmelderroste romat Og sådan blev det, der siden er oversat til flere sprog. Senere udkom Hvor der er fugle, som modtog DR Romanprisen. 

Hun er netop nu aktuel med En lykkelig slutning, som handler om døden i dens mange afskygninger. 

I romanen møder vi Nicolas, som er bedemand ligesom sin mor og sin morfar. Nicolas nedstammer i lige linje fra syv generationer af bedemænd. Nu har han fået et problem. Lig er begyndt at tiltale ham på en ny måde. I et forsøg på at forstå sig selv og sine egne skyggesider begynder han at optrevle familiens historie. 

Marts

Bæst

Ane Riel (f. 1971) har tidligere skrevet Slagteren i Liseleje, som indbragte hende Kriminalakademiets Debutantpris og Harpiks, som modtog Glasnøglen.


Leon er et gådefuldt barn med alt for megen muskelkraft og en haltende intelligens. Og så vil han virkelig gerne kæle. Det er på ingen måder let at være hans mor. Det er heller ikke helt let at være Mirko, den meget unge nabosøn, som forelsker sig brændende i Danica – en kvinde, han ikke burde begære, fordi hun er voksen, fordi hun er Leons mor og ikke mindst, fordi hun er gift med en uovervindelig kæmpe af en mand.

Februar

Tyverier

Thomas Korsgaard er født i 1995. Han debuterede i 2017 med den meget omtalte og anmelderroste roman "Hvis der skulle komme et menneske forbi". Året efter fulgte fortsættelsen "En dag vil vi grine af det". Bøgerne fik en overvældende positiv modtagelse, og Korsgaard er bl.a. blevet kaldt "Et af Danmarks absolut mest opsigtsvækkende og overbevisende litterære talenter".
 

Tyverier er femten noveller om hemmeligheder, ensomhed og store forhåbninger. Om at blive konfronteret med sin fortid på et posthus. Om at være på jagt efter årets nytårsmiddag i en container. Om at forsøge at sælge en forsikring til en døende og meget mere.

Januar

Frank vender hjem

Kristian Bang  Foss er 41 år og uddannet fra Forfatterskolen i 2003. Han debuterede som forfatter i 2004 med "Fiskens vindue", og har siden da udgivet romanerne "Stormen i 99" og "Døden kører Audi".
 
Frank er vokset op i Hvidovre, moren var kontordame og faren den sørgelige skikkelse Rock Tage. Frank forelsker sig i Thea, som er yngste generation i den stenrige Holmberg-familie. Til familiefrokosterne i sommerhuset i Skagen er der plads til alle, som de siger, men Frank har en nagende følelse af ikke at høre til, og at han snart vil blive afsløret som bedrager. En dag forsvinder han under mystiske omstændigheder, og da han vender hjem, er det med en historie, der er meget svær at tro på.

Bøger af MARTHA nominerede forfattere i 2019

Gratis levering til butik | 365 dages byttegaranti | Returpant på bestsellere for klubmedlemmer