Bog & idéBøger

MARTHA prisen 2023

Hvem skal vinde MARTHA prisen i 2023?

Alle de nominerede forfattere til prisen finder du her på siden. Hvem mener du, skal vinde MARTHA prisen i 2023?

April

RomanLæs mereMARTHA nomineret
Det er de unge som forsvinder

Forrygende læseoplevelse

”Det er de unge som forsvinder” er tredje bind i forfatterparret Lise Ringhof og Erik Valeurs serie om familien Brinch, der nu går ind i det 21. århundrede. Det er en fortælling om generationskløfter, svigt, krig og flugt i en tid, hvor de gamle værdier ændrer sig hurtigere end nogensinde før.

Lise Ringhof og Erik Valeur

Forfatterparret bag historisk romantrilogi om familien Brinch og det 20. århundredes danmarkshistorie. I august 2020 udkom 'Det er de danske som flygter', det første selvstændige bind i forfatterparrets romantriologi.

Lise Ringhof (f. 1964, Birkerød) er datter af Gert og Hanne Ringhof, der er den ene halvdel af grundlæggerne af forlaget Lindhardt og Ringhof. I 1986 overtog hun med særdeles kort varsel ansvaret for forlagets personlige kontakt til alle landets boghandlere. Siden har hun arbejdet på danske bogforlag som sælger, pressemedarbejder, marketingchef, salgschef og pressechef, inden hun i 2017 stoppede på Politikens Forlag for at hellige sig arbejdet på romantrilogien sammen med Erik Valeur.

Erik Valeur (f. 1955, København) er uddannet journalist og har tidligere arbejdet på bl.a. Berlingske, Information, Månedsbladet Press og Danmarks Radio med undersøgende journalistik og dokumentarstof.

 


 

Marts

SpændingKøb nuMARTHA nomineret
Uniform

Hårrejsende krimi

Salma er 23 år og studerende og frustreret. I hendes egen familie er tingene ved at gå i opløsning efter lillesøsterens død. Men da Salmas eneste veninde udsættes for et utilgiveligt overgreb, søger hun i al hemmelighed optagelse på politiskolen og kaster sig ind i sagen. Også selvom det kommer til at koste hende alt, hvad hun elsker.

Thomas Rydahl

Thomas Rydahl er en dansk forfatter, der vandt Debutantprisen i Forum i 2014 for sin debutroman ”Eremitten”.

Thomas Rydahl er født 1974 i Århus. Som 17-årig vandt Thomas Rydahl Politikens og Gyldendals novellekonkurrence med novellen ”Forever Young” (1992). Han var elev på Forfatterskolen 1997-99 og siden har han udgivet noveller og oversat to bøger.

”Eremitten” fra 2014 var hans debutroman. Vinder af Debutantprisen 2014, Vinder af Harald Mogensen-prisen 2015. I 2016 blev den opfulgt af romanen ”De savnede”.

Thomas arbejder i dag i kommunikationsbranchen, kan lide konspirationsteorier og dybe samtaler, gerne over en India Pale Ale.

Februar

NyhedKøb nuRoman
11%

Ny stor roman af Maren Uthaug

I den nye tid er der ingen mænd tilbage i samfundet. Ud over en lille flok hanner, man opbevarer på et avlscenter på Lolland. Fire kvinders liv vikles ufrivilligt ind i hinanden, men de bliver tvunget til at samarbejde, da der pludselig dukker en dreng op ude i det fri. Spørgsmålet er, hvornår han indeholder så meget testosteron, at han bliver en trussel for dem alle?

Maren Uthaug

Maren Uthaug er født i 1972 i Nordnorge, hvor hun tilbragte de første 8 år af sit liv. Efterfølgende flyttede hun til Sønderjylland sammen med sin mor, hvilket var lidt af en omvæltning for den generte norske pige.

Maren Uthaugs romandebut kom i 2013 med den anmelderroste roman "Og sådan blev det", der siden er blevet oversat til flere sprog. Senere udkom slægtsromanen "Hvor der er fugle", som modtog DR Romanprisen, og som blev Uthaugs helt store læsergennembrud. Maren Uthaug er kendt for at skrive om de mere morbide og skæve emner, hvilket er noget læserne er faldet for. Hendes karakterer er originale og fortællingerne drager læserne ind.

 

Januar

SpændingKøb nuMARTHA nomineret
Karolines kærlighed

Intens spændingsroman

”Karolines kærlighed” er en intens spændingsroman om magtspil og begær, ødelæggende sandheder og forførende løgne – og farlige russiske forbindelser i et Europa på kanten af krig.

Kim Leine

Kim Leine Rasmussen er født den 28. august 1961 og er dansk-norsk forfatter. I 2007 udkom debutromanen ”Kalak”, som Kim Leine modtog en række priser for.

 Efter ”Kalak” udkom ”Valdemarsdag” og ”Tunu” – og i 2012 udkom ”Profeterne i Evighedsfjorden”, som gav Kim Leine succes. Han blev tildelt Nordisk Litteraturpris for bogen og fik generelt mere kendskab i det offentlige rum. Kim Leines bøger er oversat til mere end 20 sprog.

Ofte er det barske og usminkede historier Kim Leine skriver om - om mennesker der er i nogle af de hårde og barske livsbaner, hvor f.eks. misbrug og flugt fylder meget. Hans bøger handler om det at finde sig selv (og det kan være på godt og ondt) og se ens indre dæmon i øjnene.

Om MARTHA prisen

MARTHA prisen blev uddelt for første gang i 1989 til Martha Christensen. Dengang hed det Danskernes Yndlingsforfatter, men har sidenhen skiftet navn til MARTHA prisen, opkaldt efter Martha Christensen.

Hvert år nomineres 8 forfattere til MARTHA Prisen. De 4 første bliver nomineret af vores dygtige bog-entusiaster blandt vores medarbejdere i butikkerne og de sidste 4 bliver nomineret af jer læsere. Indtil juli 2022 kan du nominere og stemme på den forfatter du mener, skal modtage Bog & idés forfatterpris; MARTHA prisen.

De 8 nominerede forfattere bliver præsenteret på siden her i løbet af foråret og henover sommeren, hvorefter afstemningen går i gang. Vinderen vil blive offentliggjort i oktober 2022 her på siden og på Facebook. Når en forfatter har vundet MARTHA prisen, går der 4 år før vedkommende kan nomineres igen.

Find din næste læseoplevelse

Bøger skrevet af tidligere MARTHA nominerede forfattere
I ruiner
I ruinerMorten Pape
299,95 DKK
Hæftet
(21)
I ruiner
Imperiet (Ravn-serien nr. 7)
Imperiet (Ravn-serien nr. 7)Michael Katz Krefeld
299,95 DKK
Hæftet
(32)
Imperiet (Ravn-serien nr. 7)
Vittu
VittuIben Mondrup
299,95 DKK
Indbundet
(13)
Vittu
Natrium Chlorid
STAERKPRIS
Natrium ChloridJussi Adler-Olsen
229,95 DKK
Hæftet
(105)
Natrium Chlorid
Vindens port
Vindens portAnne-Cathrine Riebnitzsky
349,95 DKK
Indbundet
(10)
Vindens port
Nøjsomheden
NøjsomhedenStine Askov
249,95 DKK
Hæftet
(26)
Nøjsomheden

MARTHA prisen

2022 - læs her

MARTHA prisen

2021 - Læs her

MARTHA prisen

2020 - Læs her