MARTHA Prisen 2017

Hvad er MARTHA Prisen?

MARTHA Prisen blev uddelt for første gang i 1989 til Martha Christensen. Dengang hed det Danskernes Yndlingsforfatter, men har sidenhen skiftet navn til MARTHA Prisen, opkaldt efter Martha Christensen. Hvert år nomineres 8 forfattere til MARTHA Prisen. De 4 første bliver nomineret af vores dygtige bog-entusiaster blandt vores medarbejdere i butikkerne og de sidste 4 bliver nomineret af jer læsere. Gennem hele 2017 kan danskerne nominere og stemme på, hvilken forfatter de helst så modtage Bog & idés forfatterpris; MARTHA Prisen.

Hvornår bliver vinderen af MARTHA Prisen offentliggjort?

De 8 nominerede forfattere bliver præsenteret i løbet af sensommeren 2017, hvorefter afstemningen går i gang. Vinderen vil blive offentliggjort i oktober, her på hjemmesiden og Facebook. 

Kan samme forfatter vinde MARTHA prisen igen?

Når en forfatter har vundet MARTHA prisen, går der 4 år før vedkommende kan nomineres igen, idet vi med dette tiltag vil sikre, at der også kommer fokus på så mange forskellige som muligt – både debutanter og garvede skrivere. Du kan læse om MARTHA prisvinder 2013, MARTHA prisvinder 2014, MARTHA prisvinder 2015 og MARTHA prisvinder 2016.

 

August - Lone Theils

I 2015 debuterede Lone Theils som forfatter med romanen ”Pigerne fra Englandsbåden”. Bogens hovedrolle er journalisten Nora Sand. I Danmark kom den første bog fra Lone Theils på bestsellerlisten.

En hændelse for nogle år tilbage, fascinerede forfatteren Lone Theils og inspirerede til den første roman. Nogle billeder af ukendte danske piger, taget på Københavns hovedbanegård, dukkede op hos en amerikansk seriemorder. Den efterfølgende bog i serien om Nora Sand, ”Den blå digters kone”, leverer Lone Theils en virkelighedsnær fortælling om illegale flygtninge.

Læs alt om Lone Theils her!

-

Juli - Helle Vincentz

Helle Vincentz har i sin karriere, før forfatterlivet, blandt andet arbejdet for A.P. Møller-Mærks og som journalist for Jyllands-Posten. I 2011 udgav Helle Vincentz sin første spændingsroman ”Den afrikanske jomfru”, den første i en trilogi, der har karrierekvinden Caroline Kayser i hovedrollen. De to næste romaner i serien ”Den filippinske pirat” og ”Nukaakas kabale” udkom i 2012 og 2013. Bøgerne følger Caroline Kayser, men kan læses selvstændigt. I 2016 udkom ”Stjålne liv”, som er første bind i serien om antropologen Sofie Munk. Flere af Helles Vincentz' bøger er udgivet i Finland, Norge og Sverige.

Læs alt om Helle Vincentz her.

Foto Les Kaner

-

Juni - Jesper Stein

Jesper Stein blev født 1965 i Århus. Han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kriminalreporter og litteraturjournalist, inden han valgte at hellige sig jobbet som fuldtidsforfatter.

Uro, der udkom i 2012, var hans debut som skønlitterær forfatter. I 2013 udkom bind to i serien om vicepolitikommissær Axel Steen, Bye Bye Blackbird og i 2014 fulgte tredje bind, Akrash. 


Læs meget mere om Jesper Stein

-

Maj - Anna Ekberg

Den hemmelige kvinde er skrevet af Anna Ekberg, som er et pseudonym for to bestsellerforfattere Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich, der med deres Kazinski-krimier er solgt til en lang række lande og har modtaget Det Danske Kriminalakademis debutantdiplom og den prestigefyldte franske pris, Prix Relay.  

Læs meget mere om Anna Ekberg

 

 

 

 

 

 

 

foto Bjarke Johansen

-

April - Julie Hastrup

STORT tillykke til Julie Hastrup, med nomineringen til MARTHA prisen 2017.

En torn i øjet. Det blev begyndelsen på historien om Rebekka Holm, en stædig og ambitiøs kriminalefterforsker, der involverer sin læser i en række makabre forbrydelser. 

Krimiforfatter Julie Hastrup 

Af anmelderne er Julie Hastrup blevet beskrevet som eminent til at skildre både den kriminelles syge virkelighedsopfattelse og politiets møjsommelige opklaringsarbejde. Foto: Politikkens Forlag


Læs mere om Julie Hastrup

 

 

-

Marts - Steffen Jacobsen

STORT tillykke til Steffen Jacobsen, med nomineringen til MARTHA prisen 2017.

Steffen Jacobsen er overlæge med speciale i ortopædkirurgi. Han debuterede som forfatter i 2008 med den anmelderroste Passageren, og i 2013 fik han sit gennembrud med Trofæ, den første af en række spændingsromaner med det populære makkerpar Michael Sander/Lene Jensen.

Hans bøger er solgt til filmatisering og til udgivelse i det meste af Europa foruden USA, Japan, Kina og Taiwan.
 

Foto: Peoples Press

Læs meget mere om Steffen Jacobsen

-

Februar - Jens Henrik Jensen

STORT tillykke til Jens Henrik Jensen, med nomineringen til MARTHA prisen 2017.

Det er tredje bind i serien om Danmarks højest dekorerede soldat nogensinde, krigsveteranen Niels Oxen. Den nye roman har den jyske forfatter skrevet i sit hjem – et hus beliggende i et skovbryn ved Horsens – som han deler med sin hustru og deres to små sønner. 

Læs meget mere om Jens Henrik Jensen

-

Januar  - Thomas Rydahl

STORT tillykke til Thomas Rydahl, med nomineringen til MARTHA prisen 2017.

Thomas Rydahl (1974) indledte forfatterkarrieren som 17-årig, da han vandt Politikens og Gyldendals novellekonkurrence og gik siden på Forfatterskolen. Eremitten er hans debutroman fra 2014, som han vandt Debutantprisen, Harald Mogensen-prisen og den nordiske spændingspris Glasnøglen for. Han udgav i slutningen af 2016 De savnede, som er andet bind i Eremit-trilogien. Begge bøger er solgt til udgivelse i en lang række lande verden over.

Foto: Ninna Flor

Læs mere om Thomas Rydahl