MARTHA prisen 2018

MARTHA prisen blev uddelt for første gang i 1989 til Martha Christensen. Dengang hed det Danskernes Yndlingsforfatter, men har sidenhen skiftet navn til MARTHA prisen, opkaldt efter Martha Christensen.
Hvert år nomineres 8 forfattere til MARTHA Prisen. De 4 første bliver nomineret af vores dygtige bog-entusiaster blandt vores medarbejdere i butikkerne og de sidste 4 bliver nomineret af jer læsere. Indtil juli 2018 kan du nominere og stemme på den forfatter du mener, skal modtage Bog & idés forfatterpris; MARTHA prisen. De 8 nominerede forfattere bliver præsenteret på siden her i løbet af foråret og henover sommeren, hvorefter afstemningen går i gang. Vinderen vil blive offentliggjort i oktober 2018 her på siden og på Facebook. Når en forfatter har vundet MARTHA prisen, går der 4 år før vedkommende kan nomineres igen.

 

 

Marts

Katrine Engberg er nomineret til MARTHA prisen i marts.  Glasvinge er hendes tredje kriminalroman i serien om politiassistenterne Jeppe Kørner og Anette Werner og snushanen Esther de Laurenti.

Katrine Engberg debuterede i 2016 med Krokodillevogteren og brød for alvor igennem året efter med kriminalromanen Blodmåne. Begge bøger er solgt til udgivelse i 12 lande. 

I Glasvinge er en slagregn ved at oversvømme byen, da en nøgen kvinde bliver fundet død i et springvand midt på Strøget. Efterforskningen fører politiassistent Jeppe Kørner og hans kollegaer ind i sundhedsvæsenet, og nettet strammes til, men om hvem? 

Bøger af Katrine Engberg

Siden en debut i 2016 med Krokodillevogteren 

 

 

Februar

Anna Grue er nomineret til MARTHA prisen i februar. De voksnes rækker er opfølgeren til Italiensvej, en kærlighedsroman om de to veninder og dimentrale modsætninge, italienske Vittoria og danske Conny.

I de voksnes rækker bor veninderne stadig på Italiensvej, men kæmper nu med hver sin sure ægtemand samt andre ægteskabelige udfordringer. Året er 1964 og vi bliver inviteret med til Beatles koncert og charterrejse til Rom. 

Anna Grue er  mest kendt for sin krimiserie om Dan Sommerdahl, som blev rost til skyerne af anmelderne, men har tidligere i karrieren også forfattet fine noveller. 

 

 

Bøger af Anna Grue

Skønlitteratur, krimier og noveller af anmelderoste Anna Grue

Januar

Jesper Wung-Sung er nomineret til MARTHA prisen i januar. En anden gren er en bog, Jesper Wung-Sung altid har vidst, han skulle skrive. Bogen er en fortælling om, hvordan hans to oldeforældre mødtes i København i starten af 1900-tallet.

I december mødte vi Jesper Wung-Sung til et interview og fik historien bag slægtsromanen, som er en sand kærlighedshistorie om oldeforældrene San Wung Sung og Ingeborg Danielsen. 

En anden gren er ikke den første bog af forfatteren, Jesper Wung-Sung har skrevet en lang række bøger til både børn, unge og voksne. 

Jesper Wung-Sungs bøger

Skønlitteratur, digte, ungdomsbøger, børnebøger og novellesamlinger af Jesper Wung-Sung

I 2017 valgte læserne forfatterne til disse 8 bøger

MARTHA-nominerede