MARTHA prisen

Martha skulptur

Hvem skal vinde MARTHA prisen 2017?

Stem på din yndlingsforfatter! 

MARTHA prisen 2017

Hvad er MARTHA Prisen?

MARTHA Prisen blev uddelt for første gang i 1989 til Martha Christensen. Dengang hed det Danskernes Yndlingsforfatter, men har sidenhen skiftet navn til MARTHA Prisen, opkaldt efter Martha Christensen. Hvert år nomineres 8 forfattere til MARTHA Prisen. De 4 første bliver nomineret af vores dygtige bog-entusiaster blandt vores medarbejdere i butikkerne og de sidste 4 bliver nomineret af jer læsere. Gennem hele 2017 kan danskerne nominere og stemme på, hvilken forfatter de helst så modtage Bog & idés forfatterpris; MARTHA Prisen.

Hvornår bliver vinderen af MARTHA prisen offentliggjort?

De 8 nominerede forfattere bliver præsenteret i løbet af sensommeren 2017, hvorefter afstemningen går i gang. Vinderen vil blive offentliggjort i oktober, her på hjemmesiden og Facebook. 

Kan samme forfatter vinde MARTHA prisen igen?

Når en forfatter har vundet MARTHA prisen, går der 4 år før vedkommende kan nomineres igen, idet vi med dette tiltag vil sikre, at der også kommer fokus på så mange forskellige som muligt – både debutanter og garvede skrivere. Husk, at det skal være en dansk forfatter. Du kan læse om MARTHA prisvinder 2013, MARTHA prisvinder 2014, MARTHA prisvinder 2015 og MARTHA prisvinder 2016.

 

Nomineret juli - Helle Vincentz

Helle Vincentz har i sin karriere, før forfatterlivet, blandt andet arbejdet for A.P. Møller-Mærks og som journalist for Jyllands-Posten. I 2011 udgav Helle Vincentz sin første spændingsroman ”Den afrikanske jomfru”, den første i en trilogi, der har karrierekvinden Caroline Kayser i hovedrollen. De to næste romaner i serien ”Den filippinske pirat” og ”Nukaakas kabale” udkom i 2012 og 2013. Bøgerne følger Caroline Kayser, men kan læses selvstændigt. I 2016 udkom ”Stjålne liv”, som er første bind i serien om antropologen Sofie Munk. Flere af Helles Vincentz' bøger er udgivet i Finland, Norge og Sverige.

Læs alt om Helle Vincentz her.

Nomineret juni - Jesper Stein

Jesper Stein blev født 1965 i Århus. Han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kriminalreporter og litteraturjournalist, inden han valgte at hellige sig jobbet som fuldtidsforfatter. Uro, der udkom i 2012, var hans debut som skønlitterær forfatter. I 2013 udkom bind to i serien om vicepolitikommissær Axel Steen, Bye Bye Blackbird og i 2014 fulgte tredje bind, Akrash. 

Læs meget mere om Jesper Stein

Find Jesper Steins bøger her

Nomineret maj - Anna Ekberg

Den hemmelige kvinde er skrevet af Anna Ekberg, som er et pseudonym for to bestsellerforfattere Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich, der med deres Kazinski-krimier er solgt til en lang række lande og har modtaget Det Danske Kriminalakademis debutantdiplom og den prestigefyldte franske pris, Prix Relay.  

Læs meget mere om Anna Ekberg

 

 

 

 

 

 

 

foto Bjarke Johansen

Bøger af Anna Ekberg

Nomineret april - Julie Hastrup

STORT tillykke til Julie Hastrup, med nomineringen til MARTHA prisen 2017.

Julie Hastrup er uddannet journalist og har bl.a. arbejdet på TV2/Lorry og Danmarks Radio. I 2009 debuterede hun som krimiforfatter med bestselleren En torn i øjet. Det blev begyndelsen på historien om Rebekka Holm, en stædig og ambitiøs kriminalefterforsker, der involverer sin læser i en række makabre forbrydelser. 

Krimiforfatter Julie Hastrup 

Af anmelderne er Julie Hastrup blevet beskrevet som eminent til at skildre både den kriminelles syge virkelighedsopfattelse og politiets møjsommelige opklaringsarbejde. Selv siger hun, at hun interesserer sig for de store følelser; begær, hævn, jalousi og skam, og at hendes krimier er et forsøg på at forstå det onde. I foråret 2015 udkom Farlig fortid, Julie Hastrups femte krimi med Rebekka Holm som hovedperson. 

Foto: Politikkens Forlag

Læs mere om Julie Hastrup

 

 

Bøger af Julie Hastrup

Nomineret marts - Steffen Jacobsen

STORT tillykke til Steffen Jacobsen, med nomineringen til MARTHA prisen 2017.

Steffen Jacobsen er overlæge med speciale i ortopædkirurgi. Han debuterede som forfatter i 2008 med den anmelderroste Passageren, og i 2013 fik han sit gennembrud med Trofæ, den første af en række spændingsromaner med det populære makkerpar Michael Sander/Lene Jensen.

Hans bøger er solgt til filmatisering og til udgivelse i det meste af Europa foruden USA, Japan, Kina og Taiwan, og de udenlandske anmeldere har sammenlignet ham med John le Carré, Frederick Forsyth og Jan Guillou.
 

Foto: Peoples Press

Læs meget mere om Steffen Jacobsen

Bøger af Steffen Jacobsen

Nomineret februar - Jens Henrik Jensen

STORT tillykke til Jens Henrik Jensen, med nomineringen til MARTHA prisen 2017.

Jens Henrik Jensen slog igennem med romanen Kællingen i Kraków i 1997. Siden da er det blevet til en stribe af bestsellere, og her i efteråret ramte hans tiende bog, De frosne flammer, butikkerne.
Det er tredje bind i serien om Danmarks højest dekorerede soldat nogensinde, krigsveteranen Niels Oxen. Den nye roman har den jyske forfatter skrevet i sit hjem – et hus beliggende i et skovbryn ved Horsens – som han deler med sin hustru og deres to små sønner.
Når han fra tid til anden har kigget væk fra skærmen og tasterne, er det udsigten til Horsens Fjord og naturreservatet Vorsø, der har mødt hans blik.
Der har dog også været tid til et par afstikkere i researchens tegn undervejs. Han har blandt andet været i England, hvor dele af handlingen i De frosne flammer foregår.
Jens Henrik Jensen er uddannet journalist og arbejdede som sådan indtil for halvandet år siden, da han sagde sit faste job op for at hellige sig jobbet som forfatter. Et setup, der har vist sig at være ideelt for hele familien.

Foto: Nils Lund

 
Læs mere om Jens Henrik Jensen

Nomineret januar  - Thomas Rydahl

STORT tillykke til Thomas Rydahl, med nomineringen til MARTHA prisen 2017.

Thomas Rydahl (1974) indledte forfatterkarrieren som 17-årig, da han vandt Politikens og Gyldendals novellekonkurrence og gik siden på Forfatterskolen. Eremitten er hans debutroman fra 2014, som han vandt Debutantprisen, Harald Mogensen-prisen og den nordiske spændingspris Glasnøglen for. Han udgav i slutningen af 2016 De savnede, som er andet bind i Eremit-trilogien. Begge bøger er solgt til udgivelse i en lang række lande verden over.

Thomas arbejder i dag i kommunikationsbranchen, kan lide konspirationsteorier og dybe samtaler, gerne over en India Pale Ale.

Foto: Ninna Flor

Læs mere om Thomas Rydahl

Bøger af Thomas Rydahl