MARTHA prisen 2020

MARTHA-prisen blev uddelt for første gang i 1989 til Martha Christensen. Dengang hed prisen "Danskernes Yndlingsforfatter", men har sidenhen skiftet navn til MARTHA- prisen, opkaldt efter Martha Christensen. Hvert år nomineres 8 forfattere til MARTHA Prisen. De 4 første bliver nomineret af vores dygtige bog-entusiaster blandt vores medarbejdere i butikkerne og de sidste 4 bliver nomineret af jer læsere. Indtil juli kan du nominere og stemme på den forfatter du mener, skal modtage Bog & idés forfatterpris; MARTHA prisen. Vinderen bliver offentliggjort i oktober her på siden. Når en forfatter har vundet MARTHA prisen, går der 4 år før vedkommende kan nomineres igen.

Juli

Satans sommer

En mand findes dræbt med to skud i hovedet i Sandsted Bypark, og politikommissær Martin Junckersen genkender straks sin fars gamle kompagnon. Juncker har været plaget af mareridt, siden hans far døde og kæmper for at fortrænge fortiden. Men så dukker hans datter op og begynder at stille spørgsmål.

Med Satans sommer bringer Janni Pedersen og Kim Faber endnu engang hovedpersonerne fra Vinterland, Juncker og Signe, til live, og mon ikke der er mange læsere der er glade for endnu et møde med disse karakterer.

Juni

Forræderens børn

I Leif Davidsens nye roman møder vi igen søskendeparret Tor og Laila fra Djævelen i hullet fra 2016. Et giftmord på en russisk mand i Ringkøbing bringer en modvillig Tor i kontakt med den russiske efterretningstjeneste og til Danmark. Snart kastes både Tor og Laila på en farefuld færd igennem Europa over Italien og til Volgograd. Men hvem var Russeren i Ringkøbing? Hvorfor skulle han dræbes? Og hvem kan Tor og Laila stole på i deres jagt på sandheden?

Maj

En lykkelig slutning

Nicolas er bedemand, ligesom sin mor Lone Helle, og sin morfar, Christian 5. Nicolas nedstammer i lige linje fra syv generationer af bedemænd. Nu har han fået et problem. Lig er begyndt at tiltale ham på en ny måde. I et forsøg på at forstå sig selv og sine egne skyggesider begynder han at optrevle familiens historie.

En lykkelig slutning er en roman om døden i dens mange afskygninger - om nekrofili og medlidenhedsdrab, om overtro og kremering, om spøgelser og OCD, om teosofi og nazisme. Maren Uthaug leverer en tour de force gennem dødens kulturhistorie, med rablende fantasi og en stædig logik, der truer med at sprænge virkeligheden, som vi kender den, i luften.

April

Tabita

Iben Mondrup er født i 1969 i København, men flyttede som treårig med sin familie til Grønland,  hvor hun boede, til hun som attenårig rejste til Danmark for at gå på Kunstakademiet.
   
De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skal forestille at passe på børnene. 
Hjemme i Grønland bor børnenes mor, Abelone. Hun var hushjælp hos Eva og Berthel, og omstændighederne tvang hende til at sende sine to mindste børn med deres nye familie til Danmark.

Marts

Bæst

Ane Riel (f. 1971) har tidligere skrevet Slagteren i Liseleje, som indbragte hende Kriminalakademiets Debutantpris og Harpiks, som modtog Glasnøglen.


Leon er et gådefuldt barn med alt for megen muskelkraft og en haltende intelligens. Og så vil han virkelig gerne kæle. Det er på ingen måder let at være hans mor. Det er heller ikke helt let at være Mirko, den meget unge nabosøn, som forelsker sig brændende i Danica – en kvinde, han ikke burde begære, fordi hun er voksen, fordi hun er Leons mor og ikke mindst, fordi hun er gift med en uovervindelig kæmpe af en mand.

Februar

Tyverier

Thomas Korsgaard er født i 1995. Han debuterede i 2017 med den meget omtalte og anmelderroste roman "Hvis der skulle komme et menneske forbi". Året efter fulgte fortsættelsen "En dag vil vi grine af det". Bøgerne fik en overvældende positiv modtagelse, og Korsgaard er bl.a. blevet kaldt "Et af Danmarks absolut mest opsigtsvækkende og overbevisende litterære talenter".
 

Tyverier er femten noveller om hemmeligheder, ensomhed og store forhåbninger. Om at blive konfronteret med sin fortid på et posthus. Om at være på jagt efter årets nytårsmiddag i en container. Om at forsøge at sælge en forsikring til en døende og meget mere.

Januar

Frank vender hjem

Kristian Bang  Foss er 41 år og uddannet fra Forfatterskolen i 2003. Han debuterede som forfatter i 2004 med "Fiskens vindue", og har siden da udgivet romanerne "Stormen i 99" og "Døden kører Audi".
 
Frank er vokset op i Hvidovre, moren var kontordame og faren den sørgelige skikkelse Rock Tage. Frank forelsker sig i Thea, som er yngste generation i den stenrige Holmberg-familie. Til familiefrokosterne i sommerhuset i Skagen er der plads til alle, som de siger, men Frank har en nagende følelse af ikke at høre til, og at han snart vil blive afsløret som bedrager. En dag forsvinder han under mystiske omstændigheder, og da han vender hjem, er det med en historie, der er meget svær at tro på.

Bøger af MARTHA nominerede forfattere i 2019

Gratis levering til butik | 365 dages byttegaranti | Returpant på bestsellere for klubmedlemmer