Bog & idéBøger

MARTHA prisen 2022

Du kan være med til at finde vinderen af MARTHA prisen i 2022.

MARTHA prisen blev uddelt for første gang i 1989 til Martha Christensen. Dengang hed det Danskernes Yndlingsforfatter, men har sidenhen skiftet navn til MARTHA prisen, opkaldt efter Martha Christensen. Hvert år nomineres 8 forfattere til MARTHA Prisen. De 4 første bliver nomineret af vores dygtige bog-entusiaster blandt vores medarbejdere i butikkerne og de sidste 4 bliver nomineret af jer læsere. Indtil juli 2022 kan du nominere og stemme på den forfatter, du mener skal modtage MARTHA prisen. De 8 nominerede forfattere bliver præsenteret på siden her i løbet af foråret og henover sommeren, hvorefter afstemningen går i gang. Vinderen vil blive offentliggjort i oktober 2022 her på siden og på Facebook. 

Maj

Køb nuMARTHA nomineret
Vittu

Medrivende

Vitus er fem år, da han bliver adopteret af fotografen Alice og embedsmanden Stig. Alice er fascineret af Vitus' grønlandske baggrund og har en drøm om at gøre en forskel for et trængende barn. Hun knytter sig hurtigt meget tæt til sin søn i en blanding af omsorg og fotografisk leg. 

Iben Mondrup

Iben Mondrup er født  i 1969 i Danmark og opvokset på Grønland. Iben Mondrup rejste tilbage til Danmark som 18-årig for at studere på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor hun debuterede som kunstner. 

Iben Mondrup er er nomineret for sit forfatterskab, der blandt andet dækker over  romanerne:

  1. Tabita fra 2020
  2. Vittu fra 2021

Flere af Iben Mondrups bøger udspiller sig på Grønland. Tabita og Vittu handler om to grønlandske børns tragiske skæbne, da de bliver adopteret af et dansk ægtepar og taget med til Danmark. 

 

April

Køb nuMARTHA nomineret
kvaeler

Lås døren og kravl op i sofaen

En højaktuel krimi om dødsangst, ondskab og hævn. Signe slås stadig med de psykiske senskader efter voldtægten fire år tidligere, hvor en kollega nær havde slået hende ihjel. I smug har hun gået og fulgt sin gerningsmand tæt.

Kim Faber & Janni Pedersen

Janni Pedersen er født i 1968 og er til daglig studievært og krimi- og retsreporter for TV2. Janni Pedersen har tidligere arbejdet i Nordisk Films dokumentarafdeling. Kim Faber er født i 1955 og er tidligere journalist på Politiken. Han har i dag helliget sig forfattergerningen. Kim Faber og Janni Pedersen har tilsammen udgivet 3 bøger i Juncker-serien. 

1. Vinterland 2019

2. Satans Sommer 2020

3. Kvæler 2021

4. Skyggeriget 2022 (kan forudbestilles)

Romanen Vinterland blev hædret med Det danske Kriminalakademis debutantpris 2020. Hele Juncker-serien er solgt til udgivelse i ti lande.

Marts

Køb nuMARTHA nomineret
Imperiet

Ravn er tilbage i blodig kamp

Ravn kontaktes af advokat Miriam Østergaard, der vil hyre ham til en helt speciel sag: Den skandaleombruste rigmandsdatter Christiane Saxenholm er blevet kidnappet, og Ravn skal overbringe løsesummen på 3 millioner. 

Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld debuterede i 2007 og har for sine bøger modtaget blandt andet Det Danske Kriminalakademis debutantpris, prisen for Bedste danske krimi.

Han udgav i 2013 den første bog i bogserien "Ravn", hvor han siden da har planlagt 10 bøger i serien. Michael Katz Krefeld har løbende udgivet spændende krimier i serien, hvor den seneste blev udgivet den 09/10/21, som er den 7. bog i "Ravn" serien, som nu er blevet nomineret til månedens Martha i marts.

"Ravn" er blevet solgt til udgivelse i mere end 20 forskellige lande.

Bøgerne der er i Ravn er følgende: Afsporet, Savnet, Sekten, Dybet, Pagten, Skytsenglen og Imperiet.

Læs meget mere om Michael Katz Krefeld i dette link

Februar

Køb nuMARTHA nomineret
I ruiner Morten Pape

Amager-trilogien slutter

Finanskrise og folkemord, et Europa under pres, et forstyrret nødhjælps-system og kernefamiliens kollaps. Morten Pape takler nogle af det 21. århundredes største spørgsmål i sin episke afslutning på Amager-trilogien.

Morten Pape

Morten Pape er født i 1986, hvor han er opvokset på Amager med barske vilkår fra barns ben. Morten Pape er uddannet manuskriptforfatter, som er endt ud med, at han begyndte at skrive romaner, hvor han romandebuterede i 2015 med "Planen", som er den første bog i Amager- trilogien. Amager trilogien består af de tre nedenstående bøger. 

  1. Planen
  2. Guds bedste børn
  3. I ruiner

Bøgerne drejer sig om Amager, hvor Morten Papes relation til Amager bliver sat i perspektiv. Det kommer til at vise Amager for det gode men især de barske ting, som bl.a. Morten Pape har oplevet i sit liv.

Læs meget mere om Morten Pape ved at følge dette link

Januar

Køb nuMARTHA nomineret

Trilogien om Tue i signeret udgave

Vi har været så heldige at have haft besøg af Thomas Korsgaard, der signerede en masse eksemplarer af "Trilogien om Tue", en samlet udgave af romanerne "Hvis der skulle komme et menneske forbi" (2017), "En dag vil vi grine af det" (2018) og "Man skulle nok have været der" (2021)

Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaard er født i 1995 og er er nomineret for sit forfatterskab, der blandt andet dækker over TRILOGIEN OM TUE, som består af romanerne:

  1. Hvis der skulle komme et menneske forbi.
  2. En dag vil vi grine af det.
  3. Man skulle nok have været der.  

Romanerne er delvist selvbiografiske og baseret på Korsgaards egen opvækst i en landsby udenfor Skive i et hjem uden mange ressourcer. Det er en rå og humoristisk fortælling om at befinde sig uden for fællesskabet og være bange for at blive opdaget. Om den totale rodløshed og om til sidst at finde hjem.

Romanerne er netop blevet solgt til filmatisering.


Find din næste læseoplevelse

Bøger skrevet af tidligere MARTHA nominerede forfattere
Margrete I
Margrete IAnne Lise Marstrand-Jørgensen
299,95 DKK
Indbundet
(18)
Margrete I
Kvinde set fra ryggen
STAERKPRIS
Kvinde set fra ryggenJesper Wung-Sung
229,95 DKK
Indbundet
(25)
Kvinde set fra ryggen
Hvide blomster
Hvide blomsterSissel-Jo Gazan
129,95 DKK
Hæftet
(13)
Hvide blomster
Højsangen fra Palermovej
Højsangen fra PalermovejAnnette Bjergfeldt
299,95 DKK
Indbundet
(15)
Højsangen fra Palermovej
Isola
RETURPANT
IsolaKatrine Engberg
299,95 DKK
Indbundet
(23)
Isola
Kaptajnen og Ann Barbara
Kaptajnen og Ann BarbaraIda Jessen
299,95 DKK
Indbundet
(18)
Kaptajnen og Ann Barbara
Meter i sekundet
SEND SOM GAVE
RETURPANTSTAERKPRIS
Meter i sekundetStine Pilgaard
219,95 DKK
Hæftet
(37)
Meter i sekundet
Vaniljehuset
VaniljehusetMich Vraa
149,95 DKK
Paperback
(14)
Vaniljehuset

MARTHA prisen

2020 - Læs her

MARTHA prisen

2019 - Læs her

MARTHA prisen

2018 - Læs her