MARTHA prisen 2019

August

August

Efter stor succes med krimien Ligblomsten fra 2017 har Anne Mette Hancock udgivet 2.del i serien om journalisten Heloise Kaldan. 

Mercedes snittet er inspireret af en oplevelse, hun har hørt om fra en veninde, bogen har karakteren Erik Schäfer, som er en blanding af Anne Mettes storebror og far. 

Er du vild med krimier, bør du kaste dig ud i Ligblomsten og efterfølgende Mercedes-snittet. Vi ønsker Anne Mette Hancock tillykke med nomineringen til MARTHA i juli. Vi glæder os over, at en 3. bog er på vej. Læs meget mere om Anne Mette Hancock her på linket

Juli

Jakob Melander

Jakob Melander er født i 1965 i København i en familie, hvor både mor og far var flittige skribenter. Det at sidde med en anden verden i hovedet og fastholde denne på skrift fascinerede Jakob Melander. I 2013 udgav han sin første roman Øjesten, en krimi om en dedikeret efterforsker, enspænder, far og tidligere punker Lars Winkler.

Krimien blev til en populær krimiserie, hvor du tages med igennem Københavns skumleste gader. Her får du sjette og seneste bind i serien, hvor en beboer i en boligforening finder et lig af en otteårig pige i skraldecontaineren. Helvede bryder løs og heldigvis er Lars Winkler tilbage efter to ugers tvungen orlov.   

Juni

Juni

Katrine Engberg er født den 29. juni 1975 og debuterede som forfatter med krimien Krokodillevogteren i starten af 2016. Hun har siden haft stor succes med efterfølgeren til denne bog, Blodmåne, som også har høstet fine anmeldelser fra mange forskellige sider. Blodmåne har desuden tilbragt flere uger på Bog og idés krimibestsellerliste. Bøgerne foregår i København og er blevet rost for deres forskelligartede miljøbeskrivelser og balancerede udviklinger. Persongalleriet tæller blandt andet politiassistenten Jeppe Kørner og kollegaen Anette Werner, som indtil videre går igen i de to første bøger. Læs mere om Katrine Engberg her.

Maj

Julie Hastrup

Julie Hastrup er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har blandt andet arbejdet på TV2/Lorry og Danmarks Radio. Hun debuterede i 2009 med bestselleren ”En torn i øjet”, som var første bind i serien om den danske drabsefterforsker.

Af anmelderne er Julie Hastrup blevet beskrevet som ”eminent til at skildre både den kriminelles syge virkelighedsopfattelse og politiets møjsommelige opklaringsarbejde” (Dagbladenes Bureau). Selv siger hun, at hun interesserer sig for de store følelser; Begær, hævn, jalousi og skam, og at hendes krimier er et forsøg på at forstå det onde. Holm. Siden er det blevet til 6 titler i serien. Læs mere om Julie Hastrup her.

April

Søren Sveistrup

Kastanjemanden er Søren Sveistrups debutroman og en krimi med mord, spænding og en intens jagt på morderen. 
Vi kender Søren Sveistrup fra krimigenren, som manuskriptforfatter af TV serien Forbrydelsen, som har solgt i mere end 100 lande og vundet adskillige internationale priser. 

Søren Sveistrup er uddannet manuskriptforfatter og har læst litteratur på Københavns Universitet.

Vi glæder os meget til at følge Søren Sveistrups nye vej som forfatter og ønsker stort tillykke med nomineringen til MARTHA i august.  Læs mere om Søren Sveistrup via dette link


Marts

Jens Henrik Jensen

Jens Henrik Jensen (f.1963) forfatter og journalist, debuterede med thrilleren "Wienerringen" og slog derefter for alvor igennem med Kazanski-trilogien. 

Lupus er 4. og selvstændige bind i krimi-serien om Niels Oxen. Lupus udkom i 2018 og røg direkte ind på bestsellerlisterne.

Jo mere Oxen opdager, jo mere farligt bliver det. For hvem er fjenden? Det skal han tids nok finde ud af. Man kan næsten ikke læse hurtigt nok for at få en opklaring. Dette er fjerde roman om Oxen, forhåbentligt kommer der flere. 

Læs meget mere om Jens Henrik Jensen her

Februar

Morten Pape

Morten Pape (f.1986) er opvokset på Amager i Urbanplanen. Han romandebuterede i november 2015 med den anmelderroste autofiktive roman "Planen", som han modtog BogForums Debutantpris for.

Morten Pape er uddannet manuskriptforfatter fra den alternative filmskole Super16. Han har deltaget i Den Europæiske Debutantfestival i Kiel; den internationale bogfestival i Budapest; og har været episodeforfatter på DRs dramaserie "Liberty". 

Læs meget mere om Morten Pape ved at følge dette link

 

 Januar 

Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle (f. 1965) er uddannet fra Forfatterskolen 1988-90 og har en bachelorgrad i Litteraturvidenskab.

Merete Pryds Helle debuterede med novellesamlingen Imod en anden ro i 1990 og har siden skrevet blandt andet romaner, krimier og digital litteratur. Senest har Merete Pryds Helle udgivet romanen Folkets skønhed fra 2016 som vandt De Gyldne Laubær og Politikens Litteraturpris.

Vi kunne alt er en selvstændig fortsættelse af bestselleren Folkets skønhed. Solsorten fløjter sorgløst på himlen over Værløses villavejskvarterer i 1970'erne. Bag ligusterhækkene er stemningen mere trykket. 

I 2018 kunne vi stemme på disse forfattere

Bøger skrevet af de nominerede forfattere til MARTHA prisen