Bog & idéBøger

Elsebeth Egholm bøger rækkefølge

Elsebeth Egholm

Elsebeth Egholm (f. 1960) er en af Danmarks mest populære krimiforfattere. Hun debuterede som forfatter i 1999 med udgivelsen af “De frie kvinders klub”, men det var særligt serien om journalist Dicte Svendsen, der senere gjorde, at hun for alvor slog igennem. Elsebeth Egholms bøger er kendt for deres komplekse plot, dybdegående karakterer og realistiske skildringer af det danske samfund.

Rina-serien i rækkefølge

Rina Svane-Dissing arbejder som praktiserende læge i Aarhus, men om natten udlever hun en anden side i sit dobbeltliv. Her forvandler hun sig til en street art-kunstner, der klatrer rundt i byens gader.

Hendes hemmelige liv bliver kompliceret, da hun involverer sig i en politisag og må navigere mellem sine to identiteter uden at blive opdaget.

Serien om Rina er kendt for sit høje spændingsniveau og fængslende plot, der holder læseren på kanten af sædet. Vi anbefaler at læse bøgerne om Rina i rækkefølge.

Rina bøgerne i rækkefølge:

 1. Jeg finder dig altid (2017)
 2. Frit fald (2019)

Bøger i Rina-serien

Frit fald

129,95 DKK

Rina kan ikke genkende ansigter. Hun er læge, men om natten lever hun et dobbeltliv: For at kompensere for sit handicap og selvbehandle en svær barndom klatrer hun på høje bygninger og laver anonym street art under navnet Private Eye.

Se mere her

Jeg finder dig altid

139,95 DKK

Rina kan ikke genkende ansigter. Hun er læge, men om natten lever hun et dobbeltliv: For at kompensere for sit handicap og selvbehandle en svær barndom klatrer hun på høje bygninger og laver anonym street art under navnet Private Eye.

Se mere her

Dicte-serien af Elsebeth Egholm i rækkefølge

Dicte Svendsen er en stærk og beslutsom kvinde, der arbejder som journalist i Aarhus. Hendes nysgerrighed og journalistiske instinkt fører hende ofte ind i opklaringen af forbrydelser, som politiet har svært ved at løse.

Serien starter med bogen Skjulte fejl og mangler fra 2002, hvor Dicte vender tilbage til Aarhus efter en skilsmisse. Hun forsøger at starte på en frisk, men bliver hurtigt involveret i en række mordmysterier. Gennem serien følger vi Dictes personlige og professionelle udvikling, hendes forhold til familie og venner samt de mange udfordringer hun står overfor i sit virke som journalist.

Elsebeth Egholm formår at skabe en spændende og medrivende fortælling, der holder læseren fanget fra start til slut. Serien om Dicte Svendsen er desuden efterfølgende filmatiseret med Iben Hjejle i hovedrollen i tv-serien Dicte.

Rækkefølgen på bøgerne om Dicte:

 1. Skjulte fejl og mangler (2002)
 2. Selvrisiko (2004)
 3. Personskade (2005)
 4. Nærmeste pårørende (2006)
 5. Liv og legeme (2008)
 6. Vold og magt (2009)
 7. Eget ansvar (2013)
 8. Kød og blod (2014)
 9. Dødvægt (2015)
 10. Så mange liv (2022)

Elsebeth Egholm har desuden skrevet videre på historien om Dictes bortadopterede søn, Peter Boutrup. Serien om Peter Boutrup findes i både en dansk og engelsk udgave.

Peter Boutrup serien på dansk:

 1. The hundes nat (2011)
 2. De døde sjæles nat (2012)

Peter Boutrup serien på engelsk:

 1. Three Dog Night (2013)
 2. Dead Souls (2015)

Elsebeth Egholms serie om Dicte

Dødvægt

139,95 DKK

Dicte og kæresten Bo er på vej til Gozo med et hold fotoelever og bliver vidner til katastrofen. Bos mønsterelev, Natasha, klikker løs med kameraet og indfanger både færgens søsyge passagerer, de døde afrikanere i havet og overraskelsen: liget af en ung, hvid kvinde, der flyder i bølgerne mellem sorte mænd.

Se mere her

Personskade

118,95 DKK

Vi møder igen Dicte, Wagner, Bo og de resterende karakterer i den tredje bog i serien. Den varme sensommer hænger over Århus, da liget af en nøgen kvinde findes bag en container.

Se mere her

Så mange liv

149,95 DKK

Elsebeth Egholm genopliver sin journalistiske blodhund, Dicte Svendsen, i denne velturnerede mini-krimi om en afdød restauratør, der bliver fundet i Aarhus Å, lige inden han skylles ud i bugten.

Se mere her

Vold og magt

118,95 DKK

To bomber eksploderer i Århus med få minutters mellemrum. Den ene i et solcenter, hvor Dicte Svendsen skulle have været – den anden i den fremadstormende borgmesterkandidat Francesca Olsens bil.

Se mere her

Andre bøger af Elsebeth Egholm

Elsebeth Egholm har foruden sine populære krimiserier skrevet en række andre selvstændige bøger.

Vi giver dig her en oversigt over Elsebeth Egholms andre bøger i rækkefølge.

 1. De frie kvinders klub (1999)
 2. Mig og min ø (2000)
 3. Scirocco (2000)
 4. Kysser dig (2001)
 5. Opium (2001)
 6. Som natten kender stjernerne (2020)
 7. Den røde glente (2022)
 8. Budbringeren (2024)

Andre bøger fra Elsebeth Egholm

Budbringeren

249,95 DKK

Gribende roman kombinerer kærlighed og spænding. Anna bor og arbejder i udlandet, da hendes tvillingbror Rasmus dør. Han har kastet sig ned fra et tag. På vejen hjem i toget møder hun Samuel, Rasmus’ barndomskammerat og hendes egen ungdomsforelskelse, som hun ikke har set i fireogtyve år, siden han en dag forsvandt uden forklaring.

Se mere her

Den røde glente

129,95 DKK

Den røde glente er som Elsebeth Egholms anmelderroste kærlighedsroman fra 2020, Som natten kender stjernerne, en stand alone.

Se mere her

Som natten kender stjernerne

299,95 DKK

On All Hallows´ Eve, ex-convict Peter Boutrup is visiting his best friend´s grave when her estranged mother appears. Her son, Magnus, has disappeared, and she begs Peter to look for him. The next day a young nun is pulled out of the moat at the convent in Djursland. She has been garrotted and Peter, who works there as a carpenter, was the last person to see her alive.

Se mere her

Kvinde læser bog på sofa

Bestseller bøger

Find bøger for enhver smag

Se mere her
Rækkefølge krimi
Top 10
Krimi

Krimi og spænding

Dyk ned i vores store udvalg af hårrejsende, uforudsigelige, og uhyggelige bøger, der både involverer hårdkogte kriminelle, frygtløse journalister i jagten på sandheden, og retfærdighedssøgende detektiver.

Se top 10
Mand læser bog udenfor

Månedens læseoplevelse

Hver måned kan du her finde månedens læseoplevelse

Se mere her
Engelske bøger

Engelske bøger

Der er rigtig mange gode ting ved at læse bøger på et fremmedsprog. Når du læser på f.eks. engelsk, får du opfrisket det engelske sprog, som nemt kan gå tabt i det daglige, hvis du ikke får det brugt til hverdag. Samtidig kan bøgerne også hjælpe med at udvide dit engelske ordforråd og styrke dine læseevner.

Se top 10