Månedens læseoplevelse ungdom


Om maj måneds læseoplevelse for unge

Hvis du var vild med bogen, ’En flænge i himlen’, vil du elske ’Five feet apart’.
Bogen henvender sig til alle unge fra cirka 12 år og er en medrivende kærlighedshistorie mellem to unge, der har deres egen krop imod sig.
Hvis de vil blive raske, må de ikke komme tættere end halvanden meter på hinanden – men hvordan føles kærlighed, hvis man ikke må røre ved hinanden?


Flere ungdomsbøger

Om kærlighed og livet

Om april måneds læseoplevelse for unge

Mødet er første bind i Anna Todds legendariske After-serie, og udkommer nu i en flot paperback-udgave med filmforside. En uforglemmelig bestseller om den altopslugende første forelskelse til alle med hang til kærlighed, drama og store følelser. Fra 15 år og opefter. 

Anna Todd

Find flere bøger skrevet af Anna Todd hos Bog & idé

Om marts måneds læseoplevelse for unge

I de tidlige morgentimer d. 4. juli runger et pistolskud gennem skoven ved Sweetwater River, og sætter hele Riverdale på den anden ende. Men hvordan så livet i byen egentlig ud, før tragedien ramte? Kom med til Riverdale, og hør fire af seriens hovedpersoner fortælle om dagen før dagen, hvor alting ændrede sig. 

Denne bog er et seriøst must-read for alle fans af det massivt populære Netflix-fænomen "Riverdale" og læsere af bogen "Døde piger lyver ikke". 

Bøgerne bag Netflix-succeserne

Læs flere bøger bag de mest populære Netflix-serier og -film

Om februar måneds læseoplevelse for unge

Polly er startet på gymnasiet i Hjørring. Det lykkes hende at blive en del af den populære pigeklike. Men efter en særligt vild bytur er intet længere som før. Denne bog handler om tematikker som ungdomsliv, social udstødelse, hævnporno og slutshaming.

Bogen er skrevet af Danmarks to ukronede YA-dronninger og anbefales til alle fans af John Green, Patrick Ness og Angie Thomas. Denne bog er til alle, som er unge, har været unge eller kender nogen, der er unge!

Om januar måneds læseoplevelse for unge

"Ro på" er en inspirationsbog til unge, som føler sig stressede, pressede og har svært ved at finde sig selv og det, de brænder for.
Bogen er spækket med gode råd, facts og interviews – og kan derfor let læses som ren inspiration.

Men den er også en effektiv chill pill til alle præstationsramte teenagere, som mangler perspektiv til at modstå de voksende krav fra deres samfund, studie og sociale medier. 

 

 

Om november måneds læseoplevelse for unge

Violet og hendes bror er sammen med to venner på vej til Comic-Con, en kæmpe messe for popkultur.
De drømmer om at være med i deres yndlingsbog – men da drømmen går i opfyldelse, viser den sig at være et mareridt.

Har du allerede læst ’Perfekt’ og ’Flosset’ af Cecelia Ahern og synes godt om disse? Så er denne bog lige noget for dig! Denne ungdomsroman udspiller sig i et dystopisk sci-fi- og fantasyunivers med et strejf af humor og romantik.

Læs også

Flere bøger til dig, der godt kan lide spænding

Om oktober månedes læseoplevelse for unge

Den unge Tom lever en stille tilværelse ombord på den rullende by, London. Under en hektisk jagt på en mindre by bliver Tom kastet ned fra Londons gigantiske stålkonstruktion. Sammen med Hester – en pige med morderisk temperament og ar på krop og sjæl – tager han på en skæbnesvanger rejse, hvor det kan være svært at skelne mellem ven og fjende…

Læs bogen bag decembers største biograffilm! Mortal Engines 1: De rullende byer bliver filmatiseret af Peter Jackson, manden bag Ringenes Herre-filmene. Bogen, der appellerer til både unge og voksne, foregår i et fantastisk univers, hvor verdens byer er blevet mobile og kæmper om tilbageværende ressourcer.

Om september måneds læseoplevelse for unge

Har du allerede læst ’Six of Crows 1 - Kragens kald’ af Leigh Bardugo, og synes godt om disse? Så er denne bog lige noget for dig! ’Children of blood and bone’ handler om Zélie, som sammen med prinsesse Amari, beslutter sig for at kæmpe for magien i landet Orïsha ved at udfordre den skumle kronprins.

Denne ungdomsroman udspiller sig i high fantasyuniverset og henter samtidigt inspiration fra vestafrikansk mytologi og Black Lives Matter bevægelsen i USA.

Om august måneds læseoplevelse 

En mystisk sygdom dræber 98 procent af alle børnene i USA, og de resterende 2 procent viser sig at udvikle overnaturlige evner, som ingen helt ved hvad indebærer, og de placeres derfor i forskellige aflukkede faciliteter. 16-årige Ruby undslipper med nød og næppe en af regeringens mest brutale testlejre og slutter sig til en gruppe andre teenagere på flugt fra systemet. Og på jagt efter svar. Liam, den lille gruppes leder, falder hårdt for Ruby, men hun kan ikke lade ham komme tæt på sig. Ikke efter det, der skete med hendes forældre...

Darkest Minds - Ond vilje er første del af trilogien The Darkest Minds. Den er lige noget for dig, der elsker X-Men, The Hunger Games og Maze Runner. Læs bogen og se filmen i biografen.

Ungdomsbøger i samme genre

Til dig, der er vild med spænding

Om juli måneds læseoplevelse for unge

Simon er 17 og på sit tredje år i high school. Og så er han til fyre. Det sidste er Simon ikke helt parat til at involvere hele verden i endnu. Den eneste, der ved det, er Blue. Søde, dejlige, eftertænksomme Blue, som Simon mailer med, men ikke ved hvem er i virkeligheden. Da Simons e-mails en dag ved et uheld falder i hænderne på skolens klovn, Martin, er det ikke længere Simons valg, hvornår han skal springe ud …

Simon vs verdens forventninger er en sjov, sød og rørende kærlighedshistorie, der vil få unge til at smile bredt – og knibe en tåre. En perfekt YA-roman, som giver et indblik i hvordan nutidens verden ser  homoseksualitet, og hvordan det er ’at springe ud’. Og så er bogen lige blevet filmatiseret…

Bøger om kærlighed, seksualitet og venskaber

Om juni måneds læseoplevelse for unge

Linus og hans venner har set frem til en hyggelig gaming-aften, men da deres spil pludselig bliver hacket af en mystisk person, som fortæller, at Linus’ fars liv er i fare, ændres alt. For at redde farens liv skal vennerne løse et mysterium, hvilket kommer til at kræve alle deres kræfter

Bogen er den første i en helt ny serie for dig, der er 11-15 år, og som elsker mysterier og spænding, skrevet af forfatteren bag ’Sommerfugleklanen – Pavens Yndling’. Den dramatiske og spændende historie om en gruppe børn, der skal løse et mysterium, får læseren til at sidde helt ude på kanten af stolen. Sproget er fængende med plads til de unges egne ord og vendinger, mens det stadig udfordrer de unge læsere sprogligt. Bogen giver stof til eftertanke, og egner sig derfor også godt til oplæsning for børn på 8-10 år. Forbered dig på en ungdomsbog udover det sædvanlige!

Flere spændingsbøger for unge

Bøger der emmer af spænding

Om maj måneds læseoplevelse for unge

17-årige Molly Peskin-Suso ved alt om at være hemmeligt forelsket. Hun har prøvet det 26 gange. For selvom hendes tvillingesøster Cassie siger til hende, at hun skal kaste sig ud i det, så tør Molly ikke risikere at blive afvist. Hun er forsigtig. For det skal tykke piger altid være. Men så dukker Will pludselig op. Han er sjov, flirtende og muligt kæreste-materiale. Og med ham kan Molly måske få sit første kys. Men der er også Reid, Mollys nye kollega. Ham kan hun da umuligt falde for. Vel?

En vidunderlig roman til alle YA-læsere i alle aldre, der kan lide realistiske romaner fyldt med følelser og humor. Bogen er skrevet af samme forfatter, som står bag ’Simon vs verdens forventninger’.

Flere kærlighedsromaner

Om april måneds ungdomsbog

En verden på spil. Jagten på den ultimative præmie – er du klar?

Året er 2045, og virkeligheden er et forfærdeligt sted. Det eneste tidspunkt Wade Watts føler sig i live, er når han er logget ind i OASIS, et enormt virtuelt univers hvor det meste af menneskeheden tilbringer deres tid. Da den excentriske skaber af OASIS dør, efterlader han en række svære gåder og udfordringer, der er baseret på hans besættelse af den årtier gamle popkultur. Den første, som løser dem alle, vil arve hans kæmpe formue og overtage kontrollen over OASIS. Så finder Wade det første spor, og pludselig er han chikaneret af rivaler, som er villige til at dræbe for at vinde præmien. Løbet er startet … og den eneste måde at overleve på er at vinde.

Læs bogen og se filmen i biografen.

Ungdomsbøger i samme genre

Find flere spændende fantasy-bøger til unge

Om marts måneds ungdomsbog

Labyrinten er første del af serien Maze runner, en sci fi-dystopi serie fyldt med spænding. Hovedpersonen i bogen hedder Thomas. Han vågner op i en elevator og kan intet huske fra sit tidligere liv. Han er omringet af andre teenagedrenge og ligger ned i en lysning bag kæmpestore stenmure med porte. Udenfor portene findes en uendelig labyrint med halvmekaniske uhyggelige væsener, hvor løbere hver dag bliver sendt ud for at finde en vej ud af den evigt foranderlige labyrint. Løberne skal nå tilbage bag stenmuren inden aften, hvor portene lukker. Hver måned kommer en ny dreng, ingen kan huske noget fra deres tidligere liv. Spørgsmålet er nu, hvem der har placeret dem i lysningen og hvorfor?

3. del i serien om Maze runner "Dødskuren" er filmaktuel, derfor har Bog & idé valgt Labyrinten som månedens ungdomsbog. En oplagt mulighed for at læse eller genlæse bøgerne om Thomas, som starter i Labyrinten og følge hans hæsblæsende hjernevridende dystopisk fortælling - elsket af mange.

Vild med James Dashner

Her finder du alle udgivelser af James Dashner

Om februar måneds ungdomsbog

Erda er navnet på den fantastiske verden, hvor mennesker kan påkalde totemdyr. Fire børn fra Erdas verden har påkaldt sig et personligt totemdyr; ulv, leopard, panda og falk. Der er et helt unikt bånd imellem de fire børn og de fire dyr, som har givet børnene uanede kræfter. Børnene Conor, Abeke, Meilin og Rollan, slår sig sammen og tager på en farefuld færd for at bekæmpe en almægtig ondskab fra fortiden.  Skæbnen lander i børnenes hænder og sammen må de stoppe ondskaben. 

Når du læser bøgerne, lærer du de fire unge helte at kende. Du kan besøge www.spiritanimals.dk og påkalde dig dit eget totemdyr. 

Spirit animals bøgerne

I serien findes i alt 7 bøger