Bog & idéBøgerMånedens læseoplevelse for unge

Månedens læseoplevelse for unge

April

Månedens ungdomsbogKøb nuRomantisk
The lucky list

The lucky list

Efter sin mors død finder Emily morens liste over alt det, hun drømte om at gøre som ung. Emilys veninde foreslår, at de bruger ferien på at tjekke morens liste af. Det bliver en livsforandrende sommer.

Om The lucky list

Livsbekræftende romantik til alle, der elskede at græde sig igennem Five Feet Apart.

Medrivende kærlighedsroman om at lære hvem du selv er, og hvem du elsker, når den person, du plejer at dele alt med, er væk.

Emily og hendes mor var altid heldige. Men for tre år siden slap heldet op, da moren døde af kræft . Nu er alt værre end nogensinde: Emily har ødelagt sit forhold til kæresten Matt, og hendes far vil sælge barndomshjemmet fuldt af minder om moren. Den eneste, Emily har at tale med, er Blake – en gammel veninde, som hun knap nok kender længere.

Marts

Månedens ungedomsbogKøb nuMarts
Ready player two

Ready player two

Ready Player Two – Spillet om Sirenen er fortsættelsen til Ready Player One – Spillet om OASIS og tager dig på endnu et opfindsomt, sjovt og tempofyldt eventyr i en spændingsfyldt fremtid.

Om Ready player two

Få dage efter han har vundet OASIS-skaberen James Hallidays konkurrence, opdager Wade Watts noget som vil ændre alt. En teknologisk anordning ligger skjult i Hallidays arkiv og venter på at hans arving skal finde den. Den kan gøre OASIS tusind gange mere fantastisk … og afhængighedsskabende … end Wades vildeste fantasier.

Med anordningen kommer en ny gåde og en ny quest: et sidste påskeæg fra Halliday der nævner en mystisk belønning.
Og en uventet, meget kraftfuld og farlig fjende står på lur. En som ikke har noget imod at dræbe millioner af mennesker for at få hvad han vil have.


Februar

Månedens ungedomsbogKøb nuFebruar
Au Pair

Au Pair

Der er langt fra Ribe til Hellerup, og Irenes job som au pair for en rig familie kommer til at vende op og ned på hendes liv. Hun får oplevelser, hun aldrig havde drømt om, og et kig ind i en tilværelse, der måske er det, hun altid har drømt om. Men drømmen har en pris, og inden længe bliver Irene nødt til at træffe et svært valg, som vil ændre hendes fremtid …

Om Au Pair

„Og som sagt, du får kost og logi og 4500 om måneden, og vi vil også godt betale togbilletten, så du kan komme hjem sådan en gang om måneden. Til dine forældre og Merete og dem.“

Jeg nikkede og mumlede tak.

Hun rakte hånden frem. „Har vi en aftale?“

Jeg blev helt paf. Var det dét? Var jobbet virkelig mit, hvis jeg ville have det?

„Helt sikkert,“ sagde jeg.

Januar

Månedens ungdomsbogKøb nuJanuar
Det fede liv 1 bogforside

Det fede liv 1

Camp, kys og kaos... Hvis Sarah tager af sted på campen for tykke børn og unge, kan hun måske endelig tabe sig. Hvis hun bliver tynd, kan hun imponere Lucas, som gør hende helt blød i knæene. Men hun kan ikke risikere at blive kendt som pigen på campen for tykke unge. Så hvad skal hun gøre?

Om Det fede liv 1

Sarah er 14 år, og hun er vild med Lucas. Der er bare det problem, at hun er overvægtig, så hvordan skal hun nogensinde få hans opmærksomhed?

Hvis bare hun kunne tabe sig, så ville han måske endelig få øjnene op for hende...

Hendes forældre og lægen anbefaler hende at deltage i campen for overvægtige børn og unge. Men det kan de godt glemme alt om!

Det fede liv 1 - camp, kys og kaos er første del af en serie, som udforsker, hvor besværligt det nogle gange er at være ung. Men også om at turde lytte til sin indre stemme.

November

Månedens ungdomsbogKøb nuNovember
Gemini forbandelsen 2

Geminiforbandelsen 2

Andet bind i GEMINIFORBANDELSEN, en sjov og actionfyldt fantasytrilogi om magi, eventyr, ondskab og hemmeligheder.

Om Geminiforbandelsen 2

Rasmus og Xander er vendt tilbage til et normalt liv og prøver at lægge Erytnevia bag sig. Men nogen eller noget sender kryptiske beskeder til dem. Måske har Atamai brug for deres hjælp?

Drengene beslutter sig for at rejse tilbage, men i den anden verden møder de helt nye farer og monstre, som er mere skrækindjagende, end de troede var muligt.

Andet bind i GEMINIFORBANDELSEN, en sjov og actionfyldt fantasytrilogi om magi, eventyr, ondskab og hemmeligheder.

Oktober

Månedens ungdomsbogKøb nuOktober
Frankenstein genfortalt

Frankenstein genfortalt

Frankenstein genfortalt er Kenneth Bøgh Andersens version af Mary Shellys grufulde og tragiske fortælling om videnskabsmanden, der knækker selve livets kode og skaber et levende væsen – med frygtelige konsekvenser til følge.

Om Frankenstein genfortalt

Frankenstein udkom første gang i 1818, men den medrivende historie er også relevant den dag i dag med temaer om at stå uden for et fællesskab; mennesket over for videnskaben og de fantastiske og farlige konsekvenser.

I Frankenstein genfortalt er Kenneth Bøgh Andersen tro mod den oprindelige historie, men har gennemskrevet fortællingen med sin særlige fornemmelse for timing, knugende uhygge og spænding.

Historien om Frankenstein og hans skabning handler om had og hævn, kærlighed og medfølelse, afmagt og ansvar, død og ødelæggelse – og bliver siddende i læseren længe efter, den sidste side er vendt.


September

Månedens ungdomsbogKøb nuSeptember
Blackout

Blackout

Seks anmelderroste og prisvindende amerikanske forfatterstjerner hylder den uforglemmelige magi, man kan finde i en ulidelig varm stjernenat i storbyen.

Om Blackout

En samling af seks forbundne kærlighedshistorier blandt seks unge – fyldt med charme, humor og hjertevarme.

En hedebølge forårsager et strømsvigt, der efterlader New York City i mørke. Og imens byen bliver kastet ud i kaos, opstår en hel ny form for elektricitet …Et første møde. Langvarige venskaber. Bitre ekskærester. Og måske begyndelsen på noget nyt.

Når lyset går ud, afslører mennesker deres hemmeligheder. Kærligheden blomstrer, venskaber forandres og nye muligheder opstår.


August

Månedens ungdomsbogKøb nuAugust
Månedens læse oplevelse

Sådan lærer du at danse

Sådan lærer du at danse har alt det, som læserne elsker Nicola Yoon for: Nyskabende historiefortælling, utraditionel form og masser af følelsesmæssig tyngde.

Om Sådan lærer du at danse

Hellere et ensomt hjerte end et knust hjerte!

Da Evies forældre fortæller hende, at de skal skilles, beslutter hun sig for, at det er slut med romantik. I et forsøg på at kassere alle sine romantiske bøger på en byttecentral, møder hun en mystisk kvinde, der synes at have en mærkelig påvirkning på Evie.

Da hun vender hjem, kan hun pludselig se udfaldet af alle forelskelser, hun er vidne til, og de ender alle ulykkeligt. Men da hun forsøger at advare folk om deres forestående ulykke, trænger det ikke rigtig igennem. Hvad er det, folk ikke forstår?

Eller er der noget, Evie skal lære at forstå?

Juli

Månedens ungdomsbogKøb nuJuli
Heartstopper 1

Heartstopper I

Nick og Charlie går på samme skole, men de møder først hinanden, da en lærer placerer dem ved samme bord. De bliver hurtigt venner, og Charlie falder for Nick, selvom han ikke tror, at han har en chance.

Om Heartstopper

Heartstopper er en kærlighedshistorie. En historie om den første store, forvirrende og altopslugende kærlighed. Men det er også historien om at stå ved den, man er, og lære at elske sig selv.

Forfatteren udgav oprindeligt fortællingen digitalt, og gennem crowdfunding lykkedes det hende på bare to timer at samle penge nok ind til den første fysiske udgave, der udkom i 2018 i England.

Siden er det gået stærkt, og Nick og Charlies kærlighedshistorie er nu under udgivelse verden over – og en stort anlagt serie er på vej i streaming. Det er grafiske romaner, der respektfuldt behandler emner, der optager de unge – fortalt af en troværdig forfatter, der er i tæt dialog med sine læsere. 

Månedens ungdomsbogKøb nuJuli
Heartstopper 2

Heartstopper II

Kærligheden har det med selv at finde vej, og Nick er mere interesseret i Charlie, end nogen af dem havde troet …

Juni

Månedens ungdomsbogKøb nuJuni
Måske i morgen

Måske i morgen

Måske i morgen er et portræt af et ungdomsliv på den sociale slagside. Historien er fiktiv, men Inez Gavilanes har arbejdet med unge piger, der har kæmpet med at finde deres plads i et system, der ikke har haft plads til alle, og det er på baggrund af denne erfaring, at forfatteren har skrevet bogen.

Om Måske i morgen

En rå fortælling om en piges ensomme kamp for at høre til.

Lulu bor med sin psykisk ustabile mor i et boligbyggeri i en forstad til København. Den lille lejlighed er rammen om et betændt forhold mellem mor og datter, og Lulu lister rundt for ikke at vække den ulmende vrede, der aldrig synes at slippe sit tag i hendes bedøvede mor.

Inderst ind kæmper Lulu med en sort ensomhed, der synes at gribe mere og mere om sig, og da det en dag slår klik for hendes mor, flygter Lulu ud af lejligheden. Hun skal bare lige have en pause. Væk fra sin mor og kritikken, der hagler ned over hende. Men så møder Lulu en flok piger.

Maj

Månedens ungdomsbogKøb nuMaj
Danmarksgården af Gitte Søby Madsen og Tobias Cadin

Danmarksgården

Danmarksgården er fortællinger fra blokken, fortalt med udgangspunkt i det sprog og den kultur, som de unge selv lever i hver dag ude i de udsatte boligområder.

Om Danmarksgården

Hvis du godt kan lide at høre Gilli og Branco, så har du noget tilfælles med Daniel og Ardit fra “Danmarksgården”. De drømmer om at kunne leve af musikken, men nogle gange sker life bare, og det er aldrig till at sige, hvem der fucker up næste gang.

Denne YA-roman udspiller sig i det fiktive boligkompleks Danmarksgården. Her udspiller drengenes hverdag sig med musik, skole, venner, panna og hurtige para.

Bogen kan læses fra 13 år.

Flere ungdomsbøger

Til dig, der er vild med spænding
Sorte Sally
Sorte SallyJohn Kenn Mortensen
199,95 DKK
Hæftet
(3)
Sorte Sally
Tavse verdener (1) - Den usynlige krig
Tavse verdener (1) - Den usynlige krigBoris Hansen
249,95 DKK
Indbundet
(11)
Tavse verdener (1) - Den usynlige krig
Himlen over i morgen
Himlen over i morgenIda-Marie Rendtorff
259,95 DKK
Indbundet
(2)
Himlen over i morgen
Ondskabens borg
Ondskabens borgOve Vith
199,95 DKK
Hæftet
(0)
Ondskabens borg
Point Blanc
Point BlancAnthony Horowitz
129,95 DKK
Paperback
(0)
Point Blanc
En af os lyver
RETURPANT
En af os lyverKaren M. McManus
99,95 DKK
Paperback
(23)
En af os lyver
Der er noget galt med min nabo
Der er noget galt med min naboD.S. Henriksen
99,95 DKK
Hæftet
(0)
Der er noget galt med min nabo
Lærerens Darling
Lærerens DarlingHenrik Einspor
269,95 DKK
Indbundet
(1)
Lærerens Darling
Gangsta
GangstaPer Straarup Søndergaard
159,95 DKK
Hardback
(0)
Gangsta
Ørneklippens hemmelighed
Ørneklippens hemmelighedKristina Ohlsson
169,95 DKK
Indbundet
(0)
Ørneklippens hemmelighed
Den mystiske sag om hunden i natten
Den mystiske sag om hunden i nattenMark Haddon
199,95 DKK
Hæftet
(2)
Den mystiske sag om hunden i natten
Darkest Minds - Mørke minder
Darkest Minds - Mørke minderAlexandra Bracken
249,95 DKK
Indbundet
(6)
Darkest Minds - Mørke minder

Mere hjertebanken

Flere forunderlige verdener åbner sig for dig 
Taynikma: Den udstødte
Taynikma: Den udstødteJan Kjær
159,95 DKK
Hardback
(0)
Taynikma: Den udstødte
Midsommerens Offer
Midsommerens OfferKatrine Skovgaard
389,95 DKK
Paperback
(1)
Midsommerens Offer
Festen
FestenPetter Lidbeck
269,95 DKK
Indbundet
(1)
Festen
Åndeløs
SEND SOM GAVE
STAERKPRISMAANEDENSUNGDOMSBOG
ÅndeløsJennifer Niven
199,95 DKK
Paperback
(0)
Åndeløs
Drageægget
DrageæggetC. G. Valentin
249,95 DKK
Hardback
(6)
Drageægget
Min nat med dig
Min nat med digFrederikke Tornager
199,95 DKK
Indbundet
(2)
Min nat med dig
Mit storslåede liv
Mit storslåede livJenny Jägerfeld
399,95 DKK
Indbundet
(2)
Mit storslåede liv
Deeplight
DeeplightFrances Hardinge
129,95 DKK
Paperback
(0)
Deeplight
Solen er også en stjerne
Solen er også en stjerneNicola Yoon
99,95 DKK
Paperback
(8)
Solen er også en stjerne
Darkest Minds - Ond vilje
Darkest Minds - Ond viljeAlexandra Bracken
249,95 DKK
Indbundet
(9)
Darkest Minds - Ond vilje
The Hate U Give
The Hate U GiveAngie Thomas
249,95 DKK
Hæftet
(19)
The Hate U Give

Læsning efter klassetrin

Find bogen til den rette alder >>
gode boger

Young Adult

Bøger om ægte, anderledes og ny kærlighed >>
gode boger

Bøger om Fantasy

Magi, myter, fabeldyr og overnaturlige kræfter >>

Månedens læseoplevelse ungdom

Hver måned kan du finde månedens læseoplevelse for unge her på siden

I Bog & idé vil vi gerne fortælle dig, hvilke ungdomsbøger vi elsker allermest. Derfor anbefaler vi hver måned en ny læseoplevelse for unge. Det kan være alt lige fra de gode gamle, som vi kender så godt, til nyheder og ny-klassikere eller glemte, fantastiske ungdomsbøger, som fortjener at blive læst igen og igen og igen.