Bog & idéBøgerMånedens læseoplevelse for unge

Månedens læseoplevelse for unge

Februar

Månedens ungsdomsbogKøb nuFebruar
Månedens læseoplevelse unge februar 2023

Spående vølve

I Spående Vølve genfortæller Malene Sølvsten de kendte myter fra den nordiske mytologi og giver et nyt bud på de myter, som vi alle har hørt om, men i en helt ny kontekst.

Om Spående Vølve

I Spående Vølve genfortæller Malene Sølvsten de kendte myter fra den nordiske mytologi og giver et nyt bud på de myter, som vi alle har hørt om, men i en helt ny kontekst.  Myterne fortælles af den synske Hejd, der efter tabet af sin lillebror, Gisle, bønfalder guderne om at genoplive ham. Da Frigg nægter, vender Hejd sig mod Odin. Og for at give ham kraft nok til, at han kan redde Gisle, må hun bruge sin synskhed til at fortælle Odins historie. Men ligesom alle de mennesker, der gerne vil udnytte Hejds synskhed, er Odin heller ikke så nem at gøre tilpas.

Januar

Månedens ungdomsbogKøb nu Januar
Giv mig tiden igen

Giv mig tiden igen

Sarah Engell og Sanne Munk Jensen vender nu tilbage til Hirtshals, og Polly, Mark Warcraft, Dugge - og Kat. En stærk YA-roman fra to af Danmarks allerstørste forfattere om frygten for voksenlivet og for at skulle se i øjnene hvem man er – og ikke er.

Giv mig tiden igen

Kat fylder snart 18 år, og som fødselsdagen nærmer sig, forsvinder mere og mere af den verden hun altid har kendt og elsket: Polly flytter sammen med Mark i Hjørring, rollespilsklubben Yxengaard står til at lukke, og Dugge er mere end klar til at tage sit og Kats forhold til næste step. Kat selv er bare ikke klar til nogen af delene, men sætter alt ind på at blive det. Men kan man det? Og er det er vigtigst at være den, som alle ønsker du er, eller rent faktisk at være tro mod det, din egen krop prøver at fortælle dig? 

December

Månedens ungdomsbogKøb nuDecember
Månedens læse oplevelse for unge dec 2022

The Inheritance Games - Arvingerne

Medrivende thriller om en ung kvinde, der bliver trukket ind i en livsfarlig og nådesløs verden, da hun pludselig bliver arving efter en multimilliardær, hun aldrig har mødt.

Månedens ungdomsbøger

Alting ændrer sig for Avery Grambs, da milliardæren Tobias Hawthorne dør og efterlader hele sin formue til hende. Det mystiske er blot, at Avery aldrig har hørt om Hawthorne og ikke aner, hvem han er. Betingelsen for at få de mange penge er, at Avery flytter ind i milliardærens hjem, det prægtige Hawthorne House.

Månedens ungdomsbogKøb nuDecember
Månedens læse oplevelse for unge dec 2022

The Hawthorne Legacy - Testamentet

I Hawthorne House findes der flere gåder end svar, og Avery er stadig en central brik i det farlige spil. Mysteriet om arven fortsætter i denne spændende efterfølger til "The Inheritance Games".

November

Månedens ungdomsbogKøb nuFra 14 år
Ung nov

Rød og blå 3: Den røde enkes løfte

Tør du træde ind i Viduana for sidste gang – en by, hvor kvinder undertrykker mænd og forelskelse er forbudt. F

Rød og blå 3: Den røde enkes løfte

Den Røde enkens løfte er tredje og sidste bog i trilogien rød og blå.

Velkommen til Viduana, hvor forelskelse er forbudt, og ethvert forsøg på flugt straffes med døden.

I byen Viduana lever mænd og kvinder adskilt. Den sorte enke strammer sit greb, og vreden vokser hos mændene. Et oprør er på vej... MÆNDENE i Viduana er på randen af sammenbrud, og der er optræk til oprør. Vreden vokser eksplosivt, og vrede giver mod…

Oktober

Månedens ungdomsbogKøb nuOktober
Månedens læse oplevelse for unge oktober 2022

Kun for os

En selvstændig fortsættelse af ”Hvis det er os” hvori Ben og Arthur endnu engang mødes i det travle New York.

Om Kun for os

Ben overlevede det første år på college, men han føler sig mere fastlåst end nogensinde. Undervisningen er hård, hans studiejob hos sin far er endnu værre og hans bedste ven, Dylan, har opført sig sært i flere uger. Arthur er tilbage i New York City for første gang i to år, og han er klar til at indtage teaterverden med storm som verdens bedste ... praktikant hos assistenten for en Off-Broadway forestilling.

September

HemmelighederKøb nu Familie drama
Love-and-Luck-forside

Love & luck

Love & Luck – En guide for knuste hjerter er en hjertevarm fortælling om at rejse ud i det ukendte, lægge fortiden bag sig og opdage familiens sande betydning.

Love & luck - En guide for knuste hjerter

Addie er i Irland til sin mosters ekstravagante bryllup.

Hun håber, at turen kan få hende til at glemme alt om de forfærdelige begivenheder, der har efterladt hende med et knust hjerte.

Men hendes bror, Ian, har ikke tænkt sig at lade hende glemme det, der er sket.

På en støvet hylde på hotellets bibliotek finder Addie en usædvanlig bog: en guide til Irland for knuste hjerter


August

Månedens ungdomsbogKøb nuAugust
Skoven

Skoven

Skoven er en dystopisk roman om, hvor galt det kan gå, når mennesket forsøger at beherske naturen.  

Skoven

Det er sidste skoledag i 9. klasse, og Ask tager i Dyrehaven for at feste med hele årgangen. Det er nu eller aldrig, hvis han skal score Emma, og måske flirter hun faktisk med ham?

Aftenen starter lovende - lige indtil Emma går ind i skoven for at tisse og ikke kommer tilbage. Ask leder efter hende, men hun er som sunket i jorden, og pludselig er det umuligt for ham at finde ud af skoven igen. Der er kun træer, så langt øjet rækker - alligevel har han en følelse af at blive betragtet. Hvad sker der? Kan det passe, at skoven udvider sig? Og hvorfor opfører dyrene sig så underligt?

Juli

Månedens ungdomsbogKøb nuJuli
Love & gelato

Love & gelato

Linas sommer i Italien udvikler sig til et roadtrip gennem Toscana i denne med­rivende kærlighedsroman om at finde sig selv og opdage nye sider af tilværelsen.

Love & gelato

Rejsen mod en ny begyndelse går gennem fortidens hemmeligheder.

En sommer i Italien udvikler sig til et roadtrip gennem Toscana i denne med- rivende kærlighedsroman om at finde sig selv og opdage nye sider af tilværelsen.

Lina har mistet sin mor og tilbringer sommeren i Toscana. Hun er ikke i humør til solskinsvejr og Italiens smukke eventyrlandskab. Hun er der kun, fordi det var hendes mors sidste ønske, at Lina skulle lære sin far at kende – en mand, der har været fraværende hele hendes liv.

Lina længes hjem, men da hun får den dagbog, som hendes mor skrev, da hun boede i Italien, åbner der sig en verden fuld af eventyr, romancer og nye erkendelser. Sammen med sin charmerende ven Ren sætter hun sig for at følge i sin mors fodspor og grave en hemmelighed frem, der vil ændre alt, hvad Lina vidste om sin mor, sin far og endda sig selv. 

Juni

Månedens ungdomsbogKøb nuJuni
Skandar

Skandar

Vilde, utæmmede, farlige og magiske. 13-årige Skandar ønsker sig inderligt at bestå Rider eksamen og tæmme en enhjørning.

Om Skandar

Bevingede enhjørninger - vilde, utæmmede, farlige, magiske ... dem kan du møde i denne fantastisk medrivende og dramatiske nye fantasyroman om drengen Skandar. Historien foregår i en verden lidt som vores, men hvor der på en afsidesliggende ø bor vilde enhjørninger med magiske evner - væsner, som hver især kun kan tæmmes af ét bestemt menneske. Derfor skal alle børn til en eksamen i det år, de fylder 13, for at finde ud af, om de kan blive 'Riders' ... og det er Skandars store drøm at klare den eksamen. Samtidig huserer en mystisk, ondsindet Rider, der for nylig har stjålet øens bedste enhjørning. Skandar hvirvles ind i et voldsomt og eventyrligt drama - og finder ud af en del om sig selv og sin egen fortid.

Maj

Månedens ungdomsbogKøb nu
Åndeløs

Åndeløs

Claudine er snart færdig på high school, og hun har tre ting på hjernen: at starte på college til efteråret, blive en succesfuld forfatter og forhåbentlig – langt om længe – have sex.

Om Åndeløs

Men så går hendes forældre fra hinanden, og hendes verden falder sammen. Roadtrippet med hendes bedste veninde bliver aflyst, og i stedet må hun tage med sin mor til en isoleret og myggebefængt ø – uden internet, mobilsignal og venner.

Men så møder Claudine den frie, mystiske og smukke Jeremiah, som både provokerer og fascinerer hende. Som den eneste ser han hende som den, som hun gerne vil være. Og da hun beslutter sig for, at han skal være hendes første, må hun overbevise sig selv om, at der ikke er nogen følelser involveret. For hvad vil der ske, hvis hun lægger sit allerede iturevne hjerte i hans hænder?

ÅNDELØS er et ærligt favntag med sex og kærlighed, forældres skilsmisse, at finde sig selv og vigtigheden i at tage hånd om sin egen skæbne.


April

Månedens ungdomsbogKøb nuRomantisk
The lucky list

The lucky list

Efter sin mors død finder Emily morens liste over alt det, hun drømte om at gøre som ung. Emilys veninde foreslår, at de bruger ferien på at tjekke morens liste af. Det bliver en livsforandrende sommer.

Om The lucky list

Livsbekræftende romantik til alle, der elskede at græde sig igennem Five Feet Apart.

Medrivende kærlighedsroman om at lære hvem du selv er, og hvem du elsker, når den person, du plejer at dele alt med, er væk.

Emily og hendes mor var altid heldige. Men for tre år siden slap heldet op, da moren døde af kræft . Nu er alt værre end nogensinde: Emily har ødelagt sit forhold til kæresten Matt, og hendes far vil sælge barndomshjemmet fuldt af minder om moren. Den eneste, Emily har at tale med, er Blake – en gammel veninde, som hun knap nok kender længere.

Marts

Månedens ungedomsbogKøb nuMarts
Ready player two

Ready player two

Ready Player Two – Spillet om Sirenen er fortsættelsen til Ready Player One – Spillet om OASIS og tager dig på endnu et opfindsomt, sjovt og tempofyldt eventyr i en spændingsfyldt fremtid.

Om Ready player two

Få dage efter han har vundet OASIS-skaberen James Hallidays konkurrence, opdager Wade Watts noget som vil ændre alt. En teknologisk anordning ligger skjult i Hallidays arkiv og venter på at hans arving skal finde den. Den kan gøre OASIS tusind gange mere fantastisk … og afhængighedsskabende … end Wades vildeste fantasier.

Med anordningen kommer en ny gåde og en ny quest: et sidste påskeæg fra Halliday der nævner en mystisk belønning.
Og en uventet, meget kraftfuld og farlig fjende står på lur. En som ikke har noget imod at dræbe millioner af mennesker for at få hvad han vil have.


Flere ungdomsbøger

Til dig, der er vild med spænding
Sorte Sally
Sorte SallyJohn Kenn Mortensen
199,95 DKK
Hæftet
(3)
Sorte Sally
Tavse verdener (1) - Den usynlige krig
Tavse verdener (1) - Den usynlige krigBoris Hansen
249,95 DKK
Indbundet
(11)
Tavse verdener (1) - Den usynlige krig
Himlen over i morgen
Himlen over i morgenIda-Marie Rendtorff
199,95 DKK
Indbundet
(2)
Himlen over i morgen
Ondskabens borg
Ondskabens borgOve Vith
199,95 DKK
Hæftet
(0)
Ondskabens borg
Point Blanc
Point BlancAnthony Horowitz
129,95 DKK
Paperback
(0)
Point Blanc
En af os lyver
RETURPANT
En af os lyverKaren M. McManus
99,95 DKK
Paperback
(26)
En af os lyver
Gangsta
GangstaPer Straarup Søndergaard
155,00 DKK
Hardback
(0)
Gangsta
Ørneklippens hemmelighed
Ørneklippens hemmelighedKristina Ohlsson
169,95 DKK
Indbundet
(0)
Ørneklippens hemmelighed
Den mystiske sag om hunden i natten
Den mystiske sag om hunden i nattenMark Haddon
199,95 DKK
Hæftet
(2)
Den mystiske sag om hunden i natten
Darkest Minds - Mørke minder
Darkest Minds - Mørke minderAlexandra Bracken
249,95 DKK
Indbundet
(6)
Darkest Minds - Mørke minder
Maze Runner - Labyrinten
Maze Runner - LabyrintenJames Dashner
199,95 DKK
Hæftet
(9)
Maze Runner - Labyrinten
The Hunger Games 1- Dødsspillet
The Hunger Games 1- DødsspilletSuzanne Collins
179,95 DKK
Hardback
(3)
The Hunger Games 1- Dødsspillet

Mere hjertebanken

Flere forunderlige verdener åbner sig for dig 
Taynikma: Den udstødte
Taynikma: Den udstødteJan Kjær
199,95 DKK
Hardback
(0)
Taynikma: Den udstødte
Midsommerens Offer
Midsommerens OfferKatrine Skovgaard
389,95 DKK
Paperback
(2)
Midsommerens Offer
Festen
FestenPetter Lidbeck
149,95 DKK
Indbundet
(1)
Festen
Åndeløs
ÅndeløsJennifer Niven
249,95 DKK
Paperback
(0)
Åndeløs
Min nat med dig
Min nat med digFrederikke Tornager
199,95 DKK
Indbundet
(2)
Min nat med dig
Mit storslåede liv
Mit storslåede livJenny Jägerfeld
199,95 DKK
Indbundet
(2)
Mit storslåede liv
Solen er også en stjerne
Solen er også en stjerneNicola Yoon
99,95 DKK
Paperback
(8)
Solen er også en stjerne
Darkest Minds - Ond vilje
Darkest Minds - Ond viljeAlexandra Bracken
249,95 DKK
Indbundet
(9)
Darkest Minds - Ond vilje
The Hate U Give
The Hate U GiveAngie Thomas
249,95 DKK
Hæftet
(19)
The Hate U Give
Pretty Little Liars
Pretty Little LiarsSara Shepard
129,95 DKK
Paperback
(0)
Pretty Little Liars
Dødens mærker (1)
Dødens mærker (1)Veronica Roth
249,95 DKK
Paperback
(0)
Dødens mærker (1)

Læsning efter klassetrin

Find bogen til den rette alder >>
gode boger

Young Adult

Bøger om ægte, anderledes og ny kærlighed >>
gode boger

Bøger om Fantasy

Magi, myter, fabeldyr og overnaturlige kræfter >>

Månedens læseoplevelse ungdom

Hver måned kan du finde månedens læseoplevelse for unge her på siden

I Bog & idé vil vi gerne fortælle dig, hvilke ungdomsbøger vi elsker allermest. Derfor anbefaler vi hver måned en ny læseoplevelse for unge. Det kan være alt lige fra de gode gamle, som vi kender så godt, til nyheder og ny-klassikere eller glemte, fantastiske ungdomsbøger, som fortjener at blive læst igen og igen og igen.