Månedens læseoplevelse

Månedens læseoplevelse er en bog, som rør ved noget i vores panel af dygtige boghandlere i hele landet. Månedens læseoplevelse fra Bog & idé er læsning med mere inden i – altså en stærk fortælling.

Januar

Skyggedanseren

Sara Omar er dansk-kurdisk født i 1986. Hun har boet i Danmark siden 2001, er opvokset i Kurdistan, men måtte flygte derfra i slutningen af 1990'erne på grund af krig.

Skyggedanseren er efterfølgeren til Sara Omars populære og omdiskuterede debutroman Dødevaskeren, som udkom i november 2017. Udgivelsen af både Dødevaskeren og fortsættelsen, Skyggedanseren, er foregået under stor hemmelighed, da det ikke er uden risiko for Sara Omar at udgive bøgerne. Sara Omar er i 2019 blevet tildelt den prestigefyldte Menneskerettighedspris 2019, med den flotte begrundelse at hun udviser stort mod som forfatter og debattør, og hun formår at være en stærk stemme for ligestilling og retfærdighed. 


December

Hvor flodkrebsene synger

Forfatteren Delia Owens har igennem 23 år forsket i natur og dyreliv i flere af Afrikas øde egne og har derfor en bred viden om naturen, som kommer til udtryk i hovedpersonens nysgerrige og lærerige tilgang til den natur, hun bor i.

Kya er ikke, som de fine damer inde i landsbyen tror. Hun er følsom og intelligent og har overlevet i årevis alene ude i den sumpede marsk, som hun betragter som sit hjem. Hendes forhold til naturen er både videbegærligt og nysgerrigt og samtidig selve omdrejningspunktet og forankringen i hendes tilværelse. Men der kommer en tid, hvor Kya længes efter at elske og blive elsket. Da to unge fyre bliver grebet af hendes vilde skønhed, åbner Kya sig for et nyt kapitel i livet – indtil det utænkelige sker.....

November

Frank vender hjem

Frank er vokset op i Hvidovre, moren var kontordame og faren den sørgelige skikkelse Rock Tage, som hver aften tog ind til Strøget med sin guitar for at få kylet mønter efter sig. Frank forelsker sig i Thea, som er yngste generation i den stenrige Holmberg-familie.

Til familiefrokosterne i sommerhuset i Skagen er der plads til alle, som de siger, men Frank har en nagende følelse af ikke at høre til, og at han snart vil blive afsløret som bedrager. En dag forsvinder han under mystiske omstændigheder, og da han vender hjem, er det med en historie, der er meget svær at tro på.

Pris

249,95

Skønlitteratur

Frank vender hjem

I ”Frank vender hjem” portrætterer Kristian Bang Foss to vidt forskellige familier i et dansk klassesamfund, hvor en næsten tom og derfor overklippet remouladedunk sættes på spisebordet i den ene, mens der serveres på Flora Danica i den anden.

Oktober

En uretfærdig tid

Bogen er en gribende historisk roman om kvinders og mænds liv i byen og på landet i 1880´erne. En hård tid med store forskelle på rig og fattig og mænd og kvinders rettigheder og værdsættelse. En socialistisk roman om tunge sociale emner, skrevet på en let tilgængelig måde, med spænding og med stor fremdrift.
"Ideen til bogen kom dumpende lidt efter lidt, jeg ville gerne skrive en bog om dengang, for ikke så længe siden, da vi hverken havde det velfærdsystem eller de kvinderettigheder, vi har i dag. Så faldt jeg over Rubens Klædefabrik, på det tidspunkt  den største kvindearbejdsplads i Danmark, og med fabrikken gjorde Nelly sin entre. Hun var en stærk karakter, der så at sige skrev sin egen historie, og med hende som udgangspunkt opstod de andre personer og historien frem."