Månedens læseoplevelse

Månedens læseoplevelse er en bog, som rør ved noget i vores panel af dygtige boghandlere i hele landet. Månedens læseoplevelse fra Bog & idé er læsning med mere inden i – altså en stærk fortælling.

Februar

De sidste timer

I Minette Walters medrivende roman ”De sidste timer” følger vi bønderne, trællene og tjenestefolkene omkring godset Develish i Dorsetshire, da katastrofen indtræffer, og folk begynder at dø som fluer.

Men vi følger i særdeleshed den selvstændige, modige og usædvanligt veluddannede Lady Anne af Develish, der træffer en række afgørende og dristige beslutninger, der måske vil redde det lille samfund fra bylder og smertefuld død.

 

“Er du til Ken Folletts bøger, så er denne bog helt sikkert også noget for dig.”
– Læsegodter

”Den bedste historiske roman jeg har læst længe”
– Carsten, Fredericia Bog & idé

 Januar 

Lone star

Da Mathildes stedfar dør, plages hun af spørgsmålet om, hvad der vil ske, hvis hendes egen far dør på den anden side af Atlanten. Vil der være nogen, som ringer? Af skræk for at fortiden skal gå til grunde i hendes erindring, går hun i gang med at skrive en bog om sin far. En bog hun altid har vidst, at hun vil skrive. 

Det er historien om en far og en datter og om alt det, der adskiller dem - havet, sproget og en stedmor af mytologiske dimensioner. Og om tiden, der nådeløst går. En dag er vi voksne, og barndommen ligger uigenkaldeligt bag os, fuld af huller og ting vi fortryder. 

Men faren er stadig levende, og datteren har masser af vilje. De mødes på hans fødeegn i Texas. Kan hun gøre slægtens sted til sit eget? De besøger slægtninge, døde som levende. 

- December -

Rød mand / Sort mand

”I Rød mand/Sort mand kommer vi tættere på det første møde mellem danskerne og grønlænderne. Og der er flere voldsommere konfrontationer blandt de to kulturer, familier, soldater, præster, gamle, unge, de tidligere tugthusfanger og de prostituerede, som de blev tvangsgift med inden afrejsen til Grønland. Det var dejligt at være tilbage i den verden. Og det viste sig, at jeg takket været min store grundresearch til Profeterne straks kunne bevæge mig friere rundt i historien. Selv om jeg også har researchet grundigt til denne bog.

Jeg kan godt li’ tanken om at gå tilbage og frem i tiden. Det afsluttende bind i min Grønlands-trilogi kommer nemlig til at foregå i 1880’erne. Jeg regner med, at jeg er færdig om ca. tre år. Inden da har jeg andre bøger, der skal skrives”.

- Kim Leine

November

Ny samtalebog

Tre af Danmarks skarpeste og populæreste iagttagere har sammen skrevet en samtalebog, som kan gøre os alle klogere.

Over tre dage forløb samtalerne, som blev til 21 timers status på den radikale tidsalder vi lever i, alt sammen optaget på en iPhone og derefter redigeret og modereret.

De tre samfundsobservatører debatterer overgangen fra den analoge tidsalder til den digitale verden. Hvad er dette for en ny tid? Hvad kommer vi fra? Hvad går vi til? Hvordan med os mennesker. Bogen omkranser disse betragtninger og giver os allesammen en masse stof til eftertanke.  

 

 


Oktober

Vild med Jason Bourne?

Så vil du elske oktober måneds læseoplevelse!

Even Smoake er trænet i et hemmeligt program, hvorfra han udfører missioner, som regeringen ikke vil kendes ved. Han bryder med programmet og bruger træningen til at forsvinde og hjælpe mennesker, som virkelig har behov for det.

De personer han hjælper, må kun give hans telefonnummer videre til en person. En person som virkelig er i knibe. Samtidig er der nogen på sporet af Evan. Nogen, som kender hans fortid. 

Gregg Hurwitz er forfatteren bag den hæsblæsende krimi, hvor du har følelsen af at træde ind i en action film fra første side. Læs alt om Gregg Hurwitz

Månedens læseoplevelse

Her på siden samler vi de udvalgte bøger for hver måned, der går, så du får et overblik over de titler, vi vil anbefale dig. Du vil opleve, at månedens læseoplevelse ikke altid er en bestseller eller ”det oplagte valg” , men bøgerne kendetegnes ved, at de rummer en rigtig god historie, som vi gerne vil anbefale dig at læse. Rigtig god læselyst.

Bøger er vigtige og læseglæde har ingen alder. Bøger har stor betydning for, hvordan dit barn klarer sig senere i livet. Vis dit barn vejen ind i bogens utrolige verden så tidligt som muligt. Hver måned får du derfor også et bud på månedens læseoplevelse til børn samt månedens læseoplevelse til unge.