Månedens læseoplevelse

Månedens læseoplevelse er en bog, som rør ved noget i vores panel af dygtige boghandlere i hele landet. Månedens læseoplevelse fra Bog & idé er læsning med mere inden i – altså en stærk fortælling.

December

Hvor flodkrebsene synger

Forfatteren Delia Owens har igennem 23 år forsket i natur og dyreliv i flere af Afrikas øde egne og har derfor en bred viden om naturen, som kommer til udtryk i hovedpersonens nysgerrige og lærerige tilgang til den natur, hun bor i.

Kya er ikke, som de fine damer inde i landsbyen tror. Hun er følsom og intelligent og har overlevet i årevis alene ude i den sumpede marsk, som hun betragter som sit hjem. Hendes forhold til naturen er både videbegærligt og nysgerrigt og samtidig selve omdrejningspunktet og forankringen i hendes tilværelse. Men der kommer en tid, hvor Kya længes efter at elske og blive elsket. Da to unge fyre bliver grebet af hendes vilde skønhed, åbner Kya sig for et nyt kapitel i livet – indtil det utænkelige sker.....

November

Frank vender hjem

Frank er vokset op i Hvidovre, moren var kontordame og faren den sørgelige skikkelse Rock Tage, som hver aften tog ind til Strøget med sin guitar for at få kylet mønter efter sig. Frank forelsker sig i Thea, som er yngste generation i den stenrige Holmberg-familie.

Til familiefrokosterne i sommerhuset i Skagen er der plads til alle, som de siger, men Frank har en nagende følelse af ikke at høre til, og at han snart vil blive afsløret som bedrager. En dag forsvinder han under mystiske omstændigheder, og da han vender hjem, er det med en historie, der er meget svær at tro på.

Pris

249,95

Skønlitteratur

Frank vender hjem

I ”Frank vender hjem” portrætterer Kristian Bang Foss to vidt forskellige familier i et dansk klassesamfund, hvor en næsten tom og derfor overklippet remouladedunk sættes på spisebordet i den ene, mens der serveres på Flora Danica i den anden.

Oktober

En uretfærdig tid

Bogen er en gribende historisk roman om kvinders og mænds liv i byen og på landet i 1880´erne. En hård tid med store forskelle på rig og fattig og mænd og kvinders rettigheder og værdsættelse. En socialistisk roman om tunge sociale emner, skrevet på en let tilgængelig måde, med spænding og med stor fremdrift.
"Ideen til bogen kom dumpende lidt efter lidt, jeg ville gerne skrive en bog om dengang, for ikke så længe siden, da vi hverken havde det velfærdsystem eller de kvinderettigheder, vi har i dag. Så faldt jeg over Rubens Klædefabrik, på det tidspunkt  den største kvindearbejdsplads i Danmark, og med fabrikken gjorde Nelly sin entre. Hun var en stærk karakter, der så at sige skrev sin egen historie, og med hende som udgangspunkt opstod de andre personer og historien frem."



September

En helt normal familie

”Bogen handler om en almindelig familie, der havner i en ret ualmindelig situation, da teenagedatteren Stella anklages for at have myrdet en ældre mand. Hendes far, som er præst, tvinges til at beslutte sig for, om han skal fortælle alt, hvad han ved, eller om han skal beskytte Stella ved at lyve for politiet. Familien sættes på en hård prøve og må indse, at der er meget, de ikke kan vide noget om.” 
“Idéen til bogen kom til mig en aften, hvor jeg havde lagt mig for at sove. Mine små børn lå trygt i deres senge, og så kom jeg til at tænke på, at det jo ikke vil blive ved med at være sådan for altid.  Tænk, hvis der sker dem noget. Hvordan håndterer man sådan en situation?”

August

Dukkeværkstedet

I ”Dukkeværkstedet” er den unge, smukke Iris ankommet til London for, sammen med sin søster, at arbejde i Mrs. Salters Dukkeværksted. Det føles som et lykketræf, at de har fået jobbet med at male porcelænsdukker, men de uendelige arbejdsdage forvandler sig til et mareridt for Iris, der drømmer om at blive en berømt kunstner. Et  sted i London drømmer Silas om en lysere fremtid. Den unge konservator arbejder på at skabe en enestående samling af kuriositeter – lige fra et vindue af sommerfuglevinger til en udstoppet hundehvalp med otte ben. Ved et tilfælde mødes de to til Den Store Udstilling i Hyde Park i 1850 – et møde, der skal vise sig at være skæbnesvangert for dem begge. 

Juli

1793

Stockholm år 1793. Et mishandlet lig er blevet fundet i en ildelugtende sø på Södermalm, hvor byens værste affald ender - et lig uden arme og ben og kroppen skamferet til ukendelighed. Tiden er knap, for den tidligere anklager Cecil Winge er hårdt ramt af tuberkulose, og vinteren er på vej, den værste i ti år, men han indvilger i at hjælpe politiet en sidste gang. Han får uventet hjælp af den enorme, enarmede soldat Mickel, der bugserede liget ud af vandet. Men snart er de fanget i et spind af mørke hemmeligheder og ondskab, med tråde til samfundets øverste spidser.

1793 er solgt til udgivelse i mere end 30 lande og  er kåret til Årets bog 2017 i Sverige, til Årets krimidebut af Crimetimes Specsavers Award, til Årets svenske debut af Svenska Deckarakademin samt en lang række udenlandske priser.

Juni

Et rigtigt liv

”Et rigtigt liv” er en fortælling om Danmark fra 1980’erne og frem til, finanskrisen vælter hele læsset. Hovedpersonen Filip vokser op i en strandvejsvilla nord for København. Hans far er en travl forretningsmand, mens hans mor har opgivet sine egne drømme for at gå hjemme og passe Filips handicappede storebror. Da Filips mor bliver syg og dør, kommer han på kostskole. Han føler sig svigtet af sin far, som gang på gang prioriterer storebroren over ham, og det hjemsøger ham, at hans mor døde ulykkelig – døde hun, fordi hun var ulykkelig? En roman om den svære balance mellem familie og karriere, om forventningspres og forpligtelser, om venskaber og længslen efter at blive elsket for
den, man er.

Maj

Hvem er Helle Erobreren

En kvinde midt i livet, der har mødt alt for meget modgang og på et tidspunkt bliver træt af pis og vælger at gøre noget helt andet. En relaterbar antihelt.

HVILKEN TYPE KVINDE ER HUN? HAR HUN EN SAMVITTIGHED?

Hun bliver presset ud i situationer, der truer hende og datterens eksistens, og når mennesket presses på den måde, kan de finde på at gøre vanvittige ting. Helle er en jordnær mellemblond,enlig mor fra provinsen. Uheldig i sine jobs og med en tvivlsom smag i mænd. Men, viser det sig, Helle er også en handlekraftig og iderig kvinde, med noter af fantast og en løselig omgang med sandheden. 

April

Jeg som anklager

Advokat og tidligere anklager Jakob Buch-Jepsen har fået stribevis af kriminelle stillet til ansvar for deres ugerninger og dømt ved retten i Danmark. Han har stået ansigt til ansigt med dem og set ind di deres øjne. Forsøgt at forstå deres handlinger, forsøgt at forstå det uforståelige. Drabelige detaljer i nogle af nyere tids mest bestialske straffesager har givet Jakob Buch-Jepsen søvnløse nætter. 

Med denne bog vil Jakob Buch-Jepsen give læseren indsigt i en række af de sager, som har haft betydning for hans arbejdsliv. Mest kendt er sagen om journalisten, Kim Wall, der aldrig kom hjem i live fra en sejtur i den hjemmebyggede ubåd UC3 Nautilus i august 2017. 

Marts

Det brændende brev

Dan T. Sehlberg har længe været fascineret af og researchet fænomenet ”brændte breve”.  Baggrunden for historien tager sin begyndelse tilbage i Sehlbergs barndom, hvor
han var fascineret af fly. Da han begyndte at researche til et projekt om flystyrt, opdagede han
begrebet ”brændte breve":
Brændte breve er beskeder skrevet i hast på enhver tilgængelig overflade – servietter, boardingkort o.l. – i de sidste minutter inden et fatalt styrt eller, for skibes vedkommende, forlis.

Sommetider finder man disse efterladte beskeder blandt vragresterne. F.eks. findes efterladte breve fra Titanics forlis stadig. 


Februar

De sidste timer

I Minette Walters medrivende roman ”De sidste timer” følger vi bønderne, trællene og tjenestefolkene omkring godset Develish i Dorsetshire, da katastrofen indtræffer, og folk begynder at dø som fluer.

Men vi følger i særdeleshed den selvstændige, modige og usædvanligt veluddannede Lady Anne af Develish, der træffer en række afgørende og dristige beslutninger, der måske vil redde det lille samfund fra bylder og smertefuld død.

 

“Er du til Ken Folletts bøger, så er denne bog helt sikkert også noget for dig.”
– Læsegodter

 Januar 

Lone star

Da Mathildes stedfar dør, plages hun af spørgsmålet om, hvad der vil ske, hvis hendes egen far dør på den anden side af Atlanten. Vil der være nogen, som ringer? Af skræk for at fortiden skal gå til grunde i hendes erindring, går hun i gang med at skrive en bog om sin far. En bog hun altid har vidst, at hun vil skrive. 

Det er historien om en far og en datter og om alt det, der adskiller dem - havet, sproget og en stedmor af mytologiske dimensioner. Og om tiden, der nådeløst går.
En dag er vi voksne, og barndommen ligger uigenkaldeligt bag os, fuld af huller og ting vi fortryder. 

- December -

Rød mand / Sort mand

”I Rød mand/Sort mand kommer vi tættere på det første møde mellem danskerne og grønlænderne. Og der er flere voldsommere konfrontationer blandt de to kulturer, familier, soldater, præster, gamle, unge, de tidligere tugthusfanger og de prostituerede, som de blev tvangsgift med inden afrejsen til Grønland. Det var dejligt at være tilbage i den verden. Og det viste sig, at jeg takket været min store grundresearch til Profeterne straks kunne bevæge mig friere rundt i historien. Selv om jeg også har researchet grundigt til denne bog.

Jeg kan godt li’ tanken om at gå tilbage og frem i tiden. Det afsluttende bind i min Grønlands-trilogi kommer nemlig til at foregå i 1880’erne. Jeg regner med, at jeg er færdig om ca. tre år. Inden da har jeg andre bøger, der skal skrives”.

November

Ny samtalebog

Tre af Danmarks skarpeste og populæreste iagttagere har sammen skrevet en samtalebog, som kan gøre os alle klogere.

Over tre dage forløb samtalerne, som blev til 21 timers status på den radikale tidsalder vi lever i, alt sammen optaget på en iPhone og derefter redigeret og modereret.

De tre samfundsobservatører debatterer overgangen fra den analoge tidsalder til den digitale verden. Hvad er dette for en ny tid? Hvad kommer vi fra? Hvad går vi til? Hvordan med os mennesker. Bogen omkranser disse betragtninger og giver os allesammen en masse stof til eftertanke.  

 

 


Oktober

Vild med Jason Bourne?

Så vil du elske oktober måneds læseoplevelse!

Even Smoake er trænet i et hemmeligt program, hvorfra han udfører missioner, som regeringen ikke vil kendes ved. Han bryder med programmet og bruger træningen til at forsvinde og hjælpe mennesker, som virkelig har behov for det.

De personer han hjælper, må kun give hans telefonnummer videre til en person. En person som virkelig er i knibe. Samtidig er der nogen på sporet af Evan. Nogen, som kender hans fortid. 

Gregg Hurwitz er forfatteren bag den hæsblæsende krimi, hvor du har følelsen af at træde ind i en action film fra første side. Læs alt om Gregg Hurwitz

Månedens læseoplevelse

Her på siden samler vi de udvalgte bøger for hver måned, der går, så du får et overblik over de titler, vi vil anbefale dig. Du vil opleve, at månedens læseoplevelse ikke altid er en bestseller eller ”det oplagte valg” , men bøgerne kendetegnes ved, at de rummer en rigtig god historie, som vi gerne vil anbefale dig at læse. Rigtig god læselyst.

Bøger er vigtige og læseglæde har ingen alder. Bøger har stor betydning for, hvordan dit barn klarer sig senere i livet. Vis dit barn vejen ind i bogens utrolige verden så tidligt som muligt. Hver måned får du derfor også et bud på månedens læseoplevelse til børn samt månedens læseoplevelse til unge.