Studentergaver

Brætspil til studenten

Studentergaver

Det at blive student er en stor ting, det er slutningen på et langt forløb – som kan være hårdt at komme igennem. Derfor er det nu at de unge mennesker kan slappe af, være stolte af sig selv og feste, for nu er det gennemført og de kan kalde sig selv for student. Nu er det tid til skudenterkørsel, fest og farver – hvor de unge bare skal nyde at det hele er overstået og vellykket.

Det er en helt særlig ting at få sin studentereksamen, efter flere års skole med en masse læsning, undervisning og eksamener – er det nu slut og studenterne kan ånde lettet op. Det er nu at de kan tage en velfortjent pause og evt. et sabbatår, måske på at arbejde eller på at rejse ud i verden og opleve, samt udforske andre kulturer.

Find frem til studentens behov

Gave til studenten kan være mange ting, men vi har samlet et godt udvalg her på siden med inspiration til jer som kan være lidt på bar bund. Her er det med at finde frem til studentens behov og se hvad den helt rigtige gave kunne være.

Mange studenter står til snart at skulle flytte hjemmefra – så en oplagt gaveidé er kogebøger. Vi kan anbefale en "Flytte-hjemmefra-kogebogen" – en bog med lækre opskrifter, som er lige til at gå til og til overkommelige priser, så madbudgettet kan overholdes. Derudover findes der et hav at spændende bøger til de unge mennesker, som skal til og ud i den store verden – en god inspirationsbog er "1000 places to see before you die".

Hvem elsker ikke at spille spil? – det er en skøn måde at være sammen på. "Det dårlige selskab", "Jeg har aldrig" og "HINT" er spil, som med sikkerhed vil falde i god jord hos studenten.

Studentergaver til ham og hende

Hvad for en gave til studenten skal du købe, det kan afhænge af hvilken relation du har til studenten, om det er din søn eller datter, et barnebarn, en veninde, din kæreste eller klassekammerat. Her må gaven fra forældrene gerne være lidt større, mens ens klassekammerater kan være en lille fin gave – f.eks. en æske chokolade eller et flaske sprut.

Lige meget hvad og hvilken studentergave du giver, symbolisere studentergaven – at du gerne vil være med til at fejre, at studenten nu har fået huen på. Her viser du at du tænker på ham/hende og er stolt over at vedkommendes præstation.

Oplevelse som gave til studenten

Selvfølgelig vil du gerne give en unik gave til studenten, noget som de husker og som skiller sig ud fra andre almindelige gaver. Her kan du overraske ham eller hende med en oplevelse, udover det sædvanlige – det kunne være en smagsprøve på en rejse til udlandet, med et ’Minicruice til Oslo’ eller en ’Storbyferie i Europa’.

Her er det også dejligt at kunne forkæle den nyudklækkede student med nogle oplevelses bokse, hvor I kan komme ud og spise noget lækkert mad og dermed fejre endnu engang at han eller hende er blevet student. Det kunne være en ’Luksusbrunch for 2’ eller en lækker snasket ’Gourmetburger’ – eller en hyggelig tur i Tivoli med alt hvad det indebærer.

Det er nu at studenterne kan nyde deres frihed og hygge sig, hvor de ikke mere skal tænke på lektier og eksamener.

Tid til hygge og brætspil

Nu har studenten tid til at hygge sig med familien og vennerne, her kunne den optimale studentergave være et par spil. Det er altid hyggeligt at være sammen og spille et godt brætspil, her kan man nyde hinandens selskab og rigtig konkurrere mod hinanden.

De fleste familier har et yndlings spil som de elsker at spille igen og igen – her er det altid sjovt at se hvem der vinder og ofte er der nogle som har mere held end andre, ved par spil kan man skiftes og efterhånden finde ud af hvilket familie medlem, som man spiller bedst og danner par sammen med.

Spil hvor man skal bruge hele kroppen, er noget af det sjoveste – her har vi spillet som hedder ’HINT’ som minder lidt om det gamle brætspil ’Tegn og gæt’ som vi kender fra før i tiden. Disse spil giver sjov leg til flere timer, hvor man rigtig kan få kvalitetstid sammen med familien.

Historien om studenterkørsel

Det startede tilbage omkring 1930’erne hvor studenterne dansede rundt om ’hesten’ på Kongens Nytorv i København, det som vi i dag kender som ’danse under bøgen’. Selv i 1943 dansede studenterne rundt om ’hesten’ – men de blev dog meget generet af nazifolk og tyskerne. Året efter blev det forbudt for studenterne at danse, men her blev begivenheden heldigvis reddet af Magasin – som lagde lokaler til rådighed for festlighederne og årene efter var der ikke problemer for studenterne.

Traditionen med dansen rundt om monumenter er blevet brugt i flere fag, her dansede kokkene rundt om Dragespringvandet og jordemødrene rundt om Storkespringvandet og før det dansede konfirmanderne rundt om Rundetårn – en sjov tradition.

I 1960’erne var der stor stigning i antallet af studenter og her blev studenterkørslen til – i 1975. Der blev indført bestemte regler for hvad man måtte og ikke måtte, i forhold til færdselsreglerne og persontransport.

Nogle gårdejere overtrådte færdselslovens bestemmelser om registrering og personbefordring, da de anvendte sine egne køretøjer til studenterkørsel, selvom de ikke var indregistreret til persontransport. Her ville gårdejerne ikke udtale sig om sagen, men oplyste at de havde kørt studenterkørsel siden 1952.

Det vidste sig også at en af gårdejeren havde påhængsvogne som var udstyret med sæder og pyntet med birkegrene, hvilket resulterede i en bøde på 3000,- som var mange penge dengang. Hermed har studenterkørslen eksisteret i mange år efterhånden og er stadig meget populært.