Bog & idéBøger

Åsa Larsson

Åsa Larsson, født i 1966, voksede op i Kiruna, det nordligste hjørne af Sverige, og hun bor nu i Mariefred, som ligger tæt på Stockholm. Ligesom hovedpersonen i hendes bøger, Rebecka Martinsson, har hun en uddannelse som jurist med speciale i skatteret. Hendes debutroman, SOLSTORM, blev belønnet med Det Svenske Kriminalakademis debutantpris, og opfølgeren, BLODSKYLD, blev kåret som Årets Bedste Svenske Krimi i 2004. I hjemlandet Sverige har Åsa Larssons bøger solgt mere end 1 million eksemplarer, og de er blevet oversat og udgivet i over 20 lande.

Rækkefølge på Rebecka Martinsson-serien

Rebecka Martinsson-serien centrerer sig omkring den dygtige jurist, Rebecka Martinsson. I den første bog i serien tvinges hun til at forlade sin tilværelse i Stockholm, inklusive sit hjem og sin kæreste, for at vende tilbage til sin barndomsby, Kiruna. Årsagen til hendes tilbagevenden er den tragiske drab på hendes barndomsven, Viktor Strandgård.

Når Rebecka Martinsson først er tilbage i det isnende kolde Kiruna i det nordlige Sverige, kan hun ikke bringe sig selv til at vende tilbage til sit tidligere liv i Stockholm. Noget i hende føler sig uadskilleligt knyttet til hendes fødeegn. Gennem seriens seks bøger følger vi Rebecka Martinsson, mens hun gentagne gange bliver indblandet i mystiske forbrydelser i det lille, lukkede samfund. Her er hemmelighederne dybe og mørke, skeletterne i skabene er utallige, og nordlysets magiske skær på himlen giver hele området en aura af gådefuldhed.

Se rækkefølgen på Rebecka Martinsson bøgerne her:

 1. Solstorm (2004)
 2. Blodskyld (2004) 
 3. Sort sti (2006)
 4. Indtil din vrede er ovre (2008)
 5. Som offer til Molok (2012)
 6. Fædrenes synder (2022)

Solstorm

50,00 DKK

Da Viktor Strandgård dør, er det faktisk ikke første gang. Sådan lyder indgangssætningen til svenske Åsa Larssons nervepirrende spændingsbog SOLSTORM. Optakten er mordet på frikirkeprædikanten, Paradisdrengen Viktor Strandgård, og herefter går det ellers slag i slag i et sne- og isknitrende Kiruna, hvor mørket er tungt, og hvor nordlyset glider magisk over himlen, når det stormer på solen.

Læs mere
#2

Blodskyld

50,00 DKK

Det er sensommer og næsten to år siden, at mordet på den religiøse leder Viktor Strandgård tvang Rebecka Martinsson tilbage til Kiruna, hendes fødeby nord for polarcirklen. Nu er hun sygemeldt fra jobbet som jurist i Stockholm og har svært ved at huske de voldsomme begivenheder fra dengang.

Læs mere
#3

Sort sti

50,00 DKK

I den hvinende storm på den tilfrosne sø, Torneträsk, finder man en død kvinde i et fiskeskur ude på isen. Hendes øjne er frosset til is, og omkring vristen har hun et mærkeligt båndformet brandmærke. Hvem er hun, og hvordan er hun havnet der?

Læs mere
#4

Indtil din vrede er ovre

50,00 DKK

Wilma og Simon dykker i Vittangijärvi. På bunden af søen ligger et fly fra anden verdenskrig. Det var der ingen andre, der vidste. Troede de. Men sikkerhedslinen bliver kappet, og der ligger en plade over hullet i isen. Hvad er det for en gammel hemmelighed, de er kommet på sporet af? Og hvem er parat til at myrde for at forhindre, at den kommer ud?

Læs mere
#5

Som offer til Molok

50,00 DKK

En bjørn bliver skudt i Lainio i nærheden af Kiruna. I dens mave finder man dele af en menneskehånd. Nogle måneder senere bliver Sol-Britt Uusitalo stukket ihjel i sit hjem med en trebenet høtyv.

Læs mere
#6

Fædrenes synder

299,95 DKK

Det er forår, og isen bryder op på Torneälven. Isflagerne rejser sig og kravler rasende op på bredden. Ragnhild Pekkari har bestemt sig – det bliver hendes sidste forår. Netop som hun begiver sig ud i landskabet på sin sidste skitur, ringer hendes telefon: En mand er bekymret for hendes bror, som hun ikke har set i årevis.

Læs mere

Rækkefølge på PAX - serien

I PAX-serien følger vi de to brødre, Viggo og Alrik, der i den første bog bliver udpeget som vogtere af et hemmeligt underjordisk bibliotek, som er skjult under kirken i den lille by Mariefred. Igennem seriens bøger følger vi deres utrættelige kamp for at beskytte dette skjulte bibliotek, samtidig med at de står ansigt til ansigt med mytologiske og overnaturlige væsener, der gør deres mission farlig og udfordrende. Men det er ikke kun under jorden, de står over for prøvelser, da de også må tage opgøret med mere jordnære problemer, såsom Simon og de andre bøller i deres skole.

PAX-bøgerne byder på intens spænding og er velegnede til børn fra 9 år, der elsker at drages ind i eventyrlige verdener. Hver bog er desuden smukt illustreret af kunstneren Henrik Jonsson.

Se rækkefølgen på PAX bøgerne her:

 1. Nidstangen (2014)
 2. Grimmen (2014)
 3. Mylingen (2015)
 4. Bjæren (2015)
 5. Gespenst (2016)
 6. Nøkken (2016)
 7. Pestmageren (2016)
 8. Hvidslagen (2017)
 9. Maren (2017)
 10. Draugen (2019)

Nidstangen

169,95 DKK

Der sker mærkelige ting i den lille by Mariefred. Overnaturlige væsner vækkes til live. Brødrene Alrik og Viggo bliver udvalgt til at beskytte det hemmelige bibliotek under kirken. De gamle vogtere mener, at brødrene er for unge – så de arrangerer en højst usædvanlig prøve, hvor Alrik og Viggo skal være både modige og tænke hurtigt, hvis de vil overleve.

Læs mere
#2

Grimmen

148,95 DKK

Et monster hærger om natten i Mariefred. Brødrene Alrik og Viggo må og skal stoppe det, før flere kommer til skade. De frygter, at det er en varulv – og hvordan stopper man lige sådan en? Alrik og Viggo leder som besat i det hemmelige bibliotek under kirken. Pludselig dukker heksemesteren Damir op for at bede om hjælp. Men kan man stole på ham?

Læs mere
#3

Mylingen

148,95 DKK

Det er halloween, og det vrimler med zombier og monstre på skolen. Når mørket falder på, skal der være fest, og alle spøgelserne kommer frem. Men mellem de falske spøgelser gemmer sig en rigtig myling. Den er kommet for at få hævn, og den har udset sig sit offer.

Læs mere
#4

Bjæren

298,95 DKK

Penge, mobiltelefoner og elskede kæledyr forsvinder i Mariefred, og Alrik står øverst på listen over mistænkte. Selvfølgelig er det et af plejebørnene, der står bag tyverierne – det er de fleste enige om. Men folk skulle bare vide, at det ikke er en almindelig tyv, der har bestjålet dem. Der ligger magi bag.

Læs mere
#5

Gespenst

308,95 DKK

En uskyldig leg bliver pludselig til blodig alvor, da en port til en anden verden åbner sig. Tre ubudne gæster begynder at hærge løs i byen, og Alrik og Viggo må bede en trolddomskyndig om hjælp til at slå væsenerne tilbage, inden det lykkes dem at hugge flere mennesker ned!

Læs mere
#6

Nøkken

148,95 DKK

Da Alrik og Viggos skole afholder sin årlige temadag ude på den frosne sø, sker der noget skrækkeligt. Alrik går gennem isen! Kan det være Nøkken, det farlige vandvæsen, der ligger på lur i dybet?

Læs mere
#7

Pestmageren

308,95 DKK

Borgerne i Mariefred får mærkelige sygdomssymptomer. Er det pesten, der er kommet til byen? Alriks og Viggos familie bliver også ramt, og drengene kaster sig ud i en kamp mod tiden for at finde en løsning. Samtidig har Iris en plan for, hvordan de finder ud af, hvem Sortheksen er. Men den er livsfarlig. Og så lugter den …

Læs mere
#8

Hvidslangen

339,95 DKK

Et lille barn forsvinder på Himmelbakken. Barnet er som opslugt af jorden, og Iris er også sporløst forsvundet. Kan der være en sammenhæng mellem de to forsvindinger? Alrik og Viggo får hjælp fra en uventet kant, men hvordan skal de kunne redde en, der er faldet i kløerne på Sortheksen? Samtidig dybt under Mariefred vågner en urgammel ondskab langsomt til live.

Læs mere
#9

Maren

148,95 DKK

Situationen spidser til! Bibliotekets forsvar er svækket, og sortheksen indgår en dødsensfarlig aftale med mareridtets dronning! Estrid havner i marens vold, og kun de to ravnebrødre, Alrik og Viggo, kan redde hende og gøre alting godt i Mariefred igen. Men at gå ned i drømmeverdenen er mildest talt ikke uden risiko...

Læs mere
#10

Draugen

148,95 DKK

For længe siden forudsagde orakelkortene, at der ville ske en katastrofe for ravnebrødrene. Nu ser det ud til, at spådommen går i opfyldelse. På søndag skal Viggo og Alrik flytte fra Mariefred og fra Anders og Laylah. Det hele er Iris’ skyld, synes Viggo. Men der bliver alligevel tændt et lille lys i mørket, da han kommer på sporet af koden, der kan løse bibliotekets gåde.

Læs mere