Bog & idéBøgerKrimi og spænding5 krimi must-reads

Se listen med de 5 bedste krimier til efterårsferien

5 krimi must-reads

Er du klar til at dykke ned i en verden af spænding, gåder og uforudsigelige plots? Vi har nøje udvalgt nogle af de absolutte krimi must-reads, der vil holde dig opslugt fra første til sidste side. Uanset om du er en dedikeret krimifan eller blot leder efter din næste spændingsfyldte læseoplevelse, er du kommet til det rette sted.

Her på siden finder du vores anbefalinger til, hvilken krimi du skal kaste dig over som den næste. Fælles for vores 5 bedste krimianbefalinger er, at de alle indeholder én eller flere af de elementer, der typisk kendetegner gode klassiske krimier. Det kan være elementer som tidløs spænding, uforudsigelige plots, dyb karakterudvikling eller et plot, der giver anledning til samfundsrefleksion Tag et kig her på siden og lad dig inspirere til din næste spændende krimi. Uanset om du foretrækker klassiske detektivhistorier, psykologiske thrillere eller politiske intriger har vi noget for enhver krimifan.

Her er listen med de 5 bedste krimier til efterårsferien:

  1. De bjergtagne” af Anders de la Motte
  2. Hvepsens år” af Agnete Friis
  3. Ligene i lysthuset” af Anna Grue
  4. Mørkeskov” af Johanna Mo
  5. Skår” af Bret Easton Ellis

#1 De bjergtagne

De bjergtagne er første bind i serien om Leonore Asker af Anders de la Motte. En yderst velskrevet krimi, der byder på magtspil, ondskab og forsvundne mennesker.

De bjergtagne spot
Krimi
Must read
Anders de la Motte

En fængslende spændingsbog

DE BJERGTAGNE er første del i Anders de la Mottes nye, suveræne spændingsserie om Leonore Asker. Leonore Asker er tæt på at nå sit mål: at blive chef for afdelingen for personfarlig kriminalitet i Malmø. Men midt i en højprofileret kidnapningssag vælger ledelsen at “forfremme” hende til chef for den såkaldte afdeling for glemte sager og fortabte sjæle, en enhed for håbløse og halvglemte sager, der holder til i politihusets kælder. På trods af ydmygelsen bliver Asker interesseret i en af de besynderlige sager.

Læs mere

#2 Hvepsens år

Hvepsens år af Agnete Friis anbefales på grund af dens mange overraskelser, plottwists, moralske dilemmaer, socialrealisme og på grund af dens velskrevne og velfungerende plot.

Hvepsenes år spot

Uforudsigelig spændingshistorie

En regnvåd septemberaften kører Danny en stjålen bil ind i en gruppe kvindelige studerende og dræber flere af dem. Han er træt af velfærdssamfundets løgn, lige muligheder for alle, og han kan slet ikke udholde de unge kvinder, der taler om undertrykkelse af minoriteter i andre lande, men ikke værdiger folk som ham med så meget som et blik. Da Dannys flugt fra gerningsstedet trods nøje planlægning alligevel går galt, får han brug for akut lægehjælp, og han kontakter lægen Thomas, som han har en klemme på. Thomas er ung og lovende kirurg, men han er havnet i et pillemisbrug, der er ved at vokse ham over hovedet, og da Danny truer med at afsløre ham, ser han ingen anden mulighed end at komme ham i møde. Men efterhånden som Thomas får mistanke om, at Danny står bag angrebet og sandsynligvis planlægger flere, må han gøre op med sig selv, hvad der er vigtigst– hans karriere eller hans moral. Kan Thomas afsløre Danny uden at afsløre sig selv?

Læs mere

#3 Ligene i lysthuset

Ligene i lysthuset af Anna Grue er en ægte hyggekrimi. Det er den 4. selvstændige udgivelse i serien om efterlønnen Anne-Maj Mortensen.

Bogen kan sagtens læses uden kendskab til de øvrige bøger i serien.

Ligene i lysthuset spot

Velskrevet hyggekrimi

En ung mand sidder varetægtsfængslet for mord, og den ukonventionelle privatdetektiv Anne-Maj Mortensen kaster sig ind i sagen med bistand fra sit computer-kyndige barnebarn, trettenårige Didi. Tingene kompliceres, da der sker flere mord på unge mænd, og en vrissen kvinde forsvinder - alt imens datteren Iben gennemgår en svær graviditet, og gravhunden Mortensen den Tredje kommer i vanskeligheder. Bogen er fjerde selvstændige bind i serien om efterlønneren Anne-Maj Mortensen, der sætter sig for at opklare de forbrydelser, som har fået politiet til at kaste håndklædet i ringen.

Find bogen her

#4 Mørkeskov

Mørkeskov af Johanna Mo er en foruroligende og nervepirrende krimi, der holder dig fanget fra første side.

Det er 3. bind i Ölandsserien, og vi anbefaler at læse serien i kronologisk rækkefølge. 

Mørkeskov spot

Foruroligende krimi

Mørkeskov er tredje bog i Ölandsserien, en krimiserie om at leve i skyggen af forbrydelser og ikke kunne slippe forbindelsen til sin hjemstavn. Juni 1999. Mikael Fransson er nitten år gammel og lige blevet student, da han forsvinder sporløst til et studentergilde. Tyve år senere findes hans skelet i Mittlandsskoven på Öland. Det er tydeligt, at han er blevet myrdet.

Læs mere

#5 Skår

Skår af Bret Easton Ellis er en nervepirrende og delvist selvbiografisk roman om en seriemorder, der jager teenagere i Los Angeles i 1981.

Skår webspot

Dragende og original

Forfatteren til American Psycho er endelig tilbage, 13 år efter sin sidste roman! Syttenårige Bret går på den eksklusive high school Buckley i Los Angeles og lever et udsvævende liv sammen med sin faste kreds af overklassevenner. En dag begynder en ny elev med en mystisk fortid på skolen. Han hedder Robert Mallory, og Bret bliver besat af ham og den forbindelse, han mener, der er mellem Robert og seriemorderen The Trawler, som har dræbt og lemlæstet flere teenagepiger i byen. Stoffer, undertrykt seksualitet og seriemorderens syge leg driver Bret ind i en spiral af paranoia og isolation der truer med at sende ham ud over vanviddets kant.

Læs mere