Bøger om heste

Pjok og Petrine

Pjok er en 1. præmie i et stort lotteri og Petrines mor har købt et lod. Petrine er så heldig at lige netop dette lod vinder Pjok. Hun har aldrig været hesteejer og skal nu til at finde ud af hvad man skal og hvordan.  Serien er en sjov, rørende historie om hendes første tid som hestepige og egner sig godt til børn i alderen 6-9 år.

Vigga og Luna

Vigga har altid ønsket sig en pony, og hun får sit ønske opfyldt. Bare ikke på den måde hun lige havde forestillet sig. Følg Vigga og Luna på deres skøre og spændende eventyr sammen. Serien er egnet til børn i alderen 8-12 år.

Sigge

Alle elsker Sigge serien/RAP serien (RAP = Rideskolen Agersøs Ponyer) handler om pony-pigen Elina, der i starten af 2. klasse skal starte til ridning. Elina møder hesten Sigge og det er kærlighed ved første blik. Gennem serien følger man deres unikke venskab og deres oplevelser sammen. Bøgerne her er egnet til børn i alderen 8-12 år  

Ponyhjerte

Der er hestetyve på færde i skoven! Hvordan skal Anna beskytte Ponyhjerte? Ingen må jo vide noget om hendes vildhest. Ikke engang hestehviskeren Peter og slet ikke de stride hestetøser fra Annas klasse. Anna spiller et farligt spil i forsøget på at holde Ponyhjerte uden for fare... Ponyhjerte i fare er andet bind i serien om Anna og Ponyhjerte.

Maj og Mio

Maj elsker heste, men hun er flyttet til en anden by og har mistet sin elskede hest. Hun har derfor besluttet aldrig at ride mere, indtil den dag hun møder Mío... Bogen indeholder to historier om Maj & Mío: Forbandelsen samt Kampen om Mío og er en illustreret hesteserie for hesteglade børn.I samme serie: Maj & Mío (2) - Den anden bog om Maj & Mío fra 6 år.

Ponyrytterne

Frances og hendes venner er helt vilde med heste. Da der kommer nogle nye til området tager de dem derfor med på en ridetur, så de kan vise dem nogle af deres yndlings steder. "Ponyrytterne" er en serie af børnebøger omhandlende den hesteglade Frances og hendes venner. Der er sjældent et kedeligt øjeblik i Frances‘ liv, og sammen med sine venner kommer hun ud på de mest fantastiske eventyr – og nogle gange sker der mystiske ting og sager, som hestevennerne bliver nødt til at undersøge.

Silas

En spændende serie om Silas og hans hest, der følger dem gennem alle livets udfordringer og eventyr. Serien er egnet til børn fra 9 år og op.

Teddy

Teddy serien handler om pigen Emilie på 8 år, som en dag finder en annonce i avisen om en hest til salg. Emelies papsøster Mikala har en hest som godt kunne bruge selskab og beslutter sig for at kigge på hesten. Man føljer Emilie og Teddy gennem en rejse om venskab, kærlighed og oplevelser. Serien egner sig godt til børn i alderen 8-10 år.

Heartland

Heartland er et behandlingssted for mishandlede og skræmte heste, hvor de kan få hjælp til at finde ny tillid til omgivelser og et bedre liv. Amy har boet på Heartland hele hendes liv og har et medfødt talent for heste. En tragedie tvinger Amy til at tage mere ansvar og stole på hendes evner for at redde gården og dens beboere. Man følger Amy gennem hele serien og de mange udfordringer hun kommer ud for. Serien egner sig godt til børn i alderen 10-12 år.

Jackie

14-årige Jackie er en rigtig hestepige, men hun ønsker sig inderligt sin egen hest i stedet for altid at låne andres. Hendes ønske går i opfyldelse, da hun får muligheden for at vælge og vrage mellem en masse. Følg hende gennem tyverier, forsvundne personer og meget andet. Serien egner sig til børn i alderen 8-12 år.

Tina og Sunny

Tina er vild med heste. Hun glæder sig til at passe både yndlingshesten Cherry og det lille føl, der er på vej. Tænk at gå og nusse om sådan en lille fyr og opdrage den og lære den at blive lige så sød og dygtig som sin mor. Men da Sunny kommer til verden, bliver det alligevel ikke helt så nemt og dejligt, som Tina havde forestillet sig. Tina og Sunny er den første bog om Tina og hestene. 

Hestene på Ponygården

´Hestene på ponygården´ er serien om Ditte, Sofie, Kitt, Steffi og Maja - som egentlig kun har én ting til fælles: HESTE. Hver bog fortæller historien om en af pigerne og deres pony. Om fællesskabet i stalden, stævnerne og konflikterne pigerne imellem. Hvert kapitel indledes med en QR-kode, der linker til korte instruktionsfilm og gode staldtips. 

Fuldblod serien

Med Alison som jockey vinder Cindys yndlingshest, Glory, alle de løb, han deltager i. Men da Glory vinder et vigtigt løb med over ti længder, bliver løbsledelsen mistænksom. Glory bliver testet, og man konstaterer, at han har fået dopingmidler. I bogserien "Fuldblod" følger vi livet på Whitebrook-farmen, hvor hestene er en meget stor del af hverdagen. Serien henvender sig til de 10-13-årige hesteglade piger og består på dansk af 16 bind.

Britta

Britta er en vaskeægte hestepige. Hun elsker at være i stalden, og mærke vinden tage i håret, når hesten sætter i galop. Serien er for børn og unge i alderen 10-13 år, der er tossede med heste og livet i stalden.

Heste fag- og lærebøger

Elsker du heste og vil gerne vide mere? Eller skal du gå til ridning? Her finder du et udvalg af nogle af hestefagbøger der indeholder de informationer du har brug for.

Hestebøger til børn

Elsker dit barn alt om heste? Går det måske selv til ridning? Så vil en hestebog sandsynligvis ramme plet! Der er nemlig noget særligt ved de prægtige dyr, som mange falder for. Det er omkring 6000 år siden, at hesten blev tæmmet af mennesket. Siden har hesten blandt andet været brugt til persontransport og til at trække tunge læs. Mange har desuden fundet en god ven i sin hest, og ofte skabes der unikke venskaber mellem en hest og dens ejer. På grund af de tætte bånd, er der mange som gerne vil læse og samle yderligere information om hestens adfærd, dens kropssprog, livet i stalden og generelt om hestetræning. Heldigvis har vi hos Bog & idé et stort udvalg af fagbøger om heste til børn, samt sjove hestebøger og bogserier om heste. 

I dag findes der over 500 hesteracer! De fordeles i tre underkategorier, som er følgende: ponyer, lette rideheste, og tunge arbejdsheste. Mange hesteelskere ved måske også, at der findes to danske hesteracer. Det er den jyske hest og Frederiksborg-hesten. Hvis man interesserer sig for lignende facts, hestesprog eller træning af heste, kan en hestefagbog eller lærebøger om heste være noget for jer, eller dit barn. Her på siden kan I finde en oversigt over vores hestefagbøger til børn, hvor der gerne skulle være noget for ethvert interesseområde.

Bogserier som omhandler heste, er også en dejlig måde at leve sig ind i hestedrømmen på. Hesteserierne er meget populære, og der kan man havne i adskillige sjove eventyr og blive vidne til unikke venskaber. Prøv at foreslå en hestebog til dit barn, og der er stor sandsynlighed for at du vil have travlt med hele tiden at være klar med den næste bog, fordi læsningen går så stærkt. Børnebøger om heste kan derfor bidrage til at vække, eller vedligeholde, dit barns læselyst. Bøgerne bliver suget ind som et koldt glas vand på en varm sommerdag. Husk at prøve at vælge de bøger som bedst matcher til dit barns alder og læsefærdighed. 

Du finder de populære bøger om heste til børn hos Bog & idé, så tag din hestepige eller din hestedreng under armen og find de hestebøger som passer bedst til dem. Derefter kan de tage afsted i deres læserejse i fuld galop!