Bøger med humor

Humor til alderen 0-5 år

Sjove og humoristiske historier til de mindste

Humor til alderen 5-8 år fortsat

Bestil NU og få GRATIS levering til over 120 Bog & idé butikker

Alfred og gabestokken

Alfred og gabestokken er et moderne eventyr om at være anderledes, om at være barn og voksen og om forelskelse og frihed. Og er på ægte eventyrvis krydret med en dejlig humor. Jesper Wung-Sung, forfatter til denne bog, vandt i marts 2019 Kulturministeriets forfatterpris for børne- og ungdomsbøger, for netop denne bog. Fortællingen egner sig godt til børn i alderen 10 år og op. . 

David Williams

David Walliams (f. 1971) er britisk kominer, skuespiller, forfatter, tv-vært og dommer i Britain's got talent. Hans børnebøger er utroligt populære verden over, og de har konsekvent ligget i toppen af bestsellerlisterne, siden han begyndte at skrive i år 2000. Der udover er hans bøger bare mega sjove og egner sig godt som højtlæsning til børn i alderen 6-7 år og læs selv til børn fra 9 år.

Humor til alderen 8-12 år fortsat

Bestil NU og få GRATIS levering til over 120 Bog & idé butikker

Balladeklubben

To er værre end en er en sjov historie med masser af tegninger om Miles Murphy der flytter til en lille by og finder ud af at han ikke er den eneste ballademager. Og nå ja, om køer. To er værre end en er første bind i en serie om at passe ind, gøre indtryk og finde en ven, hvor man mindst venter det. Den nye skole har allerede en ballademager og han er god. Virkelig god. Sammen danner de balladeklubben for at kunne lave endnu mere ballade. Til børn der kan lide at læse Wimpy Kid og Kaptajn Underhylere. God til selvlæsning til store børn, og til højtlæsning for de yngre.

Hundemand

Fortællingen om Hundemand, Pjevs og Lille Pjevs, fortsætter. Pjevs får kedeligt besøg af "Lopperne", som er en flok bøller, der drillede ham som lille. Og nu truer de med at gå efter Lille Pjevs. Endnu engang må Pjevs stikke af fra det bevogtede fængsel for at redde sin klon. En sjov, skør, fjollet og spændende serie for drenge og piger mellem 5 og 9 år. Bogen er gennemillustreret med Dave Pilkeys sjove streg, og har opgaver bagi, som ekstra bonus. I samme serie:Hundemand (1) Hundemand (2) - Snorløs Hundemand (3) - Den grimme killing Hundemand (4) - og Katte-knægten

Kaptajn Underhyler 

Den første bog i serien Kaptajn Underhyler handler om Jimmy og Otto der har opfundet den største superhelt i deres skoles historie - og nu kommer han til live! Mød Kaptajn Underhyler! Serien har 12 bøger og her kan man følge med i de mange sjove og spændende ting som Kaptajn Underhyler kommer ud for. Denne humoristiske serie egner sig godt til alderen 8-12 år.

Bøger med humor

Når din baby er 2 til 6 måneder gammel, begynder han/hun at reagere på smil og du kan måske opleve de små grin allerede fra ca. 4 måneders alderen, når barnet oplever en lille bog med lyde for første gang. Alle lege, som involverer humor, er gode for dit barn. Der skal smiles, grines og leges en masse lege med humor. Bøger med humor skal introduceres på det det niveau, hvor barnet befinder sig. Undersøgelser viser at humor er med til at opbygge børns selvværd, gøre det nemmere for dem at få venner og generelt håndtere modgang bedre.

Når børn er ca. 1 år gamle elsker de gemmelege og der findes utallige sjove bøger, hvor figurer, mennesker eller dyr har gemt sig. Fra barnet er 2-3 år gammelt udvikles sproget. Fra barnet er ca. 3-6 år begynder børn selv at lege med sproget, bruge rim, remser og vrøvlesprog som et humoristisk element. Fra 6 årsalderen begynder børn at forstå humor i dobbeltbetydninger, der kan være i ord f.eks. ”Hvorfor er det kun fædre, der må drikke af Kattegat? Fordi det er et farvand.” Fra 7-årsalderen begynder barnet så småt med voksenhumor. Her begynder deres forståelse også for ironi, sarkasme, norm- og kulturforskelle.

Generelt set så ler børn 10-30 gange mere, end vi gør som voksne!

Børne elsker generelt humor, sjove vittigheder og bare at grine. Det gør vi voksne jo sådan set også.  Humor er en vigtig del af at gøre hverdagen sjovere, så den føles kortere og lettere på de lange og tunge skoledage. Bøger med humor er rigtig gode til at gøre det sjovere for børn at læse og samtidig øge læselysten og hjælpe med at knække læsekoden. Humor hjælper til at gøre indlæringen til en leg.

Så hvorfor ikke starte med at læse bøger med humor som en sjov og hyggelig stund sammen i familien, hvor I alle kan grine og fjolle?

På denne side finder du et stort udvalg af bøger med humor som virkelig stimulerer lattermusklerne til børn og unge i alle aldre. Der er både aktivitetsbøger, seriebøger, vigtighedsbøger samt mange andre humoristiske historier til at gøre læsningen sjovere.