Filmatiserede ungdomsbøger

Filmatiserede ungdomsbøger

Ung kærlighed

Læs om gribende romantik, morsomme kærlighedshistorier og om alle de svære valg unge står overfor

Venskaber

Venskaber og usikkerhed

Thrillere og gys

Er du til nervepirrende historier? Så læs med her om mord, gys og mysterier.

Science fiction

Filmatiserede ungdomsbøger

Listen over ungdomsbøger, der er filmatiseret, er lang. Der er mange vellykkede film og serier på streamingtjenesterne, som du kan fordybe dig i. Der er den søde kærlighed fra serien After, de spændende og nervepirrende fortællinger i Paper Towns, fantasy genren i Harry Potter filmene og science fiction i Maze Runner serien. Altså noget for enhver smag, hvis du trænger til at se film med dine venner.

Med store succeser som Divergant bogserien, Riverdale, The Hunger Games og Twilight serien, er der lagt op til mange spændende timer foran Tv’et. Men gå ikke glip af bøgerne bag de populære serier og film, som du elsker at se. I bøgerne er der plads til mange flere detaljer og fordybelse i karaktererne, end der er i en filmatisering. Forfattere der skriver young adults bøger, ved hvad der interesserer unge, derfor er ungdomsbøgerne ofte så gribende at læse.

Romantiske film baseret på bøger

Der findes mange ungdomsbøger om kærlighed og flere af dem er filmatiseret. Den svære første kærlighed er ofte et emne i populære ungdomsbøger. Nye tv-serier baseret på bøger vises på Netflix, HBO Nordic eller en af de andre streamingtjenester. Du kan samtidig finde bøgerne bag mange ungdoms tv serier hos Bog & Idé her på siden. Læs f.eks. En flænge i himmelen af John Green, Five feet apart af Mikki Daughtry eller Heartstopper af Alice Oseman. Den sidste er en grafisk novelle, der bliver filmatiseret som et live-action TV show på Netflix i 2021.

Ungdomsbøger fantasy

Vi kender nok alle serien om Harry Potter og troldmandsskolen Hogwarts, men har du også læst bøgerne?
I fantasy genren findes der mange virkelige gode bøger. Det Gyldne Kompas er filmatiseret ligesom Twilight bøgerne, Hobbitten og Ringenes Herre. Der er mange ungdomsbøger i fantasy genren, der er værd at læse. Vi har fundet filmatiseret ungdomsbøger her på siden, så du nemt kan udvælge dine favoritter.

Teenage serier

Norske NRK er kendte for at lave fantastiske ungdomsproduktioner, som de unge seere virkelig kan relatere til. En yderst populær NRK ungdomsserie er SKAM med blandt andre Tarjei Sandvik Moe i en af hovedrollerne. Serien har taget verden med storm og opnået imponerende ros internationalt. Serien er sendt på DR og er solgt til filmatiseringer i flere lande. Bøgerne, som blev udgivet i 2018-19, er rå manuskriptet til SKAM. Bøgerne indeholder scener og andet materiale, som ikke kom med i tv-serien. Hvis du ikke fik nok af at se serien, skal du også læse bøgerne!

Ungdomslitteratur

Der bliver stadig skrevet nye ungdoms bogserier, og flere filmatiseringer er på vej hvert år. Nogle bøger bliver endda til spillefilm. Der er al mulig grund til at dykke ned i litteraturen og håbe at historien, du elsker, bliver filmatiseret en dag. Hos Bog og Idé har vi et bredt udvalg af ungdomsbøger. Der er mange ungdomsbøger at kaste sig over indenfor populære emner som kærlighed, venskab, seksualitet, mobning og unges liv generelt.

Det kan være en motivationsfaktor for nogle unge, at der også findes en film eller tv serie til bogen. Måske er det nemmere at komme i gang med at læse en bog, hvis du kan glæde dig til filmen bagefter. Eller hvis du allerede har set den og gerne vil fordybe dig lidt mere i handlingen og personerne, så er der ofte mere at komme efter, når du læser bogen.

Vi ønsker dig rigtig god læselyst!