Månedens børnebog

I Bog & idé vil vi gerne fortælle dig, hvilke børnebøger vi elsker allermest. Derfor anbefaler vi hver måned en ny børnebog, som vi kårer til månedens børnebog. Det kan være alt lige fra de gode gamle, som vi kender så godt, til nyheder og ny-klassikere eller glemte, fantastiske børnebøger, som fortjener at blive læst igen og igen og igen. 

Om februar måneds børnebog

Det er blevet tid for Villads at starte skole. Som altid er Villads helt klar til nye udfordringer og starter både fritidshjem og skole med masser af gå-på-mod. Tror du mon, at skolen også er klar til Villads? Den sjove bog om Villads er skøn højtlæsning for de mindste, hvor det at starte i skole bliver afdramatiseret og pakket ind i en fin og morsom historie om dinosaurer, om skolemælk, om tis, om drengefødselsdag og lus. Der sker rigtig mange sjove ting, som næsten skaber associationer til Emil fra Lønneberg. 

Om januar måneds børnebog

Alfred er en ualmindelig bilglad dreng. Han leger med bilerne om dagen, og drømmer om dem om natten. 

Autoalfabetet er Alfreds guide til bilverdenen, fortalt i motoriserede børnerim om biler fra A til Å. Bogen udtrykker en barnlig glæde ved biler, fortalt i en indsigtsfuld og underholdende tone, så også voksne kan være med. Derudover er den udtryk for forfatterens enorme kærlighed til biler og ord.

Alfreds autoalfabet er skrevet af Christian Grau og illustreret af Peter Neydenreich. De flotte illustrationer levendegør de forskellige biler - både de gamle modeller og de helt nye, og fortæller deres helt egen historie for de børn, der endnu ikke kan læse.

 

Tom Gates

"Læs den og dø af grin" - danske børn elsker Tom Gates
Tom Gates er den evige mester i skøre ideer og dårlige undskyldninger. Historierne om Tom Gates har taget børn over hele verden med storm. Nu er bog nr. 3 "Alt er superfedt (sådan da)" udkommet. I England er Tom Gates bøgerne solgt til mere end 2 millioner fans. De danske børn er også vilde med Tom Gates og de geniale illustrationer af Liz Pichon. Læs hvad danske børn synes om Tom Gates her.

Lær at tegne som Tom Gates

Du kan lære hvordan man tegner som Tom Gates og udprinte din egen skabelon her. På YouTube finder du en film, som LIz Pichon har lavet som en levende tegnemanual. Se filmen her

Geniale bøger til børn fra 8 års alderen

Tom Gates er læseoplevelser for fuld skrue med masser af sjove illustrationer i tegneseriestil – tegnet af forfatteren Liz Pichon  selv. Igennem Toms tegninger i sin notesbog får vi et muntert indblik i hans helt særlige forhold til lektier, til storesøsteren Delia, lærere og klassekammerater i 5.F, samt hans umådeligt kreative løsninger på livets små (læs: STORE) problemer.