Bog & idéBøgerMånedens læseoplevelse for børn

Månedens læseoplevelse for børn

Juni

Månedens børnebogKøb nuJuni
Malamander

Malamander

Tag med til Undervig, hvor vinden hyler mellem Hugtandsklipperne og malamanderen lurer. Stemningsfuld læsning med et strejf magi og mystiske hemmeligheder, der gemmer sig under havoverfladen.

Om Malamander

Ingen besøger havnebyen Undervig om vinteren. Især ikke, når mørket falder på, og vinden hyler mellem Hugtandsklipperne, hvor den slimede malamander er blevet set krybe rundt. Herbert Lemon, Hittegodsforvalter på Hotel Nautilus, ved, at det ikke er let at levere tabte og glemte ting tilbage til deres retmæssige ejere – især ikke, hvis der ikke er tale om ting, men om en pige!

Ingen ved, hvad der skete med Violet Parmas forældre for 12 år siden, men da hun hyrer Herbert til at hjælpe med at finde dem, finder hun ud af, at sagen muligvis har noget med det legendariske søuhyre, malamanderen, at gøre.

 

Maj

Månedens børnebogKøb nuVuggestue
Visse Vasse Vuggestue

Visse Vasse bog

En uundværlig højtlæsningsbog til et lille barn, der går i vuggestue eller bare skal have en hyggelig højtlæsningsstund. En perfekt gavebog til et lille barn.

Om Visse Vasse Vuggestue

Visse Vasse Vugestue er en bog spækket af gode historier til et vuggestuebarn - men også gode historier om at gå i vuggestue. Vi møder en række velkendte børnebogsfigurer blandt andre Mimbo Jimbo.  

Bogen indeholder rim fra Fino Badino Badulle samt sange fra Gyldendals store sangbog for de små. Bogen er en meget fin gavebog til det lille barn. 

April

Månedens børnebogKøb nuFra 6 år
Hele herligheden

Hele herligheden

Gå på opdagelse i de 120 ord, som får liv og sjæl gennem Niels Bo Bojesens tegninger og Marianne Iben Hansens leg med sproget.

Om Hele herligheden

Hele herligheden er 120 sprudlende rim om de 120 mest almindelige danske ord.

Ord som AT, DER, HELE, HVAD og FORDI bemærker vi sjældent, selvom vi bruger dem hele tiden. Men disse små almindelige ord kan noget særligt, og jo bedre børn kender dem, jo nemmere er det at lære at læse og skrive.

Gå på opdagelse i de 120 ord, som får liv og sjæl gennem Niels Bo Bojesens tegninger og Marianne Iben Hansens leg med sproget.

Marts læseoplevelse 1

Månedens børnebogKøb nuMarts
Moby dick

Moby Dick

Tag med på eventyr, når børnenes favoritter, Anders And, Mickey Mouse og deres venner fra Andeby, optræder i nogle af alletiders største litterære klassikere.

Om Moby Dick

Tag med på eventyr, når børnenes favoritter, Anders And, Mickey Mouse og deres venner fra Andeby, optræder i nogle af alletiders største litterære klassikere.

Den klodsede og uheldige Ismael møder den flinke og rolige Stubb, som skaffer ham et job som besætningsmedlem på et hvalfangerskib. Skibets kaptajn, den vrisne kaptajn Akab, har kun ét formål. Det er at finde Moby Dick, som er en stor, hvid hval, der engang har slugt alle hans skatte. Mon Ismael egner sig til sit nye job - og mon de finder Moby Dick?

En herlig, fuldt illustreret nyfortolkning af Herman Melvilles højtelskede klassiker.

I samme serie: Skatteøen, Dracula og Stolthed og fordom


Marts læseoplevelse 2

Månedens børnebogKøb nuMarts
Stolthed og fordom

Stolthed og fordom

Tag med på eventyr, når børnenes favoritter, Anders And, Mickey Mouse og deres venner fra Andeby, optræder i nogle af alletiders største litterære klassikere.

Om stolthed og fordom

Stolthed og fordom - med Minnie og Mickey af Disney
Tag med på eventyr, når børnenes favoritter, Anders And, Mickey Mouse og deres venner fra Andeby, optræder i nogle af alletiders største litterære klassikere.

Mr. Bennet har fem døtre og er meget forhippet på at få dem giftet bort, og allerhelst til en rigmand. Det med kærligheden er han ret ligeglad med. Det er hans næstældste Elizabeth Bennet derimod ikke. Skal man gifte sig, skal det være af kærlighed, synes hun, ellers skal man lade være.
En herlig, fuldt illustreret nyfortolkning af Jane Austens højtelskede klassiker.

Bøger i samme serie: Skatteøen, Dracula og Moby Dick


Februar

Månedens børnebogKøb nuFebruar
Bogen der hellere ville være en badevægt

Bogen der hellere vil være en badevægt

Der var engang en bog, der ville være alt muligt andet, end en bog. Den var bare hammertræt af "der var engang" mig her, og "snip, snap, snude" mig der. Faktisk ville den hellere være en badevægt. Eller en elastikguitar. Og hvad med en ZOO?

Om Bogen der hellere ville være en badevægt

Der var engang en bog, der ville være alt muligt andet, end en bog.
Den var bare hammertræt af "der var engang" mig her, og "snip, snap, snude" mig der. Faktisk ville den hellere være en badevægt. Eller en elastikguitar. Og hvad med en ZOO?

Der er rigtig mange måder IKKE at være bog på! Bogen skal bare have lidt hjælp fra sin læser (eller rettere IKKE-læser).

Makkerparret Thomas Skov og Martin Sommer er vant til at underholde med lyd, billeder og tekst. 

Januar

Månedens børnebogKøb nuJanuar
Naturen kalder bogforside

Naturen kalder

Naturen kalder! Klein og Kofoed giver i denne inspirerende børnebog alle naturelskende børn og barnlige sjæle 100 opskrifter på vaskeægte naturoplevelser. Bogen er perfekt til dig, der fascineres af naturens mange små mirakler og gerne vil studere dem helt tæt på.

Om Naturen kalder

Vil du med på 100 eventyr ud i vores vilde og fascinerende natur? Sebastian Klein og Anders Kofoed drager dybt ind i insekternes og dyrenes verden.

Bogen giver 100 opskrifter på, hvordan du kan komme nærmere naturen. Dyk ned og udforsk dyrelivet under vand, når du har bygget din egen vandkikkert eller lær, hvordan du kan fodre sommerfugle, så de kommer helt tæt på.

Naturen kalder er et sikkert hit hos alle naturelskere, der holder af at udforske og opholde sig i naturen i selskab med dens mange spektakulære skabninger.

Fra cirka 6 år.

December

Månedens børnebogKøb nuDecember
Bogforside Drengen de kaldte Jul

Drengen de kaldte Jul

Læs denne skønne julehistorie med en lille julenisse, du holder af. "Drengen de kaldte Jul" er den oplagte bog at lægge under dette års juletræ. Den spreder med garanti smil og julestemning...og et lille drys julemagi.

Om Drengen de kaldte Jul

Tro på det umulige! Her er den sjove, magiske og fuldstændigt sandfærdige historie om julemanden, fortalt af den populære forfatter Matt Haig og illustreret af Chris Mould.

Matt Haig har skrevet en lang række bøger for både børn og voksne. Chris Mould har illustreret utallige børnebøger herunder flere julebøger for børn.

Har du lyst til at forkæle nogle af de yngste med en portion jul, magi og gode grin, så er "Drengen de kaldte Jul" det sikre valg.

Den perfekte julefortælling til alle, der elsker julestemning i bogformat og humor i børnehøjde.

November

Månedens børnebogKøb nuNovember
Kodenavn Bananas

Kodenavn bananas

England, 1940. Under anden verdenskrig regner bomberne ned over den engelske hovedstad, London. Samtidig – nede i byen - udvikler den forældreløse dreng Erik et helt særligt venskab med den meget specielle gorilla, Gertrud. Erik tilbringer alle sine dage på det sted, hvor han er allermest glad: i Londons zoologiske have.

Om Kodenavn bananas

Erik tilbringer alle sine dage på det sted, som gør ham allergladest i hele verden: i Londons zoologiske have. Men en dag bliver det for farligt at opholde sig i zoo, og dette bliver startskuddet på, at Erik begiver sig ud på et storslået eventyr for at redde sin ven Gertrud.

De to flygter sammen med Eriks onkel Monty, som er dyrepasser. De finder et skjulested ude ved kysten, og her får de færten af et tophemmeligt nazistkomplot, som de kun undslipper med nød og næppe og ender med at klare ærterne!

David Walliams er en britisk forfatter, komiker, skuespiller og tv-vært, der har som sin mission at få børn til at læse bøger. Med 40 millioner solgte børnebøger på 53 forskellige sprog må man sige, at hans mission er succesfuld.

Oktober

Månedens børnebogKøb nuOktober
Magikernes tid 1: Den sorte fjer

Magikernes tid 1

Engang levede magien... Xar er en magikerdreng uden magiske kræfter – og han vil gøre hvad som helst for at få det.

Om Magikernes tid 1

Engang levede magien i bedste velgående i vores verden. Xar er en magikerdreng uden magiske kræfter – og han vil gøre hvad som helst for at få det. Håb er en krigerpige, som har en magisk genstand, der er forbudt – og hun vil gøre hvad som helst for at skjule den.

Dette er historien om to børn, der siden fødslen har lært at hade hinanden som pesten.

Da tilfældighedernes spil bringer dem sammen, er de nødt til at samarbejde, hvis de nogensinde skal nå helt til krigerborgen. Inde på krigerborgen er noget, som har sovet i flere hundrede år, netop nu begyndt at røre på sig …Første bog i den eventyrlige trilogi om Magikernes tid.

September

Månedens børnebogKøb nuSeptember
Vitellos klamme kuffert

Vitello

På hvert kort er et billede af noget sygt klamt og en lille tekst, nyskrevet af Fupz i den sædvanlige skævt humoristiske ånd. Bag på de 30 kort er der billeder, som tilsammen danner et puslespil. Mange gode stunders fordybelse for de yngste.

Om Vitello

Elsker din familie Vitellos skøre og sjove univers? Så er dette en perfekt introduktion af Vitello-figuren til de yngste familiemedlemmer. Vitellos klamme kuffert består af 30 kort med billeder af noget sygt klamt og en lille tekst. Bag på kortene er der billeder, der tilsammen danner et puslespil, som hele familien kan samles om.

Vitellos klamme kuffert kan tages med på tur, og den kan læses og leges med af børn fra 2-5 år, men også resten af familien, som elsker Vitello.

August

Månedens børnebogKøb nuAugust
Gigantosaurus for børn

Gigantosaurus

De kendte dinoer fra Ramasjang, Netflix og Disney+. I denne bog kan du tage på eventyr i urtiden med Gigantosaurus og de fire dinovenner Mazu, Rocky, Bill og Mini.

Om Gigantosaurus

Et sikkert hit til alle små, eventyrlystne dinofans! Er dit barn vild med dinoer? Så vil I elske denne søde og humoristiske billedbog om kæmpedinoen Gigantosaurus og de fire venner! Hver af dinosaurerne har sin egen, unikke personlighed, som er let at spejle sig i for barnet.

Bogen er en del af det nye, populære Gigantosaurus-univers for børn over 3 år – kendt fra Gigantosaurus-legetøjet og fra Ramasjang, Netflix og Disney+.

Juli

Månedens børnebogKøb nuJuli
Simba og kattenapperne

ComKean II

Meget er forandret for Simba. Han er flyttet fra København hjem til Charlys mor og skal nu vænne sig til at være udekat. Men Charlys mor har en hund – Otto – en lille skeløjet mops, som bjæffer og farer rundt dagen lang ... og så elsker han at snuse Simba bagi.

Om Comkean

Charly Baasch aka ComKean, som er dansk YouTuber, blev kendt for at optage sig selv spille computerspil og lægge sine familievenlige videoer på YouTube. Hver dag uploader Charly Baash videoer på sin YouTube-kanal.

I november 2019 udgav Charly børnebogen “Simbas Farlige Rejse” i samarbejde med børnebogsforfatteren Michael Kamp. Bogen handler om Charlys kat, der stikker af og kommer på eventyr i storbyen. Nu kommer del 2 af den fabelagtige fortælling om katten Charly. I juli er Simba og Kattenapperne månedens læseoplevelse i Bog & idé.

Udvalgte børnebøger

Find de kendte fortællinger om Lotte og Totte, Søren og Mette og mangle flere her
Hvem siger den lyd?
Hvem siger den lyd?Georgette
149,95 DKK
Indbundet
(0)
Hvem siger den lyd?
ALLE TIDERS BØGER vi læser sammen
SEND SOM GAVE
ALLE TIDERS BØGER vi læser sammenGyldendal
299,95 DKK
Indbundet
(5)
ALLE TIDERS BØGER vi læser sammen
Totte og Lotte leger inde
Totte og Lotte leger indeGunilla Wolde
79,95 DKK
Indbundet
(0)
Totte og Lotte leger inde
Totte og Lotte leger ude
Totte og Lotte leger udeGunilla Wolde
79,95 DKK
Indbundet
(0)
Totte og Lotte leger ude
Totte bader (2)
Totte bader (2)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte bader (2)
Totte går ud (1)
Totte går ud (1)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte går ud (1)
Totte og Malene (5)
Totte og Malene (5)Billedbøger
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte og Malene (5)
Totte og katten Kisser (6)
Totte og katten Kisser (6)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte og katten Kisser (6)
Totte bager (7)
Totte bager (7)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte bager (7)
Totte er lille (8)
Totte er lille (8)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte er lille (8)
Totte klæder sig ud (9)
Totte klæder sig ud (9)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte klæder sig ud (9)
Lotte modsat (1)
Lotte modsat (1)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lotte modsat (1)
Lotte hos tandlægen (3)
Lotte hos tandlægen (3)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lotte hos tandlægen (3)
Lotte støvsuger (5)
Lotte støvsuger (5)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lotte støvsuger (5)
Lotte på skadestuen (7)
Lotte på skadestuen (7)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(1)
Lotte på skadestuen (7)
Lottes første dag i børnehaven (9)
Lottes første dag i børnehaven (9)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lottes første dag i børnehaven (9)
Lottes børnehavevenner (10)
Lottes børnehavevenner (10)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lottes børnehavevenner (10)
Lottes lillebror (2)
Lottes lillebror (2)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lottes lillebror (2)
Totte rydder op (3)
Totte rydder op (3)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte rydder op (3)
Totte bygger (4)
Totte bygger (4)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte bygger (4)
Totte hos lægen (10)
Totte hos lægen (10)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(1)
Totte hos lægen (10)
Lotte og Per Anderledes (6)
Lotte og Per Anderledes (6)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lotte og Per Anderledes (6)
Børnene fra Sølvgade
TILBUDKUN ONLINE
OUTLET
Børnene fra SølvgadeRenée Toft Simonsen
100,00 DKK149,95 DKK
Hardback
(7)
Børnene fra Sølvgade
Min første læsebog med Søren og Mette
Min første læsebog med Søren og MetteEjvind Jensen
169,95 DKK
Indbundet
(0)
Min første læsebog med Søren og Mette
Den store bog med historier om Peter Pedal
Den store bog med historier om Peter PedalBilledbøger
149,95 DKK
Indbundet
(1)
Den store bog med historier om Peter Pedal
Den store bog med flere historier om Peter Pedal
Den store bog med flere historier om Peter PedalBilledbøger
149,95 DKK
Indbundet
(0)
Den store bog med flere historier om Peter Pedal

Bøger om fodbold

Find alle de gode bøger her >>

Bøger om rummet

Find alle de gode bøger her >>

Bøger om dyr

Find alle de gode bøger her >>

Bøger om venskab

Find alle de gode bøger her >>

Månedens læseoplevelse for børn

Hver måned kan du her finde månedens læseoplevelse for børn

I Bog & idé vil vi gerne fortælle dig, hvilke børnebøger vi elsker allermest. Derfor anbefaler vi hver måned en ny læseoplevelse for børn. Det kan være alt lige fra de gode gamle, som vi kender så godt, til nyheder og ny-klassikere eller glemte, fantastiske børnebøger, som fortjener at blive læst igen og igen og igen.