Månedens læseoplevelse for børn

dreng med bog

I Bog & idé vil vi gerne fortælle dig, hvilke børnebøger vi elsker allermest. Derfor anbefaler vi hver måned en ny læseoplevelse for børn. Det kan være alt lige fra de gode gamle, som vi kender så godt, til nyheder og ny-klassikere eller glemte, fantastiske børnebøger, som fortjener at blive læst igen og igen og igen. 

September

Om september måneds læseoplevelse for børn

ALLE TIDERS BØGER vi læser sammen er en antologi med historier og flotte illustrationer, der aldrig har været sat sammen før, lige fra H.C. Andersen-eventyr fra 1835 og Kaalunds fabler over Palle alene i verden og Halfdan Rasmussens børnerim til Cirkeline, Kaj, Vitello, Carl og Lille Frø.

Bogen vil inspirere til at dykke ned i den danske børnebogsskat og er oplagt til danske børnefamilier både nu og mange år frem.

August

Om august måneds læseoplevelse for børn

Bogen er illustreret delvis af faktuelle billeder og modeller, delvis af Thomas Hjorthaabs humoristiske streg, der også har akkompagneret Johans kloge ord i både Bogen om verden og Hvad er et æg?. For børn fra 11 år.

I Kompasnålen der bevægede sig – en bog om Hans Christian Ørsted og elektromagnetismen belyser Johan Olsen i sin sædvanlige sprudlende stil, hvad det var for en opdagelse, Ørsted gjorde, der kom til at ændre den videnskabelige verden og alle menneskers hverdag for altid. Johan Olsen er ambassadør for HCØ2020, og bogen her er hans bidrag til fejringen af Ørsteds revolutionerende opdagelse.

Juli

Om juli måneds læseoplevelse for børn

Serien om Sallys far er en nyklassiker hos danske børnefamilier, fordi det er virkelig sjov højtlæsning for forældre - og til børn i alderen 4-7 år.

Sally skal på ferie til All Inclusive-land sammen med lillebror Eddie, mor og far. Men passer det, når far siger, at voksne ikke behøver bruge solcreme? Og at pomfritter og ketchup fra buffeen tæller som grøntsager? Er det rigtigt, at ingen mennesker i udlandet forstår dansk? Og løb Sallys far virkelig hele vejen til Italien, da han var dreng, fordi der ikke fandtes flyvemaskiner dengang? Det bliver en helt igennem fed (og mega pinlig) ferie sammen med Sallys far.

Juni

Om juni måneds læseoplevelse for børn

Var dit barn vild med Sallys far og Iqbal Farooq, så er Naja Münster - Ferie, fjender og flødeskum lige sagen. Naja Münster er en pige på 10 år, og så er hun en af Danmarks allerstørste YouTube-stjerner. Hun er kendt for sit gode humør og sine sjove pranks - og for at være en del af en vaskeægte YouTube-familie. Humoren og hverdagen i familien er omdrejningspunktet i denne serie, og bøgerne skal være med til at skabe større læselyst hos børn. Bøgerne om Naja Münster kan bruges både til højtlæsning og selvlæsning, til børn i alderen 6-9 år.

Maj

Om maj måneds læseoplevelse for børn

Villads fra Valby spiller fodbold er en fortælling, der udgør en af hverdagens små dramaer i Villads fra Valby-serien. Når det regner, kan det godt være svært at finde på noget at lave. Man må nemlig hverken få is eller lege udenfor uden regntøj på. Men som alle, der kender Villads, ved, er han rigtig god til at finde på ting, som man sikkert gerne må.

Villads fra Valby er en serie af børnebøger, der kan læses uafhængigt af hinanden, og tager udgangspunkt i hverdagssituationer, de fleste børn vil kunne genkende. 

Bogen fungerer glimrende som højtlæsning, hvor de flotte illustrationer sørger for, at de yngste Villads-fans også kan være med.


April

Om april måneds læseoplevelse for børn

Aisha og hendes forældre flytter ind i Den Fortryllede Hytte, hvor der gemmer sig hemmeligheder i hver en krog. Aisha får hurtigt en ny veninde, Emilie, og de to piger drager til et fjernt, magisk rige, hvor de møder enhjørningerne i Den Fortryllede Dal. Riget regeres af enhjørninge dronningen Aurora, men den lede enhjørning Selena kæmper for at vælte hende af tronen. 

Ildens enhjørning er første bind i serien. 

Enhjørningemagi er perfekt til fans af bestsellerserierne Det Hemmelige Rige og Hemmelige Prinsesser. Fra 6 år.


Marts

Om marts måneds læseoplevelse for børn

Bogen foregår i samme univers, som forfatterens populære Godnat og sjov godt, men denne gang er det ikke godnathistorier fortalt til drengen Otto, men derimod historier om alt det Otto selv oplever i børnehaven og derhjemme. Fortællingen er fyldt med glade og farvemættede illustrationer, der gør bogen attraktiv for børnehavebørn, deres forældre og lidt ældre søskende. 

Februar

Om februar måneds læseoplevelse for børn

Wimpy Kid henvender sig til piger og drenge i alderen 8-12 år og har virkelig vundet indpas hos den gruppe af børn, der betragtes som mere modstridende læsere. Disse børn får ofte en rigtig god læseoplevelse - og måske den første af slagsen - ved at læse en Wimpy Kid-bog. Under ombygning er 14. bog i den populære Wimpy Kid-serie og egner sig til læsere, der også har læst de andre bøger i serien.

Januar

Om januar måneds læseoplevelse for børn

Lær om farver, tal, størrelser, lyde og modsætninger sammen med de sødeste kæledyr, gårdens dyr og de vilde dyr fra savannen. 
Ti små og solide papbøger introducerer barnet for kendte ord og begreber via flotte billeder og små opgaver, som barnet kan løse.
Når barnet er færdig med bøgerne, fungerer bogkassen som puslespil, hvor bøgerne skal lægges rigtigt på plads.

November

Om november måneds læseoplevelse for børn

Varm op til julen med denne herlige fortsættelse af julekalenderbogen på 25 kapitler om Drille-Nis.
Drille-Nis & Nora har fået nye naboer, som ikke går op i julen, og det kan Nora slet ikke forstå. Samtidigt begynder ting at forsvinde i byen. De beslutter sig for at prøve og løse mysterierne - mon de når dette før juleaften?
Bogen egner sig perfekt til højtlæsning.
 

Oktober

Om oktober måneds læseoplevelse for børn

Mugge er verdens lykkeligste dreng. Han bor på Düsseldorf Alle med sin far Thorbjørn, som er verdensmester i at lave pandekager, og sin mor Kirsten, som for tiden er besat af crossfit.
Intet kan true deres lykke – lige indtil ……
Mugges bedste ven Sofia kommer hjem fra sommerferie med to underlige og måske dødsensfarlige myggestik under blusen, hans mor Kirsten stikker af med crossfitinstruktøren Pierre, og far Thorbjørn kan lige pludselig hverken bage pandekager eller sortere affald eller fortælle sine legendariske skæljokes. Intet er længere, som det plejer, og det vil Mugge ikke finde sig i.

September

Om september måneds læseoplevelse for børn

Når Villads fra Valby har fødselsdag, bliver han altid vækket med fødselsdagssang og gaver. Alligevel er det helt anderledes i år, for det viser sig nemlig, at Villads skal i skole, selvom han har fødselsdag.

En ny dejlig højtlæsningsbog som godnathistorie til alle små spilopmagere og Villads-fans fra 4 år. Bogen indgår i den populære serie om Villads fra Valby skrevet af Anne Sofie Hammer. 

Her finder du fødselsdagssangen for Villads


August

Om august måneds læseoplevelse for børn

Alva spiser altid alt. 
Appelsin, agurk og salt. 
Og hun gnasker store doser, ananas og små ansjoser. 
Albatros og abemad. 
Alt med A gør Alva glad!

 

'ABC for barske børn' er en illustreret samling af skøre tekster på rim om alfabetet. Bogens sjove tekster og illustrationer skærper børns interesse for ord og bogstaver og giver dem dermed en god introduktion til alfabetet. Anbefales til børn fra 5 år.
 

Juli

Om juli måneds læseoplevelse for børn

Alle tiders højtlæsningshistorie med sjove tegninger og korte kapitler. Læs om hvordan Anna møder sine nye venner midt om natten og flyver med dem til Porsens Land for at møde Fedtegreven fra Odsherred, Hulgemoren, der faldt ned fra månen og Bøverniklen i Grøften, men ikke mindst for at finde sommerhuset og redde dukke Sophie fra at skulle ligge dér helt alene hele vinteren.

Juni

Om juni måneds læseoplevelse for børn

Sherlock Holmes og den forsvundne diamant er et hæsblæsende, sjovt og spændende eventyr.
Bogens persongalleri kendes fra de originale Sherlock Holmes-historier, men er flyttet til nutiden, så læseren bedre kan relatere til handlingen. Bogen har masser af humor, sjove illustrationer og naturligvis et vaskeægte Sherlock Holmes-mysterium, der skal løses.
Hvis dit barn er vild med bøger som f.eks. Wimpy Kid, er Baker Street Akademi-serien et must! Selvlæsning fra ca. 9 år.

Maj

Om maj måneds læseoplevelse for børn

’Sigurds lille skole’ er et bokssæt bestående af de tre bøger, hvori at børn bliver introduceret til alfabetet, den lille tabel og med atlasset lærer lidt om, hvordan vores verden ser ud.
Med de 71 sange, Sigurd har komponeret til værket, gør han læringen lettere at huske og sjov at synge med på. ’Sigurds lille skole’ henvender sig til børn i indskolingsalderen.

Find meget mere om Sigurd her. 

 

April

Om april måneds læseoplevelse for børn

Hvis du holdt af David Williams' første bøger på dansk og af Ole Lund Kirkegaards klassiske børnebøger, vil du elske Frygtelige faster.

Da Stella besøger London med sine forældre, Lord og Lady Saxby, har hun ingen idé om, at hendes liv er i fare. Da hun tre måneder senere vågner fra sin koma, er det kun faster Alberta, der kan fortælle, hvad der er sket...

En morsom og rørende bog om venskabet mellem en dreng og pige. Bogen er højtlæsning for aldersgruppen fra 6 år og op - og selvlæsning fra 8-12 år. For både drenge og piger. 

David Williams

Find flere bøger af David Williams hos Bog & idé