Månedens læseoplevelse for børn

I Bog & idé vil vi gerne fortælle dig, hvilke børnebøger vi elsker allermest. Derfor anbefaler vi hver måned en ny læseoplevelse for børn. Det kan være alt lige fra de gode gamle, som vi kender så godt, til nyheder og ny-klassikere eller glemte, fantastiske børnebøger, som fortjener at blive læst igen og igen og igen. 

Om juni måneds læseoplevelse for børn

Da et heftigt snevejr lukker skolen, må Tom blive hjemme sammen med sin sure søster Delia, og da onkel Kevin foreslår, at hele familien skal få taget et fællesportræt i anledning af Fossilernes guldbryllup, kan det ikke blive meget værre. I hvert fald ikke før Tom opdager, hvem de nye naboer er…

Den skøre og geniale Tom Gates er klar med sin sjette bog på det danske marked. Bogen er humoristisk og super god til læs-selv for børn fra 8 år. De grafiske indslag fanger børnenes læselyst, og giver lyst til at færdiggøre bogen hurtigt.  

Tom Gates bøgerne

Tom Gates - den evige mester i skøre idéer og dårlige undskyldninger passer perfekt til +10 år

Om maj måneds læseoplevelse for børn

Flunkerne spiller fed musik! Tag med vores venner fra det ydre rum på en rejse gennem musikhistorien helt op til i dag. Du kan lære spændende ting om musiklegender, musikinstrumenter, forskellige musikgenrer og møde nogle af historiens sejeste rockstars, som vi alle, også flunkerne, beundrer!

Bogen byder på masser af sjove gåder og udfordringer, som udvikler børnenes nysgerrighed for læsning, og skaber læring gennem leg. Denne nye bog fra det populære univers er et sikkert hit til børnene i 5-10 års alderen.

Læs flere bøger om Flunkerne

Flere bøger fra det populære univers 

Om april måneds læseoplevelse for børn

En hæsblæsende sci-fi-historie om tre børn, der rejser igennem tiden og kæmper mod et mystisk og skræmmende væsen, der prøver at overtage verdensherredømmet. Følg med når Meg Murray og hendes geniale lillebror Charles sammen med deres ven Calvin begiver sig ud i en eventyrlig rejse, for at finde deres far. I jagten på at finde faren, der var videnskabsmand, ender de tre børn på en fremmed planet, der herskes af en gigantisk ond hjerne. De må nu samle alt deres mod og forskellige kundskaber for at redde sig selv, faderen og resten af verden.

Læs bogen, som både er egnet til højtlæsning og læs-selv for pre-teens, og se Disney-filmen, som har dansk filmpremiere den fjerde april 2018.

Flere Disney-filmatiserede bøger

Læs bøgerne bag Disney filmene

Om marts måneds børnebog

Vitello beslutter sig for at gå i skole, så derfor starter første historie med bogstavet A for Alfabet. Månedens børnebog er en fantastisk gennemgang af alfabetet med N som Nutella og E som edderkop og en historie for hvert af de 28. bogstaver. Det er stadig historier om den sjove dreng Vitello og livet i rækkehuskvarteret ved ringvejen. 

Vitello bøgerne

Alle de gode historier om en helt almindelig dreng

Om februar måneds børnebog

Det er blevet tid for Villads at starte skole. Som altid er Villads helt klar til nye udfordringer og starter både fritidshjem og skole med masser af gå-på-mod. Tror du mon, at skolen også er klar til Villads? Den sjove bog om Villads er skøn højtlæsning for de mindste, hvor det at starte i skole bliver afdramatiseret og pakket ind i en fin og morsom historie om dinosaurer, om skolemælk, om tis, om drengefødselsdag og lus. Der sker rigtig mange sjove ting, som næsten skaber associationer til Emil fra Lønneberg. 

Villads fra Valby

Alle børn elsker Villads fra Valby læs selv 8+

Om januar måneds børnebog

Alfred er en ualmindelig bilglad dreng. Han leger med bilerne om dagen, og drømmer om dem om natten. 

Autoalfabetet er Alfreds guide til bilverdenen, fortalt i motoriserede børnerim om biler fra A til Å. Bogen udtrykker en barnlig glæde ved biler, fortalt i en indsigtsfuld og underholdende tone, så også voksne kan være med. Derudover er den udtryk for forfatterens enorme kærlighed til biler og ord.

Alfreds autoalfabet er skrevet af Christian Grau og illustreret af Peter Neydenreich. De flotte illustrationer levendegør de forskellige biler - både de gamle modeller og de helt nye, og fortæller deres helt egen historie for de børn, der endnu ikke kan læse.

 

Flere bøger om at læse og lære

Lær alfabetet og dets lyde at kende

Tom Gates

"Læs den og dø af grin" - danske børn elsker Tom Gates
Tom Gates er den evige mester i skøre ideer og dårlige undskyldninger. Historierne om Tom Gates har taget børn over hele verden med storm. Nu er bog nr. 3 "Alt er superfedt (sådan da)" udkommet. I England er Tom Gates bøgerne solgt til mere end 2 millioner fans. De danske børn er også vilde med Tom Gates og de geniale illustrationer af Liz Pichon. Læs hvad danske børn synes om Tom Gates her.

Lær at tegne som Tom Gates

Du kan lære hvordan man tegner som Tom Gates og udprinte din egen skabelon her. På YouTube finder du en film, som LIz Pichon har lavet som en levende tegnemanual. Se filmen her

Geniale bøger til børn fra 8 års alderen

Tom Gates er læseoplevelser for fuld skrue med masser af sjove illustrationer i tegneseriestil – tegnet af forfatteren Liz Pichon  selv. Igennem Toms tegninger i sin notesbog får vi et muntert indblik i hans helt særlige forhold til lektier, til storesøsteren Delia, lærere og klassekammerater i 5.F, samt hans umådeligt kreative løsninger på livets små (læs: STORE) problemer.

Tom Gates bøgerne

Bøgerne findes i flere formater