Månedens børnebog

I Bog & idé vil vi gerne fortælle dig, hvilke børnebøger vi elsker allermest. Derfor anbefaler vi hver måned en ny børnebog, som vi kårer til månedens børnebog. Det kan være alt lige fra de gode gamle, som vi kender så godt, til nyheder og ny-klassikere eller glemte, fantastiske børnebøger, som fortjener at blive læst igen og igen og igen. 

Om november måneds børnebog

Troldeliv-serien, af Sissel Bøe, handler om far Wrisil, mor Anæ og deres 11 troldeunger. Det er en spændende bogserie med flere timers sjov med troldene. Nu er Troldeliv tilgængelig i en stor gavebogsudgave med stofryg og guldtryk perfekt til jul eller fødselsdag. Bogen indeholder 5 fantastiske historier om tvillingerne Paja og Pajko, som går på eventyr i troldeskoven. Historierne er illustreret af Peter Madsen, der også har illustreret tegneserien “Valhalla”. Bogen er velegnet til højtlæsning fra 4 års alderen.

Om oktober måneds børnebog

Den utrolige historie om den kæmpe store pære er endnu en fantastisk fortælling af forfatteren Jakob Martin Strid. Historien er fint illustreret med finurlige billeder i den kendte stil fra Jakob Martin Strids andre bøger. Bogen handler om to venner, som finder et spirrende frø. På blot en nat vokser frøet sig til en kæmpestor pære og bliver til en spændende fantasifuld historie. Historien er filmatiseret og kan ses i de danske biografer i efteråret. Allerede inden den utrolige historie om den kæmpe store pære var tegnet færdig, blev bogen købt af forlag i otte lande. 

Om september måneds børnebog

Den perfekte og hyggeligste bog til sludretid og pegetid med dit børnehavebarn i årets første efterårsmåned. Mor MUH er en super sej og sød ko, som gør alle de ting, som børn elsker at gøre. Hun kælker, klatrer i træer, cykler, rutsjer og leger imens Krage ser til. Tingene er ikke altid så nemme at lære, når man har fire ben og er en ko. 

Masser af underholdning for de små

I denne store billedrige bog er der historier og tegninger til mange timers underholdning sammen med det umage vennepar Mor MUH og krage. Bogen er skrevet af Jujja Wieslander og illustreret af Sven Nordquists fantastiske og elskede streg, som de fleste kender fra bøgerne om Pedersen og Findus. Med den store bog om Mor Muh og Krage er der lagt op til masser af sludretid om børnehavebarnets hverdag og interesser. Der er lavet både film og puslespil med Mor Muh, så børnene kan på mange måder være i selskab med den søde ko.

Mor Muh bøger

med illustrationer af Sven Nordquist, som vi kender fra Pedersen og Findus bøgerne

Om juli måneds børnebog

"Læs den og dø af grin" - danske børn elsker Tom Gates
Tom Gates er den evige mester i skøre ideer og dårlige undskyldninger. Historierne om Tom Gates har taget børn over hele verden med storm. Nu er bog nr. 3 "Alt er superfedt (sådan da)" udkommet. I England er Tom Gates bøgerne solgt til mere end 2 millioner fans. De danske børn er også vilde med Tom Gates og de geniale illustrationer af Liz Pichon. Læs hvad danske børn synes om Tom Gates her.

Lær at tegne som Tom Gates

Du kan lære hvordan man tegner som Tom Gates og udprinte din egen skabelon her. På YouTube finder du en film, som LIz Pichon har lavet som en levende tegnemanual. Se filmen her

Geniale bøger til børn fra 8 års alderen

Tom Gates er læseoplevelser for fuld skrue med masser af sjove illustrationer i tegneseriestil – tegnet af forfatteren Liz Pichon  selv. Igennem Toms tegninger i sin notesbog får vi et muntert indblik i hans helt særlige forhold til lektier, til storesøsteren Delia, lærere og klassekammerater i 5.F, samt hans umådeligt kreative løsninger på livets små (læs: STORE) problemer.