Månedens læseoplevelse for børn

dreng med bog

I Bog & idé vil vi gerne fortælle dig, hvilke børnebøger vi elsker allermest. Derfor anbefaler vi hver måned en ny læseoplevelse for børn. Det kan være alt lige fra de gode gamle, som vi kender så godt, til nyheder og ny-klassikere eller glemte, fantastiske børnebøger, som fortjener at blive læst igen og igen og igen. 

November

Om november måneds læseoplevelse for børn

Varm op til julen med denne herlige fortsættelse af julekalenderbogen på 25 kapitler om Drille-Nis.
Drille-Nis & Nora har fået nye naboer, som ikke går op i julen, og det kan Nora slet ikke forstå. 
Samtidigt begynder ting at forsvinde i byen. 
De beslutter sig for at prøve og løse mysterierne - mon de når dette før juleaften?
Bogen egner sig perfekt til højtlæsning.
 

Oktober

Om oktober måneds læseoplevelse for børn

Mugge er verdens lykkeligste dreng. Han bor på Düsseldorf Alle med sin far Thorbjørn, som er verdensmester i at lave pandekager, og sin mor Kirsten, som for tiden er besat af crossfit.
Intet kan true deres lykke – lige indtil ……
Mugges bedste ven Sofia kommer hjem fra sommerferie med to underlige og måske dødsensfarlige myggestik under blusen, hans mor Kirsten stikker af med crossfitinstruktøren Pierre, og far Thorbjørn kan lige pludselig hverken bage pandekager eller sortere affald eller fortælle sine legendariske skæljokes. Intet er længere, som det plejer, og det vil Mugge ikke finde sig i.

September

Om september måneds læseoplevelse for børn

Når Villads fra Valby har fødselsdag, bliver han altid vækket med fødselsdagssang og gaver. Alligevel er det helt anderledes i år, for det viser sig nemlig, at Villads skal i skole, selvom han har fødselsdag.

En ny dejlig højtlæsningsbog som godnathistorie til alle små spilopmagere og Villads-fans fra 4 år. Bogen indgår i den populære serie om Villads fra Valby skrevet af Anne Sofie Hammer. 

Her finder du fødselsdagssangen for Villads


August

Om august måneds læseoplevelse for børn

Alva spiser altid alt. 
Appelsin, agurk og salt. 
Og hun gnasker store doser, ananas og små ansjoser. 
Albatros og abemad. 
Alt med A gør Alva glad!

 

"ABC for barske’ børn er en illustreret samling af skøre tekster på rim om alfabetet. Bogens sjove tekster og illustrationer skærper børns interesse for ord og bogstaver og giver dem dermed en god introduktion til alfabetet. Anbefales til børn fra 5 år.”
 

Juli

Om juli måneds læseoplevelse for børn

Alle tiders højtlæsningshistorie med sjove tegninger og korte kapitler. Læs om hvordan Anna møder sine nye venner midt om natten og flyver med dem til Porsens Land for at møde Fedtegreven fra Odsherred, Hulgemoren, der faldt ned fra månen og Bøverniklen i Grøften, men ikke mindst for at finde sommerhuset og redde dukke Sophie fra at skulle ligge dér helt alene hele vinteren.

Juni

Om juni måneds læseoplevelse for børn

Sherlock Holmes og den forsvundne diamant er et hæsblæsende, sjovt og spændende eventyr.
Bogens persongalleri kendes fra de originale Sherlock Holmes-historier, men er flyttet til nutiden, så læseren bedre kan relatere til handlingen. Bogen har masser af humor, sjove illustrationer og naturligvis et vaskeægte Sherlock Holmes-mysterium, der skal løses.
Hvis dit barn er vild med bøger som f.eks. Wimpy Kid, er Baker Street Akademi-serien et must! Selvlæsning fra ca. 9 år.
Bog nr. 2 i serien er snart på vej!

Maj

Om maj måneds læseoplevelse for børn

’Sigurds lille skole’ er et bokssæt bestående af de tre bøger, hvori at børn bliver introduceret til alfabetet, den lille tabel og med atlasset lærer lidt om, hvordan vores verden ser ud.
Med de 71 sange, Sigurd har komponeret til værket, gør han læringen lettere at huske og sjov at synge med på. ’Sigurds lille skole’ henvender sig til børn i indskolingsalderen.

Find meget mere om Sigurd her. 

 

Om april måneds læseoplevelse for børn

Hvis du holdt af David Williams' første bøger på dansk og af Ole Lund Kirkegaards klassiske børnebøger, vil du elske Frygtelige faster.

Da Stella besøger London med sine forældre, Lord og Lady Saxby, har hun ingen idé om, at hendes liv er i fare. Da hun tre måneder senere vågner fra sin koma, er det kun faster Alberta, der kan fortælle, hvad der er sket...

En morsom og rørende bog om venskabet mellem en dreng og pige – på tværs af tider og klasseskel. Som i Ole Lund Kirkegaards bøger må børnene tage sagen i egen hånd, når de voksne svigter og udnytter dem! Bogen er højtlæsning for aldersgruppen fra 6 år og op - og selvlæsning fra 8-12 år. For både drenge og piger. 

David Williams

Find flere bøger af David Williams hos Bog & idé

Om marts måneds læseoplevelse for børn

Hvorfor kan jeg altid spise dessert, selvom jeg er propmæt? Hvorfor får jeg en sang på hjernen? Og hvorfor kan jeg ikke huske alt? 

En tankevækkende og letforståelig bog om vores fantastiske hjerne! Bogen er fuld af sjove aha!-forklaringer og -viden, hjernefitness- og drillehjerneopgaver, som børnene selv kan afprøve og forundres over. En bog til alle videbegærlige børn fra 8 år og deres forældre, som måske allerede har læst og elsker "Bogen om verden" af Johan Olsen. 

 

 

Om februars måneds læseoplevelse for børn 

Sneen vælter ned over Gregs by, og da skolen lukker, forvandler villakvarteret sig til en slagmark. Rivaliserende grupper kæmper om territorier og bygger gigantiske sneborge. Vil Greg og Rowley stå tilbage som kvarterets helte eller tabere, når sneen smelter?

Den verdensomspændende kæmpesucces om Greg og hans skøre familie er tilbage. Bogserien er i et letlæseligt sprog og kan varmt anbefales til alle børn fra 8-års alderen.

Læs de andre Wimpy Kid-bøger

Find alle bøgerne om 12-årige Greg Heffley hos Bog & idé

Om januar måneds læseoplevelse for børn

Med den nye serie, ’Carl for de mindste’, bliver de genkendelige situationer og scener fra småbørnsfamiliens hverdag med store og små dramaer taget særdeles alvorligt. Serien indeholder 4 bøger – Carl er gul, Carl er sød, Carl er Carl samt Carl er gavmild.

Bøgerne er smukt gennemillustrerede og letlæste til de allermindste fra 1 år.

Flere bøger om Carl

Billedbøger for de mindste

Om november måneds læseoplevelse for børn

Drille-Nis bor hos Nora, og de glæder sig til at hygge sammen hele julemåneden. Ved et uheld bliver Drille-Nis kørt ud af byen og mister sin stjernestav. Nu må han gøre alt for at finde den og Nora igen. Mon de finder hinanden igen inden juleaften?

Varm op til jul med denne herlige julekalenderbog med 25 kapitler om Drille-Nis. Bogen egner sig perfekt til højtlæsning.

Flere jule-bøger til børn

Kom i julestemning med disse bøger

Om oktober måneds læseoplevelse for børn

Det er altid om aftenen, at de store spørgsmål trænger sig på. Sådan er det også for Otto. Ligesom alle andre børn har han hver aften tusind ting, han lige bliver nødt til at tale om, inden han kan sove. Var jeg sød, dengang jeg var lille? Er jeg egentlig en tøsedreng? Keder hunde sig? Hvad laver kærester? Kommer man i fængsel, hvis man lyver?

Sengetid er snakketid. Godnat og sjov godt er ti sjove og hverdagsnære historier til højtlæsning inden sengetid, som måske besvarer nogle af dit barns store spørgsmål. Den er til alle, der elsker et kvarter med højtlæsning og samtaler, lige inden sengetid.

Om juli måneds læseoplevelse for børn

VM er over os, og derfor er det jo oplagt at lære at læse med landsholdet. De 13 bøger i serien præsenterer børn for letlæselige fagbøger, som styrker deres læseniveau og læsekundskaber.

Lær at læse med de største danske fodboldstjerner i ’Læs med landsholdet’-bøger. I bøgerne fortæller landsholdsspillerne bl.a., hvordan de begyndte at spille fodbold, hvordan det er at spille på landsholdet, og hvad der foregår bag kulisserne, når landsholdet er samlet. Bøgerne er lavet i samarbejde med DBU og er fyldt med flotte fodboldfotos og masser af historier og facts.

Om juni måneds læseoplevelse for børn

Da et heftigt snevejr lukker skolen, må Tom blive hjemme sammen med sin sure søster Delia, og da onkel Kevin foreslår, at hele familien skal få taget et fællesportræt i anledning af Fossilernes guldbryllup, kan det ikke blive meget værre. I hvert fald ikke før Tom opdager, hvem de nye naboer er…

Den skøre og geniale Tom Gates er klar med sin sjette bog på det danske marked. Bogen er humoristisk og super god til læs-selv for børn fra 8 år. De grafiske indslag fanger børnenes læselyst, og giver lyst til at færdiggøre bogen hurtigt.  

Tom Gates bøgerne

Tom Gates - den evige mester i skøre idéer og dårlige undskyldninger passer perfekt til +10 år

Om maj måneds læseoplevelse for børn

Flunkerne spiller fed musik! Tag med vores venner fra det ydre rum på en rejse gennem musikhistorien helt op til i dag. Du kan lære spændende ting om musiklegender, musikinstrumenter, forskellige musikgenrer og møde nogle af historiens sejeste rockstars, som vi alle, også flunkerne, beundrer!

Bogen byder på masser af sjove gåder og udfordringer, som udvikler børnenes nysgerrighed for læsning, og skaber læring gennem leg. Denne nye bog fra det populære univers er et sikkert hit til børnene i 5-10 års alderen.