Bog & idéBøgerMånedens læseoplevelse for børn

Månedens læseoplevelse for børn

dreng med bog

Hver måned kan du her finde månedens læseoplevelse for børn

I Bog & idé vil vi gerne fortælle dig, hvilke børnebøger vi elsker allermest. Derfor anbefaler vi hver måned en ny læseoplevelse for børn. Det kan være alt lige fra de gode gamle, som vi kender så godt, til nyheder og ny-klassikere eller glemte, fantastiske børnebøger, som fortjener at blive læst igen og igen og igen. 

dreng med bog

Oktober

Månedens børnebogKøb nuOktober
Magikernes tid 1: Den sorte fjer

Magikernes tid 1

Engang levede magien... Xar er en magikerdreng uden magiske kræfter – og han vil gøre hvad som helst for at få det.

Om Magikernes tid 1

Engang levede magien... Xar er en magikerdreng uden magiske kræfter – og han vil gøre hvad som helst for at få det. Håb er en krigerpige, som har en magisk genstand, der er forbudt – og hun vil gøre hvad som helst for at skjule den.

Dette er historien om to børn, der siden fødslen har lært at hade hinanden som pesten.

Da tilfældighedernes spil bringer dem sammen, er de nødt til at samarbejde, hvis de nogensinde skal nå helt til krigerborgen. Det sted, hvor noget, som har sovet i flere hundrede år, er begyndt at røre på sig …Første bog i den eventyrlige trilogi om Magikernes tid.

September

Månedens børnebogKøb nuSeptember
Vitellos klamme kuffert

Vitello

På hvert kort er et billede af noget sygt klamt og en lille tekst, nyskrevet af Fupz i den sædvanlige skævt humoristiske ånd, og bag på de 30 kort er der billeder, som tilsammen danner et puslespil.

Om Vitello

”Elsker din familie Vitellos skøre og sjove univers? Så er dette en perfekt introduktion af Vitello-figuren til de yngste familiemedlemmer. Vitellos klamme kuffert består af 30 kort med billeder af noget sygt klamt og en lille tekst. Bag på kortene er der billeder, der tilsammen danner et puslespil, som hele familien kan samles om.

Vitellos klamme kuffert kan tages med på tur og den kan læses og leges med af børn fra 2-5 år, men også resten af familien, som elsker Vitello”

August

Månedens børnebogKøb nuAugust
Gigantosaurus for børn

Gigantosaurus

De kendte dinoer fra Ramasjang, Netflix og Disney+. I denne bog kan du tage på eventyr i urtiden med de fire dinovenner Mazu, Rocky, Bill og Mini.

Om Gigantosaurus

Et sikkert hit til alle små, eventyrlystne dinofans! Er dit barn vild med dinoer? Så vil I elske denne søde og humoristiske billedbog om kæmpedinoen Gigantosaurus og de fire venner! Hver af dinosaurerne har sin egen, unikke personlighed, som er let at spejle sig i for barnet.

Bogen er en del af det nye, populære Gigantosaurus-univers for børn over 3 år – kendt fra Gigantosaurus-legetøjet og fra Ramasjang, Netflix og Disney+.

Juli

Månedens børnebogKøb nuJuli
Simba og kattenapperne

ComKean II

Meget er forandret for Simba.Han er flyttet fra København hjem til Charlys mor, og skal nu vænne sig til at være udekat. Men Charlys mor har en hund – Otto – en lille skeløjet mops som bjæffer og farer rundt dagen lang ... og så elsker han at snuse Simba bagi.

Om Comkean

Charly Baasch aka ComKean, er en dansk YouTuber, som er kendt for at optage sig selv spille computerspil og lægge sine familievenlige videoer på YouTube. Hver dag uploader Charly Baash videoer på sin YouTube-kanal.

I november 2019 udgav Charly børnebogen “Simbas Farlige Rejse” i samarbejde med børnebogsforfatteren Michael Kamp. Bogen handler om Charlys kat, der stikker af og kommer på eventyr i storbyen. Nu kommer del 2 af den fabelagtige fortælling om katten Charly. I juli er Simba og Kattenapperne månedens læseoplevelse i Bog & idé.

Juni

Månedens børnebogKøb nuKrimi
Operation sørøver

Ægte krimi

Et fund af en mærkelig tallerken på stranden sætter Tilde, Oliver og hunden Otto på sporet af en gammel sørøverskat.

Om juni måneds læseoplevelse for børn

JØRN LIER HORST er tidligere politiefterforsker og en af Norges mest populære forfattere. I Danmark er han kendt for sin krimier for voksne, William Wisting-serien, men i Norge er hans krimier for børn også et kæmpehit. HANS JØRGEN SANDNES er en illustrator og animator og står bag en lang række norske børnebøger og tegnefilm.    

Jørn Lier Horst skriver humørfyldte krimier med gode små mysterier og en række fine, indimellem sjove, og farveglade illustrationer, der passer til historierne. Bøgerne vil glæde en række nye krimilæsere.  

 

Maj

Månedens børnebogKøb nuMaj
Amari (1) - Amari og Nattens Brødre af B. B. Alston

Amari 1

Magi, troldom og spænding! Første bog i trilogien om Amari har det hele, og oven i købet en stærk pige, der ikke forventer at få noget forærende.

Om maj måneds læseoplevelse for børn

Magi, troldom og spænding! Første bog i trilogien om Amari har det hele, og oven i købet en stærk pige, der ikke forventer at få noget forærende. Et hæsblæsende eventyr, der, ligesom Harry Potter-serien, tager afsæt i den grå hverdag og bærer læseren ind i en vidunderlig verden af magi, magtkampe, ondskab og overraskende venskaber. Og en historie om en piges ihærdige kamp for at bryde igennem mure af fordomme og had for at finde frem til sandheden om sin elskede bror.

April

Månedens børnebog169,95April
Dæmontandlægen

Dæmontandlægen

Der er noget galt i byen. Tænder til tandfeen bliver byttet ud med klamme ting og levende kryb. Egnet til oplæsning fra ca. 7-8 år og selvlæsning fra ca. 10 år.

Om april måneds læseoplevelse for børn

Et mørke havde sænket sig over byen, og der skete sære ting i den sorte nat. Børn lagde deres tabte mælketænder under hovedpuden til tandfeen, men når de vågnede næste morgen, lå der ikke en mønt under puden, men derimod ... en død skovsnegl, en levende edderkop eller hundredvis af klamme, kravlende ørentviste. Ondskab var på spil. Men hvem eller hvad stod bag? En humoristisk gyser fra David Walliams 

Marts

Månedens børnebog199,95Marts
9788711993361 - Kampklar

Kampklar

For børn fra 6 år. Historier der får børn til at drømme stort! Historierne er skrevet af Sanne Søndergaard, Sanne Cigale Benmouyal, Ane Cortzen, Marianne Iben Hansen, Sophie Souid, Trine Bundsgaard, Geeti Amiri, Ida Rud Nielsen og Silja Okking.

Om marts måneds læseoplevelse for børn

Piger skal være yndige og dygtige. Piger skal være vilde og blodige. Piger skal være sjove og gakkede.
Piger skal være lige præcis, som de er. Og det er missionen med Kampklar , som er ni historier om vilde, opfindsomme, modige, ja alle slags piger. Læs for eksempel om Freja, der udnævner sig selv til superhelt. Eller Alma, der bygger en rumraket.

Januar/Februar

Månedens børnebog199,95Januar
Drengen med fornemmelse for dinosaurer

Drenge og dinosaurer

Elsker dit barn dinosaurer og natur? Så er Drengen med fornemmelser for dinosaurer den næste gode læseoplevelse!

Om januar/februar måneds læseoplevelse for børn

Drengen med fornemmelser for dinosaurer er en fascinerende og anderledes billedbog, som bringer dinosaurerne tæt på os på en helt ny og vedkommende måde. Emnet er formidlet i børnehøjde gennem velkendte situationer, som en gåtur i skoven, eller en strandtur i sommerferien. Bogen henvender sig til de 4-8 årige

December

Månedens børnebogKøb nuDecember
Holgis og far af Rasmus Seebach

Holgis og far

Rasmus Seebach debuterer med en varm, morsom og musikalsk børnebog om en far og en søn, der sammen gør verden til et magisk sted.

Om december måneds læseoplevelse for børn

Holgis og far er den perfekte højtlæsningsbog til børn mellem 3-7 år. Bogen handler om den helt særlige magi, der opstår mellem en søn og en far, der ikke har styr på tingene, men får det bedste ud af hverdagen. Bogen har masser af humor, hiphopreferencer og gakkede rap, som også vil få oplæseren til at trække på smilebåndet. I bogen går farmand og Holgis med hinanden i hånden ud i en verden fuld af madpakker, fejlbarligheder, glemte fastelavnskostumer og betingelsesløs kærlighed. Selvom far bare er et menneske fra en svunden tid med kassettebånd, så er han også Holgis’ evige hverdagshelt. Og det er kernen i Rasmus’ bog. For hvem genkender ikke de alt for tidlige morgener, glemte aftaler og magiske nødløsninger?  

November

Månedens børnebog199,95November
bamser_bomber_og_broedristere_forside

Bamser, bomber og brødristere

Spring for livet! Der er nemlig aldrig et stille øjeblik når YouTuber Niki Topgaard må stå face-to-face med psykopatbamsen der har svoret på at udslette ham. En skrupskør historie i højt tempo til alle børn der elsker action og spænding.

Om november måneds læseoplevelse for børn

En skrupskør historie i højt tempo til alle børn der elsker action og spænding, og som er vilde med YouTuber Nikis Topgaards univers.

Skrevet af Kristoffer J. Andersen som er blevet rost for sin evne til at vække børns lyst til at læse.

Anbefales til børn fra 10 år som f.eks. har læst Ternet Ninja, eller som skæg og skæv højtlæsning.

Udvalgte børnebøger

Mød bl.a. de kendte fortællinger om Lotte og Totte, Søren og Mette...
Hvem siger den lyd?
BørnebøgerHvem siger den lyd?
149,95 DKK
Indbundet
(0)
Hvem siger den lyd?
ALLE TIDERS BØGER vi læser sammen
SEND SOM GAVE
GyldendalALLE TIDERS BØGER vi læser sammen
299,95 DKK
Indbundet
(5)
ALLE TIDERS BØGER vi læser sammen
Totte og Lotte leger inde
Gunilla WoldeTotte og Lotte leger inde
79,95 DKK
Indbundet
(0)
Totte og Lotte leger inde
Totte og Lotte leger ude
Gunilla WoldeTotte og Lotte leger ude
79,95 DKK
Indbundet
(0)
Totte og Lotte leger ude
Totte bader (2)
BilledbøgerTotte bader (2)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte bader (2)
Totte går ud (1)
BilledbøgerTotte går ud (1)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte går ud (1)
Totte og Malene (5)
BilledbøgerTotte og Malene (5)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte og Malene (5)
Totte og katten Kisser (6)
BilledbøgerTotte og katten Kisser (6)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte og katten Kisser (6)
Totte bager (7)
BilledbøgerTotte bager (7)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte bager (7)
Totte er lille (8)
BilledbøgerTotte er lille (8)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte er lille (8)
Totte klæder sig ud (9)
BilledbøgerTotte klæder sig ud (9)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte klæder sig ud (9)
Lotte modsat (1)
Gunilla WoldeLotte modsat (1)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lotte modsat (1)
Lotte hos tandlægen (3)
BilledbøgerLotte hos tandlægen (3)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lotte hos tandlægen (3)
Lottes lillebror er syg (4)
BilledbøgerLottes lillebror er syg (4)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lottes lillebror er syg (4)
Lotte støvsuger (5)
BilledbøgerLotte støvsuger (5)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lotte støvsuger (5)
Lotte på skadestuen (7)
BilledbøgerLotte på skadestuen (7)
69,95 DKK
Hardback
(1)
Lotte på skadestuen (7)
Lottes værksted (8)
BilledbøgerLottes værksted (8)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lottes værksted (8)
Lottes første dag i børnehaven (9)
BilledbøgerLottes første dag i børnehaven (9)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lottes første dag i børnehaven (9)
Lottes børnehavevenner (10)
Gunilla WoldeLottes børnehavevenner (10)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lottes børnehavevenner (10)
Lottes lillebror (2)
BilledbøgerLottes lillebror (2)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lottes lillebror (2)
Totte rydder op (3)
BilledbøgerTotte rydder op (3)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte rydder op (3)
Totte bygger (4)
BilledbøgerTotte bygger (4)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte bygger (4)
Totte hos lægen (10)
BilledbøgerTotte hos lægen (10)
69,95 DKK
Hardback
(1)
Totte hos lægen (10)
Lotte og Per Anderledes (6)
Gunilla WoldeLotte og Per Anderledes (6)
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lotte og Per Anderledes (6)
VICTOR På holdet
Lars Bøgeholt PedersenVICTOR På holdet
129,95 DKK
Indbundet
(2)
VICTOR På holdet
Børnene fra Sølvgade
Renée Toft SimonsenBørnene fra Sølvgade
149,95 DKK
Hardback
(7)
Børnene fra Sølvgade

Bøger om fodbold

Find alle de gode bøger her >>

Bøger om rummet

Find alle de gode bøger her >>

Bøger om dyr

Find alle de gode bøger her >>

Bøger om venskab

Find alle de gode bøger her >>