Bog & idéBøgerMånedens læseoplevelse for børn

Månedens læseoplevelse for børn

Marts

Månedens børnebogKøb nuMarts
MLO_børn_marts23_bog1

Nordlys: Rejsen til Jotundalen - bog 1

Tag med på en fantastisk rejse til det eventyrlige Norge!

Nordlys

Sonja får en nat besøg af en fremmed dreng, som på en måde virker bekendt. Han er fra den anden verden, og han tager hende med dertil. De rejser via nordlyset og kommer til et Norge, som ikke ligner det, vi kender, men som alligevel findes i alle os, som har ladet fantasien løbe løbsk. En smuk og magisk rejse til Nordens magi.

Månedens børnebogKøb nuMarts
MLO_børn_Marts23_bog2

Nordlys: Vikinger og oraklet - bog 2

Eventyret fortsætter i den magiske Jotundal

Februar

Månedens børnebogKøb nuFra 8 år
Månedens læseoplevelse børn februar 2023

Kig op, der findes ufoer

Ufo betyder uidentificeret flyvende objekt. Noget, der flyver rundt, men som vi mennesker ikke ved, hvad er. Og der findes ufoer, ting, der flyver rundt oppe i luften, som vi mennesker ikke ved, hvad er.

Om Kig op, der findes ufoer

Ufo betyder uidentificeret flyvende objekt. Noget, der flyver rundt, men som vi mennesker ikke ved, hvad er. Og der findes ufoer, ting, der flyver rundt oppe i luften, som vi mennesker ikke ved, hvad er. I denne bog kan du følge drengen Frederik, der arver sin fars gamle bøger med observationer og avisudklip om ufoer. Og bøgerne åbner en helt ny verden for ham, da han kan læse om de mest utrolige ting, som mennesker har observeret. Spændende og medrivende historier, som helt sikkert vil vække din nysgerrighed for det, som er derude.

Januar

Månedens børnebogKøb nu+10 år
amari

Amari og det magiske spil

Bind 2 i den magiske historie om Amari, der kæmper for verden og mod fordomme! Et spændende, magisk eventyr, der med garanti vil fange læseren.

Amari og det magiske spil

Amari har kæmpet sig til en plads på skolen for overnaturlige hændelser. Her lærer hun alt om at begå sig blandt mystiske væsener og holde fred i verden. Men hun finder også ud af, at hun selv er et af disse 'mystiske væsener', som de andre elever ser skævt til. Amari er nemlig begavet med en enorm magisk kraft, som mange gerne vil have fingrene i.

December

Månedens børnebogKøb nuDecember
25 kvinder der formede fortiden

25 kvinder der formede fortiden

Giv dit barn tidens vigtigste historietime

25 kvinder der formede fortiden

En historie-fagbog til børn om kvinder i danmarkshistorien inspireret af voksenbogen og bestselleren "Kvinde kend din historie". 

Portrætterne spænder bredt, men fælles for alle kvinderne er, at de fortjener en større plads i historien. Deres historierkan lære os noget om lige præcis den samtid, de var en del af og samtidig er vi, som lever i dag, formet af det alt sammen – af det verdensomvæltende nye og af det helt almindelige hverdagsliv. 

November

Månedens børnebogKøb nu+6 år
farmor-gangster

Gangster farmor vender tilbage

Selv de mest læseforskrækkede børn elsker David Walliams' gakkede univers, og nu er gangster farmor endelig tilbage i topform!

Gangster Farmor vender tilbage

Ben er ved at vænne sig til, at hans elskede farmor ikke er her længere. Hun elskede kål og Kriblekryds … og så var hun i virkeligheden en berømt smykketyv, som gik under navnet Den Sorte Kat. I dag er kun mindet om deres utrolige forsøg på at stjæle de engelske kronjuveler tilbage.

Men så sker der noget uforklarligt: Verdensberømte skatte begynder at forsvinde i nattens mulm og mørke, og alle spor peger på, at ingen ringere end Den Sorte Kat står bag. Men det er jo umuligt …? 

Oktober

Månedens børnebogKøb nu+9 år
Månedens læseoplevelse børn oktober 2022

Felix og Åmanden

Felix og åmanden er et fabelagtigt halloween-gys, der får det til at løbe en koldt ned ad ryggen, får en til at spærre øjnene op og en til at trække på smilebåndet.

Om Felix og Åmanden

Halloween nærmer sig, og på en skoleudflugt til Nationalmuseet finder Felix og Siff en hemmelig kælder fyldt med mærkelige ting. Blandt andet en helt særlig fløjte, som Felix uheldigvis bruger og vækker et ældgammelt sagnvæsen – Åmanden.

September

RomanKøb nuFra 10 år
Tro-på-det-Theo

Theo

En magisk realistisk og sjov historie om at lære at føle sig god nok som den, man er.

En magisk realistisk og sjov historie om at lære at føle sig god nok som den, man er.

Theo er en usikker dreng, der bor med sin mor og lillesøster.

Ikke langt derfra ligger villakvarteret, hvor han tit cykler rundt og drømmer, at han bor, lige indtil hans ven fra

opgangen, Holger, rusker ham tilbage til virkeligheden.

Men en dag forærer en dame fra opgangen ham en magisk bog. Alt, hvad han skriver i den bliver til virkelighed 

August

Månedens børnebogKøb nuAugust
Månedens læseoplevelse for børn august 2022

Lille Allan - den menneskelige antenne

Lille Allan – den menneskelige antenne er en rørende historie om kiks, venskab og en hund med tyndskid.

Om Lille Allan - den menneskelige antenne

Det hele starter som en kedelig sommerferie. Alle er rejst væk, og Lille Allan skal passes af den gamle nabo Helge, der engang har været næstformand i Tårnby Ufoklub. Helge vil gerne i kontakt med det ydre rum og har en plan. Før Lille Allan når at tænke sig om, er han rullet ind i sølvpapir og står på toppen af Urbanplanen midt om natten. Pludselig stirrer han ind i et par tætsiddende øjne. Måske Helge alligevel havde ret, da han sagde, at dette kunne blive en af de mest spændende sommerferier i Lille Allans liv. 

Juli

JuliKøb nuMånedens børnebog
Bogen der ikke ville læses

Bogen der ikke ville læses

STOP! Fingrene væk! Ikke kigge! Det her er bogen der ikke vil læses – og den gør alt, hvad den kan, for ikke at blive det! Bogen får vinger og forsøger at flyve væk, bytter om på bogstaverne, udelader ord, og sætter sågar ild til sig selv.

Bogen der ikke ville læses

Det her er bogen, som ikke vil læses – og som vil gøre alt for ikke at blive det. Den får vinger og forsøger at flyve væk, forvandler sig til et rat, bytter om på bogstaverne, udelader ord, sætter sågar ild til sig selv – alt sammen for at få den voksne til at lægge den væk.

Efterfølgeren, Bogen der virkelig ikke ville læses, gør endnu flere krumspring end nogen anden bog for ikke at blive læst. Den bider og snyder, den tvinger læseren til at hviske og råbe og opføre sig åndssvagt, til selv at digte og endda sige pæne ting til folk. Det bliver hårdt, men det vil være det hele værd!

Bogen der ikke ville læses blev årets bedst sælgende børnebog i Sverige i 2020 og er solgt til udgivelse i 29 lande. Desuden vandt Bogen der ikke ville læses Adlibris-prisen i kategorien Årets børnebog 0–6 år.
JuliKøb nuMånedens børnebog
Bogen der virkelig ikke ville læses

Bogen der virkelig ikke ville læses

Her kommer en bog, der gør endnu flere krumspring end nogen anden bog for ikke at blive læst. Den bider og snyder, den tvinger læseren til at hviske og råbe og opføre sig åndssvagt.

Juni

Månedens børnebogKøb nuJuni
Malamander

Malamander

Tag med til Undervig, hvor vinden hyler mellem Hugtandsklipperne og malamanderen lurer. Stemningsfuld læsning med et strejf magi og mystiske hemmeligheder, der gemmer sig under havoverfladen.

Om Malamander

Ingen besøger havnebyen Undervig om vinteren. Især ikke, når mørket falder på, og vinden hyler mellem Hugtandsklipperne, hvor den slimede malamander er blevet set krybe rundt. Herbert Lemon, Hittegodsforvalter på Hotel Nautilus, ved, at det ikke er let at levere tabte og glemte ting tilbage til deres retmæssige ejere – især ikke, hvis der ikke er tale om ting, men om en pige!

Ingen ved, hvad der skete med Violet Parmas forældre for 12 år siden, men da hun hyrer Herbert til at hjælpe med at finde dem, finder hun ud af, at sagen muligvis har noget med det legendariske søuhyre, malamanderen, at gøre.

 

Maj

Månedens børnebogKøb nuVuggestue
Visse Vasse Vuggestue

Visse Vasse bog

En uundværlig højtlæsningsbog til et lille barn, der går i vuggestue eller bare skal have en hyggelig højtlæsningsstund. En perfekt gavebog til et lille barn.

Om Visse Vasse Vuggestue

Visse Vasse Vugestue er en bog spækket af gode historier til et vuggestuebarn - men også gode historier om at gå i vuggestue. Vi møder en række velkendte børnebogsfigurer blandt andre Mimbo Jimbo.  

Bogen indeholder rim fra Fino Badino Badulle samt sange fra Gyldendals store sangbog for de små. Bogen er en meget fin gavebog til det lille barn. 

April

Månedens børnebogKøb nuFra 6 år
Hele herligheden

Hele herligheden

Gå på opdagelse i de 120 ord, som får liv og sjæl gennem Niels Bo Bojesens tegninger og Marianne Iben Hansens leg med sproget.

Om Hele herligheden

Hele herligheden er 120 sprudlende rim om de 120 mest almindelige danske ord.

Ord som AT, DER, HELE, HVAD og FORDI bemærker vi sjældent, selvom vi bruger dem hele tiden. Men disse små almindelige ord kan noget særligt, og jo bedre børn kender dem, jo nemmere er det at lære at læse og skrive.

Gå på opdagelse i de 120 ord, som får liv og sjæl gennem Niels Bo Bojesens tegninger og Marianne Iben Hansens leg med sproget.

Marts læseoplevelse 1

Månedens børnebogKøb nuMarts
Moby dick

Moby Dick

Tag med på eventyr, når børnenes favoritter, Anders And, Mickey Mouse og deres venner fra Andeby, optræder i nogle af alletiders største litterære klassikere.

Om Moby Dick

Tag med på eventyr, når børnenes favoritter, Anders And, Mickey Mouse og deres venner fra Andeby, optræder i nogle af alletiders største litterære klassikere.

Den klodsede og uheldige Ismael møder den flinke og rolige Stubb, som skaffer ham et job som besætningsmedlem på et hvalfangerskib. Skibets kaptajn, den vrisne kaptajn Akab, har kun ét formål. Det er at finde Moby Dick, som er en stor, hvid hval, der engang har slugt alle hans skatte. Mon Ismael egner sig til sit nye job - og mon de finder Moby Dick?

En herlig, fuldt illustreret nyfortolkning af Herman Melvilles højtelskede klassiker.

I samme serie: Skatteøen, Dracula og Stolthed og fordom


Marts læseoplevelse 2

Månedens børnebogKøb nuMarts
Stolthed og fordom

Stolthed og fordom

Tag med på eventyr, når børnenes favoritter, Anders And, Mickey Mouse og deres venner fra Andeby, optræder i nogle af alletiders største litterære klassikere.

Om stolthed og fordom

Stolthed og fordom - med Minnie og Mickey af Disney
Tag med på eventyr, når børnenes favoritter, Anders And, Mickey Mouse og deres venner fra Andeby, optræder i nogle af alletiders største litterære klassikere.

Mr. Bennet har fem døtre og er meget forhippet på at få dem giftet bort, og allerhelst til en rigmand. Det med kærligheden er han ret ligeglad med. Det er hans næstældste Elizabeth Bennet derimod ikke. Skal man gifte sig, skal det være af kærlighed, synes hun, ellers skal man lade være.
En herlig, fuldt illustreret nyfortolkning af Jane Austens højtelskede klassiker.

Bøger i samme serie: Skatteøen, Dracula og Moby Dick


Udvalgte børnebøger

Find de kendte fortællinger om Lotte og Totte, Søren og Mette og mangle flere her
Hvem siger den lyd?
Hvem siger den lyd?Georgette
79,95 DKK
Indbundet
(0)
Hvem siger den lyd?
ALLE TIDERS BØGER vi læser sammen
ALLE TIDERS BØGER vi læser sammenGyldendal
249,95 DKK
Indbundet
(5)
ALLE TIDERS BØGER vi læser sammen
Totte og Lotte leger inde
Totte og Lotte leger indeGunilla Wolde
79,95 DKK
Indbundet
(0)
Totte og Lotte leger inde
Totte og Lotte leger ude
Totte og Lotte leger udeGunilla Wolde
79,95 DKK
Indbundet
(0)
Totte og Lotte leger ude
Totte bader (2)
Totte bader (2)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte bader (2)
Totte går ud (1)
Totte går ud (1)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte går ud (1)
Totte og Malene (5)
Totte og Malene (5)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte og Malene (5)
Totte og katten Kisser (6)
Totte og katten Kisser (6)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte og katten Kisser (6)
Totte bager (7)
Totte bager (7)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte bager (7)
Totte er lille (8)
Totte er lille (8)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte er lille (8)
Totte klæder sig ud (9)
Totte klæder sig ud (9)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte klæder sig ud (9)
Lotte modsat (1)
Lotte modsat (1)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lotte modsat (1)
Lotte hos tandlægen (3)
Lotte hos tandlægen (3)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lotte hos tandlægen (3)
Lotte støvsuger (5)
Lotte støvsuger (5)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lotte støvsuger (5)
Lotte på skadestuen (7)
Lotte på skadestuen (7)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(1)
Lotte på skadestuen (7)
Lottes første dag i børnehaven (9)
Lottes første dag i børnehaven (9)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lottes første dag i børnehaven (9)
Lottes børnehavevenner (10)
Lottes børnehavevenner (10)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lottes børnehavevenner (10)
Lottes lillebror (2)
Lottes lillebror (2)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lottes lillebror (2)
Totte rydder op (3)
Totte rydder op (3)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte rydder op (3)
Totte bygger (4)
Totte bygger (4)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Totte bygger (4)
Totte hos lægen (10)
Totte hos lægen (10)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(1)
Totte hos lægen (10)
Lotte og Per Anderledes (6)
Lotte og Per Anderledes (6)Gunilla Wolde
69,95 DKK
Hardback
(0)
Lotte og Per Anderledes (6)
Børnene fra Sølvgade
Børnene fra SølvgadeRenée Toft Simonsen
149,95 DKK
Hardback
(7)
Børnene fra Sølvgade
Min første læsebog med Søren og Mette - 0.-1. klasse
Min første læsebog med Søren og Mette - 0.-1. klasseEjvind Jensen
169,95 DKK
Indbundet
(0)
Min første læsebog med Søren og Mette - 0.-1. klasse
Den store bog med historier om Peter Pedal
Den store bog med historier om Peter PedalBilledbøger
149,95 DKK
Indbundet
(1)
Den store bog med historier om Peter Pedal
Den store bog med flere historier om Peter Pedal
Den store bog med flere historier om Peter PedalBilledbøger
149,95 DKK
Indbundet
(0)
Den store bog med flere historier om Peter Pedal
gode boger

Bøger om fodbold

Find alle de gode bøger her >>
gode boger

Bøger om rummet

Find alle de gode bøger her >>
gode boger

Bøger om dyr

Find alle de gode bøger her >>

Bøger om venskab

Find alle de gode bøger her >>

Månedens læseoplevelse for børn

Hver måned kan du her finde månedens læseoplevelse for børn

I Bog & idé vil vi gerne fortælle dig, hvilke børnebøger vi elsker allermest. Derfor anbefaler vi hver måned en ny læseoplevelse for børn. Det kan være alt lige fra de gode gamle, som vi kender så godt, til nyheder og ny-klassikere eller glemte, fantastiske børnebøger, som fortjener at blive læst igen og igen og igen.