Bog & idéBøger

Fifty Shades bøger rækkefølge

Her på siden finder du rækkefølgen på E L James populære erotiske trilogi Fifty Shades of Grey.

Fifty Shades of Grey eller blot Fifty Shades bøgerne tog verden med storm, og millioner af læsere har haft en eller flere af bøgerne mellem hænderne siden udgivelsen af den første bog. Bøgerne har været med til at åbne op for en helt ny gren af den skønlitterære genre, og herunder kan du finde alle bøgerne i serien og læse mere om Fifty Shades trilogien. 

 

Del 1Fifty Shades 1Køb den her
Fifty shades of Grey

Fifty Shades of Grey

Første del af den erotiske fortælling om den universitetsstuderende Anastasia Steels møde med rigmanden Christian Grey. 

Del 2Fifty Shades 2Køb den her
Fifty shades - I mørket

Fifty Shades - I mørket

Den berusende kærlighedshistorie fortsætter. Ana har fået et indblik i Christians livsstil og skal finde sig til rette i de betingelser han sætter for deres forhold.

Del 3Fifty Shades 3Køb den her
Fifty shades - fri

Fifty Shades - Fri

Ana og Christian ser ud til at have det hele - kærlighed, passion og store fremtidsudsigter, men en person fra fortiden truer deres lykkelige eksistens.

Fifty Shades rækkefølge

Fifty Shades of Grey er en verdensberømt erotisk trilogi om den unge universitetsstuderende Ana Steel, og den tiltrækkende og mystiske forretningsmand Christian Grey. Historien startede som fanfiction baseret på Stephenie Meyers enormt populære Twilight serie. Forfatteren E L James var meget fascineret af historien og karaktererne i Twilight, og begyndte derfor at skrive fanfiction, dog med et noget mere erotisk tvist på historien, og i sidste ende fik hun historien udgivet, og har sidenhen opnået verdensomspændende succes med Fifty Shades of Grey serien.

Da den unge og uskyldige universitetsstuderende Anastasia Steel møder den karismatiske forretningsmand Christian Grey i forbindelse med et interview til universitetsavisen, slår der gnister. Christian har et mørkt sind, og meget specifikke seksuelle præferencer, men Anastasia tiltrækkes af ham, og sammen indleder de et passioneret forhold. De begiver sig ud på en rejse sammen, hvor de begge lærer noget nyt om dem selv og hinanden.

Fifty Shades of grey bøger rækkefølge: 

  1. Fifty Shades of Grey 
  2. Fifty Shades - i mørket
  3. Fifty Shades - fri
Del 1GreyKøb den her
Grey

Grey

Glæd dig til at dykke ned i den erotiske kærlighedshistorie fortalt fra den mandelige hovedperson, Christian Grey. Få indblik i hans dybeste tanker og følelser. 

Del 2I mørketKøb den her
I mørket

I mørket

I mørket viser en mørkere og meget plaget side af Christian Grey. Kom med helt ind under huden på den mand, Anastasia har forelsket sig i.

Del 3FriKøb den her
Fri

Fri

Endelig skal Ana og Christian giftes, men fortiden kaster lange skygger over deres forhold, og tvivlen nager. Kan Christian virkelig blive den ægtemand han ønsker for Ana?

Fifty Shades fortalt fra Christians synspunkt

De første tre bøger i serien er den oprindelige historie fortalt fra Anas perspektiv. Da Fifty Shades trilogien fik så massiv succes, så valgte forfatteren E L James at udgive bøgerne fortalt fra Christians perspektiv for derigennem at give læserne et unikt indblik i hans tankegang. De tre bøger fra Christians perspektiv finder du herunder. De har fået titlerne;

  1. Grey
  2. I mørket
  3. Fri

Fifty Shades of Grey rækkefølge film 

De tre Fifty Shades of Grey bøger er blevet filmatiseret med Dakota Johnson i rollen som Anastasia Steel og Jamie Dornan som Christian Grey. Filmene havde dansk premiere i henholdsvis 2015, 2017 og 2019. 

Ligesom bøgerne har filmene fået titlerne;

  1. Fifty Shades of Grey
  2. Fifty Shades - I mørket 
  3. Fifty Shades - Fri 
Kød den her
The Mister E L James

The Mister

The Mister er den nyeste bog skrevet af E L James. 

The Mister af E L James

Livet er let for Maxim Trevelyan - han ser godt ud, har masser af penge, arbejder hårdt, og sover sjældent alene. Men hans liv tager en drejning, da tragedien rammer, og han arver sin families noble titel, formue og ejendom. Der følger store forpligtelser med, og det er en rolle, som han ikke er forberedt på. 

Hans største udfordring bliver dog at bekæmpe sit begær for den unge gådefulde kvinde Alessia Demach. Hun har en farlig og plagsom fortid, og samtidig er hun musikalsk begavet. Maxim længes efter hende, og det udvikler sig til en passion langt større end han havde forventet. Begge bærer på hemmeligheder, og sammen skal de forsøge at overvinde den overhængende fare, som Alessia befinder sig i. 


E L James

Erika Mitchell har under navnet E L James opnået massiv succes med hendes erotiske trilogi Fifty Shades of Grey.

E L James er født i 1963 i London af en chilensk mor og en skotsk far. Hun er gift og har to sønner. Hun har studeret historie på University of Kent. Efter hun færdiggjorde sin uddannelse arbejdede hun som studio manager assistent på National Film and Television School.

Hun begyndte at skrive og udgive fanfiction online efter at have læst Stephenie Meyers Twilight serie. Derefter tog hendes skrivekarriere fart og Fifty Shades of Grey bøgerne er blevet et verdensomspændende fænomen. E L James har på verdensplan solgt mere end 100 millioner eksemplarer af Fifty Shades of Grey bøgerne og ligger på Forbes liste over mest indtjenende forfattere.

Foto: Michael Lionstar.