Bog & idéBøgerJane Aamund bøger rækkefølge

Jane Aamund

Jane Aamund er et velkendt navn i Danmark, og hendes skildringer af Danmark og danskerne i forskellige situationer har begejstret hundredetusinder af læsere i årenes løb. Hendes beretninger er kendt for deres humor, rørende elementer og dybtfølte forståelse for det danske samfund. Jane Aamund, forfatter og journalist, født i 1936, begyndte sin karriere som freelance journalist for forskellige danske aviser og ugeblade i perioden fra 1954 til 1968. I 1968 etablerede hun sit eget PR-bureau og i 1973 blev hun PR-chef for Birger Christensens Pelsfirma. Efter en periode med studier i spansk ved Colorado State University i 1978-80 vendte hun tilbage til journalistikken som en del af Berlingske Tidende i 1980.

Rækkefølge på Colorado Drømme - serien

Jane Aamunds serie "Colorado drømme" er en hjertevarm romantisk saga om den passionerede overklassekvinden Ane.

Handlingen udspiller sig i 1970'erne, hvor den danske Ane stifter bekendtskab med den charmerende amerikaner, Bob, under en kongres. Dette tilfældige møde bliver skelsættende for begge deres liv. På trods af Anes ægteskab og børn, kaster hun sig hovedkulds ud i en lidenskabelig affære med Bob, og deres hemmelige kærlighedshistorie udfolder sig i skyggen af deres familier.

Læseren følger tæt med, mens Ane og Bob navigerer mellem Danmark og USA og kæmper for at bevare deres kærlighed i mødet med kulturelle udfordringer.

I den første bog ser vi Ane tage det drastiske skridt at flytte til USA, men i den anden bog vender hun tilbage til Danmark, hvor nye udfordringer og drømme venter på hende.

 1. Colorado drømme
 2. Bjergsted drømme

Colorado drømme

169,95 DKK

Coloradodrømme er en livsbekræftende, erotisk og humoristisk roman, der viser, at kærlighedens kræfter kan overskride enhver grænse og barriere mellem generationer, kulturer og livsholdninger.

Læs mere
#2

Bjergsted drømme

299,95 DKK

I Bjergsted drømme er Ane vendt hjem til Danmark. Hun er kun lige kommet sig efter sorgen over sin store kærlighed, og står nu over for konsekvenserne og skylden over at have forladt sine drenge og eksmanden, der er som forvandlet af pludselig sygdom. Hendes (kærligheds)liv har haft sin pris.

Læs mere

Rækkefølge på Klinkevalstrilogien

Jane Aamunds Klinkevals-trilogi er en kraftfuld beretning om hendes farverige familie, der hørte hjemme på Christianshavn, og især om hendes stærke og tappert kæmpende farmor, Juliane Jensen.

Gennem beskrivelser af familielivet på Christianshavn, der strækker sig fra 1880'erne og frem til århundredeskiftet, dykker Jane Aamund ned i Juliane Jensens liv. Fortællingen handler om Julianes ægteskaber, de sorger og glæder, hun oplever, samt hendes vedholdende kamp for sin familie. I trilogiens afsluttende bind udfolder historien sig yderligere med Juliane Jensens søn, Joseph, som den centrale skikkelse.

I 2002 blev "Klinkevals" adapteret til film, og året efter kom opfølgeren med titlen "Juliane."

 1. Klinkevals
 2. Juliane Jensen
 3. Oven vande
#2

Juliane Jensen

59,95 DKK

Jane Aamunds skildring af den skrappe, men gæve Juliane blev folkeeje med filmatiseringen af Klinkevalstrilogien i 1999. I denne trilogiens anden del mister Juliane Jensen sin mand og må klare tilværelsen alene med sine fire drenge.

Læs mere
#3

Oven vande

59,95 DKK

Oven vande, trilogiens tredje del, følger Julianes søn, Joseph, gennem en turbulent karriere som sanger på Det kongelige Teater, som ægtemand og som succesfuld ejendomsmægler.

Læs mere

Rækkefølge på Den grønne port - serien

Jane Aamund udtrykker en bemærkelsesværdig vitalitet og humor i sin skrivestil, men det er ikke uden dybfølt smerte, når hun generøst inviterer læseren ind i sit liv gennem Den grønne port-serien.

De to bøger udgør en fængslende skildring af Jane Aamunds liv. I den første bog får vi indblik i hendes opvækst i det trygge hjem på Frederiksberg i 1930'erne og 1940'erne samt hendes eventyr og vilde ungdomsoplevelser i København i løbet af 1950'erne.

"Den hvide verden" udgør en selvstændig fortsættelse til "Den grønne Port", og her følger vi Jane som hustru og mor, gennem skilsmisser og hendes tid som indlagt på sygehuset.

Jane Aamund deler sine erindringer med ærlighed og åbenhed, og det er måske netop hendes uforbeholdne og hjertevarme skrivestil, der har gjort hendes bøger så dybt elskede, som de er.

 1. Den grønne port
 2. Den hvide verden
#1

Den grønne port

169,95 DKK

Jane Aamunds barndoms- og ungdomsliv er skildret med lune og humor i erindringsbogen, Den grønne port; en forrygende beretning om at være barn under og efter besættelsen og om et heftigt ungpigeliv i 50’ernes København.

Læs mere
#2

Den hvide verden

59,95 DKK

Jane Aamund lægger ikke fingrene imellem, når hun slår til aktørerne inden for det sundhedsvæsen, som hun har frekventeret, siden hun fik kræft, da hun var i 30´erne. Jane Aamund fortæller om sit dramatiske voksenliv med ægteskaber, skilsmisser, børn og hendes mange møder med sygevæsenet i årene 1960 til 2000. Den hvide verden er en såvel smertefuld som humoristisk brugsbog i kunsten at overleve og få noget ud af livet.

Læs mere

Rækkefølge på De grønne skove - serien

Jane Aamunds serie, som begynder med 'De grønne skove,' udgør en episk fortælling om familien Kristensen, der tager den dristige beslutning om at emigrere fra Lolland til Argentina i midten af 1800-tallet.

Den første, der drømmer om det argentinske eventyr, er landmanden Jens Kristensen, der efterlader sin kone for at forfølge sin vision. Dog er afskeden med Danmark alt andet end en ubemærket begivenhed, og Jens' møde med Argentina viser sig at være langt mere udfordrende, end han havde forestillet sig. I 'Smeltediglen' følger vi familien Kristensen i deres liv i den argentinske by Tandril, og deres forsøg på at bevare danske traditioner i de fremmede omgivelser.

'De grønne skove' og 'Smeltediglen' er både en storslået slægtskrønike og en dybtfølt fortælling om integration, om vigtigheden af at kende sine rødder og om at søge efter ligheder mellem mennesker frem for at fremhæve forskellene.

 1. De grønne skove
 2. Smeltediglen
#1

De grønne skove

99,95 DKK

Det er tidligt forår i 1844, da bomben springer … Den unge landmand Jens Kristensen vil forlade sin lollandske landsby og konen Kirsten for at rejse til Argentina. Han har holdt det hemmeligt i lang tid, prøvet at slippe tanken om at udvandre til Buenos Aires. Men hans trang til at udforske verden uden for andedammen er blevet en besættelse. Han må rejse – med eller uden Kirsten.

Læs mere
#2

Smeltediglen

99,95 DKK

I Smeltediglen fortsætter historien om den unge landmand Jens, der i pinsen 1859 forlader de flade lollandske marker og konen Kirsten for at rejse til Argentina.

Læs mere

Rækkefølge på Lemvigkrøniken

Jane Aamunds Lemvigkrønike kaster os ind i en blæsende saga om hendes mormors dramatiske opvækst og hendes liv omkring Limfjorden i Vestjylland.

Ane Weibel, Jane Aamunds mormor, oplever barndommen på gården Nørre Vinkel sammen med sin søster Margrethe i det tilsyneladende idylliske Lemvig. Ane er drevet af sin dybe tro og af kærligheden, og da hun møder Johannes Weibel, bliver hun draget ind i hans verden fyldt med drømme og fantasi. Sammen skaber Ane og Johannes et liv på deres familieslægtsgård i Lemvig, men da gården brænder ned, markerer det afslutningen på en æra. Ane og Johannes' fem børn søger ud i verden væk fra Lemvig, og én af dem vender aldrig tilbage.

Jane Aamunds Lemvigkrønike udfolder en stærk og hjertegribende historie om de bånd, der knytter slægter sammen, om kærlighed, længsel og tro.

 1. Vesten for måne
 2. Udlængsel
#1

Vesten for måne

59,95 DKK

Jane Aamunds dramatiske beretning om sin vestjyske familie, om troen på kærligheden og på Guds magt og om livet i limfjordsbyen Lemvig. Ane og Margrethe vokser op på gården Nørre Vinkel, deres far er alene om opdragelsen og har store planer for døtrene. Men Margrethe forelsker sig i en københavnerjournalist, og Ane, der som den ældste skal overtage gården, gifter sig med Johannes Weibel, en mild drømmer og fantast.

Læs mere
#2

Udlængsel

59,95 DKK

Efter flere års kamp er det omsider gode tider på Nørre Vinkel, Ane Møller Weibels smukke slægtsgård i Vestjylland. Efter sin fars død driver Ane gården sammen med sin mand, drømmeren Johannes.

Læs mere

Rækkefølge på selvstændige bøger

Bag damen stod en Christian
Bag damen stod en ChristianJane Aamund
149,95 DKK
Indbundet
(0)
Bag damen stod en Christian
Danskernes lille verden
Danskernes lille verdenJane Aamund
59,95 DKK
EBOG
(0)
Danskernes lille verden
Kamæleonen
KamæleonenJane Aamund
59,95 DKK
EBOG
(1)
Kamæleonen
Søndags smil
Søndags smilJane Aamund
59,95 DKK
EBOG
(0)
Søndags smil
Den irske stemme - Lydbog
Den irske stemmeJane Aamund
59,95 DKK
EBOG
(2)
Den irske stemme
Dyrenes mennesker
Dyrenes menneskerJane Aamund
49,95 DKK
EBOG
(0)
Dyrenes mennesker
Lys i livet
Lys i livetJane Aamund og Cecilie Frøkjær
99,95 DKK
Paperback
(0)
Lys i livet
Dengang det var sjovt
Dengang det var sjovtJane Aamund
249,95 DKK
Indbundet
(1)
Dengang det var sjovt
Øjebliksbilleder
ØjebliksbillederJane Aamund
89,95 DKK
EBOG
(0)
Øjebliksbilleder
Vindue uden udsigt
Vindue uden udsigtJane Aamund
99,95 DKK
Paperback
(1)
Vindue uden udsigt
Naboens søn
Naboens sønJane Aamund
99,95 DKK
Paperback
(5)
Naboens søn
Onklerne og deres fruer
Onklerne – og deres fruerJane Aamund
299,95 DKK
Indbundet
(5)
Onklerne – og deres fruer
Mine egne veje
Mine egne vejeJane Aamund
59,95 DKK
EBOG
(0)
Mine egne veje
Samtaler om natten
Samtaler om nattenJane Aamund
299,95 DKK
Indbundet
(8)
Samtaler om natten