Bog & idéBøger

Steffen Jacobsen bøger rækkefølge

Her på siden kan du få et overblik over rækkefølgen på Steffen Jacobsens bøger. Steffen Jacobsen er forfatter til flere spændende krimiserier, og herunder kan du læse mere om de enkelte serier. Bliv også klogere på Steffen Jacobsen og hans forfatterskab. 

Nordsted og Nielsen serie

I serien Nordsted og Nielsen af Steffen Jacobsen følger vi efterforsker og krigsveteran Jakob Nordsted, der sammen med sin yngre kollega, Tanya Nielsen, står over for opklaringen af grufulde mordsager. Sagerne er ofte komplekse og krævende, men heldigvis er de begge yderst dygtige efterforskere, og hvor Nordsted har en uvurderlig erfaring, kan Nielsen i stedet bringe en ekstremt skarp lugtesans til bordet.

Nordsted & Nielsen-serie rækkefølge:

  1. Proxy (2019)
  2. De stumme piger (2020)
Nyeste bog i serienNordsted og NielsenKøb bogen her
De stumme piger

De stumme piger

Et brutalt drab på den dømte voldtægtsforbryder Gordon Nimb tvinger efterforsker Tanya Nielsen til at søge tilbage i Nimbs mørke fortid. Hun kan ikke søge hjælp hos sin mentor Jakob Nordstedt, da han er sygemeldt, men snart er han i blandt de mistænkte for drabet.

Sander og Jensen serie

Steffen Jacobsen fik sit gennembrud som krimiforfatter med udgivelsen af ”Trofæ” i 2013. Siden har han skrevet i alt 5 bøger om seriens hovedpersoner: privatdetektiven Michael Sander og politikommissær Lene Jensen.

Sander og Jensen bliver i løbet af serien sat til i fællesskab at opklare sager, der involverer alt fra en menneskejagt på Antarktis og et selvmordangreb i Tivoli til en radikal miljøorganisation, og som bringer de to hovedpersoner helt tæt på hinanden.

Seriens fem bind er selvstændige fortællinger, men da der sideløbende kører en historie om forholdet mellem Sander og Jensen, vil vi anbefale at læse dem i rækkefølge for at få hver en detalje med.

”Trofæ” er seriens første bind, og her hyres Michael Sander af den stenrige Elizabeth Caspersen, da hun finder en dvd med en kynisk menneskejagt i sin afdøde fars pengeskab. Samtidig kaldes Lene Jensen til et selvmord i Holbæk, hvor en højt dekoreret eks-soldat angiveligt har hængt sig. Men hvorfor har han gjort det dagen efter sit bryllup, og hvorfor er hans hænder bundet sammen på ryggen?

”Gengældelsen” er seriens andet bind om Sander og Jensen. Her kæder Lene Jensen en sag om en selvmordbomber sammen med et dødsfald på Nørreport Station, og sammen med Michael Sander forsøger hun at finde til bunds i sagen. 

Seriens tredje bind er ”Et Bjerg af Løgne”, hvor Lene Jensen skal efterforske mordet på chefgeolog Peter Holm, som netop er hjemvendt fra et stort olieeventyr på Grønland. En USB-nøgle med fortrolige analyser er forsvundet, og olieselskabet hyrer Michael Sander til at finde den. Sander og Jensen kommer til at gå i vejen for hinanden arbejde, men det står snart klart at enorme økonomiske og politiske interesser er på spil. 

I ”Enhjørningen”, som er seriens fjerde bind, findes en ung kvinde død. Kvinden har skåret bogstaver og tal i sit maveskind, men hvem er hun? Lene Jensen påtager sig modvilligt sagen. Samtidig arbejder Michael Sander på at finde en verdensberømt violinist, som er forsvundet. Jensen og Sander føres af forskellige veje i samme retning, og en skruppelløs sag om en forskruet mangemilliardær, drømmen om et perfekt barn, eksklusive privatklinikker og stjålne penge. 

Ghostwrtier er seriens femte og sidste bog: En direktør findes død i sin bil, og få kilometer derfra findes den ghostwriter, som skulle skrive hans biografi skudt i hovedet. Lene Jensen sættes på sagen, der involverer en forsvunden dagbog med farlig viden. Sagens peger i retningen af Michael Sander, som også bærer på en mørk hemmelighed.

Bøgerne i Sander og Jensen-serien kan læses selvstændigt.

Sander og Jensen-serie rækkefølge:

  1. Trofæ (2013)
  2. Gengældelsen (2014)
  3. Et bjerg af løgne (2015)
  4. Enhjørnignen (2016)
  5. Ghotswriter (2018)

Alle bøger i Sander og Jensen serie

Trofæ PB
Trofæ PBSteffen Jacobsen
129,95 DKK
Paperback
(17)
Trofæ PB
Gengældelsen
GengældelsenSteffen Jacobsen
99,95 DKK
Paperback
(7)
Gengældelsen
Et bjerg af løgne
Et bjerg af løgne PBSteffen Jacobsen
129,95 DKK
Paperback
(14)
Et bjerg af løgne PB
Enhjørningen PB
Enhjørningen PBSteffen Jacobsen
129,95 DKK
Paperback
(8)
Enhjørningen PB
Ghostwriter
GhostwriterSteffen Jacobsen
129,95 DKK
Paperback
(20)
Ghostwriter
Nyeste bog i serienRobin HansenKøb bogen her
Den gode datter

Den gode datter

En dansk ingeniør kidnappes i Venezuela af guerillabevægelsen FARC. Redningsaktionen slår fejl og kun en dansk kvinde overlever, men hvad laver hun sammen med gidseltagerne? Robin Hansen skal opklare sagen, som lige pludselig er blevet et højspændt drama.

Robin Hansen serie

Passageren er første bog i serien om Robin Hansen
Jacob Nellemann elsker jagt, men en dag er det ham selv, der bliver dræbt. Det bliver politikommissæren Robin Hansen, som tildeles sagen. Han er ikke meget for det, men der er ikke andre at give sagen til.
Det viser sig hurtigt, at sagens handler om meget mere end et vådeskud. Under overfladen lurer en anden historie om skibbrud, et vrag og en strandet ung kvinde i Nordhavet. Og en person, som ikke kan tilgive. 

I Den gode datter trækkes Robin Hansen ind i en sag om en dansk ingeniør fra oliegiganten Nobel Oil, som kidnappes i Venezuela af den colombiansk guerillabevægelse FARC. Redningsaktionen løber af sporet, og både gidslet og gidseltagerne bliver dræbt. Dog overlever en dansk kvinde - men hvad laver hun blandt gidseltagerne? Robin Hansen skal forsøge at afklare sagen og befinder sig pludselig midt i et højspændt drama, hvor alle har noget af tabe og nåde er ikke en del af spillet. 

Robin Hansen serien består af bøgerne 

  1. Passageren (2008)
  2. Den gode datter (2010)

Andre bøger skrevet af Steffen Jacobsen

Foruden ovenstående serier, har Steffen Jacobsen også skrevet disse bøger:

Hvis de lige vil sidde helt stille, frue, dr. Jacobsen er ny på afdelingen

Hvis de lige vil sidde helt stille, frue, Dr. Jacobsen er ny på afdelingen

I denne skarpe og morsomme debatbog giver Steffen Jacobsen læseren selvoplevede anekdoter og beretninger om læger, regneark og blindtarme. 

Steffen Jacobsen

Steffen Jacobsen er en mønsterbryder. Han var i en lang årrække overlæge, men det lå bestemt ikke i kortene med en barndom, der var præget af omsorgssvigt.

I dag har han valgt at hellige sig erhvervet som forfatter. Selv siger han, at hans store interesse for film og bøger gav ham et fristed, hvor han kunne udvikle sin fantasi. Det er den, der i dag er brændstoffet til hans bøger. Samtidig kan han trække på siden viden fra lægefaget, og derigennem skrive realistiske skildringer af menneskekroppen i sine bøger. 

Steffen Jacobsen fik sit store gennembrud med bogen Trofæ og efterfølgerne Gengældelsen, Et bjerg af løgne, Enhjørningen og Ghostwriter, der alle har makkerparret Lene Jensen og Michael Sander i hovedrollerne.

Ydermere har Steffen Jacobsen skrevet to andre krimiserier, som du kan læse meget mere om herover. Han er også forfatter til andre selvstændige bøger. 

Foto: People’s