Bog & idéBøger

De forskellige

Bog-typer

Indbindingstyper for bøger

Er du også en smule forvirret over forskellen på en indbundet bog og en hardback? Der findes mange forskellige typer af indbinding af bøger. Vi har samlet en lille oversigt over de mest almindelige typer, for at hjælpe dig lidt på vej.

Bøger med hårdt omslag

Der findes to slags bøger, der har hårdt omslag - indbundet og hardback.

Indbundet

Den indbundede bog er den højeste kvalitet og ofte førsteudgaven af en bog. En indbundet bog har sammensyede sider, der er påsat et omslag af læder, stof eller lignende. Uden om selve bogen er oftest et smudsomslag. Papir- og trykkvaliteten er høj. 

Hardback 

Hardbacken (hardcover) ligner til dels den indbunde bog, men er af lidt lavere kvalitet. Omslaget er hårdt, men forsiden er trykt direkte på bogen og den har oftest ikke et smudsomslag. Ryggen er limet. Papir- og trykkvaliteten er lavere sammenlignet med en indbundet bog.

 

 

Bøger med blødt omslag

Der findes to slags bøger, der har blødt omslag - hæftet og paperback.

Hæftet

Den hæftede bog er syet (hæftet) i ryggen og har et kraftigt omslag. At den er syet i ryggen, får bogen til at holde bedre. Den har ofte flapper på både for- og bagside. Papir- og trykkvaliteten er høj og omslaget er stift.

Paperback

Paperback er den billigste udgave en en trykt bog. Ryggen er blød og omslaget er blødere end på den hæftede bog. Den har oftest ingen flapper, og papir- og trykkvaliteten er ikke så god som den hæftede.

gode boger

Se alle vores bøger her

>>
god ide

Forudbestil de nyeste bøger

>>