Bog & idéSpil

Backgammon spil

1 produkter
1 produkter
Backgammon kuffert
Backgammon kuffertBrætspil
269,95 DKK
(0)
Backgammon kuffert

Backgammon spil

Backgammon er kendt som et af de ældste brætspil, og dets rødder kan spores flere tusind år tilbage. Den version vi kender i dag stammer fra Arabien og Persien. Spillet var i mange år forbudt af kirken i England under kong Henrik 8. styre, fordi det angiveligt førte til gambling og tog for meget tid fra undersåtterne.

Med et forsøg på at skjule at man spillede, begyndte spillemagerne at udvikle nye spilleplader, som var lette at gemme. Derfor kommer Backgammon som man kender det i dag, i en lille kuffert, som nemt kunne skjules i bogreolen.

Hver spiller har 15 brikker, som de skal have rundt på pladen/ til hjemland før end modstanderen. Brættet består af 24 spidser fordelt på 4 felter.  Spillerne starter i hver sin ende af spillet og spiller i modsat retning af hinanden således at deres brikker undervejs konflikter med hinanden.

Backgammon er en kombination af strategi og held. Spillerne kan vælge at flytte og placere deres brikker strategisk, men planlægning er kun muligt i en vis udstrækning, da det er terningerne der bestemmer, og der skal tages højde for modspillerens brikker på pladen. Blandingen af taktik og held, gør at spillet stadig kan vindes af nybegyndere.

Spillet er for 2 deltagere fra 8 år og opefter.

Backgammon spilles som en seriøs tankesport. Der afholdes ligeledes nationale som internationale mesterskaber i Backgammon. Dansk Backgammon Forbund arrangerer hvert år de åbne nordiske mesterskaber. Dette er verdens største turneringer med deltagelse fra mange nationer. Der afholdes både mesterskaber for hold og individuelt. Mesterskaberne er blevet afholdt siden 1967, og der er gennem tiden seks danskere, som har vundet titlen.

Backgammon spilleregler

Backgammon spilles på et bræt, som har 24 spidser der er fordelt på 4 kvadranter. Spidserne nummereres oftest fra 24 til 1. Den ene spiller starter i fjerneste højre hjørne og spiller med urets retning, hvor den anden spiller starter i fjerneste venstre kvadrant. Spidserne med nummerering 1-6 kaldes spillerens hjemland eller blot hjem. Spidserne med nummer 7-12 kaldes ydre hjemland eller ydre land. 13-18 er modspillerens ydre land, og spidserne 19-24 er modstanderens hjemland. Begge spillere starter med 15 brikker i én farve. Ud over at have brikker på spidserne, kan brikkerne også befinde sig uden for brættet, altså ’taget af’. Brikkerne kan også befinde sig på den lodrette skillelinje mellem kvadranterne, også kaldet ’baren’

Målet for spillet er at få alle sine brikker til sig hjemland, og herefter at få brikkerne taget af brættet. Den der først når at have alle brikkerne af brættet, har vundet spillet.

Inden spillets start skal hver spiller placere sine brikker med et bestemt antal på hver spids.

Nu skiftes spillerne til at slå med to terninger, og hvis muligt flytte en eller flere brikker. Først flyttes der en brik så mange spidser frem, som en af terningerne viser. Herefter flyttes en anden - eller den samme brik, det antal spidser som den anden terning viser. Lander der en brik præcis på en spids, hvor modstanderens brik står, bliver modstanderens brik slået hjem. Står der dog én eller flere af modstanderens brikker på en spids, kan man ikke lande herpå.

Køb Backgammon online

Benyt muligheden for at købe klassikeren, så du kan spille med alle i din omgangskreds. Spillet garanterer timevis af sjov underholdning. Bestil Backgammon spil online med levering til døren, eller afhent i din lokale Bog & idé.