Valentinsdag gaver

Valentins dag gaver

  1. Fejr kærligheden med et sjovt spil i valentinsdag gave.
  2. Giv en kreativ gave til valentinsdag.
  3. Sig "Jeg elsker dig" med en bog i valentinsdag gave til den du holder af.
  4. Giv en rejsebog i valentinsdag gave, og tag på jeres livs rejse.
  5. Del jeres minder, og giv en scrapbog i valentinsdag gave.
  6. Kig tilbage på de bedste stunder, med en fotobog i valentinsdag gave.
  7. Giv den du holder af en oplevelsesgave til valentinsdag.
  8. Køb et gavekort til Bog & idé i valentinsdag gave, og del store oplevelser.

Husk Valentinsdag

den 14.februar

Sig "jeg elsker dig" med en bog?

Hvis din store kærlighed er vild med at læse bøger, så kan vi anbefale en af de mange nye romaner. Vi har samlet et blandet udvalg af krimi, skønlitteratur og biografier, således at der er noget for enhver smag.

Har du en stor nyhed du skal fortælle?

Skal du overraske kæresten og familien med en lykkelig nyhed om at du er gravid? Så køb en babybog. 

Tag på jeres livs kærlighedsrejse

Sæt tid af til at tage på jeres livs kærlighedsrejse - her har vi samlet nogle gode rejsebøger, som du kan bruge til at søge inspiration til hvilke seværdigheder i skal opleve.  

Fejr kærligheden med et sjovt spil

Valentinsdag kan også handle om at have det sjovt, og få et godt grin sammen, og hvorfor ikke gøre det over et godt spil. 

Giv en kreativ gave

Har din kæreste, kone eller mand brug for at koble mentalt af? Så køb en malebog til voksne og nogle farveblyanter eller tusser og lad kreativiteten flyde. 

Valentinsdag gaver

Glæd dit livs kærlighed med en skøn gave fra Bog & idé. Valentinsdag kaldes også ”de elskendes dag”, og fejres den 14. februar. Gaverne udveksles som et tegn på gensidig kærlighed.

Hos Bog & idé fejrer og støtter vi kærligheden mellem to mennesker – det at være to og kunne nyde hinanden er simpelthen noget af det bedste, det at have nogen at komme hjem til og kunne fortælle om ens dag, og kunne nyde hinandens nærvær – er næsten umuligt at undvære, når man først har prøvet det. Men her tager vi ofte forgivet hvad vi har og derfor er Valentine den oplagte mulighed, for at vise din bedre halvdel – at du elsker ham eller hende og at du ikke kan leve uden dem. Vise og fortælle at du vil gå gennem ild og vand for at beskytte dem og at du slet ikke kan undvære deres kærlighed.

Ideer til Valentinsdag gave

GO DREAM har masser af skønne og romantiske oplevelsesgaver, prøv f.eks. ’Romantisk middag for 2’, ’Kro- og hotelophold’ eller ’Minicruice til Oslo’ hvor i sammen kan nyde og få en dejlig afslappende oplevelse i hinandens selskab. Det gør at man lige får lidt mere ud af dagen og oplevelser fra GO DREAM giver minder for livet og er noget I kan tænke tilbage på i mange år.

Det er ofte manden som ’skal’ give blomster eller en fin gave til sin kæreste, men det er lige så meget kvinderne som skal vise sin kærlighed. En Valentinesgave til ham er lige så vigtigt, som at kvinden får noget chokolade eller blomster. Her kan kvinden i forholdet vise sin kærlighed og overraske sin kæreste, evt. med en lille oplevelses boks, hvor I kan komme ud og spise en lækker middag eller komme i biografen – finde en god bog som hun ved at han vil elske at læse – eller give et godt par brætspil i gave til ham, som I kan nyde at spille sammen med jeres gode venner.

Valentinesgave til ham og hende

Måske er I et sted i jeres forhold hvor I er klar til at få børn, her kan det være at kvinden har gået og ventet på og kunne fortælle en lille hemmelighed. For at afsløre den gode nyhed, kan hun give et hint med en lille babybog til farmand. Her vil han med sikkerhed blive super glad og I vil kunne huske denne dag for noget ekstra specielt, udover at det er Valentinsdag.

Kvinder elsker at blive forkælet – om det er wellness ophold, en god bog eller hendes yndlings brætspil, vil det altid ende i god jord. Det er dejligt at få bekræftelse på at man er elsket – her er en lille ting oftest nok, man behøver ikke altid en kæmpe stor buket blomster. Det er tanken der tæller og bare det at manden har taget sig tid til at købe en ting, giver gode plus points på kontoen. Her kan en hyggelig og romantisk aften også være det helt rigtige, hvor manden har lavet mad og rigtig forkæler sin kæreste – måske med en lille gave til af slutte aftenen af med, som prikken over i’et.

Forlovelse på Valentinsdag

Denne dag er oplagt til at gøre det mest romantiske i verden! nemlig at forlove sig – hvor det kan være begge parter som kan lave et frieri. Det er der mange som benytter sig af og derfor er det en af de mest anvende datoer, i forhold til at blive forlovet. Så slip sommerfuglene i maven løs, ned på knæ og fri til din udkårne!

Her kan det være stille og roligt hjemme hos jer selv, eller noget hvor din partner har arrangeret en helt masse – med blomster, middag og hotel. Lige meget hvad er det fuldstændig fantastisk og romantisk når det sker, om det ’bare’ er et spontant frieri eller fuldstændig planlagt – helt ned til mindste detalje. Det er mest romantisk når kæresten slet ikke har nogen idé om at det skal ske, men ofte er det planlagt så godt at man slet ikke opdager det. Her er det en fantastiske følelse at få sådan en glædelig overraskelse!

Mange restauranter sætter stor fokus på Valentinsdag – her bliver der pyntet op og lavet specielle menuer til anledningen. Der er ofte fyldt med mennesker og man skal have bestilt bord for at være sikre på en plads, på denne dag. Som man også ser i amerikansk romantiske film, sker det ofte at maden enten går på knæ eller gemmer ringen i et glad champagne eller i en lækker dessert, mens de er på restauranten. Dette er stadig meget populært og en meget romantisk måde at gøre det på – hvilket også sker herhjemme i Danmark.

Historien om Valentin

Dagen har gamle aner, og ifølge historien så er dagen opkaldt efter den romerske præst Valentin. I den gamle romerske tid, der beordrede kejser Claudius II at de romerske soldater ikke måtte gifte eller forlove sig, men præsten Valentin gik imod dette forbud, og viede soldaterne i hemmelighed.

Som konsekvens af dette blev han arresteret og sidenhen henrettet ved halshugning den 14. februar. Efter hans død udnævnte den Romersk-katolske krige ham til helgen – Sankt Valentin. Den 14. februar er således blevet en fejringsdag, hvor man hylder kærligheden ligesom Sankt Valentin gjorde det.

Valentinsdag har været en megatrand i USA i mange år, hvor vi først har taget den til hos her i Danmark tilbage i 1990’erne. Der er stadig nogle som synes at dagen er opreklameret og meget amerikansk, men vi kan ikke komme udenom at Valentinsdag her kommet for at blive herhjemme og blevet ganske populært.