Påske

Påske-hygge

Gækkebrev

Gæk gæk gæk, mit navn det står med prikker, pas på det ikke stikker. Liljerne er sprunget ud og det er tid til at sende gækkebreve. Et gækkebrev er en særlig dansk påske tradition, som oprindeligt indholdt en vintergæk, deraf navet. Klip påskeharer og påskeæg, eller måske et fint mønster. Sæt dit navn med prikker og giv modtageren tre gæt til at gætte afsenderen. Hvis det ikke gættes på tredje gang, skylder modtageren afsenderen et påskeæg. Så har du een du gerne vil “drive gæk” med, så find saksen og papiret frem.

 Søde påskeharer

Skab hygge i hjemmet ved at downloade vores gratis påskeskabelon med søde harer – se hvordan du gør:

Det skal du bruge
  • Farvet karton – fås i et utal af forskellige farver
  • Limstift eller klister lim
  • Stickers med rulleøjne
  • Piberensere
  • Finelinere
  • Silkebånd eller anden snor
Sådan gør du

Brug skabelonen til at lave de små søde påskeharer. Dekorer dem som du synes – enten kan du klippe striber i andet farvet karton og lime på, du kan tegne mønstre på dem eller gøre en hel tredje ting. Forsiden af haren laves ved at klistre øjne-stickers på, klippe næse og ører ud og lime dem på. Tegn mund og knurhår med finelinere. Bagsiden af haren laves ved at klippe et stykke piberenser af, folde det og lime det på som hale.

Til sidst kan du sætte harerne fast på silkebåndet og hænge dem op som en fin guirlande! Lad de søde harer skabe påskehygge i hjemmet. God fornøjelse!

Brug for mere inspiration?

se vores udvalg af bøger til påske