Bog & idéHobbySakse og skæremaskine

Sakse og skæremaskine

10 produkter
10 produkter
SKÆREMASKINE RELIEF
SkæremaskinerSkæremaskine Relief
249,95 DKK
(0)
Skæremaskine Relief
SAKS RELIEF SOFT
SakseSaks Relief soft 14cm sort/grå
39,95 DKK
(0)
Saks Relief soft 14cm sort/grå
SAKS FISKARS BØRNESAKS JUNIOR
SakseSaks fiskars børnesaks junior venstre
69,95 DKK
(0)
Saks fiskars børnesaks junior venstre
SKÆREMASKINE RELIEF REDI-CUT
SkæremaskinerSkæremaskine Relief redi-cut
129,95 DKK
(0)
Skæremaskine Relief redi-cut
SKÆREMASKINE RELIEF CREATIVE 300 A4
SkæremaskinerSkæremaskine Relief creative 300 A4
299,95 DKK
(0)
Skæremaskine Relief creative 300 A4
SAKS FISKARS BØRNESAKS JUNIOR
SakseSaks fiskars børnesaks junior højre
69,95 DKK
(0)
Saks fiskars børnesaks junior højre
SAKS RELIEF SOFT
SakseSaks Relief soft 21,5cm sort/grå
49,95 DKK
(0)
Saks Relief soft 21,5cm sort/grå
SAKS FISKARS SYSAKS ORANGE
SakseSaks fiskars sysaks orange
119,95 DKK
(1)
Saks fiskars sysaks orange
SAKS FISKARS CLASSIC UNIVERSAL HØJRE ORANGE
SakseSaks fiskars classic universal højre orange
159,95 DKK
(0)
Saks fiskars classic universal højre orange
SAKS FISKARS UNIVERSAL ESSENTIAL FF SORT
SakseSaks fiskars universal essential ff sort
139,95 DKK
(0)
Saks fiskars universal essential ff sort

Sakse og skæremaskine

Enhver hobby entusiast har brug for remedier, hvilket blandt andet inkluderer gode sakse og en skæremaskine. Hos Bog & idé har vi et varieret udvalg af sysakse, papirsakse og universalsakse til både børn og voksne.

Bog & idé fører sakse fra mærkerne Relief, Maped og Fiskars. De venstrehåndede skal ikke snydes for en god saks, så vi har selvfølgelig også venstrehåndssakse.

Saksens oprindelse

De gamle egyptere kom på ideen med saksen, de brugte en version af sakse så langt tilbage som 1500 f.Kr. Saksen bestod af et helt stykke metal, ofte bronze, som var formet i to vinger, som blev kontrolleret af et metalbånd. Her holdt strimlen bladene fra hinanden, indtil de blev klemt sammen, og hvert blad var en saks.

Romerne udvidede designet i 100 e.Kr., hvor de skabte drejelig eller på tværs af klinge sakse, hvilket minder mere om det vi kender til i dag. Romerne brugte også bronze til at starte med, men fandt ud af at jern virkede bedre, her lavede de to sakse som gled forbi hinanden, drejetappen var beliggende mellem spidsen og håndtagene for at skabe en skærende virkning.

Den oprindelige opfinder af saksen er svært at identificere, men Robert Hinchliffe fra England er anerkendt som faderen til den moderne saks. Han var den første som fandt på at bruge stål, til at fremstille og masseproducere saksene tilbage i 1761.

Papirskæremaskine 

Skæremaskinen er et rigtig godt værktøj, når der skal skæres præcist. Nogle af maskinerne kommer med forskellige skær, hvilket gør det muligt at udskære papir med fine dekorative kanter.

Her er det super smart hvis du har printet nogle billeder ud på din computer og skal have dem skæret til, inden de skal hænges op i rammer på væggen. Her er du sikker på et clean cut med en skæremaskine til papir, det kan både være fotopapir, pap og almindeligt printerpapir.

Det er også ofte at børnene har en skæremaskine til hobby, til rådighed i skolen. Her kan børnene med de voksnes hjælp, få skåret fine ting ud til collager eller store plakater. Papirskæremaskinen er et godt værktøj, som giver præcis og skarpe kanter, hvilket nogle gange er lidt bedre end en saks, da du er sikker på at det bliver helt lige.